Talvilomalaisen tyrnikakku

gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (1)gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (8)

Yhteistyössä Asennemedia ja Go Green.

Huh, takana on kolme erittäin intensiivistä ja mielenkiintoista kuvauspäivää. Olen aivan valtavan tyytyväinen työmme tuloksiin, joita tekin pääsette näkemään jonkin ajan kuluttua. Yksi parhaista työpäivien annista oli saada työskennellä ystävän kanssa. Päivien lomaan mahtui paljon ikimuistoisia hetkiä ja ensi kerralla olemme yhtä kokemusta rikkaampia – onneksi!

Tänään on kuitenkin myönnettävä, että jalkoja ja selkää pakottaa seisomisesta. Muutama lepopäivä tulee tekemään hyvää. Päätimme viime kuussa mieheni kanssa, että seuraava viikko on talvilomaa ja sen kunniaksi tämä sunnuntai saakin toimia rentona lomaan valmistumispäivänä. Ei sovittuja menoja, vain hidas brunssi, herkkuja ja mahdollisesti spontaaneja päähänpistoja, kuten päiväunia. Sopii meille paremmin kuin hyvin.

GOGreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (11)

Väsyneen kokin avuksi saapui kuluneella viikolla odotettu lähetys Go Green Go Raw -linjan tuotteita. Tykkään tehdä asiat mahdollisimman usein itse, mutta viime aikojen täysi kalenteri on osoittanut, että joskus voi myös hieman oikaista – ja mikä ettei, kun markettien hyllyille on saapunut oikeasti terveellisiä vaihtoehtoja. Go Raw -tuotteista löytyy valmiita sekoituksia raakavoimapallojen, kräkkereiden ja välipalapatukoiden valmistamiseen.

Sekoitukset on tehty siemenistä, pähkinöistä, kuivatuista marjoista, hedelmistä ja superfoodeista kuten kaakaopavuista. Omasta mielestäni tällaiset lisää vesi ja sekoita -tyyliset ratkaisut ovat enemmän kuin tervetulleita kiireisten arkeen! Arjessa vain ei aina ole aikaa alkaa säätämään lukemattomien erilaisten raaka-aineiden kanssa ja toivomaan improvisaatiohetkeltä parasta. Pidän erityisesti siitä, että Go Raw -tuotteiden hinta on kohdillaan. Näin kokemattomammankin raakaleipurin kynnys kokeilla raakaruoan valmistusta on kohtuullisen pieni.

gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (2)

Ja niin, mihinkäs sitä leipuri raidoistaan pääsisi? Aina tekee mieli vähän tuunailla itse. Halusin kokeilla merkiltä sekä raakapalloja että jotain erilaisempaa, joten päätin valmistaa Raw Ball Mix -seoksesta raakakakun pohjan. Sekoituksessa on taateleita, kurpitsansiemeniä, saksanpähkinöitä, goji-marjoja, kaakaopapuja ja auringonkukansiemeniä. Itseäni viehätti se, ettei lopputuloksesta ole tehty liian makeaa, vaan nimenomaan välipalatyyppinen ratkaisu. Toisen talvilomalaisen toiveesta raakakakun täytteen mauksi valikoitui tyrnimarjoja.

gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (7)

Pienen kokeilun jälkeen on todettava, että kyllä näistä valmiista sekoituksista on moneksi. Allekirjoittanutta kiehtoo raakaleipomista kauan harrastaneena ja työksikin valmistavana juurikin sekoitusten lukemattomat mahdollisuudet. Varsinaisten käyttötarkoitusten lisäksi patukoita voi kuorruttaa suklaalla, pallo- ja patukkaseokset taipuvat myös kakkujen pohjiin, mysliksi tai sellaisenaan kuljetettaviksi trail mixeiksi.

Idea tyrnikakusta oli ihana ja täytyy kyllä sanoa, että raikkaan täytteen ja täyteläisen superfood-pohjan liitto toimii! Näiden kahden kerroksen välillä on kiva kontrasti.

gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (3)

TYRNIKAKKU

15 cm irtopohjavuoka


Pohja

1 pss Go Green Raw Ball Mix

1/2 dl raakakaakaojauhetta

Kaada pussin sisältö tehosekoittimeen. Lisää seoksen sekaan pussissa mainittu määrä vettä. Mittaa joukkoon myös raakakaakaojauhe. Sekoita, kunnes seos on miltei tasaista. Vuoraa 15 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaavi pohjataikina vuokaan. Ripottele päälle hieman riisijauhoa (tai muuta miedon makuista ja hienojakoista jauhoa) ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

2 dl tyrnimarjoja

3/4 dl neitsytkookosöljyä

2 rkl hunajaa

3/4 dl kookosmaidon paksua osaa

1/2 tl lesitiiniä

Mittaa marjat tehosekoittimeen ja sekoita. Ota esiin kulho ja laita sen päälle tiheä siivilä. Kaavi tyrnisose siivilään ja painele tyrnisosetta lusikalla, kunnes siivilässä on jäljellä vain mustat siemenet. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Mittaa sulatettu kookosöljy, kookosmaito, sileä tyrnisose, hunaja ja lesitiini tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes täyte on tasaista ja kaada pohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen noin tunniksi ennen nauttimista.

gogreen_goraw_rawcake_glutenfree_yellowmood (6)

Oma sunnuntaimme jatkuu nyt kiireettömällä brunssilla. Kahvinkeittopuuhat odottelevat, leppoisaa päivää!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Rommirusina-suklaakakku
Matcha on maukas vaihtoehto kahville
Vesimeloni-kardemummasorbetti
Helppoa arkiruokaa: Uunitomaatteja & buffalomozzarellaa