Kirkas iho Mádaran Detox-naamiolla ja AHA-hedelmähappokuorinnalla

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Työ luonnonkosmetiikan parissa on innostavaa, mutta olen huomannut että mitä enemmän kirjoitan siitä ns. työkseni, sitä vähemmällä huomiolla aihe on ollut täällä Yellow Moodissa. Senpä vuoksi ajattelin jakaa teille muutaman luonnonkosmetiikan helmen, jotka olen löytänyt viime talven aikana.

Kosmetiikka-arsenaaliini on jäänyt kaksi pitkässä juoksussa luotettaviksi osoittautunutta kumppania kosmetiikkamerkki Mádaralta. Kävin kyseisen merkin tehtailla jo vuonna 2010 ja lasken vakavaksi kehittyneen suhteemme alkaneen tuosta hetkestä. Sarja on kohtuullisen hintainen, kauniisti brändätty ja hyvällä tavalla luonnonläheinen, käytetäänhän tuotteissa meille suomalaisille tuttuja raaka-aineita kuten yrttejä ja mahlaa.

Mádaradetox_AHApeel_hannamarirahkonen_jolieshop1046Mádaradetox_AHApeel_hannamarirahkonen_jolieshop1045

Jostain syystä olen suhtautunut savea sisältäviin naamioihin aina tietynlaisella varauksella, koska hyvin usein iho on ollut niiden jäljiltä kuiva kuin korppu (tottakai, onhan saven tärkein funktio imeä ylimääräistä talia ja epäpuhtauksia). Parin viime vuoden aikana pintakuivaksi muuttunut ihoni on vaatinut taikatemppua jos toistakin ja siksi kokeilin sarjan viime syksynä lanseerattua Detox-naamiota hieman varauksella. Naamio sisältää kolmea talintuotantoa tasapainoittavaa ja epäpuhtauksia imevää raaka-ainetta; metsäjärvimutaa, kaoliinisavea sekä Montmorillonite-savea. Näiden lisäksi naamiossa on antiseptista ja ion verenkiertoa elvyttävää laventelivettä, kosteutta sitovaa ja ihon elastisuutta elvyttävää maitohappoa, kosteuttavaa oliiviöljyä sekä klorofyllipitoisia merilevä- ja vesikrassiuutteita.

Mádaran pehmeä mutasilkki on ollut käytössäni jo useamman kuukauden ajan ja se on sopinut iholleni erittäin hyvin. Naamio syväpuhdistaa ilman kuivatusefektiä. Kuivuessaan naamio tietysti kiristää ihoa, mutta poispestessä naamion kosteuttavat raaka-aineet pitävät huolen siitä että iho jää pehmeäksi. Lämpömittarin kohotessa allekirjoittaneen iho rasvoittuu ja muodostaa sitä kautta herkemmin myös epäpuhtauksia. Mutanaamio on siitä hyvä luottotuote kesälle, että säännöllisesti käytettynä se supistaa ihohuokosia ja hillitsee talintuotantoa. Kesäaikana iho tykkää säännöllisestä kuorimisesta sekä puhdistavista ja kosteuttavista naamioista.

Mádaradetox_AHApeel_hannamarirahkonen_jolieshop1043

Olen vannonut hedelmähappojen nimeen jo vuosien ajan, joten innostuin lähtökohtaisesti enemmän Mádaran kirkastavasta hedelmähappokuorinnasta kuin Detox-naamiosta. AHA-hedelmähappokuorintatuotteessa ei ole lainkaan mekaanisesti kuorivia hippusia, vaan kuoriva efekti pohjautuu täysin kvitten-hedelmästä saataviin kirkastaviin happoihin. Tuote on maitomaisen kevyttä geeliä, joka levittyy kasvoille helposti. Koostumuksensa ansiosta tuubi on myös erittäin riittoisa!

Pintakuivuutta lukuunottamatta ihoni ei ole kovinkaan herkkä. Hedelmähapot saavat kyllä ihoni kihelmöimään, mutta ihoni ei ole koskaan mennyt tuotteesta punaiseksi tai laikukkaaksi. Sen sijaan kasvot ovat kuorinnan jälkeen todella heleät, sileät ja aivan uskomattoman terveen näköiset. Kuljetan tuotetta aina reissuillani mukana, sillä en ole törmännyt parempaan pikafreesaajaan! Nukun reissuissa usein huonosti ja silloin kosmetiikasta on kyllä suuri apu. Aamulla vain kirkastava kuorintanaamio kasvoille ja pian peilistä katsoo monta astetta virkeämpi ihminen. Tämä tuote on ehdottomasti elottoman ihon paras ystävä, sillä ihon sameus ja väsymys ovat tipotiessään jokaisen käyttökerran jälkeen. Kuorinta sisältää hedelmähappojen lisäksi myös kirkastavaa C-vitamiinia, kasvikollageenia, maitohappoa, laventelinkukkavettä ja ihon toimintaa rauhoittavaa seljankukkauutetta.

Mádaradetox_AHApeel_hannamarirahkonen_jolieshop1044

Oletteko te kokeilleet jompaa kumpaa tuotetta?

Yellow Moodin ystävät saavat House of Organic -verkkokaupasta 10 % alennuksen koko valikoimasta koodilla yellowmood (koodi on voimassa toistaiseksi)

Minna

Ostin tuon Peel-naamion ja olen kerran ehtinyt testata sitä. Itseäni vähän häiritsivät siitä pesun jälkeen iholle jäävät kimaltelevat hippuset, ikäänkuin minimaalista glitteriä? Osaatko sanoa mikä ainesosa tämä on tuotteessa? En huomannut suurta eroa ihossa vielä ekan käytön jälkeen :) Kuinkahan paksu kerros tätä kuuluu levittää?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Onpas jännä juttu, itselläni ei ole kyllä jäänyt kertaakaan kimaltelua kasvoille tästä tuotteesta eikä siitä mielestäni pitäisikään. Naamiossa oleva titanium dioxide -mineraali voi olla tuon kimaltelun takana, jos tuotetta on säilytetty pystyasennossa, jolloin tuo raaka-aine ei ole ehkä päässyt sekoittumaan kunnolla muuhun massaan. Suosittelen ravistamaan tuotetta ennen seuraavaa käyttökertaa, mutta jos kimaltelua on edelleen häiritsevästi, kävisin ehkä näyttämässä putelia siellä mistä olen ostanut sen ja mahdollisesti vaihtamassa toiseen. Itse laitan tätä aika kevyen kerroksen, kuitenkin niin että kasvot eivät heti kuivu.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

10 x luonnonkosmetiikan suosikkituotetta kautta aikain
TOP 10 Natural Goods Companyn valikoimasta
Kesäinen viilentäjä
Kuulaana kesään: kevyet meikkipohjat ja parhaat kuultotuotteet