Vegaaninen riisinuudelikulho
Nopea, helposti varioitava ja aina herkullinen arkiruoka? Check.
Meidän keittiössä erilaisista Bliss Bowl -tyylisistä kulhoruoista on tullut varsinainen keskitalven hitti. Bowlit on nopea tehdä, kiva kasata ja raaka-aineyhdistelmiä voi varioida loputtomiin. Tämä vegaaninen ja gluteeniton kukoistuskulho pitää sisällään mausteisen lempeää lientä, maukkaita vihreitä, proteiinipitoisia kikherneitä ja riisinuudelia. Resepti on suunniteltu alunperin Sugar Helsingille.
Mausteliemi
Kuori sipuli ja porkkana. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja raasta porkkana raaastimen isoimmalla terällä raasteeksi. Pilko sellerinvarret mahdollisimman pieniksi palasiksi myös. Mittaa pilkotut vihannekset kattilaan, lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, tomaattimurska ja mausteet. Anna liemen kiehua noin 20 minuutin ajan ja soseuta liemi tasaiseksi tehosekoittimen kannussa. Lisää lopuksi keitetyt kikherneet.
Muut ainekset
Leikkaa pitkien papujen molemmista päistä pois noin ½ cm, huuhtele pavut ja lisää ne yhdessä parsakaalin nuppujen kanssa kattilaan metallisen höyrytysosan päälle. Höyrytä 8 minuutin ajan tai kunnes molemmat ovat al dente. Valmista riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Kokoa annokset näin:
- annostele kulhon pohjalle kypsät riisinuudelit ja vihreät kasvikset
- kaada päälle lientä siten, että se ylettyy vähintään nuudelin ja kasvisten tasalle
- purista annoksen päälle yhden limesiivun mehut
- lisää tuore persiljasilppu ja mustat seesaminsiemenet