Suklainen tervetuliaiskakku

Päätin jo sivustoani suunnitellessa, että kehitän teille herkullisen tervetuliaistäytekakun. Itse asiassa ajatus oli niin kiehtova, että keksin reseptin jo paljon ennen kuin mikään muu sivustooni liittyvä (olennaisempi) asia oli valmiina. En tiedä teistä, mutta itse olen aina halunnut saada muutossa keittiön ensimmäisenä asiana kuntoon, siksipä ajattelin, että tämän sivuston tapauksessa on syytä korkata Yellow moodin virtuaalinenkin keittiö.

Siispä ystävä hyvä, keitähän itsellesi rauhassa kupillinen aromaattista kaffia tai ihanaa teetä. Napsauta uuni päälle, aseta vispilät ojennukseen ja mittaa raaka-aineet kulhoihin kaikessa rauhassa. Nauti leipomisprosessista ja tarjoa valmista kakkua tärkeimmillesi.

asennemedia_hannamarirahkonen_yellowmood3


NAKED CAKE -SUKLAAKAKKU

8 palaa

gluteeniton, maidoton


Gluteeniton täytekakkupohja (24 cm)

6 munaa

3 dl kookospalmusokeria

3 ½ dl vaaleaa riisijauhoa

2 rkl kokonaista psylliumia

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti sekaisin ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175°C kiertoilmalämmöllä noin 40 minuuttia tai 175°C 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla uunista tullessa ja leikkaa se sen jälkeen kolmeen samanpaksuiseen osaan. Kakku kannattaa täyttää suoraan irtopohjavuokaan, jotta se säilyttää ryhtinsä hyytymisen ajan, joten jätä alin kakkukerros paikalleen.

Suklaamousse

7 ½ dl paksua, jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaprosentti 20-24 %)

2 ½ dl hunajaa

2 dl sulatettua kaakaovoita

1 ¾ dl tummaa kaakaojauhetta

1 ½ dl raastettua kaakaomassaa

2 tl aitoa vaniljajauhetta

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Avaa kookosmaitopurkit ja tee veitsellä reikä kermaosan läpi, jotta voit valuttaa ylimääräisen nesteen pois. Pilko tai raasta kaakaomassa pieneksi muruksi ja mittaa sen jälkeen kaikki muut ainekset kulhoon. Vatkaa seos vatkaimella tasaiseksi mousseksi ja ota 1/3 osa moussesta talteen myöhempää päällisen pursotusta varten. Levitä jäljelle jäänyt täyte kakkupohjien väliin ja kostuta kakkupohjia halutessasi vahvalla kahvilla. Siirrä kakku tunniksi tai kahdeksi jääkaappiin tekeytymään ja nautiskele sen jälkeen hyvässä seurassa.

asennemedia_hannamarirahkonen_yellowmood1 (1)

Tervetuloa Yellow moodiin, ystävä hyvä. Toivottavasti nautit olostasi täällä.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Tuulia / Uusia tuulia

Ooooh, ihanan näköstä! Ja onnea uusista sivuista <3

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Tuulia ja iso kiitos <3 Kiva nähdä sinut täällä!

Vastaa
Helinää

Hei!
Aivan vesi tulee kielelle! Miksi tässä on psyllium siemeninä? En ole nähnyt kaupoissa muutakuin rouheena ja jauheena.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla! Käytän itse yleensä kokonaisia siemeniä. Hyvä nyrkkisääntö määrän suhteen on se, että jauhetta laitetaan noin puolet pienempi määrä, sillä se on tiiviimmässä muodossa :)

Vastaa
Nappi

Hei,
Mikä merkitys raastetulla kaakaomassalla on moussessa, että voiko sen jättää pois? :) muut ainekset onkin valmiina!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Sitruunainen rosmariini-sokerikuorinta
Ketogeeninen mansikkakakku
Mansikka-basilikasorbetti
5 x gluteeniton kakku