Gluteeniton ja mehevä kasvispiirakka

Olen valmistanut tätä gluteenitonta kasvispiirakkaa lukuisat kerrat ja se katoaa vieraiden suihin nopeasti. Täytteenä on ihania kasviksia ja täyteläistä fetaa.

Italian Vegetable Pie (glutenfree) by Yellow Mood Kitchen

Paras gluteeniton kasvis-fetapiirakka

26 cm vuoka

 

Pohja:

3 ½-4 dl tattarijauhoja
120 g voita
1 dl vettä
2 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa

1. Sulata voi pannulla juoksevaksi ja sekoita veden kanssa.

2. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita käsin tai lastalla taikinaksi.

3. Levitä pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Töki haarukalla pohjaan muutamia reikiä ja esipaista pohjaa 10 minuutin ajan 200°C asteessa.

Kasvis-fetatäyte:

150 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 pkt fetajuustoa
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl Bruschetta-mausteseosta
1 tl rouhittua mustapippuria
2-3 tl merisuolaa

1. Pilko tomaatit puoliksi ja kaikki loput vihannekset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vihannesten pilkkominen tuo piirakkaan mehevyyttä ja täyteläisyyttä.

2. Sekoita vihannesten joukkoon kananmunat, kermaviili ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja murustele fetajuusto täytteen päälle.

4. Paista 200°C asteessa n. 35-45 minuuttia.

5. Anna piiraan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen n. 15-20 minuuttia ja nauti.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Paahdettu marokkolainen kukkakaali ja minttutsatsiki
Syksyn lempein kanelitäytekakku
Smörrebröd helpolla porkkalalevitteellä
Vuoden 2016 suosituimmat reseptit