Kun pastellit DIY-keittiöömme muuttivat

diykeittiö_nutshellmaalit_ekomaalit_pintanikkarit_hannamarirahkonen10

Pastelliset terveiset täältä maalipurkkien keskeltä! Melkein naurattaa kirjoittaa tästä meidän pitkäksi venähtäneestä keittiöprojektista. Saimme ennen remontin alkua mahtipontisen idean DIY-keittiöstä, joka olisi alusta loppuun saakka meidän suunnittelemamme ja toteuttamamme. Keittiö on meille hurjan tärkeä paikka ja halusimme sen olevan juuri meidän tarpeitamme vastaava. Mieheni on vastannut rakentamisesta ja olen autellut tässä ohessa siinä missä olen osannut.

diykeittiö_nutshellmaalit_ekomaalit_pintanikkarit_hannamarirahkonen07

Muutimme takaisin (keskeneräiseen) kotiimme reilu vuosi sitten ja olimme siinä vaiheessa niin sippi, että loppuja remontin osasia on edistetty tasan siinä tahdissa kuin on ehditty ja jaksettu. Tämä kevät on tuntunut energisemmältä kuin edelliset kaksi, ja syystäkin. Ensimmäinen kevät kodissamme meni sen selvittämiseen mitä meille myydyssä unelmakodissa oli ongelmana ja toisena keväänä toivuttiin evakkokodin homeesta ja rankan remontin jälkimainingeista.

Aika on onneksi kullannut muistoja ja voimat ovat alkaneet palautua kaikin puolin. Nautimme täysillä tästä elämäntilanteesta ja olemmepahan oppineet elämään keskeneräisyyden kanssa, jos ei muuta!

diykeittiö_nutshellmaalit_ekomaalit_pintanikkarit_hannamarirahkonen09

Mieheni rakensi keittiönrunkomme kertopuusta, laatikoiden pohjat on valmistettu valkoiseksi vahatusta OSB-levystä ja sivut on tehty höylätystä mäntylaudasta. Tilasimme vetomekanismit ulkomailta ja laatikoiden etupuolelle tulee vielä vaaleaksi vahattu vaneri. Projektiin on kulunut kasoittain työtunteja, ruuveja, lautaa ja puupölyä, mutta on se ollut kaiken sen arvoista.

Mieheni sai meidän loputkin keittönlaatikkomme valmiiksi tällä viikolla ja olen saanut vihdoin maalata laatikoiden sisäpinnat mintulla, tipunkeltaisella sekä hattarapinkillä aivan kuten olimme sovimme jo suunnitteluvaiheessa. Olemme käyttäneet maalausprojektissa Nutshellin ekologisia ja myrkyttömiä maaleja, koska niissä säilytetään ruokaa sekä astioita. Kyseiset maalit eivät haise (!) ja ne jättävät todella kauniin ja kestävän pinnan. Meillä on ollut käytössä kovempaa kulutusta kestävä puolihimmeä kalustemaali ja käyttämämme sävyt ovat Misty Jade, Blush Pink ja Sunshine. Meillä on muuten todella rauhallinen keittiö, joten tällainen satunnainen väripilkku on jotenkin todella ilahduttava juttu.

Tänään on vuorossa vielä vähän maalaamista, loppujen laatikoiden kiinnitys ja sitten se paras osa, eli laatikoiden täyttö! Aivan kuin muuttaisi uudelleen omaan kotiinsa.

Yhteistyössä Pintanikkarit.

miimu

Ihania värejä! Laitathan kuvia
lopputuloksestakin, olisi kiva nähdä :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa miimu, ja anteeksi että vastaan sinulle vasta nyt - kaunis kommenttisi oli lipunut silmieni ohi vahingossa. Laitan lisää kuvia nyt kesän aikana tästä karkkikeittöstämme. Ihanaa kesää sinulle <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Melvita Nectar Pur ja epäpuhtaan ihon hoitaminen
Kotimainen luonnonkosmetiikka: 10 ultimaattista suosikkiani juuri nyt
Elokuun 2017 parhaat
Sisustusaakkoset 2/3