Bruschetta-uunimunakas

Tuntuuko teistä yhtään siltä, että päivät lipuvat ohitse jotenkin tavallista sutjakaampaa tahtia? Allekirjoittaneen kevät on sujunut pienessä selviytymismoodissa, sillä hektinen työarki yhdistettynä perusarjen pyöritykseen on pitänyt kalenterin suhteellisen täynnä. Huomaan selkeästi, että pienessä kiireessä arjen tärkeistä hetkistä on hieman hankala saada kiinni, ajatukset sinkoilevat helpommin sinne tänne ja toisaalta näin kevään uudistavan voiman sivutuotteena päässä pörrää ehkä hieman liikaakin uusia ideioita. Liikaa siksi, ettei minulla ole tarjota noille ideoille sen kummempaa kasvualustaa tässä elämäntilanteessa, jossa kaikki on hieman kesken.

Viikonloput ovat itselleni rauhoittumisen aikaa ja juuri nyt nautin siitä, ettei kummempia viikonloppusuunnitelmia ole. Nämä joka viikko toistuvat yhteiset vapaapäivät toimivat elintärkeinä henkisten ja fyysisten akkujen lataajina. Viikonloppuisin aamut alkavat kiireettömällä brunssilla ja tälle viikonlopulle kehitin vähän erilaisen munakkaan. Ajattelin julkaista teille jatkossa täällä Reseptit-osiossa makeiden raakaherkkujen rinnalla myös helppoja suolaisia ruokareseptejä, mitäs tuumaatte?

Lue myös: Vuosi ketogeenista ruokavaliota

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen1

Tämän mehevän uunimunakkaan salaisuus piilee kahdessa tärkeässä asiassa. Ensimmäinen on bruschetta-mausteseos, joka antaa uunimunakkaalle sen oman täyteläisen ja hieman välimerellisen makumaailmansa. Pidän kaikista eniten Apila-Pihan bruschetta-seoksesta, mutta tällä kertaa käytin mieheni ostamaa Maustekeitaan seosta, joka on hyvää sekin. Toinen tärkeä seikka on pitkä kypsytysaika, jonka ansiosta koostumus jää pehmeäksi ja kosteaksi.

Lue myös: Mikä on ketogeeninen ruokavalio?

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen3


BRUSCHETTA-UUNIMUNAKAS

neljälle

gluteeniton, ketogeeninen ruokavalio resepti


6 luomukananmunaa

1 rkl Bruschetta-mausteseosta

1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa

puolikas pieni kesäkurpitsa

4 rkl voita

1/2 punasipuli pieneksi silputtuna

1 dl fetamurua

pari rouhaisua mustapippuria

Riko munat kulhoon. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori kesäkurpitsa ja paloittele se pieniksi lohkoiksi. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsat pannulla pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää sipuli-kesäkurpitsaseos munien joukkoon yhdessä fetamurun sekä mausteiden kanssa. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40-45 minuutin ajan. Munakas on valmista, kun keskiosa on juuri ja juuri hyytynyt.

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen2

Rentouttavaa ja herkullista viikonloppua kaikille!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Palsternakkakeitto
Muikea minttutoffee
Marinoidut punasipulit
Vihreä kanawokki