Tuplasuklaa-vadelmakakku

Tämä unelman pehmoinen kakku syntyi hyppysissäni eräänä lokakuisena perjantaina. Olimme suuntaamassa ystäviemme luo rentoa iltaa viettämään ja totesin saman minkä niin monesti ennenkin; mitä olisikaan viikonlopun aloitus ilman kakkua? Rentous sekä yksinkertaisuus ovat raakaleivonnan suhteen hyveitä, jos minulta kysytään. Tämä kakku koostuu kahdesta kerroksesta, jotka valmistuvat vaivattomasti ensikertalaisenkin hyppysissä.

Tuplasuklaa-vadelmakakku on gluteeniton, maidoton sekä pähkinätön ja sen voi valmistaa myös vegaanisena versiona vaihtamalla hunajan kookospalmusokeriin. Tarvitset kakun valmistamiseen 20 cm irtopohjavuoan, leivinpaperia, blenderin, sauvasekoittimen tai vatkaimen sekä kattilan ja kulhon. Voin taata tämän luomuksen paitsi sulavan suuhun, myös sulattamaan vaativammankin raakakakkujen ystävän sydämen.

raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmoodraakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood1


PÄHKINÄTÖN TUPLASUKLAA-VADELMAKAKKU

6-8 palaa

gluteeniton, maidoton


Valkosuklaa-vadelmakerros:

1 ¾ dl sulatettua kaakaovoita

3 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)

1 dl kookosmannaa (myös kookoskerma käy)

¾ dl kiteistä hunajaa

1 tl aitoa vaniljaa

2 dl pakastevadelmia (lisätään viimeisenä kokonaisina valmiin valkosuklaakerroksen päälle)

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada valkosuklaamousse leivinpaperilla vuoratun irtopohjan vuoan pohjalle. Lisää tässä vaiheessa kokonaiset vadelmat valkosuklaakerroksen päälle ja laita kakku pakastimeen sen ajaksi, että valmistat suklaakerroksen.

Suklaakerros:

1 ½ dl sulatettua kaakaovoita

3 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)

1 ½ dl raakakaakaojauhetta

1 tl vanilja

1 ½ dl hunajaa

2 dl pakastevadelmia (lisätään viimeisenä kokonaisina valmiin suklaakerroksen päälle)

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada suklaamousse valkosuklaakerroksen päälle ja pamauta kakkuvuokaa muutaman kerran pöytää vasten varovaisesti, jotta saat turhat ilmakuplat pois moussesta.

Painele 1 dl vadelmista suklaamoussen alle ja jätä 1 dl vadelmia suklaamoussen pintaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood3raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Hellävarainen ruusukuorinta
Easy Mango Nice Cream