Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Tuotteet saatu testiin maahantuojilta.

Paras silmänympärysvoide on paras ainoastaan silloin, kun se sopii käyttäjänsä iholle – koostumuksella todellakin ON siis väliä! Mitä eroa sitten on geelillä, voiteella ja balmilla ja miten valita juuri omalle iholle sopiva tuote? Mikä on paras tuote ikääntymisen merkkeihin? Entä tummiin silmänalusiin ja turvotukseen? Paljastan tässä tekstissä kahdeksan keskenään erilaista, mutta loistavaa silmänympärysvoidetta sekä kerron, kuinka valita niistä paras tuote juuri itselle.

paras silmänympärysvoide

Artikkelia päivitetty 21.2.2022

Kirjoitin silmänympärysihosta ja sen hoitamisesta kattavan artikkelin: Silmänympärysihon hoito ja parhaat vinkit x5. Jos tuo teksti ei ole vielä tuttu, luethan sen ensin, sillä sen luettuasi ymmärrät paremmin, miksi silmänympärysiho vaatii erityistä hoitoa ja mitkä viisi askelta ovat hoitamisessa oleellisia. Tämä teksti toimii jatko-osana antaen tuotesuositukset kaiken tyyppisistä koostumuksista.

Geeli ja ohut fluidi

Mikäli sana geeli tuo mieleesi ihon kuivaksi jättävän, vain nuorelle iholle sopivan tuotteen, on aika päivittää näkemys! Erilaiset geelit ja jellyt (jelly on käytännössä geeliä, jota on vain paksunnettu enemmän) ovat tällä hetkellä in kosmetiikkamaailmassa ja niitä on tarjolla niin seerumeissa, kasvovoiteissa kuin silmänympärysvoiteissakin. Oikein käytettynä ja valittuna geeli on kunnon kosteuspommi ja ihanan raikas, viilentävä ja virkistävä tuote.

Laadukas geelikoostumus tarjoilee iholle runsaasti vesikosteutusta, mutta ei ole yleensä kovinkaan ravitseva. Moni jääkin kaipaamaan lisäksi rasvamaisempaa ravitsevuutta ja paras hoitotulos syntyykin aina omalle iholle optimaalisimman vesikosteutuksen ja ravitsevan hoitavuuden yhdistelmästä.

Runsas vesikosteutus saa kuivuudesta johtuvat pienet juonteet oikenemaan ja ihon näyttää sileämmältä. Sopiva öljymäisempi ravitseminen puolestaan lukitsee kosteuden pysymään ihossa, suojaa ihoa sekä tuo pehmeyttä ja joustavuutta.

Geeli soveltuu ihan loistavasti käytettäväksi seerumin tavoin (eli täyteläisemmän tuotteen alla) boostaamaan ihon kosteustasapainoa. Joidenkin iholle laadukas ja kosteuttava geeli riittää mainiosti yksistäänkin, mutta useimmille suosittelen vähintään iltakäyttöön lisäksi voidetta tai balmia. Huomaat kyllä kokeilemalla, mikä sopii sinulle.

Fluidi on puolestaan yleensä hieman myös öljyjä sisältävä ohuen ohut voide, joka on yleensä ihanteellinen tuote meikin alle. Myös tämä tuote voi sopia, tuotteesta riippuen, käytettäväksi seerumin tavoin, mutta useimmin sitä käytetään yksistään.

Silottava geeli

Ahh, Patykan Energising Eye Gelin on yksi ihanimmista geeleistä! Olen kirjoittanut siitä jo muutamaankin otteeseen aiemmin, mutta otetaan nyt kerta vielä. Roll-on -tuubiin pakattu geeli on hämmentävän silottavaa ja kosteuttavaa, eikä raikastava ja viilentävä vaikutuskaan pahaa tee.

Tuote on parhaimmillaan turvotuksesta, silmänalusten tummuudesta ja yksinkertaisesti vähän väsähtäneestä ilmeestä kärsiville. Aivan varmasti se on liian kevyt kosteuttamaan rutikuivaa ihoa yksistään, mutta seerumina se toimii kuivallakin iholla loistavasti. Muilla ihotyypeillä se menee mainiosti meikin alla sellaisenaan.

Tuubi jääkaappiin ja aamuherätys silmänympäryksille on taattu! Tämä on yksi salaisista (okei, ei enää kylläkään kovin salainen) aseistani virkeämpään ilmeeseen. Olen kuullut tuotteesta paljon ylistäviä kommentteja myös muilta, jotakin taikaa siinä selvästi on!

Patyka Silmanymparysvoide

Hedelmäinen, edullinen tehokaksikko

Hävikkihedelmäsarja Pulpe de Vie tarjoilee kahta erilaista silmänympärysihon tuotetta, ja millaiset tuotteet ne ovatkaan! Näin edullisesti on todella, todella vaikea löytää laadukasta silmänympärysvoidetta, saati kahta, mutta kumpikin tuote on aidosti ihan huippu.

Brrright on välittömästi ihoa heleyttävä fluidi tai ohut voide, joka on ihanteellinen päiväkäyttöön ja meikin alle. Se sisältää hyvin maltillisesti valoa heijastavia helmiäispigmenttejä – niitä hädin tuskin huomaa, mutta silti ne valaisevat ja piristävät ihoa.

Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Se sisältää viilentäviä ja raikastavia hedelmä- ja kukkaisvesiä sekä muutamaa kevyttä kasviöljyä. Lisäksi mukana on mm. kurkku- ja porkkanauutteita sekä pieni ripaus hyaluronihappoa. Todella laadukas kokonaisuus ja taitavasti rakennettu, erittäin miellyttävä koostumus.

Suosittelen voidetta erityisesti väsyneelle silmänympärysiholle, joka kaipaa elvytystä ja piristystä. Se ei sisällä vahvoja anti-age -ominaisuuksia, joten se on hyvä valinta myös nuoremmalle iholle. Ikääntyneelle iholle suosittelen tämän seuralaiseksi iltakäyttöön kiinteyttävää ja silottavaa tuotetta. Kosteutustehot ovat oikein hyvät, mutta mikäli olet huomannut silmänympärystesi nauttivan täyteläisemmästä hoivasta tai ne ovat hyvin kuivat, Brrright voi jäädä kevyeksi.

Lue lisää kirkastavista ihonhoitotuotteista: Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita

Pulpe De Vie Silmänympärysvoide

Blink Of an Eye on silmänympärysvoidenaamioksi (huh, mikä sanahirviö!) nimetty tuote, joka on koostumukseltaan täyteläistä geeliä. Sitä voi käyttää normaalin voiteen tapaan tai reilummin annosteltuna naamiona yön yli. Koostumus on todella uniikki ja tuntuu iholla mielettömän ihanalta.

Itse käytän sitä nimenomaan iltakäytössä, mutta nopeasti imeytyvänä tuotteena se sopii oikein hyvin myös meikin alle. Raikas koostumus sisältää useita kosteuttavia ja kosteutta sitovia ainesosia sekä hieman ravitsevia öljyjä. Vaikutus on ennen kaikkea superkosteuttava, mutta myös silottava.

Blink Of an Eye sopii todella hyvin kaikille ihotyypeille. Se on loistava myös kuivalle iholle seerumin tavoin käytettäväksi – levitä päälle vaikkapa balmi tai tippa öljyä. Tämä on oma suosikkini ohuista koostumuksista!

Voide

Voidekoostumus on useimmiten paras kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Se sopii myös muille ihotyypeille, mutta ole tarkkana tuotteen valinnan kanssa. Omalle iholle liian paksu ja imeytymätön voide saa silmänympärysihon turpoamaan. Erityisesti, mikäli sinulla on tähän vaivaan taipumusta, valitse ohut voide ja käytä sitä kerrallaan mahdollisimman pieni määrä. Mikäli tämä ei riitä, levitä alle ohuelti geelimäistä tuotetta seerumiksi.

Tehoja ikääntyvälle iholle

Patykan supersuosittu klassikkotuote Youthful Lift Eye Cream on mielestäni paras silmänympärysvoide ikääntyvälle iholle. Se edustaa Patykan huippuosaamista ja on teknisesti pitkälle viety ja hiottu aina hyvin imeytyvää koostumustaan myöten. Se sopii mielestäni kaikista parhaiten iholle, jossa ikääntymisen merkit enemmän tai vähemmän jo näkyvät. Se tähtää pidemmän aikavälin hoitotuloksiin pyrkien silottamaan ja kiinteyttämään ihoa.

Se on koostumukseltaan melko täyteläinen, joten se sopii myös hieman kuivemmallekin iholle. Erittäin kuivalle iholle suosittelen levittämään ohuelti alle jonkin geelin, jotta tarvittava kosteus saadaan vietyä iholle. Voide sisältää pienen määrä helmiäispigmenttiä, mutta niin hentoisesti, että tuotetta voi vallan mainiosti käyttää aamuin illoin.

Bybi Silmänympärysvoide

Loistava duo, joka sopii monille

Olen aiemminkin kehunut Bybin silmänympärysvoiteita. Bybin kaksikko on kuin seuraava, hieman täyteläisempi askel aiemmin mainitsemastani Pulpe de Vien hedelmäduosta. Kermaisemmat ja ravitsevammat koostumukset soveltuvat vielä paremmin myös ikääntyvälle ja/tai kuivalle iholle. Pulpet ovat puolestaan raikkaammat ja sopivat tuomaan vesimäistä kosteutta ja viilennystä joko sellaisenaan tai seerumimaisesti käytettyinä.

Myös Bybeissä on mieletön hinta-laatusuhde ja rahoilleen saa ehdottomasti vastinetta ihan jokaisen sentin edestä.

Bybi Bright Eyed Illuminating Eye Cream helmeilee persikan hehkuisena ja tekee ilmeestä heti vähän levänneemmän näköisen. Koostumus on hyvin imeytyvää voidetta, joka jättää ihon selkeästi pehmeäksi ja ravitun oloiseksi. Runsas määrä skvalaania tekee ihotuntumasta silkkisen ja aavistuksen jopa liukkaan – tähän on todella helppo levittää meikki tasaisesti päälle.

Bright Eyed on itselleni täydellinen silmänympärysvoide päiväkäyttöön etenkin talvisin. Nyt kevättä ja kesää kohti mentäessä huomaan tarttuvani useammin Pulpe de Vien Brrrightiin, joka on kuin kepeämpi versio tästä Bybistä.

Eye Plump Overnight Eye Cream on täyteläinen ja todella ravitseva voide. Se kietoo ohuen, kuivan ja herkän silmänympärysihon suojaansa ja tekee siitä huomattavan pehmeän. Se on suunniteltu erityisesti yökäyttöön, mutta se on oikein hyvä valinta kuivalle iholle myös päiväksi suojaamaan ihoa viimalta ja kuivumiselta.

Voide sisältää reilusti kasviöljyjä ja -vahoja, sekä hyaluronihappoa. Jotta tarjoilet iholle tarpeeksi monipuolista hoitoa (ja näin saat myös parhaan hoitotuloksen), muista vesikosteutus! Lue vaikkapa uudelleen muistin virkistyksesi tästä hoito-oppaasta kohta 2, jossa käyn läpi eri tapoja vesikosteuttaa silmänympärysihoa.

Eye Plump on parhaimmillaan kuivan ja ikääntyvän ihon hoidossa, mutta yllättäen se sopii tehotuotteeksi myös muille. Omalla ihollani käytän sitä muutamina iltoina viikossa ja se on tuonut selvästi lisää pehmeyttä ja joustavuutta muuten hyväkuntoisiin silmänympäryksiini.

C-vitamiinia väsyneelle iholle

Superkermainen, ihon pehmeäksi jättävä Kora Organicsin Berry Bright Vitamin C Eye Cream oli todellinen yllätys minulle itsellenikin. Kierrän näin tuhdit koostumukset tavallisesti omassa käytössäni hyvin kaukaa, mutta tämä ihana kosteuttava, silottava, ravitseva ja heleyttävä silmänympärysvoide on hurmannut minut täysin. Jopa siinä määrin, että mikäli minulta kysyttäisiin mikä on paras silmänympärysvoide (ja saisin mainita vain yhden ainoan tuotteen), sanoisin Berry Bright.

Käytän tätä talvella aamuin illoin, sillä kaikesta hoitavuudestaan huolimatta se sujahtaa myös meikin alle. Siirryn kesää kohti taas kevyempiin koostumuksiin päiväkäytössä, jolloin tämä täyteläinen kerma saa huolehtia silmänympärysksistäni iltaisin. Ehdoton valinta kaikille todellista hoitavuutta etsiville ja sinulle, joka nautit pehmeästä ja joustavasta tunteesta iholla. Ideaalein kuiville silmänympäryksille, mutta myös me muut saatamme nauttia voiteesta yllättävänkin paljon. Hintansa väärti, etenkin kun tuotteeseen on saatavilla hieman edullisemmat täyttöpakkaukset. Niille on varmasti tarvetta, sen verran koukuttavaa tavaraa tämä tehovoide on!

Mikäli haluat oppia valitsemaan omalle ihollesi sopivat hoitotuotteet ainesosien perusteella (ei siis ainoastaan kauniin pullon tai kivan tuoksun – näillä asioilla on hyvin vähän tekemistä ihonHOIDON kanssa), toivotan sinut tervetulleeksi INCI-kurssilleni. Opetan sinulle muutamissa tunneissa kaiken, mitä sinun tarvitsee ymmärtää kosmetiikan ainesosalistoista, jotta voit jatkossa kurkata mitä tuote ihan oikeasti sisältää ja onko se yhtään sellainen, mitä mainos antaa ymmärtää ja millaista olet etsimässä. Lue kurssista lisää tästä!

Paras Silmanymparysvoide 1

Balmi

Öljymäiset tuotteet ovat hieman vieraampi käsite silmänympärysihon hoidossa, onhan totuttu ajattelemaan, että öljyt turvottavat ohutta ihoa. Tämä pitääkin toki paikkansa, minkä vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että käytettävä öljy tai balmi on kehitetty erityisesti silmänympärysiholle.

Öljy voi parhaimmillaan olla mieletön apu tuomaan pehmeyttä ja elastisuutta sekä silottamaan pieniä juonteita. Parhaimmillaan se on käytettynä hyvin pienenä määränä jonkin vesimäistä kosteutta tarjoilevan tuotteen päällä.

Silmänympärysöljyjä on todella vähän Suomessa markkinoilla tällä hetkellä, mutta sen sijaan yksi loistava balmi on. Balmihan on ikään kuin kiinteässä muodossa olevaa öljyä.

Kjaer Weis Eye Balm

Kuivan ja ikääntyvän ihon pelastus

Mitä jos paras silmänympärysvoide ei olekaan voide? Kjaer Weisin Eye Balm heittää perinteiset käsitykset silmänympäysvoiteista kertaheitolla romukoppaan. Balmi on uskomattoman pehmeää koostumukseltaan, eikä tippaakaan öljyisen rasvaista. Erittäin hoitava koostumus sisältää vahojen ja kasviöljyjen lisäksi hyaluronihappoa, eikä lainkaan vettä.

Tuote on kaikille pehmennystä, joustavuutta ja runsasta ravitsevuutta kaipaaville ihoille must-have. Se on erittäin hyvä kuivalle ja juonteikkaalle iholle sekä helposti vuotavista silmistä kärsivälle suojaamaan ihoa vuotamisen aiheuttamalta kuivumiselta ja ärtymiseltä.

Eye Balm auttaa meikkiä levittymään kauniimmin ja tasaisemmin, joten se toimii myös meikin alla, minkä lisäksi se on loistava myös iltakäyttöön. Mikäli ihosi tuntuu janoiselta tai tämä balmi ei ravitsevuudestaan huolimatta vaikuta riittävän kosteuttamaan, tiedätkin jo tässä kohtaa tekstiä mitä suosittelen: ohutta, vesikosteuttavaa geeliä balmin alle.

Eye Balm on ehdottomasti yksi parhaimmista silmänympärysihon tuotteista, mihin olen koskaan törmännyt. Se on niin tehokas ravitsemaan, että se on omalle iholleni jopa liikaa. Se kannattaakin säästää iholle, joka kaipaa reilusti hoitavuutta ja jolle täyteläisemmät koostumukset ovat aiemminkin toimineet hyvin. Sellaisella iholla se on mielettömän hyvä!

Lue muita tuotevertailuita:

Luonnonkosmetiikan paras huulipuna – vertailussa 5 suosikkiani

Paras kasvovoide eri ihotyypeille x 7

Vertailussa puhdistusöljy x 6

Paras kasvovesi eri ihotyypeille x 7

Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5

Vertailussa hyaluronihapposeerumit

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Johanna

Miten hyvin esimerkiksi Bybin ja Novexpertin voiteet sopivat herkähkölle iholle?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Moi Johanna! Bybin molemmat voiteet saattaisivat incin perusteella sopia myös herkälle iholle. Toki, kuten tiedätkin, sopivuus on aina hyvin yksilöllistä, enkä voi sitä luvata. Erityisesti Bybin Bright Eyed on ainesosiltaan (runsaasti mm. aloe veraa ja manteliöljyä) sellainen, että se sopii varmasti monille! Myöskään Eye Plumpissa ei ole mitään erityisen "tujua" :) Molemmat Bybit ovat siispä listaltani turvallisimmat valinnat herkälle iholle. Mainitsemaani Novexpertin silmänympärysvoidetta en sen sijaan uskalla suositella herkkäihoisille, voi olla liian aktivoiva ja se on yllättävän vahvan tuoksuinen myös.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita