Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Kaunis Hyvän olon jäätelökirja on ilahduttanut tässä osoitteessa kovin ja tänään jaan kanssanne yhden lempireseptini kirjasta. Se kuuluu pikajäätelöiden kategoriaan ja valmistuu vaivattomasti, kunhan muistat laittaa banaaniviipaleet ajoissa pakastimeen. Jäätelön päälle valmistettava kastike jähmettyy ihanasti jäätelöpallon pinnalle ja viimeistelee täyteläisen makuisen makuelämyksen. Tykkään!
Onkohan marjojen ja hedelmien syöminen ollut milloinkaan näin helppoa?
MUSTIKKAJÄÄTELÖ
2 annosta
resepti on Hyvän olon jäätelökirjasta
maidoton, gluteeniton, pähkinätön, sokeriton
1 dl täysirasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
2 pakastettua kypsää banaania
2 dl kotimaisia mustikoita
½ tl vaniljauutetta (omastani puuttui)
loraus kotimaista luomuhunajaa tai muuta makeutusta, jos tarpeen (itse käytin ½ rkl)
½ tl kardemummaa (oma lisäys)
Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi desilitran verran valkoista, paksua ainesta tehosekoittimeen. lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja lusikalla muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. maista, ja lisää makeutusta, jos tarpee. Annostele jäätelö kulhoihin (kaada päälle valkosuklaa-kardemummakastiketta) ja nauti!
Valkosuklaakastike
1 dl raastettua kaakaovoita
½ dl kookosvoita (tai cashewvoita tai 1 dl cashewpähkinöitä)
½ dl täysirasvaista kookosmaitoa
1-3 rkl kotimaista luomuhunajaa
½ tl vaniljauutetta
½ tl jauhettua kardemummaa
Sulata kaakaovoi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää sula kaakaovoi sekä muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita, jos tarpeen. Tarjoile mustikkajäätelön kanssa.