Ketopizza kantarellilla ja rapealla pekonilla
Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.
Nämä ketopizzat syntyvät satokauden ajankohtaisimmista raaka-aineista: kantarelleista, tuoreista yrteistä ja kesäkurpitsasta. Resepti vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee. Nämä katosivat uunipelliltä nopeammin kuin ehdin pizzaa sanoa – niin herkullisia ne ovat!
Resepti vaatii hieman vaivannäköä, mutta ei huolta: löydät alta erilliset ohjeet myös niitä päiviä varten, kun keittiölaiskotus ja kiire ovat kylästelemässä. Käytin reseptiin pyöreitä kesäkurpitsoja, jotka ovat kokonsa puolesta ihan omiaan pizzojen pohjiksi. Pyöreät kesäkurpitsat ovat yleensä kooltaan reiluja ja ainakin omasta mielestäni niiden täyttäminen on mutkattomampaa kuin tavallisten kesäkurpitsaviipaleiden kohdalla. Joka tapauksessa, molemmat sopivat reseptiin mainiosti ja jos päädyt tavallisiin, voit leikata joko pyöreitä kiekkoja tai laattoja pitkittäissuunnassa.
Ranskalainen keittiö on inspiroinut allekirjoittanutta erityisen voimakkaasti viime aikoina ja siksi valmistin kesäkurpitsoiden maustamiseen erillisen yrttiöljyn. Jos sinulla on kiire syömään, voit aivan hyvin myös skipata öljyn valmistamisen ja voidella kesäkurpitsaviipaleet Terra Cretan neitsytoliiviöljyllä sekä maustaa suolalla ennen uunissa paistamista.
Vielä muutama pieni huomio ketopizzan elementeistä. Kesäkurpitsapizzat kantarellilla ja sipulilla ovat itsessään hyvin pehmeitä ja herkän makuisia, joten rapeaksi paistettu pekoni on todella tärkeä osanen reseptiä makunsa sekä tekstuurinsa vuoksi. Mozzarellajuustoksi voi valita oman maun mukaan joko pehmeämpää bufalaa tai kiinteämpää mozzarellaa – omissani käytin tällä kertaa jälkimmäistä.
Lue myös: Vuosi ketogeenista ruokavaliota
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Mausteöljy ja kesäkurpitsakiekot uunissa
2 annosta
1. Kuori valkosipuli ja leikkaa se yhdessä chilin kanssa viipaleiksi.
2. Lisää valkosipulit, chili, tuore oregano, suola ja Terra Cretan neitsytoliiviöljy pannulle.
3. Lämmitä yrtti-öljyseos ja anna sen muhia keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan, jotta maut irtoavat öljyyn. On tärkeää, että öljyä ei kuumenna liikaa koska silloin on vaarana, että tuore oregano palaa ja mausta ei tule oikeanlaista.
4. Kaada yrtti-öljyseos siivilän läpi ja ota öljy talteen erilliseen lasiastiaan.
5. Leikkaa kesäkurpitsoista noin 0,3-0,5 cm paksuisia viipaleita, lado ne vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunin pellille ja sudi niiden pinta kauttaaltaan makuöljyllä ennen uuniin laittamista.
6. Lämmitä uuni kiertoilma-asetuksella 225°C asteeseen ja esipaista kesäkurpitsakiekkoja uunin keskiosassa 10 minuuttia.
Kesäkurpitsapizzojen kokoaminen
1. Leikkaa tai revi mozzarella kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
2. Pese ja revi pizzojen päälle haluamasi määrä kantarelleja.
3. Leikkaa kevätsipulista haluamasi paksuisia viipaleita (kannattaa leikata tummanvihreiden osien lisäksi ihan sipulirenkaisiin saakka).
4. Rouhaise päälle haluamasi määrä mozzarellaa ja laita pizzat uuniin vielä 15 minuutiksi tai kunnes mozzarellassa on kauniita, kullanruskeita pilkkuja.
5. Paista tässä välissä pekonit rapeiksi.
6. Nauti kesäkurpitsapizzat tuoreen oreganon ja pekoniviipaleiden kanssa.
Saat 10 % alennuksen koko House of Organicin muusta valikoimasta koodilla yellowmood
Ketoosissa e-kirja on kattava ja helppolukuinen opas ketogeeniseen ruokavalioon perusteisiin. Kirja sisältää info-osuuden lisäksi yhteensä 25 arkeen sopivaa, kasvisvoittoista, helppoa ja maistuvaa reseptiä. Reseptit sisältävät annosmäärän ja ravintosisällön, jonka lisäksi useimmat resepteistä valmistuvat ilman maitotuotteita. Tutustu kirjaan tästä.
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen
Miksi en saa alennuskoodia toimimaan Ketokirjassa. Napsautus - ei tapahdu mitää?
Pulasssa. Vastaus toivon 5 minuutin sisällä. koska ainut tulostus mahdollisuus on nyt.
No oli tosiaan niin hyviä että hävisivät heti pelliltä! Siis nam!!! Tein myös yrttiöljyn eikä senkään valmistus totisesti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Loistava ohje, kiitos! Koko perhe tykkäsi!♥️
Ihana kuulla, kiitos palautteesta! :)