Syksyn iloja

Tänä syksynä olen puolittain tyhjän päällä, mutta minua ei enää pelota. Kirjaimellisen ja henkisen kaatosadekesän jälkeen otan vuodenajan vaihtumisen vastaan avosylin. En tiedä oliko se syyskuun ensimmäisen aamun tuntu vai mikä, mutta tänään tuntui oikealta pukea polviin saakka ylettyvät villasukat ja kietaista pehmeä villaviitta hartioiden päälle. Heti on parempi olla eikä enää ole pitkä aika siihen, kun aamut alkavat takan lämmityksellä ja leimuavan tulen vartioimisella.

Olen pienestä tytöstä saakka rakastanut syksyä ja uusia alkuja, olenhan syntynyt valkoisen routapeitteen aikaan lokakuussa. Kätilön mukaan tuo tyttö kävelisi tuolta routanurmelta takaisin, jos sen sinne veisi. Paljon tiesi hän, vaikka siltä ei ole menneenä kesänä tuntunut. Nyt tuntuu.

summer_flowers (2)

Tämä syksy on erilaisempi kuin moni edeltäjänsä ja täyden kalenterin sijaan olen kokenut syvää tarvetta pysähtymiselle ja hiljentymiselle. Täytän tyhjäksi käynyttä innostumisen kannua, sillä vaikka sormet syyhyävätkin jo uuden luomiseen, mieli laahaa vielä vähän perässä. Joskus tuota kannua täyttää parhaiten oleminen, toisina päivinä touhuilu. Tärkeintä on sisäistää, ettei kaikessa tekemisessä tarvitse olla järkeä tai tavoitetta. Uusia ajatuksia ei synny stressaantuneessa ja täydessä mielessä, ne tarvitsevat kasvualustakseen tyhjää tilaa ja avaruutta.

Tilasin itselleni muutama viikko sitten kasan kirjoja ja olen aloittanut aamuni lukemalla, sillä silloin saan olla täysin rauhassa ja kykenen uppoutumaan lukemaani. Toisinaan olen kuunnellut täysillä musiikkia ja laulanut mukana sydämeni kyllyydestä. Kehoani liikuttaessa olen nauttinut siitä tunteesta, kun se on osoittanut olevansa aiempaa voimakkaampi ja olen voinut vaihtaa esimerkiksi leuanvedoissa käytettäviä kuminauhoja pienempiin. Olen ollut itselleni hyvä, ostanut kotiin punajuuren värisiä ruusuja, ulos keltaisia krysamteemeja ja sinisiä hortensioita. Antanut asioiden olla.

summer_flowerscoffee_roses_vintage1502

Koko elämässä on ollut vallallaan tietynlainen tyhjän paperin syndrooma, joka alkaa pikkuhiljaa väistyä. Aika usein moiset syndroomat väistyvät vain tekemällä sitä mikä tuntuu vaikealta, ja taas toisinaan on parempi analysoida asioita hetki ja annettava itselleen vapaata. Minusta on jotenkin sykähdyttävää ja samalla pysäyttävää ymmärtää se, että ajatuksemme ovat tekojemme suurinta polttoainetta. Mieli omaksuu asioita nopeasti ja päivittäisten ajatustemme voimalla pääsemme etenemään haluamaamme suuntaan. Siinäpä vasta hyvä syy antaa ajatusten lillua unelmien, toiveiden ja hyvien ajatusten ammeessa.

Syksyn taika on kynttilöiden hämyssä, mutta myös uusien asioiden käynnistämisessä. Illalla Napapiirillä tartutaan maaliteloihin ja laitetaan ikkunoihin jotain tässä osoitteessa ennennäkemätöntä, huomenna näette. Valoa!

Katjakokko

Puoliksi tyhjän päällä keikutaan täälläkin ja lataillaan inspiraatiota. Uuden äärellä lohdullisin ajatus on, että kun kaikki on epävarmaa, mikä tahansa on mahdollista. Siispä sydän auki ja luottavaisin mielin hetkessä :) Halaus napapiirille!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No siellähän pyöritään vallan samoilla ajatusten laineilla - juuri eilen latasin Instagramiin kuvan lauseella "when nothing is sure, everything is possible". Ehkä näitä prosesseja käynnistelee osittain myös tämä syksy, joka herättää uudistumisen tarpeen. Sydän auki uutta kohti, valoa Punavuoreen!

Vastaa
Anna-Kaisa

Saako udella, mitä kaikkea kirjapinostasi löytyy?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Toki! Juuri nyt lukulistallani on useampi kirja, joita luen ns. rinnakkain. Tykkään vaihtelusta ja muistan lukemani aika hyvin, joten valitsen luettavan kirjan aina fiiliksen mukaan.

Tällä hetkellä keskeneräiset kirjani ovat aika faktapainoitteisia ja lukulistaltani löytyvät seuraavat teokset:

4 tunnin työviikko (Timothy Ferriss)
Viisas pääsee vähemmällä (Sampo Sammalisto)
Hyvä journalismi (Maarit Jaakkola)

Vastaa
Anna-Kaisa

Kuulostaa hyvältä! Sellaisia teoksia, jotka lisään heti omalle lukulistalleni. Hidastaminen ja vähentäminen on haaveena, mutta se on yllättävän vaikeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

15 x näistä luonnonkosmetiikan tuotteista en luovu
Soihin meni
Green Beauty Awards Summer Edition 2021: Hiukset
Puhdistusvesivinkki