Mansikkainen chia-vanukas

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kokeile helppoa ja herkullista ketoreseptiä, joka on täynnä kuitua ja hyviä rasvahappoja. Mansikkainen chia-vanukas sopii erinomaisesti aamiaiseksi tai välipalaksi!

Chia sitoo itseensä jopa 9-kertaisesti vettä, jonka vuoksi se on mahtava raaka-aine sokerittomien, gluteenittomien ja muutenkin terveellisten vanukkaiden valmistamiseen. Se sopii myös jossain määrin korvaamaan pähkinöitä, joita en itse voi syödä kovin paljoa ilman, että kroppa menee tukkoon. Chia sisältää yli 20 % Omega-3-rasvahappoja, jotka hillitsevät elimistön tulehdustasoja, voitelevat niveliä ja ravitsevat aivoja.

Rasvahappojen lisäksi chiassa on runsaasti kuituja, jotka imevät itseensä kuona-aineita ja kuljettavat niitä pois elimistöstämme eikä runsasta antioksidanttien asemaa sovi unohtaa. Chia on loistava juttu myös siksi, että se sisältää kasvikunnan tuotteeksi runsaasti proteiinia, onhan yli 20 % chian painosta täysiarvoista protskua. Tämä resepti sopii myös perheen pienemmälle väelle, sillä maku on kohdillaan ja täynnä elintärkeitä rakennusaineita. Koostumuksen puolestakaan ei olla kaukana peruspiltistä (hieman paksumpaa) tai markettivanukkaasta.

chiavanukas_iso

Mansikka chia-vanukas

1 dl chiasiemeniä
15-20 steviatippaa (esim. Nick's)
300 g mansikoita
4 dl vettä

1. Liota chiasiemeniä reseptissä mainitussa vesimäärässä 20 minuuttia ja sekoita välissä, jotta siemenet alkavat geeliytyä ja seos paksuuntua.

2. Lisää geeliytynyt chia-vanukas tehosekoittimeen yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa. Sekoita, kunnes massa on sileää. Nauti sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa!

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

10 x ketogeenista arkiruokareseptiä
Sokeriton chia-vadelmahillo
Kaamoksen värikkäin uutinen: Ketoosissa e-kirja
Kesän ihanimmat kuppikakut voikreemillä ja mansikoilla