Soihin meni

visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 2fatbiking-hannamarirahkonen-visitfinland-visitrovaniemi-visitlapland 2visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 3visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 5

Spontaani sunnuntaipyöräily muuttui toissapäivänä 20 kilometrin lenkiksi – sisältäen pari yllätysreittiä. Pienoisen eksymisen seurauksena päädyimme keskelle upottavaa suota, jonka armoilla edes läskipyöräni ei suostunut liikahtamaan eteenpäin.

Kuten arvata saattaa, yksin emme matkaamme suon äärellä taittaneet, vaan seuraamme liittyi noin miljoonan hyttysen parvi. Olin tietysti unohtanut kotiin luonnollisen hyttysaineen. Noh, pahkuroillahan tässä vaiheessa kesää ollaan muutenkin, joten ajattelin että mitäs pienistä.

Märällä suolla polkiessani huomasin, ettei pyörä niin vain liikukaan. Ei, vaikka renkaassa on kokoa ainakin tuplat normaaliin maastopyörään ja jalat käyvät kuin hitaat tai nopeat vispilät. Onneksi suo on aika lempeä kaatumispaikka. Olette aika lähellä tätä tragikoomista mielikuvaa, jos kuvittelette 149 senttisen kääpiön läskipyörän alla suohon painautuneena ja naama nutturalla. Kuvamateriaalilta säästyttiin, sillä kamera oli mieheni repun sijaan omassani, haha. Oli tämä kaatuminen silti miellyttävämpi kuin ensimmäiseni, silloinhan kaaduin vauhdin loppuessa sivuttain keskelle kuusta.

visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 7visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 4visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 6

Yllä rikospaikka, joka näyttää yllättävän viattomalta äkkiseltään katsottuna.

Yritin polkea suossa monta kertaa, mutta vauhti loppui kesken alituiseen. Ei väliä sillä kuinka nopeasti, hitaasti, lempeästi tai lujasti yritti polkea – liikkeen ylläpito oli mahdotonta. Lopulta oli myönnettävä upottavan suon olevan liikaa jopa yleensä kaikesta selviävälle pyöräritarilleni.

Huusin polkiessani ja ärsytysmittarini noustessa MENE MENE MENE! -huutoa enkä oikein tiedä huusinko sitä loppujen lopuksi itselleni vai kaksirenkaiselleni. Apua siitä ei hirveästi ollut, sillä loppureitti meni suolla lompsimiseksi uskollisten sääskiparvien seuratessa.

visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 11visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 8fatbiking-hannamarirahkonen-visitfinland-visitrovaniemi-visitlapland 1visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 9visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 10visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 12

Etenimme suoreittiä noin 300 metriä eteenpäin ja näimme vihdoin edessämme hieman kuivempaa kangasmetsää. Olenkohan koskaan ollut kangasmetsästä niin innoissani kuin tuona hetkenä? Epäilen.

Reitti johdatti pian oikealle reitille ja pitkospuille. Aika pian koko suoepisodi alkoi naurattaa ja huomasin sanovani, että kyseinen hairahdus oli oikeastaan tosi hauska. Olen edelleen samaa mieltä.

visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 1visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 13visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 15visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 14 visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 16visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 17visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 18visitrovaniemi-fatbiking-visitfinland-visitlapland 19fatbiking-hannamarirahkonen-visitfinland-visitrovaniemi-visitlapland 3

Koko reissumme tavoitteena oli mennä Korkalovaaran lähteelle ja loppujen lopuksi sinne pääsimmekin, hieman eri reittiä vain. Matka pitkittyi entisestään, sillä välissä oli syötävä mustikoista painavia varpuja tyhjiksi ja tankata sisuksiimme jääkylmää lähdevettä.

Rovaniemen maastopyöräreitit ovat hauskoja, mutta on myönnettävä että kyllä se taitaa olla se reitiltä eksyminen, joka tuottaa niitä varmimmin mieleen piirtyviä muistoja. Olen varma, ettei tätä reissua voi unohtaa. Siitä muistuttavat kipeät kankut, nämä kuvat, ”muutama” hyttysenpiston aiheuttama paukama sekä pari naarmua jaloissa. Kotiin polkiessa mukana oli keventynyt ja rauhallinen mieli, joka oli vietävä vielä saunaan.

Aika kymppi sunnuntai.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

6 syytä rakastaa CrossFit-treenejä
Vuosi ilman lääkitystä – mitä kilpirauhaselle kuuluu?
Molkosan, ystävä vuosien takaa
Yellow Moodin kierrätysopas