Kookosjogurtti-karpaloraakakakku

Kevyt marjaraakakakku

Oletko sinäkin kaivannut raakakakkua, joka on kevyt ja aidon juustokakun tuntuinen sekä makuinen? Ilmavan marjajuustokakun salaisuus piilee itsetehdyssä kookosjogurttitäytteessä, joka tuo kakkuun hapanmaitotuotteiden happaman maun ja pehmeän koostumuksen.


 HAPATETTU KOOKOSJOGURTTI


400 ml kookosmaitoa (esim. Pirkka)

2 pussia maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti 2-3 maitohappobakteerikapselia (esim. Biolatte)

Valitse jogurttia varten lasiastia, jonka saa suljettua tiiviisti. Desinfioi lasiastia kiehuvassa vedessä ennen käyttöä. Mittaa koko kookosmaito kulhoon, lisää joukkoon maitohappobakteerijauhe ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Annostele jogurttiseos lasiastiaan ja sulje tiiviisti. Laita astia pimeään ja huoneenlämpöiseen paikkaan (esim. tiskikaappi) seuraaviksi 16-24 tunniksi. Siirrä jogurtti jääkaappiin. Jogurtti on valmista nautittavaksi kahden tunnin jääkaapissa viilentymisen jälkeen.

Helppo marjaraakakakku ilman gluteenia ja maitoa


KOOKOSJOGURTTI-KARPALORAAKAKAKKU


 

Pohja (18 cm irtopohjavuoka)

2 dl pekaanipähkinöitä

10 kivetöntä taatelia

ripaus vaniljajauhetta

Mittaa pähkinät, vanilja ja taatelit tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes taikina on sileähköä. Levitä pohjataikina leivinpaperilla vuoratun vuoan päälle ja tasoita lusikalla.

Kookosjogurttitäyte

400 ml hapatettua kookosjogurttia (ohje yllä)

1 rkl lesitiinirakeita

1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

4 rkl kokonaista psylliumia

8-10 kivetöntä taatelia

1 ½ dl jäisiä karpaloita

Mittaa kookosjogurtti, lesitiini, sitruunamehu, psyllium ja taatelit tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes täyte on sileää. Kaavi täyte kulhoon ja lisää joukkoon kokonaiset karpalot. Sekoita kevyesti lusikalla ja annostele täyte pohjan päälle.

Karpalohillo

2 dl karpaloita

7 kivetöntä taatelia

1 rkl kokonaista psylliumia

Anna karpaloiden sulaa ennen käyttöä. Mittaa karpalot, taatelit ja psyllium tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Levitä kookosjogurttitäytteen päälle. Siirrä kakku pakastimeen noin tunnin ajaksi ja leikkaa sen jälkeen paloiksi.

Juustokakku ilman vehnaa, maitotuotteita tai prosessoitua sokeria

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Juures-fetavuoka uunissa
Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Viljaton poro-voileipäkakku
7 x gluteeniton aamupala