Ketogeeninen sitruunamarenkipiirakka

Jos joutuisin valitsemaan vain yhden leivoksen koko loppuelämäkseni, osuisi säteeni pitkäaikaiseen rakkauteeni sitruunamarenkipiiraaseen. En tosin valitsisi sitä kahviloiden sokeriversiota, vaan tämän laadukkaammilla raaka-aineilla päivitetyn vaihtoehdon.

sitruunamarenkipiirakka_gluteeniton_kakku0032.jpg

Halusin piiraan muistuttavan mahdollisimman tarkasti esikuvaansa, tuota mehevää sokerikuningatarta. Raakapähkinäpohjia on haastava saada tarpeeksi raikkaiksi ja samalla paahteisen makuisiksi, joten päädyin kypsentämään piiraspohjan. Gluteenittoman ja maidottoman piiraspohjani perustana toimivat mantelijauhot.

Sitruunakreemin kohdalla halusin jäljitellä mahdollisimman tarkasti lemon curd -levitettä, joka on jokaisen sitrusfanin unelmien täyttymys. Sitruunakreemi olikin koko kakun kohokohta ja toimi täydellisesti yhteen piirakkapohjan kanssa! Marenki syntyi tällä kertaa steviatipoilla makeutetusta vatkatusta kookoskermasta. Toinen mahdollisuus olisi valmistaa piiraan kokoinen marenkilevy kananmunan valkuaisista sekä erytritolista ja lisätä lisätä jäähtynyt marenki piiraan päälle. Ensi kerralla testaan tätä, jotta saisin aikaiseksi vieläkin autenttisemman kokonaisuuden.

sitruunamarenkipiirakka_gluteeniton_kakku0031

Sitruunamarenkipiirakka

20 cm irtopohjavuoka

Piirakkapohja:

2 ½ dl mantelijauhoja
½-¾ dl erytritolia tomuna
75 g sulatettua neitsytkookosöljyä
1 kananmuna
ripaus merisuolaa

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Sulata neitsytkookosöljy. Lisää joukkoon mantelijauhot, erytritolitomu sekä suola. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina 20 cm irtopohjavuokaan siten, että piirakkaan tulee myös 1-2 cm reunat. Paista piirakkapohjaa noin 10-12 minuuttia uunin keskiosassa tai kunnes se on kypsä. Jätä pohja jäähtymään, valmista Lemon Curd -tahna ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle.

Kookosmarenki:

200 ml jääkaappikylmää kookoskermaa
10 tippaa nestemäistä steviaa

Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma kovaksi vaahdoksi. Lisää steviatipat. Pursota kookosmarenki hyvin jäähtyneen sitruunapiiraan päälle ja nauti.

sitruunamarenkipiirakka_gluteeniton_kakku0030.jpg

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Irmeli Peuho

Jäin kaipaamaan sitruunakreemin ohjetta....

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei! Kreemin resepti on linkattu juttuun, tässä se vielä erikseen: https://hannamarirahkonen.fi/reseptit/lemon-curd-sitruunatahna-ohje/

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Ihanat uunijuurekset fetalla
Herkullinen karpalovaahto
Ylellinen marjaraakakakku mustaherukoilla
Ketogeeninen mansikkakakku