Pakuriuutteen valmistus

Pakuri on hyvää teenä, mutta jos tästä adaptogeenista haluaa esiin vastustuskykyä nostavat ominaisuudet, vaihdetaan teevesi luomuvodkaksi. Lue alta ohjeet siihen miten valmistaa pakuriuutosta kotona.

Pakuriuute Valmistus Resepti 3

Kautta aikojen alkoholia on käytetty lääkinnällisissä tarkoituksissa, koska se ohentaa verta ja toimii erinomaisena kuljetusaineena. Alkoholi vapauttaa kasveista, käävistä ynnä muista luonnon raaka-aineista esiin yhdisteitä, jotka imeytyvät 30 % tehokkaammin kuin muilla uutostavoilla.

Pakurissa on 21-kertainen määrä antioksidantteja verrattuna esim. mustikkaan ja sen lisäksi satoja vaikuttavia aineita. Muistutan tässä yhteydessä, että pakuri ei sovi yhteen antibioottien tai penisilliinin kanssa, koska se toimii niiden vastavaikuttajana. Myöskään sieniallergisten ei kannata kokeilla.

Pakuriuute Valmistus Resepti

DIY-pakuriuute

Laita pulloon pakuria haluamasi määrä ja lisää luomuvodkaa niin paljon, että pakurit peittyvät. Näin tehtynä uutos on todella vahvan makuinen. Jos haluat pelkästään hyvänmakuisen uutoksen niin laita pulloon pakuria vain sen verran, että sitä on luomuvodkan määrästä noin 1/3–1/5 -osaa. Hyvä luomuvodka on esim. Greenfieldin vodka, joka kustantaa n. 20 €.

Pakuriuute Valmistus Resepti 2

Voit maustaa uutosta näillä:

• Anis

• Lakritsinjuuri

• Japol-piparminttutippa

• Kaneli

• Kardemumma

• Tuore inkivääri

• Luomuvanilja

• Pastöroimaton luomuhunaja

Anna uutoksen seisoa kaapissa parisen kuukautta ja sinulla on valmiina kunnon voimatroppi syksyn flunssia vastaan!

Pakuriuutetta voi nauttia pienen vesitilkan kanssa (2 cm vettä ja 10-30 tippaa pakuriuutosta). Seosta kannattaa purskutella puolisen minuuttia suussa ennen nielemistä, sillä silloin alkoholiuutoksessa olevat hyödylliset aineet pääsevät imeytymään jo suun limakalvoilta.

Tiia

Miten kauan tälläinen uute säilyy käyttökelpoisena?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Uute säilyy vuosia, sillä se on alkoholipohjainen.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

7 x Evolve Organic Beauty -suosikkia
Green Beauty Awards 2019: Meikit
Ohjeet ihon kuivaharjaukseen
Maailman paras luonnonkosmetiikan ripsiväri peittoaa synteettiset kilpailijansa ja maksaa alle 13 €