Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Puhdistusmaito on paras tuote puhdistukseen oikeastaan kaikille ihotyypeille, etenkin kylminä vuodenaikoina. Laadukas maitoputsari puhdistaa ihohuokoset, muttei vaurioita ihon omaa suojahuntua, eikä saa ihoa kiristävän kuivaksi. Maidot ovat kehittyneet isoin harppauksin viime vuosien aikana ja loistavia tuotteita on tarjolla runsaasti. Erot ovat kuitenkin suuria ja tuotevalintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Jaan tässä artikkelissa vinkit mielestäni parhaista vaihtoehdoista eri ihotyypeille.

Puhdistusmaito on erinomainen tuote meikittömän ihon puhdistukseen, mutta yhtä poikkeusta lukuunottamatta (tästä lisää myöhemmin artikkelissa) maito ei ole mielestäni sopiva tuote meikinpoistoon. Valitse siis maito kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen tai ainoaksi tuotteeksi, mikäli et meikkaa.

Levitä maito kuivalle iholle ja pyörittele kasvot huolellisesti läpi sen avulla. Voit lisätä mukaan hieman vettä, jatkaa hieromista ja sitten huuhtoa haalealla tai lämpimällä (ei kuumalla!) vedellä pois. Mikäli käytät meikkiä tai aurinkovoidetta, poista ne ensin puhdistusöljyllä. Poimi vinkit parhaista öljyputsareista tästä artikkelista: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi.

Koostumukseltaan täyteläisemmät maidot voi poistaa iholta halutessaan esimerkiksi pehmeää liinaa apuna käyttäen. Jos ihosi kestää vesipesun, suosittelen kuitenkin huuhtomaan tuotteen pois runsaalla vedellä. Kaikki maidot eivät huuhtoudu, mutta olen valinnut tähän juttuun ainoastaan huuhtoutuvia versioita.

Mikäli ihotyyppisi on helposti tukkeutuva, voit tehostaa puhdistusta käyttämällä maidon kaverina värisevää kasvoharjaa. Lue lisää: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Puhdistusmaito

Laponien puhdistusmaito on herkkäihoisen unelma

Laponie of Scandinavian Milk Cleanser on suositukseni, mikäli ihossasi on minkäänlaista herkkyyttä tai iho-ongelmaa. Se on paras valinta myös erityisen haastavalle iholle. Se on huomattavan hellävarainen, eikä siinä ole käytetty lisättyjä hajusteita. Tästä huolimatta tuote ei ole mielestäni millään tapaa tylsä! Kaunis pakkaus, keskitäyteläinen koostumus ja juuri sopivalla tavalla lempeästi pesevä puhdistusmaito on kaikin puolin ilahduttava. Tämä on helppo valinta ihan kaikille muillekin kuin herkkä/ongelmaihoisille. Erittäin laadukas kotimainen tuote, jonka hinta on silti oikein maltillinen.

Kenelle erityisesti: herkälle ja helposti reagoivalle iholle, tuoksuherkille, ongelmaiselle iholle (esim. akne, rosacea, atooppinen iho, POD…), kaikille, jotka etsivät hinta-laatusuhteeltaan erinomaista ja ”takuuvarmaa” putsaria

Laponie Of Scandinavia Puhdistusmaito

Lisää vaihtoehtoja herkälle iholle

Novexpertin Milky Cleanser on niin ikään kehitetty herkälle iholle. Sen koostumus on hyvin paksua ja täyteläistä, todella hoitavan oloista. Tämä puhdistusmaito on omiaan myös kiristelevän kuivalle iholle, sillä iho jää mukavan pehmeäksi pesun jäljiltä. Novexpert on hyvä valinta, mikäli kaipaat putsariin kevyttä tuoksua, sillä tämä puhdistuskerma tuoksuu miellyttävän miedolta.

Kenelle erityisesti: herkälle ja kuivalle iholle silloin, kun toivot putsarilta hajusteettomuuden sijaan kevyttä tuoksua

Novexpert Puhdistusmaito

Bybin Milk Melt on ihoa rauhoittava ja tasapainottava, keskitäyteläinen puhdistusmaito. Mielestäni tämä on vaivaton valinta oikeastaan lähes kaikille, mutta erityisen hyvin tuote sopii punoittavalle ja vähän ärtyisellekin iholle. Voit napata Milk Meltin käyttöön siis mille vaan ihotyypille, mutta aivan rutikuivimmalle iholle tämä ei ole ehkä ihan ykkösvalinta. Söpö pinkki tuubi on paitsi kätevä käyttää, myös ilo ja piristys silmälle. Tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita, mutta raaka-aineista johtuen maidossa on mieto ”voidemainen” tuoksu.

Kenelle erityisesti: punoittavalle iholle, sekä kaikille, jotka etsivät helppo perusputsaria kivassa pakkauksessa

Puhdistusmaito Kuivalle Iholle

Paras puhdistusmaito kuivalle iholle

Feel Freen supertäyteläinen Facial Cleansing Milk puhdistusmaito on ihana valinta kiristävän kuivalle iholle. Sen koostumus tuntuu iholla todella miellyttävältä ja iho saa yllensä maidon jäljiltä kevyen hunnun. Tuote ei siis huuhtoudu pelkällä vedellä aivan samaan tapaan kuin muut tämän jutun poiminnat. Iholle ei kuitenkaan jää mitään rasvaista kalvoa, mutta pehmeä tunne. Mikäli et tästä pidä, voit toki käyttää puhdistuksen apuna vaikkapa konjac-sientä tai jotakin hyvin pehmoista liinaa.

Feel Freen maito on pakattu suureen purkkiin ja on hämmentävän edullista. Täydellinen budjettivaihtoehto niin kuivalle kuin pintakuivallekin iholle. Tuoksu on melko mieto ja pehmeä, mielestäni oikein miellyttävä.

Kenelle erityisesti: kiristävän kuivalle iholle, hyvin edullista tuotetta etsiville

Kuivalle iholle sopivat aiemmin mainituista tuotteista myös esimerkiksi Novexpertin ja Laponien puhdistusmaidot.

Edullinen yllättäjä sekaiholle

Taika Puhdistusemulsio

Taikan Sensitive Puhdistusemulsio eroaa merkittävästi täyteläisemmistä verrokeistaan. Sen ohut koostumus on notkeaa ja hyvin etäisesti jopa geeliä muistuttavaa. Tykkään itse kovasti tästä koostumuksesta, joka tuntuu iholla puhdistavalta ja huuhtoutuu aivan kokonaan, jälkiä jättämättä pois. Kaikista kuivimmille ihoille voi kermaisempi vaihtoehto olla miellyttävämpi, mutta tämä kevyempi maito on täydellinen normaalista sekaiholle ja rasvaiselle ihotyypille.

Taikan Sensitive -hoitolinja on valmistettu ilman lisättyjä hajusteita ja maidossa ei juurikaan ole tuoksua. Ehkäpä pieni raaka-aineiden perustuoksu, muttei varsinaisesti mitään selkeää. Raikkaan koostumuksen vuoksi tykkään itse käyttää tätä putsaria erityisesti aamuisin. Budjettiystävällinen tuote!

Kenelle erityisesti: geeleihin tottuneille, ohuesta koostumuksesta pitäville, normaalille ja sekaiholle, rasvaiselle ihotyypille, edullista ja/tai hajusteetonta tuotetta etsiville

Mikäli haluat oppia valitsemaan omalle ihollesi sopivat hoitotuotteet ainesosien perusteella (ei siis ainoastaan kauniin pullon tai kivan tuoksun – näillä asioilla on hyvin vähän tekemistä ihonHOIDON kanssa), toivotan sinut tervetulleeksi INCI-kurssilleni. Opetan sinulle muutamissa tunneissa kaiken, mitä sinun tarvitsee ymmärtää kosmetiikan ainesosalistoista, jotta voit jatkossa kurkata mitä tuote ihan oikeasti sisältää ja onko se yhtään sellainen, mitä mainos antaa ymmärtää ja millaista olet etsimässä. Lue kurssista lisää tästä!

Puhdistusmaitoa palana – oma tämän hetken suosikkini

Luonkos Miracle puhdistusmaitopala on hieman jopa hämmentävä tuote. Mitä enemmän sitä käytän, sitä enemmän sitä rakastan. Taikan maidon tapaan tämä on melkoisen kaukana perinteisistä, tuhdeista maidoista. Palasta irtoaa käsien välissä hyvin ohutta koostumusta, joka puhdistaa erittäin tehokkaasti. Sillä lähtee jopa meikki ja aurinkovoide, ja se onkin ainoa maito, mitä voin suositella meikinpoistoon.

Minulla oli tämä pala mukana Italian lomalla ja käytin sitä kaksoispuhdistukseen. Poistin ensimmäisellä kierroksella meikin (myös silmämeikin) ja aurinkovoiteen ja toisella kerralla sain vielä mahdolliset meikin rippeet pois sekä ihohuokoset kunnolla puhtaiksi. Toimi erinomaisesti myös näin, vaikka kotioloissa käytänkin palaa tuplapuhdistuksen toisessa vaiheessa öljyn jälkeen.

Tässä on kaikin puolin hyvän mielen ostos! Tuotteen tehot ovat enemmän kuin kohdillaan, kotimaisen pienyrityksen valmistama pala on pakattu pelkkään pahvikoteloon eli kierrätettävää jää vähän ja lisäksi pala on käytössä hyvin riittoisaa.

Kenelle erityisesti: normaalille ja sekaiholle, rasvaiselle ihotyypille sekä sinulle, joka haluat käyttää maitoa myös aurinkovoiteen/meikinpoistoon tai haluat kaksoispuhdistukseen ainoastaan yhden tuotteen tai haluat kokeilla jotakin uutta ja erilaista

Lue myös: Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta

Luonkos Miracle Cleansing Milk

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi