Minttu-suklaapuffetit
Eilispäivän auringonpaiste ja uusi, ihana kotitoimistoni saivat minut tarttumaan tuumasta toimeen ja leipomaan töiden lomassa raakajäätelökeksejä. Pohja ja päällys ovat keksimäisen rouheita ja sisus suussasulavaa minttujäätelömoussea. Ovat juuri niin herkullisia kuin mitä nämä kuvat antavat ymmärtää. Mieleni matkaa jo tuleviin tupareihimme, luulen että tässä voisi olla juhliemme jälkkärihitti.
Kuten olen ennenkin sanonut, raakaleivonnassa käytetyt pekaanipähkinät tuovat leivoksiin helposti keksimäistä makua. Näihin jäätelökeksien pohjaan halusin mukaan ripauksen suklaisuutta, joten laitoin sekaan myös raakakaakaojauhetta. Täyteläisyydestä vastaa tocotrienols-jauhe, joka tuo raakaleivonnaisiin helposti kermaisuutta ja pehmeää makua.
Minttu-suklaapuffetit
Suklaapohja
Aja kaikki ainekset blenderissä tampperia käyttäen niin sileäksi, että pähkinöistä alkaa irrota öljy. Ota massa ulos kannusta ja jaa se kahteen osaan. Taputtele leivinpaperin päälle pohja tasaiseksi ja siirry valmistamaan raikasta minttumoussea.
Minttumousse
Aja kaikki ainekset blenderissä sileäksi ja levitä koko massa ensimmäisen keksipohjakerroksen päälle tasaisesti.
Tässä vaiheessa sinulla on jäljellä puolet keksitaikinasta. Taputtele leivinpaperille samankokoinen keksipäällys kuin pohjakin on. Tätä vaihetta helpottaa se, jos sinulla on olemassa toinen samankokoinen astia kuin mihin olet jo laittanut ensimmäiset keksi-, ja moussekerrokset. Kun uusi keksipäällys on valmis ja tarpeeksi tiivis, kumoa se leivinpaperilla minttumousse-kerroksen päälle ja laita koko tekele pakastimeen noin tunniksi.
Pakastimesta ottamisen jälkeen voit tasata reunat sileäreunaisella veitsellä, jotta saat sieviä paloja. Omat suupalamme tein noin 3 x 3 kokoisiksi — ovat tarpeeksi pieniä, mutta silti täyttäviä. Omasta satsistani tuli noin 20 kappaletta näitä ihanuusherkkuja. Säilytä jäljelle jääneet, jo valmiiksi paloiksi leikatut jäätelökeksit pakastimessa ja nappaa aina kun mielesi tekee.