5 x parasta kaakaojuomareseptiä

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-1

Kaamos tarjoilee tutuinta tunnusmerkkiään, pimeyttä, päivästä toiseen. Valon vähyys tuntuu hitaampina liikkeinä ja urhea mieli on sekin toisina päivinä enemmän koetuksilla kuin toisina. Marraskuu oli puoliväliinsä saakka kaunein naismuistiin. Sitten perusolemuksensa teki paluun ja pohjoisen valtasi plussakeli ja taivaan paksut pilviröykkiöt. On näistä muistakin säkkipimeistä talvista selvitty, niin selvitään nytkin.

Toisaalta pimenevät päivät ovat jollain tapaa vähän armollisempia kuin kesän jatkuva valoisuus, jonka polte suorastaan vaatii toimimaan ja touhuamaan. Onpahan edes pieni syy ottaa vähän rennommin ja pitää huilitaukoja päivän mittaan tai rauhoittua illalla ihan luvan kanssa.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-2

Viime aikojen taukotraditiokseni on muodostunut niinkin yksinkertainen juttu kuin kaakaon keittäminen. Yksin töitä tekevänä vaarana on aina se, että unohtaa syödä ja pitää taukoja. Projekteihin on helppo uppoutua ja unohtaa ympäriltä kaikki muu, kunnes vatsa huutaa SOS-huutoa huippudesibeleillä. Kahvia ei viitsi juoda kahta tiukkaa espressoa enempää ja teekin tuntuu kaiken iltapäivämuhjun keskellä liian kevyeltä aseelta kaamosta vastaan. Kaakao on varsinaista lohtujuomaa, uskallan väittää sen tarjoavan paljon paremman vastuksen makeanhimolle kuin höpösokerista ja maidosta valmistetut suklaat.

Tässä siis viisi tämän viikon makuinnovaatiotani, joita porisuttelen kattilassani vuoronperään. Kaikki niin hyviä, että on mahdotonta valita yksi ylitse muiden.

Ei muuta kuin kaikin keinoin kaamosta kuonoon, toverit.

Voit valmistaa kaikki kaakaojuomat ketogeeniseen ruokavalioon sopiviksi korvaamalla reseptissä käytetyn hunajan steviatipoilla. Kokeile joukkoon halutessasi myös suolatonta voita, MCT-öljyä tai neitsytkookosöljyä!

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-6


HILLITTÖMÄN HYVÄ PERUSKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. Nauti heti tai kaada termariin myöhempää nautiskelua varten.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-7


ROSMARIINIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

2 tl tuoretta rosmariinia

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, rosmariinin lehdet ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. 

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-5


APPELSIINIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

8-10 tippaa appelsiiniöljyä (tai ¾ dl tuorepuristettua appelsiinimehua)

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, appelsiiniöljy (tai mehu) ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. 

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-4


PIPARKAKKUKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta 

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

2 tl kardemummajauhetta

2 tl ceyloninkanelia

1 tl inkiväärijauhetta

¼ tl neilikkaa

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, mausteet ja vaniljauute. Sekoita vispilällä, kunnes kaakao on miltei kiehuvaa. Nauti heti tai kaada termariin myöhempää nautiskelua varten.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-8


CHILIKAAKAO


1 tlk (400 ml) täysirasvaista kookosmaitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa tai kookosnektaria

4 cm mietoa punaista chiliä

1 tl vaniljauutetta

Avaa kookosmaitotölkki ja kaada tölkin koko sisältö kattilaan (myös kookosvesi). Mittaa joukkoon kaakaojauhe, hunaja, pilkotut chilin palat ja vaniljauute. Sekoita kaakaota vispilällä, kunnes seos on miltei kiehuvaa. Pienennä levyn kuumuutta, kuitenkin niin että kaakao vielä kiehuu. Keitä minuutin tai kahden ajan, jotta mausta tulee intensiivisempi. Siivilöi kaakao ennen nauttimista.

viisi_reseptia_maidottoman_kaakaon_valmistukseen-3

Iloista loppuviikkoa!

Mikäli ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta sinulla ei ole aikaa ottaa asioista selvää monen mutkan kautta ja haluat tehdä asiat alusta saakka oikein, suosittelen lämpimästi Keto Kickstart -valmennusta.

Valmennuksessa käydään läpi selkeästi kaikki mitä sinun tarvitsee tietä ketoruokavalion noudattamisesta. Erinomaisen työkalupakinlisäksi valmennuksessa oleville on olemassa oma suljettu Keto Kickstart -facebookryhmä, josta saa nopeasti vastauksia kuumottaviin kysymyksiin. Tutustu valmennukseen tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

r.

oooooo, mistä oot hommannu appelsiiniöljyä?

pakko testata näitä heti sunnuntaina ;)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka r.! Käytän Now Foodsin appelsiiniöljyä, jota saa Fitness Firstiltä :)

Vastaa
Tiinatuulia

Oi ihanuus mitä kaakaojuomia ❤ Taidankin tänään pitää itselleni yhden naisen tyttöjenillan lauantaitöiden jälkeen: kynttilöitä, villasukat, lempiviltti, kaakaotasting ja jotain hömppää Netflixistä pyörimään :)

Ihanaa viikonloppua myös sinne pohjoiseen!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Vastaukseni tulee todella myöhässä, mutta sanonpa silti: tyttöjenilta on aina hyvä idea :) Huippua kevättä Tiinatuulia!

Vastaa
Johan Brandt t. gr.

ihania kaakaoreseptejä, joita aion kokeilla!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Gluteeniton siemen-kauraleipä
10 x ketogeenista arkiruokareseptiä
Yellow Moodin 11 suosituinta raakakakkureseptiä
Green PUFF Power -vihermehu