Vadelma-ruusujäätelö

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (7)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree (1)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree (2)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree

Kotistudion ikkunoista näkyy vauvansininen taivas, valkoisia hattarapilviä ja valtavana kimmeltävä aurinko, joka saa kodin kylpemään valossa. Ikkunoista katsellessa voisikin helposti erehtyä kuvittelemaan, että nyt on jo kesä. Ulko-oven avatessa edessä on kuitenkin vielä kylmä ilma ja lumipenkkoja toisensa jälkeen. Ai että miten kaipaankaan salaista hiekkarantaamme, auringon lämpöä iholla, liplattavaa vettä, kuumaa hiekkaa ja nopeasti sulavia jäätelötötteröitä. Pohjoisen lyhyttä, mutta sitäkin intensiivisempää kesää, joiden yössä ei aurinko laske ja jotka ovat avoinna seikkailuille.

Viime viikon harmaus oli sen verraan luotaantyöntävä kokemus, että kesän kaipuu valtasi mielen tyystin. Ikävää oli hellitettävä, ja niinpä viikonloppuna syntyi pieniä ihmeitä keittiön puolella. Eikö teistäkin kesä korreloi suoraan jätskitötteröiden kanssa?

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (5)nicecream_vegan_dairyfree_icecream (3)nicecream_vegan_dairyfree_icecream (9)

Tämän hetken addiktioni vadelmiin ei ota hellittääkseen, mutta sehän ei haittaa. Kuvankauniissa jäätelössä on ihanan kermainen koostumus ja se valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Hienostuneessa maussa kohtaavat mehevä vadelma ja ruusuvesi, jotka muodostavat sellaisen makuvaljakon, etten heti keksi parempaa. Kas tässä hieman oodia tötterömuodossa sinulle, kesä 2016, sua odotellaan jo saapuvaksi!

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (10)


VADELMA-RUUSUJÄÄTELÖ

6 jäätelöpalloa

gluteeniton, maidoton, soijaton, munaton ja sokeriton


1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä

1,2 dl jäisiä vadelmia

1/2 dl neitsytkookosöljyä

2 1/2 dl kookosmaidon paksua osaa

10 taatelia

2 tl ruusuvettä (Steenbergs)

Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes jäätelömassa on samettisen tasaista. Kaada jäätelö 20 x 15 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä jäätelö tasaiseksi kerrokseksi ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi. Sekoita massaa 30 minuutin välein. Sitten vain pallonpyöritykseen ja voffelin rouskutukseen!

nicecream_vegan_dairyfree_icecreamnicecream_vegan_dairyfree_icecream (6)

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Piparminttu-raakasuklaapatukat
Gluteeniton ja maidoton herkkubrunssi
Raikas tyrniraakakakku
Maukas kasviskorma