Suojaa ihosi luonnonkosmetiikan parhailla aurinkosuojatuotteilla

Yhteistyö Algamaris (sisältää alekoodin!)

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 1 algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 2

Laituri ja viileä järvivesi. Rantahietikko, pellavapyyhe ja aurinko. Piknik salarannalla. Spontaani maastopyöräreissu Ounasvaaran metsäreiteille. Pihan laittaminen, kesäkukkien hoivaaminen. Pihalla asustavien rastaanpoikasten kasvun seuraaminen.

Kesäkausi on itselleni kaikkea tätä ja paljon enemmänkin. Tuntuu, että juuri kesäkaudella niin moni asia mahdollistuu paljon rennommin ja helpommin. Toppaamisen sijaan vaatetta saa vähentää, reissukantamukset ovat kevyempiä ja ylipäätään lähteminen minne tahansa on vaivattomampaa kuin muina vuodenaikoina.

Tälle kesää meillä on jo istuteltu pensasaidat, pihan parkkipaikka odottaa vielä loppusilausta. Alkukesän välttämättömien pihajuttujen jälkeen vapaa-aika on pyhitetty rennolle rantaelämälle – siispä hellekelejä odotellessa!

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 3algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 4

Sain kunnon oppitunnin ihon suojaamisesta heti toukokuussa, koska onnistuin polttamaan ihoni pihatalkoissamme – tämä siitä huolimatta, että kaappini suorastaan pursuaa luonnonkosmetiikan aurinkosuojia. No, eivät ne siellä kaapissa auta, sen muistan nyt. On oikeastaan täysin luonnollista, että kun on elänyt kuukausitolkulla kylmän sään armoilla, paikka auringossa tuntuu äärimmäisen puoleensa vetävältä eikä ihon suojaaminen auringon säteiltä ole ensimmäisenä mielessä. Uskon, että auringon välttelyä tärkeämpää on nauttia lämmöstä ja varautua oikeanlaisella vaatetuksella, lierihatuilla ja luonnollisilla aurinkosuojilla.

Auringosta heijastuu lyhytaaltoisia UVB-säteitä, jotka sekä polttavat että ruskettavat. Säteiden voimakkuus vaikuttaa yhdessä auringon korkeuden, leveysasteiden, pilvisyyden ja maantieteellisen sijainnin kanssa siihen palatko vai et. Myös pilvisellä säällä on tärkeää suojautua. Siispä, jos sinulla ei ole vielä aurinkosuojia hankittuna tälle kesälle, toimi nyt eikä huomenna. Se on paljon pienempi vaiva kuin palaneen ihon hoitaminen, jota kestää pahimmillaan useita viikkoja.

LUE MYÖS: Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 5

Suosin itse aina sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja löysin viime kesänä tähän mennessä parhaan aurinkosuojasarjan, Algamariksen. Sertifioidun luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteissa ei käytetä milloinkaan ympäristölle ja terveydelle haitallista nanoteknologiaa, vaan ne perustuvat heijastaviin mineraalisuodattimiin kuten titaani- ja sinkkioksideihin, jotka koostuvat auringonsäteitä hajottavista mikropigmenteistä.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojia on herjattu usein muumiefektistä, mutta tuotekehitys menee koko ajan eteenpäin ja Algamaris on siitä tällä hetkellä paras esimerkki. En suostuisi vaihtamaan tätä luottosarjaani enää mihinkään muuhun. Tuotteet eivät varsinaisesti koreile ulkonäöllään, mutta ne ovat riittoisia, tehokkaita, hyvin imeytyviä ja vedenkestäviä. Makean kookoksen tuoksu on hurmaava ja miljoona kertaa miellyttävämpi kuin markettien aurinkosuojien esanssinen tuoksu.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 1 (1)

Yellow Moodin ystävät saavat House of Organic -verkkokaupasta 10 % alennuksen koko valikoimasta koodilla yellowmood (koodi on voimassa toistaiseksi)

Valitsin sarjan sarjan SK30 aurinkosuojasprayn viime vuoden parhaiden luonnonkosmetiikkatuotteiden joukkoon, sillä kyseessä oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan tahmaamaton suoja. Viime kesä oli kylmä, mutta elokuun alkupuolella saapunut lämpöaalto sai meidät viettämään kaiken liikenevän ajan salaisella hiekkarannalla, jolloin aurinkosuojalle oli käyttöä. Saimme mojovat rusketukset, mutta emme palaneet.

Suihkutettava aurinkosuoja on kätevä kuljettaa mukana rantakassissa, se on todella riittoisa ja sitä saa myös SK50-versiona! Spray-pään avulla voide leviää jo lähtökohtaisesti niin laajalle alueelle, ettei sen kanssa tarvitse lotrata. Koostumus on hyvin kevyt, jopa hieman vesimäinen ja juuri siksi se levittyy niin hyvin. Algamariksen aurinkosuojat ovat vedenkestäviä, mutta itse olen aina pulikoinnin jälkeen lisännyt suojaa palamisen välttämiseksi. Siihen kannustaa ehkä eniten se, ettei ihosta tule ällöttävän öljyinen, vaan voide oikeasti imeytyy ja jättää ihon pinnan kosteutetuksi, ei rasvaiseksi.

Sarjalla on valikoimissaan myös SK50- aurinkosuojaspray, joka sopii paremmin tropiikin lämpöön. SK30-aurinkosuojasprayyn verrattuna tämä versio on hivenen tujakampi, mutta silti samalla tavalla nestemäinen ja helppo levittää.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 9

Moni ei muista suojata kasvojaan aurinkokylvyn aikana ja usein meikki riittääkin estämään palamisen. Kasvojen iho on ohutta, joten se kannattaa suojata hyvin ja muistaa myös aurinkosuojan sisältävä huulivoide. Omat huuleni nimittäin paloivat samassa rytäkässä niskani ja käsivarsieni kanssa eikä tunne ollut miellyttävä.

Algamariksella on 50 ml kokoinen kasvoille tarkoitettu 50 SK -voide, jonka koostumus on sen verran kevyt, että sen viitsii laittaa kasvoille  joko sellaisenaan tai meikin alle. Voide jättää ihon mattaiseksi ja sen päälle on tosi vaivatonta levittää kevyt meikkivoide tai BB-voide. Jos aurinkosuojavoide kasvoille ei nappaa, Algamarikselta löytyy aivan huikean hyvin levittyvä ja suojaava SK30 Sävyttävä meikkivoide kasvoille ja toinen vaihtoehto on Iroisien huippuhyvä SPF15 -kertoimella varustettu BB-voide.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 2 (1)

Algamariksen spray-pakkauksissa olevien aurinkosuojien lisäksi on vartalolle on olemassa 100 ml SK30 -vartalovoide, joka on koostumukseltaan täyteläisempi ja pysyy iholla spray-suojaa paremmin. Näistä on hyötyä etenkin ulkomaanreissuilla, joissa kaivataan pidempää suojaa. Voiteet toimivat erityisen hyvin hieman huolettomammille kesäihmisille: niille, jotka tykkäävät uida eivätkä halua olla lisäämässä voidetta moneen kertaan päivän aikana.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 6

Spray-suojien lisäksi ehdoton suosikkini on sarjan voidemainen 50SK -suojapuikko, joka sopii äärimmäisiin sääolosuhteisiin. Tämä on välttämätön tuote jokaiselle herkästi palavalle, purjehtijalle tai muuten veden äärellä aikaansa viettävälle! Stick on hajusteeton ja sitä on helppo lisätä paikallisesti esimerkiksi huulille, nenänpäähän, kaulalle, korvalehtiin ja silmien alle – itse suosin tätä kasvoilla meikin alla, koska stick jättää ihon täysin mattapintaiseksi.

Koostumus on nerokas: stick on hyvin tiivis ja kiinteä, joka on pitkälti karnaubavahan ja mehiläisvahan ansiota. Ei siis tarvitse pelätä kiiltelevää nenänpäätä tai poskipäitä, mutta iho kannattaa puhdistaa käytön jälkeen huolellisesti, jotta se ei tukkeudu.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 7

Enpä uskonut huhtikuussa Agamariksen paketin saatuani, että After Sun -emulsiosta tulisi minulle tärkeäkään tuote, vaan palamiseni jälkeen olivat asiat toisin. After sun -voiteet sisältävät usein ihoa viilentäviä ja korjaavia tehoaineita, jotka antavat palaneelle iholle sen tarvitsemaa ensiapua. Palanut iho on kuiva ja se voi jopa kiristellä, siksi on tärkeää että after sun -voide sisältää sopivassa suhteessa vesimäisiä ja voidemaisia raaka-aineita, jotka kosteuttavat ihoa välittömästi ja pidempään.

Algamariksen emulsiossa ja kosteuttavammassa voiteessa on aloe veraa ja punalevästä johdettua Alga-gorria -molekyyliyhdistettä, joka sisältää runsaasti ihoa suojaavia mineraalisuoloja, flavonoideja, karotenoideja ja aminohappoja. Aloe veraa on mukana lähes kaikissa luonnollisissa aurinkosuojissa, sillä se pehmittää ja kosteuttaa ihoa, rauhoittaa kutinaa, viilentää ja korjaa tehokkaasti ihovaurioita. Palaneen ihon kohdalla se ei ole kuitenkaan yksinään riittävä apu, koska palanut iho on kuiva ja kaipaa syväkosteutusta. Algamariksen After sun -voiteissa on vesimäisten kosteuttajien lisäksi karitevoita sekä kookos- ja auringonkukkaöljyjä, jotka palauttavat tehokkaasti ihon oman kosteustasapainon.

algamaris-aurinkosuoja-luonnonkosmetiikka-hannamarirahkonen 8

Algamariksen After sun -emulsio tuoksuu sarjan muiden tuotteiden tapaan makealle kookokselle ja se imeytyy iholle todella nopeasti. Emulsio jättää palaneen ihon pinnalle kevyen ja kosteuttavan suojakalvon. Palaneen ihon pahin vihollinen on kuitenkin kuivuus, joten neuvoni on että lisää voidetta mieluummin liian usein kuin liian harvoin – se nopeuttaa paranemista oleellisesti! Oma ihoni näytti todella pahalta ja oli hyvin kipeä, mutta uskon että juuri säännöllisen kosteutuksen vuoksi se parani jo parissa päivässä niin nopeasti.

Auringossa kärähtänyt iho kärsii palamisreaktiosta, joka pitäisi saada pysäytettyä mahdollisimman nopeasti. Yksi tehokkaimmista ensiavuista onkin suunnata viileään suihkuun tai kostuttaa pyyhkeitä viileässä vedessä ja levittää ne palanutta ihoaluetta viilentämään. Viileä vesi rauhoittaa poltetta, punoitusta ja nopeuttaa ihon toipumista.

Mitä luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotetta/sarjaa sinä käytät?

Yellow Moodin ystävät saavat House of Organic -verkkokaupasta 10 % alennuksen koko valikoimasta koodilla yellowmood (koodi on voimassa toistaiseksi)

NinaK

Hei,

Algamaris on minunkin suosikki. Tosin olen pitänyt sitä aavistuksen tahmaavana, mutta meillä onkin käytetty voideversiota sprayn sijaan. Pitääkin itselle koittaa tuota spraytä :) Tuosta stickistä olen täysin eri mieltä: meillä ei toiminut lainkaan. Se oli niin kova että piti hintataso siihen malliin että ihoon sattui. Ajatus hyvä, mutta surkean levityttyvyyden vuoksi lensi roskiin.

Vastaa
NinaK

* hinkata (ei hintataso kiitos autocorrect).

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voide on tosiaan koostumuksensa vuoksi hieman tahmaava, mutta sprayssa ei ole ainakaan oman kokemukseni mukaan tätä ongelmaa. Tuo stick vaatii ennen levitystä lämmitystä ihokontaktissa koostumuksensa vuoksi. Yksi vaihtoehto levitykseen olisi ollut se, että stickistä olisi vuollut pienen palan kerrallaan, lämmittänyt käsien välissä ja levittänyt sitten kasvoille. Toki stickin ajatus hieman kärsii tuosta toimenpiteestä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Skin Food, luonnonkosmetiikan Bepanthen