Melvita Nectar Pur ja epäpuhtaan ihon hoitaminen

Yhteistyössä Naturellementin kanssa.

Epäpuhtaudet on yksi niistä asioista, joita ei toivo bongaavan peilikuvastaan. Totuus lienee kuitenkin se, että hormonitasojen vaihteluiden, unettomuuden, huolimattoman ruokavalion ja stressin vaikutukset voi lukea kasvoilta aika pian. Epäpuhdas iho on yleensä aina monen asian summa ja olen sitä mieltä, ettei sen hoitamista pitäisi koskaan lähestyä ainoastaan pinnallisen ihon hoitamiseen liittyvillä keinoilla.

Ihomme kunto heijaa hyvin suorasti sitä mitä kehossamme sisällä tapahtuu. Yleensä ihon epäpuhtaudet, tulehdukselliset näpyt ja liika rasvoittuminen juontavat juurensa suolistomme olemattomaan bakteeriflooraan ja ylikuormittuneeseen maksaan, joka ei jaksa nykyisillä elämäntavoilla hoitaa puhdistussysteemiään tarpeeksi tehokkaasti.

melvita_hannamarirahkonen5

Iho-ongelmat ja ruokavalio

Iho-ongelmien äärellä on mielestäni syytä kiinnittää aivan ensiksi huomiota syömäämme ravintoon. On ensiarvoisen tärkeää kartoittaa yliherkkyyttä aiheuttavat ruoka-aineet, lisätä hyvien bakteerien saantia ja putsata ruokavalioa muutoinkin raikkaammaksi sekä puhtaammaksi.

Useat ihmiset ovat saaneet iho-ongelmiinsa apua maidon, viljojen sekä lisäaineiden rajoittamisella ja toisaalta lisäämällä hapatettuja ruokia, maitohappobakteereja sekä tulehdusta hillitsevää C-vitamiinia yhdessä luonnon rikin, eli Opti-MSM:n, kanssa. Iho-ongelmien syitä on varmasti yhtä paljon kuin on meitä ihmisiäkin, mutta edellä mainitut toimenpiteet ovat kuitenkin jokaisen ulottuvilla ja siten kokeilemisen arvoisia.

Melvita on itselleni merkkinä tuttu lähinnä hoitavista öljyistään, hoitoaineestaan sekä suihkugeeleistään. Sarjan tuorein Nectar Pur -tuotelinja on suunniteltu helposti rasvoittuvalle sekä epäpuhtaalle iholle ja voin heti kättelyssä suositella tuotteita ensisijaisesti nuorelle iholle, jolloin aktivoituneen hormonitoiminta saattaa räjäyttää talintuotannon hetkellisesti käsiin.

melvita_hannamarirahkonen3

Kasvojen puhdistamiseen

Puhdistusgeeli on erittäin riittoisa. Geeli levittyy iholle todella vaivattomasti ja vaahtoaa kevyesti puhdistaen paksummankin meikin. Iho jää raikkaan ja todella pestyn tuntuiseksi. Erittäin kuivaihoiset voivat hyötyä geelin puhdistusominaisuuksista varmasti talveakin vasten, mutta ainakin omille kasvoilleni tuote on hieman liian kuivattava. Kylmien ilmojen saapuessa iho kaipaa pitkäkestoista kosteutusta.

melvita_hannamarirahkonen4

SOS-tuote akuutteja epäpuhtauksia vastaan

Lempituotteekseni muodostunut piparminttustick sisältää liudan tehokkaita eteerisiä öljyjä, joka rauhoittaa ihoa. Piparminttuöljy hillitsee talintuotantoa, laventeliöljy uudistaa ihon pintasolukkoa, sitruunankuoriöljy desinfioi, salviaöljy, propolis ja teepuuöljy toimivat antibakteerisesti. Stick on loistava kumppani epäpuhtauksiin ja kipeisiin finneihin taipuvaiselle iholle. Omakohtainen kokemukseni stickistä on lähinnä virkistävä, sillä olen onnekseni säästynyt hormoninäpyiltä ja saanut nauttia nuoresta saakka erittäin hyväkuntoisesta ihosta, josta on kiittäminen geenejä sekä ruokailutottumuksia.

melvita_hannamarirahkonen1

Melvitan tasapainoittava voide puhtaalle iholle on koostumukseltaan kevyt emulsio, joka on mukava levittää aamulla meikin alle. Emulsio on tarkoitettu sekaiholle, mutta ihon rasvantuotantoa tasapainoittavana tuotteena se toimii parhaiten herkästi rasvoittuvalla iholla.

Emulsio koostuu piparmintunlehtivedestä, koivumehusta, antibakteerisista kapryylitriglysiredeistä, antioksidanttirikkaasta acai-marjan öljystä, desinfioivasta ja ihoa aktivoivasta piparjuuriuutteesta. Ihon pinta jää käytön jälkeen mattaiseksi, joten voidetta voi käyttää myös meikin alle.

melvita_hannamarirahkonen2

Nigellaöljy oli itselleni täysin uusi tuttavuus kasviöljyjen maailmasta. Öljy on valmistettu mustan kuminan siemenistä eikä tämä seikka jää huomaamatta myöskään tuotteen tuoksumaailmasta – kuminan ystävät rakastavat, mutta itse kaipaisin sekaan eteerisiä öljyjä peittämään kuminan tuoksun. Sekoitan öljyn sekaan vaihtelevasti tipan tai pari rosmariini- tai laventeliöljyä.

Nigellaöljy soveltuu erittäin hyvin rasvoittuvan ihon luonnolliseen hoitoon, sillä antiseptisuutensa lisäksi öljy avaa päänahan lihasjännityksiä edistäen näin hiusjuuren ravinnonottoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tervetuloa uudistuneeseen Yellow moodiin!
Aivan paskaa
Taika – koska luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille
Green Beauty Awards 2019: Vartalonhoitotuotteet