Rakkautta lasissa, eli 5 parasta maidotonta kaakaojuomareseptiä

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-1

Kaamos tarjoilee tutuinta tunnusmerkkiään, pimeyttä, päivästä toiseen. Valon vähyys tuntuu hitaampina liikkeinä ja urhea mieli on sekin toisina päivinä enemmän koetuksilla kuin toisina. Marraskuu oli puoliväliinsä saakka kaunein naismuistiin. Sitten perusolemuksensa teki paluun ja pohjoisen valtasi plussakeli ja taivaan paksut pilviröykkiöt. On näistä muistakin säkkipimeistä talvista selvitty, niin selvitään nytkin.

Toisaalta pimenevät päivät ovat jollain tapaa vähän armollisempia kuin kesän jatkuva valoisuus, jonka polte suorastaan vaatii toimimaan ja touhuamaan. Onpahan edes pieni syy ottaa vähän rennommin ja pitää huilitaukoja päivän mittaan tai rauhoittua illalla ihan luvan kanssa.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-2

Viime aikojen taukotraditiokseni on muodostunut niinkin yksinkertainen juttu kuin kaakaon keittäminen. Yksin töitä tekevänä vaarana on aina se, että unohtaa syödä ja pitää taukoja. Projekteihin on helppo uppoutua ja unohtaa ympäriltä kaikki muu, kunnes vatsa huutaa SOS-huutoa huippudesibeleillä. Kahvia ei viitsi juoda kahta tiukkaa espressoa enempää ja teekin tuntuu kaiken iltapäivämuhjun keskellä liian kevyeltä aseelta kaamosta vastaan. Kaakao on varsinaista lohtujuomaa, uskallan väittää sen tarjoavan paljon paremman vastuksen makeanhimolle kuin höpösokerista ja maidosta valmistetut suklaat.

Tässä siis viisi tämän viikon makuinnovaatiotani, joita porisuttelen kattilassani vuoronperään. Kaikki niin hyviä, että on mahdotonta valita yksi ylitse muiden.

Ei muuta kuin kaikin keinoin kaamosta kuonoon, toverit.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-6


HILLITTÖMÄN HYVÄ PERUSKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. Nauti heti tai kaada termariin myöhempää nautiskelua varten.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-7


ROSMARIINIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

2 tl tuoretta rosmariinia

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, rosmariinin lehdet ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. 

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-5


APPELSIINIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

8-10 tippaa appelsiiniöljyä (tai ¾ dl tuorepuristettua appelsiinimehua)

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, appelsiiniöljy (tai mehu) ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. 

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-4


PIPARKAKKUKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

2 tl kardemummajauhetta

2 tl ceyloninkanelia

1 tl inkiväärijauhetta

¼ tl neilikkaa

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, mausteet ja vaniljauute. Sekoita vispilällä, kunnes kaakao on miltei kiehuvaa. Nauti heti tai kaada termariin myöhempää nautiskelua varten.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-8


CHILIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

4 cm mietoa punaista chiliä

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, pilkotut chilin palat ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. Pienennä levyn kuumuutta, kuitenkin niin että kaakao vielä kiehuu. Keitä minuutin tai kahden ajan, jotta mausta tulee intensiivisempi. Siivilöi kaakao ennen nauttimista.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-3

Iloista loppuviikkoa!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email to someone
Tykkäsitkö reseptistä?
Juomat, Reseptit
4 kommenttia - “Rakkautta lasissa, eli 5 parasta maidotonta kaakaojuomareseptiä
  1. r. sanoo:

    oooooo, mistä oot hommannu appelsiiniöljyä?

    pakko testata näitä heti sunnuntaina 😉

  2. Tiinatuulia sanoo:

    Oi ihanuus mitä kaakaojuomia ❤ Taidankin tänään pitää itselleni yhden naisen tyttöjenillan lauantaitöiden jälkeen: kynttilöitä, villasukat, lempiviltti, kaakaotasting ja jotain hömppää Netflixistä pyörimään 🙂

    Ihanaa viikonloppua myös sinne pohjoiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Instagram

  • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
  • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
  • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
  • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
  • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
  • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa?  hellip
  •  S O O N  yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
  • Missing our Lofoten adventures  nights in the tent heavyhellip
  • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto