Yellow moodin mehevät aamiaismuffinssit
Viikonloppu se lähestyy jälleen ja tällä kertaa olisi tarkoitus kattaa brunssipöytä ensimmäistä kertaa keväälle tuonne aurinkoisen parvekkeemme puolelle. Sää on lämmennyt täällä pohjoisessa hetkessä ja viimeisetkin lumikasat ovat saaneet muuttaa olomuotonsa vedeksi auringonsäteiden vaatimuksesta. Viikonlopuissa on oma taikansa, sillä silloin saa viettää arjen tarjoamia tunteja enemmän yhteistä aikaa oman puolison, ystävien ja koirien kanssa. Kaksi vapaata päivää, jolloin voi oikeastaan tehdä ihan mitä vain!
Tänä viikonloppuna aamiaispöydässämme notkuvat ainakin nämä mehevät aamiaismuffinssit, jotka voi nauttia niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kanssa. Pikkuisissa kupeissa paistetut muffinit ovat söpöytensä lisäksi todella maukkaita. Tuore muffinssi on aina tuore muffinssi, mutta pienenä vinkkinä kerron, että mikäli säilytät niitä yhden yön yli tiiviissä rasiassa, odottavat sinua aamulla entistäkin mehevämmät aamiaispallot. Niin hyvää!
YELLOW MOODIN MEHEVÄT AAMIAISMUFFINSSIT
10-12 kpl
gluteeniton, soijaton, maissiton
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 kypsä banaani
1 iso omena
1 kananmuna
50 g sulatettua voita (tai neitsytkookosöljyä, mikäli haluat maidottoman version)
1 tl puhdistamatonta merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
Sekoita kaurahiutaleet, banaani, omena, kananmuna, sulatettu voi ja suola blenderissä tasaiseksi taikinaksi. Kaada muffinssitaikina erilliseen kulhoon sekoittaen joukkoon leivinjauhe ja kokonaiset auringonkukansiemenet. Annostele taikina muffinssivuokiin (täytä 3/4 muffinssivuoan koosta) ja paista 200 ° C 20-25 minuutin ajan.
mitäs luulet sopiiko kaurahiutaleiden tilalle quinoa tai tattari? :) Kuulostaa superhyviltä! ❤️
Sopii oikein hyvin, kunhan ne ovat hiutalemuodossa :)
Nämä lähtevät kyllä heti to do-listalle. Viikonlopuksi voisi saada vähän vaihtelua aamiaiseen :)
Mahtava kuulla!
Muffinssit on nyt testattu arkisen maanantain piristykseksi ja hyviä tuli! Tein ne vielä mieheni nukkuessa, joten en viitsinyt blendata aineksia sekaisin. Muffinssit eivät oikeastaan juuri kohonneet, mutta olivat maukkaita, muhevia ja ruokaisia :) Parasta oli se, että unohdin ne vielä leivinliinan alle koko päiväksi ja yöksi, mutta silti tänä aamuna oli mehevät muffinssit vielä odottamassa :)
Kiitoksia siis näppärästä ja herkullisesta ohjeesta! :)
Resepti kuulostaa mehevältä, lurps! Ostoslistalla on uusi blenderi, voitko suositella jotain merkkiä/mallia?
Mulla on itselläni käytössä Vitamix sekä Blendtec, jotka ovat tosi laadukkaat, kestävät ja monikäyttöiset laitteet. Jos puhutaan alemman hintaluokan laitteista, jotka ovat vielä suhteellisen laadukkaita, suosittelisin Kitchen Aid -blenderiä tai Vitamixia jäljittelevää Raw mixiä. Edellä mainittujen hinnat pyörivät 200 euron tuntumassa :)
Löysin tämän postauksen koneen kirjanmerkeistä, olen ilmeisesti joskus innostunut ideasta. Nyt huomaan, että ohje sisältää omenaa. Milläköhän sen voisi korvata, onko ideoita? Jos laittaa enemmän banaania, tuleekohan liian makeaa? Onko omenan osuus olla jotenkin "kosteuttava", tuleekohan kuivia ilman sitä?
No voisihan sitä vaan kokeillakin, mutta ajattelin myös kysäistä, jos olisi hyviä vinkkejä :).
Voit korvata omenan käyttämällä 1 dl banaanilohkoja, yhdellä päärynällä tai jos et halua kovin makeaa, myös 1 dl kesäkurpitsalohkoja toimii oikein hyvin!
Kesäkurpitsaa! Mahtava idea, tämä menee kokeiluun :)! Kiitos!
Voiko kananmunaa korvat millään?
En ole testannut reseptiä ilman kananmunaa, mutta tekisin sen näin: lisäisin reseptiin kananmunan sijaan puolikkaan banaanin ja 1/2 tl psylliumjauhetta :)