Vuoden upein kauneudenhoitokirja: Katja Kokon Aidosti kaunis

Tiedättekö ne ihmiset, joiden tekemisestä huokuu – ja suorastaan pursuaa – aito intohimo sitä kohtaan mitä he tekevät? Jos tunnet kuvauksen kaltaisen ihmisen, olet taatusti huomannut myös sen, että tämänkaltaisia on harvassa. Arvostan itse kaikessa tekemisessä aitoa lapsenomaista innostusta. Tällaisen tekemisen palon aitous on juuri sitä toimintaa, joka tuntuu ja toimii mitä parhaimpana innostajana myös muille.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (2)

Juuri näin voin sanoa kauneudenhoidon ammattilaisesta ja luonnonkosmetiikan sanansaattajana toimivasta Katja Kokosta. Napapiirillä alkoi alkuvuodesta pitkä odotus, kun kuulin naisen saaneen kustannussopimuksen kirjalleen.

Katjan ihonhoitojuttuja ja luonnonkosmetiikkaa käsitteleviä artikkeleita vuosia lukeneena tiesin kirjasta tulevan kattava opus sekä kaltaisilleni luonnonkosmetiikkafriikeille, että niille, jotka ovat ottamassa vasta ensimmäisiä askeleita luonnollisemman kauneuden parissa.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (3)

Katja onkin sanonut, että ”kirjan kohderyhmänä eivät ole vain luonnonkosmetiikasta kiinnostuneet naiset, vaan aivan kaikki naiset – nekin, jotka eivät ole koskaan luonnonkosmetiikasta kuulleetkaan. Toivon teoksen myös inspiroivan niitä, jotka eivät ole aiemmin olleet kovin innokkaita ihonsa hoitajia. Yksi tavoitteeni onkin innostaa näkemään kauneudenhoito itsensä hoitamisena, jonka vaikutukset ulottuvat pintaa syvemmälle, eikä vain pakollisena rutiinina.”

Teksti, taitto ja kuvat ova yhtä tyylikkäitä kuin Katja itsekin. Syksyn mittaan Aidosti kauniin sosiaalisessa mediassa on tiputeltu Kaapo Kamun ottamia kuvia kirjasta, joten tiesinkin odottaa – en vain kosmetiikasta ja ihonhoidosta kertovaa asiapitoista kirjaa – vaan myös kokonaisvaltaisesti tyylikästä kirjaelämystä.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (6)

Sivuja selatessa tuntuu välillä jopa siltä kuin taidenäyttelyssä kulkisi ja käsitteenä sana kauneus saa hyvin holistisen muodon. Se muistuttaa niistä joka-aamuisista sekä iltaisista arjen hetkistä, joihin huomiota kiinnittämällä voi lisätä sekä itsensä, että ihonsa onnellisuutta.

Rakastan kirjan tummanpuhuvia ja tunnelmallisia kuvia ja sitä henkeä, josta huokuu itsestä huolehtimisen tärkeys sekä lempeys. Ilmava taitto on myös mieleeni, sillä se antaa lukijalle tilaa ajatella ja oivaltaa. Ilmavuus antaa tälle paksulle ja isokokoiselle kirjalle vastapainoksi kaivattua keveyttä.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (5)

Entä sitten kirjan sisältö? On sanomattakin selvää, että kyseessä on Suomen kattavin luonnonkosmetiikasta ja luonnollisesta ihonhoidosta kertova tietokirja. Sivuilta saa vastauksia lukemattomiin ihonhoitoa koskeviin kysymyksiin, ja mikä parasta, jopa sellaisiin, joita ei ole koskaan aiemmin tullut edes miettineeksi. Aidosti kaunis sisältää paljon jokapäiväisiä vinkkejä erilaisten ihotyyppien hoitamisesta, luonnonkosmetiikan raaka-aineista ja vuodenajan vaikutuksista ihoon.

Erityisen ilahduttava osio on DIY-kosmetiikkalukujen sisältämät haastattelut, vinkit ja ohjeet, reseptejä kun rakastan! Tulevan talven aikana aion kokeilla ainakin lime-sitruuna-jasmiini-puhdistusbalmia ja neljän sitruksen vartalovaahtoa.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunishannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (4)

Olen aina pitänyt ihonhoidon tärkeimpänä asiana sitä mitä syömme, koska se vaikuttaa kaikista eniten siihen miltä ihomme näyttää. Siksi oli todellinen ilo huomata, että Katja on sisällyttänyt kirjaansa myös luvun ”Iho stressin peilinä — vinkkejä matkalle kohti parempaa”.

Luvussa käsitellään lempeällä otteella sitä miten kokonaisvaltaisesta asiasta ihonhoidossa on kysymys. Se ei ole vain pinnallista huolenpitoa, vaan ennen kaikkea jotain minkä kuntoon voidaan vaikuttaa myös nauttimallamme ravinnolla, asenteella ja elintavoilla.

hannamarirahkonen_yellowmood_katjakokko_aidostikaunis (1)

Esikoiskirjailijana itsekin pystyn tuntemaan sisuksissani sen kovan työn, jonka Katja on kirjailijana tehnyt opuksensa eteen. Kirjan kirjoittaminen on suuri ja jännittävä matka, joka saa arvostamaan kirjoittajia aivan eri tavalla kuin ennen.

Onnea esikoiskirjailijalle ja myötätuulta kansainvälisille kirjamarkkinoille purjehtimiselle!

Aidosti kaunis on saatavilla ainakin Akateemisesta kirjakaupasta, Suomalaisesta, Adlibriksestä, Biodellystä, Natural Goods Companysta, Proloque shopista ja PUR kaupasta. Voit myös tilata kirjan kirjan nettisivuilla olevasta verkkokaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Lasiastioilla järkeä säilytykseen ja ruokahävikkiin
Parasta luonnonkosmetiikkaa kesävartalolle
Kesäkuun 2017 parhaat
6 x luonnonkosmetiikan pikakaunistaja