Lakritsitoffee

Mikä olisikaan ihanampi aloitus päivälle kuin kupponen kuumaa ja muutama palanen lakritsitoffeeta siihen kaveriksi? Tähän toffeeseen ei ole käytetty mitään suoraa makeutusta, vaan makeuden hoitaa kokonaisuudessaan kermainen lucuma-hedelmäjauhe ja lakritsinjuurijauhe.

Lakritsitoffee

ketogeeninen resepti

1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna

1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta

2 rkl lakritsinjuurijauhetta

ripaus laadukasta suolaa

Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin lucuma, lakritsinjuurijauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja vatkaa massa tasaiseksi. Tein lakritsitoffeelevyn lasiastiaan, jonka mitat ovat noin 10 cm x 15 cm. Näin toffeepaloihin sai hieman paksuutta. Vuoraa valitsemasi astia kelmulla ja kaada toffee astiaan.

Anna toffeen olla pakastimessa ensin 10 minuuttia, jotta massa jähmettyy hieman. Massa on helppo leikata aavistuksen pehmeänä siisteiksi paloiksi, kun se on saanut jähmettyä hetkisen kylmässä. Irrota toffee kelmuineen astiasta, leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja laita vielä 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.

Tässä maukkaassa lakritsitoffeessa on sen verran sidosaineita, ettei se sula huoneenlämmössä. Tämän tapauksen voi siis nautiskella aivan omassa rauhassaan kupposen kera ilman pelkoa valahtamisesta. Jos olet kuten minä, etkä pidä yhtään tavallisten lakritsikarkkien mausta, kokeile lakritsinjuuriteetä ja lakritsinjuurijauhetta muuhunkin raakakokkailuun. Maku on hurjan paljon raikkaampi, puhtaampi ja aidompi kuin tavan lakritsissa.

Toffeen pehmeää päivää kaikille!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Suloinen suklaatuorepuuro
Paras mansikkasmoothie
Yellow moodin 25 suosituinta reseptiä vuonna 2015
Appelsiini-vinegretti