Tuorepuuro aamu-unisille

Aikaiset aamut, nuo katalat lurkit.

Maailma on aamuvirkkujen vallassa ja lienee sanomattakin selvää, etten kuulu tuohon joukkoon. Yksi asia, jota arvostan yli kaiken tässä yrittäjyydessäni liittyy siihen, että aikatauluni suunnittelu on täysin omissa hyppysissäni — saan luvan kanssa sopia päivän ensimmäiset menot itse, joka tarkoittaa sitä että olen liikkeellä vain äärimmäisissä tapauksissa ennen kello yhtätoista. Aikuisuuden hienouksia, joista lapsena pystyi vain unelmoimaan.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa1

Aihe pomppasi mieleeni, sillä jutustelin puolen päivän jälkeen hetkisen ystäväni kanssa, joka oli kiirehtimässä päivän ensimmäiselle aterialleen — arvaattekin jo, hänkään ei ole aamuihmisiä. Tunsin niin syvää sielunsiskoutta ymmärtäessäni, että meitä on muitakin. Me hitaiden aamujen tyypit emme kuulu mihinkään mediaseksikkääseen ryhmään, koska ympäröivä ylisuorittajiemme maa on antanut meille laiskan leiman. Se on höpönlöppöä ja hevonkukkua, sillä ainakin itse saan työtehoni nostettua maksimaalisiin potensseihin nimenomaan hitaiden ja rauhallisten aamurutiinieni ansiosta.

Hitaiden aamujen sielunsiskot ja veljet, nouskaamme barrikadeille. Mikäli olet pakotettu mielellesi epäsopiviin aamun aikaisiin rytmeihin, helpota vuorokauden heikoimpia tuntejasi edellisillalla valmistetulla tuorepuurolla, jonka voit napata matkaan suitsaitsukkelaan — uskallan kokemuksiini vedoten veikata, että me todelliset epäaamuihmiset emme jaksa aamuisin kuin välttämättömyydet ja siihen ei todellakaan kuulu aamupalan väkertäminen.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa2

Raakasuklaa-tuorepuuro kahdelle (gluteeniton, maidoton)

400 ml kookosmaitoa

2 dl hirssihiutaleita

1/2 dl raakakaakaojauhetta

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl pastöroimatonta juoksevaa hunajaa tai 10 tippaa steviaa

1/2 tl aitoa vaniljaa (esim. Ojio)

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kookosmaito sekä hunaja. Anna seistä 15 minuuttia välillä sekoittaen ja pakkaa valmiiksi eväsrasiaan aamua varten.

Punaherukkahilloke

1,5 dl sulaneita punaherukoita

1-2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl chia-siemeniä

Murskaa punaherukat suurpiirteisesti haarukalla, sekoita juokseva hunaja sekä chia-siemenet marjojen sekaan ja anna hyytelöityä viisi minuuttia. Lisää raakasuklaatuorepuuron päälle.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa3

Ei turhaa säätämistä, puhetta tai vaivaa — purkkipuuro laukkuun mukaan ja menoksi. Kyllä se päivä siitä taas urkenee.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Taina/ MoveMe

Moikka!

Näitä vinkkejä todellakin tarvitaan, koska vaikkei aamuihminen olisikaan niin vaihtelu virkistää. Itse vetelen nykyään chia-kauramaitojuoma (appelsiini-mango) puuroa ja lisään siihen pähkinä-rusinaseosta protskun lähteeksi. Tuo puuro näyttää suhteellisen "tavalliselta" siihen omaan versiooni verrattuna. Mies kuvaili puuroa viimeksi keltaiseksi rääksi jossa on nutipäitä... Mutta se ON HYVÄÄ! :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Vaihtelu on välttämätöntä, aika nopeasti sitä kyllästyy niihin hyväksi havattuihinkin resepteihin, jos liian usein tekee peräkkäin. Itse tykkään yksinkertaisista mauista, joten säästin hifistelyt toiselle kerralle :)

Vastaa
SanskuLevis

Ihanan kuuloinen ohje! Tätä täytyy testata. Joudun heräämään aamuisin viimeistään klo 5:45 eikä silloin ole mielessä aamiaisen tekeminen. Silloin tällöin teen kaurajuomaan, appelsiini-mango, chian kera naminami-aamiaisen.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Aikainen herätys, huh! Tämä on myös loistava take away -aamiainen :)

Vastaa
Minna

Moi! Riittääkö tuolle tuorepuurolle siis tuo 15 min seisotus ja se on valmis syötäväksi, vai onko sen tarkoitus antaa olla yön yli? Jos on, niin huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Mietin vain että jähmettyykö kookosmaito jos puuron antaa olla yön yli jääkaapissa. Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa tuorepuuroa, joten siitä tyhmät kysymykset :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Minna! Puuro on valmista nautittavaksi 15 minuutin jälkeen, mutta se on parhaimmillaan yön yli seisseenä. Silloin puurossa oleva neste on pehmentänyt hirssihiutaleet eivätkä ne tunnu liian kuivilta (makukysymys, toki).

Annan puuron tekeytyä sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa. Mikäli haluan aamulla heti puuroa, jätän sen tekeytymään mieluiten huoneenlämpöön, sillä en pidä liian kylmästä puurosta. Jääkaapissa säilytettynä puuro on hieman kovempaa/lohkeilevampaa juurikin tuon kookosmaidon jähmettymisen vuoksi.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Green Puff Power -vihermehu
Vuoden 2016 suosituimmat reseptit
Raikas DIY-hammastahna
Tehokas DIY-suolasuihke