Maailman paras guacamole

guacamole_gluteenitonleipä_glutenfree bread_yellowmood182

Siitä lähtien, kun löysin mahtavan gluteenittoman siemenleivän, olen huomannut että erilaisilla täytteillä leivästä on ollut aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi.

Tämä leipä pelastaa sekä kiireisen remonttiarjen, jossa juostaan töistä treeneihin ja treeneistä nälkäisinä kotiin että rauhalliset sunnuntaiaamut.

guacamole_gluteenitonleipä_glutenfree bread_yellowmood183

Olen löytänyt leivälle aivan täydelliset (ja tuhdit) täytteet:

Itsetehty guacamole + gouda + siemenleipä vastaa suurin piirtein taivasta.

Valmistin ja maistoin guacamolea ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten. Kyllä, vasta 25-vuotiaana. Avokado on nauttinut suosiotani ylipäätään vasta pari vuotta ihan kunnolla ja minun piti todenteolla opetella syömään tätä hassua hedelmää. Halusin tykätä avokadosta, mutta se tuntui suussani liian rasvaiselta aluksi.

Totutteluun vaadittiin monta maistamiskertaa, mutta luulenpa että jostain bongaamani avokado + sitruunamehu + suola-yhdistelmä oli se käänteentekevä hetki minun ja avokadon suhteessa. Ei kauppareissua ilman avokadopussia.

Guacamole

2 kypsää avokadoa

2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

1/2 punainen pitkula chili pieneksi pilkottuna

1-2 kypsää tomaattia pieneksi pilkottuna

1 pieni punasipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä

1 tl laadukasta suolaa

Avaa avokado ja muussaa se sitruunamehun kanssa kulhossa haarukalla suhteellisen tasaiseksi. Lisää suola ja sekoita. Pilko kaikki muut ainekset valmiiksi ja laita ne avokadomoussen sekaan, sekoita hyvin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia. Säilytä jääkaapissa suljetussa astiassa.

Meillä tämä määrä menee tosi nopeasti leivän päällä, joten jos kestittävänäsi on isompi porukka, suosittelen annoksen tuplaamista. Teen itsekin usein tuplat, ettei tarvitse olla joka päivä tekemässä tätä ja toisaalta, guacamole ehtii maustua aivan täydelliseksi silloin kun se saa olla jääkaapissa edes yhden yön. Sitruunamehun ansiosta guacamole pysyy todella kauniin värisenä.

guacamole_gluteenitonleipä_glutenfree bread_yellowmood184

Todistettavasti voisin elää tällaisella ruokavaliolla vaikka yhden viikon putkeen.

Ja ihan tällaisena sivuhuomautuksena nuorelle Hannamarille: etpä tiennyt mitään hyvästä ennen kuin opit syömään avokadoa (ja juomaan punaviiniä).

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Ida

Mums! Ihanan näköistä :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

:)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Kurkumalatte
Greippisalaatti & raikas minttuhummus
Paras gluteeniton kasvispiirakkaresepti