Maailman paras mansikkaraakakakku
Ketogeeninen ruokavalio ei poissulje herkkuja ja tämä raikas mansikkaraakakakku maistuu aina! Kokeile helppoa gluteenitonta reseptiä, jossa on myös häivähdys seljankukkaa.
Mansikkaraakakakku
20 cm irtopohjavuoka, ketogeeninen resepti
Kookoskeksipohja:
5 dl
kookoshiutaleita
20-25
steviatippoja (esim. Nick's)
3 rkl
sitruunamehua
1. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Sekoita tampperia apuna käyttäen sileäksi taikinaksi.
2. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina pohjalle käsin tai isolla lusikalla.
Mansikkatäyte:
3 dl
kookoskermaa (esim. Kara)
3 dl
pakastemansikoita
3 rkl
seljankukkamehua (valinnainen)
1 ½ dl
neitsytkookosöljyä sulana
½ dl
erytritolitomua
2 rkl
psylliumin siemeniä
1 rkl
lesitiinijauhetta
1. Anna mansikoiden sulaa huoneenlämmössä pehmeiksi. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun ja sekoita tasaiseksi. Sivuhuomio: erytritolitomu valmistetaan tehosekoittamalla erytritolikiteet (karppisokeri) hienoksi tomuksi tehosekoittimessa.
2. Kaada sileä mansikkatäyte pohjan päälle ja pamauta kakkuvuokaa muutaman kerran kevyesti kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia ennen nauttimista.