Makuuhuoneen muodonmuutos

Yhteistyössä Asennemedia, Vallila Interior ja Tikkurila

Makuuhuoneen sisustuksen suhteen on otettu suuria askelia viime aikoina, ja sen kunniaksi ajattelin jakaa tänään myös muutaman historiikkikuvan tästä tilasta. Totuus on nimittäin se, että kaikista kodin tiloista juuri makuuhuone on ollut pisimpään vaiheessa. Tila on samaan aikaan sekä ihana, että haastava. Viistokatto tuo sekä sisustukseen että kalusteiden sijoittamiseen omat vivahteensa, joiden kanssa on toisinaan rapsuteltu päätä ja harmiteltu, kun mikään tavallinen ratkaisu ei käy (joskus niillekin olisi paikkansa).

vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1512

Kuten kuvista huomaa, makuuhuoneessa on tapahtunut paljon. Sänky on vaihtanut paikkaa ensin keskeltä vasemmalle, ja asettunut sittemmin pysyvästi omaan suojaansa tuonne oikean väliseinän taakse. Bestå-kaapit toimivat aiemmin vaatteiden säilytyspaikkana ja ne saatiin pois makuuhuoneesta vasta viime kuussa, kun viistokaton sisälle suunnitellut vaatekärryt valmistuivat. Suurin kiitos ja kunnia tästä kuuluu taitavalle miehelleni, maailmassa ei ole ehkä mitään mitä hän ei osaisi a) korjata, tai b) rakentaa.

Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1518Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1514

Makuuhuoneemme alkaa vihdoin – hyvin monien vaiheiden ja kokeilujen jälkeen – muistuttaa sitä rauhan tyyssijaa, joka sen kuuluisikin olla. Meidän tavoitteenamme on ollut koko ajan sisustaa makuuhuoneesta mahdollisimman avara, suosia seesteisiä sävyjä ja sijoittaa tilaan mahdollisimman vähän kalusteita. Nyt kun perusasiat, eli vaatesäilytys ja sängyn paikka on saatu valmiiksi, jäi tilaa myös vähemmän akuuttien sisustusratkaisujen pohtimiseen kuten tekstiilien valintaan ja maalaamiseen – siksipä Vallilan ja Tikkurilan yhteistyö tuli oivaan saumaan!

Nämä kaksi sisustamiseen keskittynyttä brändiä ovat halunneet kannustaa suomalaisia paitsi rohkeampaan värien käyttöön, mutta myös helpottaa sisustusratkaisujen tekemistä tarjoamalla yhteensopivia verhokuoseja sekä maalisävyjä. Vallilan syksyn AW15-verhokokoelmasta löytyy Vallilan kuosisuunnittelijoiden valitsemat, kuhunkin kokoelman verhokuosiin sopivat seinävärit ja myös me saimme valita näiden runsaasta joukosta omamme.

Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1519Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1513

Meidän loft-kodissamme ainoa ”oikea” huone on kylpyhuone, muutoin täältä näkee lähes kaikkialta kaikkialle. Halusimme siis ennen kaikkea valita sellaisen kokonaisuuden, joka miellyttää sekä makuuhuoneesta että muista kodin tiloista katsottuna, ja joka sopii myös kotimme muuhun sisustukseen. Emme ole koskaan olleet arkoja käyttämään värejä seinien maalaamisessa tai tekstiileissä, mutta ensimmäisen vaihtoehdon toteutus on tässä kodissa lähestulkoon mahdottomuus.

Täällä on vain yksi normikokoinen seinä, ja sekin on rakennettu taivutetusta raakalaudasta. Meidän osoitteessamme väripilkut löytyvät ennemmin kalusteista ja tekstiileistä, kun taas suurien pintojen suhteen pitäydytään mieluiten mahdollisimman vaaleissa vaihtoehdoissa.

Valinta oli lopulta helppo, sillä toivoimme makuuhuoneen ikkunalliseen seinään hillittyä maalisävyä ja päätimme, että tekstiileissä saisi räiskyä, sillä muutoin rauhallisessa ja avarassa tilassa ne eivät tekisi tilasta liian levotonta, vaan toisivat ennemminkin vähän eloisuutta kokonaisuuteen.

Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1522

Tilasin oman maalipurnukkani Rovaniemen ehdottomasti sympaattisimpaan rautakauppaan Väri-Laitiselle, josta olemme saaneet aina ystävällistä palvelua. Palvelu, saatika vielä erinomainen sellainen, tuntuu olevan nykyään hieman kiven alla, joten tällaiset täyden palvelun yritykset erottuvat massasta ja tekevät ainakin meistä palaavia asiakkaita. Tikkurilan G500 Bungalow tuntui heti kättelyssä täydelliseltä sävyltä makuuhuoneeseemme, se oli itse asiassa vielä hitusen vaaleampi mitä olin odottanut.

Maalin rinnalle valittu verhokuosi on niinikään hauska ja vuodenaikaan sopiva Vallila Luontopolku Gold, jossa yhdistyvät syksyn kellastuttamat lehdet sekä pulleat pihlajanmarjat. Verho on materiaaliltaan suurimmaksi osaksi puuvillaa ja sen jämäkkyys tuntuu antavan ryhtiä tuolle ikkunaseinälle ja kankaan vaalea tausta osui kohdalleen sekin. Maalin sävy on juuri sopiva, se tekee tilasta kotoisan, mutta ei saa sitä näyttämään tunkkaiselta matalahkosta huonekorkeudesta huolimatta.

VAllila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1525VAllila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1524

Maalausurakka alkoi kevyellä seinien pesemisellä ja ikkunoiden sekä listojen teippauksella. Itse maalausvaihe oli kahdestaan tehtynä yllättävänkin nopea projekti, vaikka maalia sudittiin seiniin kaksi kertaa. Maalausurakan jälkeen mieheni kiinnitti ikkunoiden yläpokiin verhovaijerit valmiiksi ja sillä aikaa allekirjoittanut lyhensi verhot sopivaan mittaan silittämällä verhojen mukana tulleen liimanauhan paikoilleen – ei siis turhaa leikkaamista tai ompelemista, sopii minulle!

Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1515Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1516Vallila_tikkurila_yellowmood_hannamarirahkonen1517

Makuuhuoneen sisustus on muutoin vielä edelleen kesken ja tarkoituksena on nyt ihan ensimmäisenä maalata tilaan ainakin yksi taulu. Kuvissa näkyvän yli 100 vuotta vanhan puupenkin lopullinen sijoituspaikka kodissamme on vielä auki, mutta eiköhän sekin löydä pian oman paikkansa. Sillä välin se toimii hyvänä pukeutumispenkkinä. Pidämme molemmat lopputuloksesta ja nyt meillä on monen vuoden tauon jälkeen myös verhot, kuka olisi uskonut? Kyllä nyt passaa syödä viikonloppuna taas aamiaista sängyssä ja ihastella ruskaa sekä sisällä että ulkona.

Mari Vee

Kaunis! Ihana! Raikas! Kodikas!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Mari, olipa kauniisti sanottu <3

Vastaa
Lauri

Moikka,
Millä maalasit nuo OSB levyt? Maali ja tekniikka kiinnostaa.
Todella hieno lopputulos ja haluaisin toistaa tuon itselleni. :D

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Lauri! Me maalattiin nämä muistaakseni ihan tavallisella valkoisella seinämaalilla, jota jäi rempasta yli. Kaksi ohutta kerrosta tehtiin. Ensimmäinen oli tärkein ja myös aikaa vievin, koska tupsuteltiin jokainen OSB-levyn väli siveltimellä. Jos kaipaa luonnollista maalia, kalkkimaali toimii tähän myös erinomaisesti.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Herkän ihon hoito-opas
Kympin lamppuvanhus
Aivan paskaa
Shirataki-nuudelit – täydellinen korvike pastalle ja riisille