Viileän kesäillan symppiksin

Yhteistyössä Alpa. 

alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 2alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 1alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 6alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 9alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 14

Suomen kesä se osaa aina yllättää.

Heräsin tässä yhtenä aamuna mieheni hätkähdyttävään lauseeseen. Yöllä on satanut lunta! Siinäpä vasta sanat, joita ei haluaisi kuulla näinä lyhyen kesän päivinä. Myönnettäköön, että ensimmäinen ajatus oli EI ja toisena ehdin jo miettiä lentolippuja Honoluluun tai Rioon. Edelliskesän kylmyyden jälkeen lumituisku tuntui lähinnä huonolta vitsiltä. No, huolet ja pelot sikseen, olen jo tilannut loppukesälle superhellettä ja hymyilen, vaikkei se saapuisikaan. Kesä on kuitenkin aina kesä.

(Pakko kertoa, että hieman pohjoisemmassa lunta tuli hieman enemmän ja innokkaimmat pääsivät ihan sivakoimaan. Oma urheilumieleni ei olisi varmaan riittänyt moiseen.)

alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 4alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 3alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 7

Lumi lähti, viileys jäi. Kun työntää nenänsä ikkunaan ja suuntaa katseensa ulos, ilma näyttää huijaavan lämpimältä. Kun näkee auringonsäteiden osuvan tuulessa heiluviin koivunlehtiin, mieleen maalautuvat lapsuudesta tuttu lämmin tuulenvire ja kevyt paahde. Todellisuus on ainakin toistaiseksi jotain ihan muuta, joskin uskon että kyllä tästä vielä lämpenee. Mitä ihmisellä olisi, jos ei toivoa kesästä!

Sain vastikään pehmeän paketin Alpalta ja olen tässä tuumaillut, että kyllä, lämpimälle neuleelle on Suomen kesässä paikkansa, oli lunta tai ei. Viileys kun saapuu myös lämpimien kesäpäivien kääntyessä iltaan, en ainakaan itse pärjää noina hetkinä ilman pidempihihaista. Kannan Symppis-neuleeni kunnialla ja toivon, että se antaa minulle hieman asennetta tulevina kuukausina. Niille, jotka eivät ole vielä alpakanvillaa kokeilleet, voin todeta että se on materiaalina varsinkin villakammoisille mitä houkuttelevin: se ei kutita tai ärsytä ihoa, vaan tuntuu pehmeältä ja lämmittää ilman hiostavaa tunnetta. Jälkimmäisestä syystä luonnonmateriaalit sopivatkin käytettäviksi ympäri vuoden.

alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 11alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 8

Olen kirjoitellut teille Alpasta aiemminkin, kyseessä on suomalaisen nuoren miehen perustama yritys, jonka syntytarina on aito ja siksi niin ihana. Voit lukea siitä enemmän tuon aiemman linkin takaa. Olen ehtinyt muodostaa Symppis-neuleen kanssa jo toimivan liiton. Neule joustaa miellyttävästi ja muotoutuu kauniisti kantajansa ylle, omani on kokoa M. Usein ohuehkot neuleet jäävät roikkumaan hieman muodottomasti, mutta tähän klassiseen neuleeseen on käytetty sen verran lankaa, että se laskeutuu todella hyvin. Kudontatapa tekee neuloksesta tiiviin, mutta silti hengittävän eikä siinä tule liian kuuma.

Kun villavaatteista puhutaan, minua ilahduttaa myös hieman tavallista pidempi mitoitus hihoissa, ne kun tuppaavat usein nousemaan käytössä liian ylös tai kitsahtamaan hellävaraisimmassakin pesussa. Omaani en ole vielä pessyt kertaakaan, mutta alpakanvillasta valmistetuille tuotteille riittää yleensä tuuletus tai paikallinen käsinpesu (ne voi myös pestä pesukoneessa villaohjelmalla, ei huolta).

alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 10alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 15Minipuutarhastamme tarttui kuvaussession aikana matkaan raparperia. Ajattelin että lauantai jos mikä on hyvä päivä pienille piirastalkoille. Jos reseptistä tulee syötävä, näette sen Yellow moodissa varmaankin ensi viikolla. Minulla kävi muuten lumen saapuessa pieni toive mielessäni: jospa kesän hyttysmäärä olisi tuon jälkeen edes puolittunut. No, olin väärässä, kuten yllä olevasta kuvastakin näkyy. Puutarhassa inisee varsinainen hyttysten kuoro ja sain lyhyen kuvaustuokion aikana piston jos toisenkin. Katalia kelmejä ovat, mutta kunhan eivät piirakkaani päädy niin olen tyytyväinen.

alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 12alpa-symppis-ekovaate-alpakka-villaneule 13

On ihanaa tehdä yhteistyötä Alpan kaltaisen yrityksen kanssa, jonka toiminta on läpinäkyvää, tuotteet pieteetillä suunniteltuja ja valmistettuja ja joiden alkuperän tietää aina. Alpalta löytyy naisten ja miesten vaatteita sekä laadukkaita sisustustuotteita, jotka on valmistettu 100 % alpakanvillasta. Meiltä löytyy jo vaaleanharmaa Havu-torkkupeitto, jota käytän myös shaalina – ja olen aika varma, että kyseessä on ikuinen tuote.

Kuvat Tuomas Rahkonen

Haiha

Olenkin joskus katsonut tuota neuletakkia, joka näyttää ihanalta kuvissasi. Olisipa samanlaisesta materiaalista ja samanlaisella kuvionnilla (ja tietty kivoilla väreillä) tarjolla myös boleroita! Käytän paljon leveähelmaisia mekkoja, ja niiden kanssa olisi ihana pitää boleroa lämmikkeenä. En kuitenkaan halua mitään huitulaa vaan napakan, ihanannäköisen ja kestävän neuleen. Tykkään erityisesti tuon neuleen pintakuvioinnista.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Haiha! Pidän itsekin neuleen kuvioinnista ja ennen kaikkea siitä miten tiiviisti tämä on kudottu. Tämä vaalea sävy sopii monen kanssa aina farkuista hameisiin ja mekkoihin :) Lykkyä laadukkaan boleron etsintään, se on minunkin mielestäni paras pari leveähelmaisille mekoille!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Algamaris – luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteiden timantti
Herkkutattirisotto (gluteeniton)
DIY-pöytä olohuoneeseen
Luonnonkosmetiikkaa -50 %, eli parhaat tärpit Natcosin I Love Me -messutarjouksista