10 x meikkipussini luottotuotetta kukkaissarja Zuiilta

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Zuii on yksi niitä harvoja luonnonkosmetiikan meikkibrändejä, jonka tuotteita meikkipussistani löytyy vielä näin 10 vuoden luonnonkosmetiikkatestailujen jälkeen. Ammattitasoiset ja hykerryttävän herkulliset sävyt, intensiiviset pigmentit sekä kestävyys vakuuttavat jopa vannoutuneimman normikosmetiikan käyttäjän. Kokosin yhteen 10 x oman meikkipussini kulttituotetta Zuiilta, löytyykö suosikeistasi samoja?

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook

Kun aloin siirtyä luonnonkosmetiikan käyttöön vuonna 2010 yksi tuote kerrallaan, matkalle osui enemmän huteja kuin hittejä. Tämä tilanne koski varsinkin peitetuotteita, luomivärejä (oi pigmentittömyys ja sen aiheuttama turhautuminen!), ripsivärejä ja ylipäätään meikkipohjia. Muistan kuinka etenkin jälkimmäisistä oli todella haastavaa löytää kauniisti iholle sulautuvia ja levittyviä tuotteita, jotka eivät jämähtäisi iholle paksuksi kerrokseksi noin nanosekunnissa. Meikkipohjien peittävyyskin muistutti lähinnä vitsiä. Vaikka monet kosmetiikkatuotteet kuten poskipuna, aurinkopuuteri, meikkikynät ja huulipunat oli helppo vaihtaa luonnonkosmetiikkaan suhteellisen nopealla tahdilla, meikkipohja- ja peiteainetuotteiden sekä ripsivärin kohdalla pysyttelin vielä pitkään tutuissa synteettisissä versioissa.

Australialainen Zuii mullisti jossain vaiheessa 2010-luvun alkupuoliskon hujakoilla täysin käsitykseni luonnonkosmetiikan meikeistä. Vaikka vuosien varrella on tullut testattua jos ja mitä edullisempaa ja luksuksempaa, suurin osa meikkipussini sisällöstä on edelleen nimenomaan Zuiilta. Sarjan meikit löysivät tiensä meikkipussiini aikalailla heti, kun mustanpuhuviin rasioihin pakatut meikit rantautuivat kylmään Suomeen Australian paahtavan auringon alta.

Muistan ajatelleeni ensikokeilujen jälkeen, että vihdoinkin luonnonkosmetiikan valikoimiin on saatu värikosmetiikkaa ilman kompromisseja – kosmetiikkaa, joka peittoaa mennen tullen monet synteettiset meikkibrändit. Zuii tituleerattiin monen luonnonkosmetiikan jälleenmyyjän toimesta kukkaissarjaksi ja se ei ollut todellakaan mitään markkinoinnin sanahelinää. Tuotteissa käytetään edelleen hoitavia kukkia monissa eri muodoissa: luomujasmiinin- ja ruusun kukkien nuppuja, luomukamomillan kukkien terälehtiä, kukkauutteita ja kasvi- sekä kukkaisöljyjä.

Vuosien varrella olen pitänyt monet tuotteet Zuiilta mukana, mutta löytänyt myös uusia helmiä valikoiman kasvaessa. Löydät alta 10 x tuotteen sekoituksen kulttimaineeseen ajan kanssa nousseita, mutta myös uudempia tulokkaita, jotka tulisi löytyä lähes jokaisen meikkikaapista. Kerrohan kommenttiboksissa omat Zuii-suosikkisi!

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 7 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 4 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 2

Meikkipohja

Hengittävän heleä meikkipohja

Olen tykästynyt viime aikoina valtavasti Zuiin puristemuodossa olevaan meikkipohjaan, jonka lopputulos kasvoilla muistuttaa todella paljon mineraalimeikeillä aikaansaatavia kuulaan luonnollisia meikkipohjia. Nappaa kabuki käteen, pyöräytä meikkipohjassa, buffaa kasvoille alue kerrallaan ja kerrosta tarvittaessa – meikkipohjasta saa halutessaan todella peittävän ilman että lopputuloksesta tulee luonnoton. Oma rosacea-länttini peittyi muutamalla kerrostuksella lähes kokonaan ja pohjasta tuli muutenkin tosi nätti. Pidän kuulaista (mutta en rasvaisen kiiltävistä) meikkipohjista, joten suihkautan meikkipohjan levityksen jälkeen noin 20 cm etäisyydeltä vielä pari suihkausta kasvovettä kiinnittääkseni meikin – pohja ikään kuin ”sulaa” paikalleen ja muodostaa todella ihomaisen, luonnollisen pinnan. Meikkipohjan lisäksi tämä toimii myös viimeistely- tai korjauspuuterina, etenkin jos T-alueen kiilto on ongelma. Minulla on käytössä aavistuksen keltapohjainen Alabaster-sävy, joka häivyttää todella tehokkaasti punaisuutta ja sopii useimmille vaalean ihonsävyn omaaville.

Luksusluokan meikkivoide

Viime vuonna lanseerattu Zuii Lux -linja toi odotettua laatutäydennystä monen purkkihullun meikkipussiin. Uutuuslinjasta suosikikseni nousi etenkin kermaisen silkkinen Flawless Foundation -meikkivoide, jossa on omaan makuuni sopivan intensiivinen peittävyys, itselleni kun eivät ne kaikista kevyimmät tai ohuimmat meikkivoiteet riitä ihon herkän punoituksen ja yhden rosacea-läntin peittämiseen. Koostumukseltaan Flawless on hieman tavallista meikkivoidetta paksumpaa, jonka ansiosta useimmille riittää ihan kevyehkö kerros. Olen tosin kerrostanut meikkivoidetta onnistuneesti peittääkseni vaativammat virheet, joskin silmänalusille kaipaan edelleen tömäkämpää peitetuotetta vielä kaveriksi. Meikkivoide sulautuu kasvoille peittäväksi, mutta samalla hehkuvan kuulaaksi pinnaksi – lopputulos on eloisa ja luonnollinen. Käytän talvisin keltapohjaista Dusk-sävyä.

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 9 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 10 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 5

Korostustuotteet

Sudi kasvoille kesän lämpöä ja pehmeitä varjoja

Korostustuotteiden saaga jatkuu aurinkopuuterilla, josta olen kirjoittanut mo-nes-ti. Hehkuvia hippusia sisältävä aurinkopuuteri on täydellinen lämmön ja terveen hehkun tuoja, joka toimii koko kasvoilla kun sen levittää kevyesti isolla ja ilmavalla siveltimellä. Tämä on vähän kuin taikoisi kesäillan auringonlaskun lämpöä kasvoille, rakastan efektiä kohtuudella käytettynä etenkin talvisin, jolloin ihon luontainen sävy muistuttaa lähinnä kalkkilaivan kapteenia. Käytän aurinkopuuteria paksun ja leveän luomivärisiveltimen avulla varjostustuotteena: piirrän heti poskiluun alapuolelle kevyehkön viivan aurinkopuuterilla ja häivytän sitten viivan paksulla kabukilla pienin ja pyörein, viivan mukaisin liikkein (en ole meikkaaja, joten tämä metodi ei ole luultavasti oikeaoppisuutta nähnytkään, mutta toimii). Lisäksi muotoilen kasvot tuputtamalla aurinkopuuteria kasvojen reunoille kuten yläotsalle, leukaperiin ja vielä aivan kevyesti kaulalle sekä dekolteelle, jotta meikki- tai sävyrajoja ei jää!

Poskipäiden persikkaisin klassikko

Joku viisas ihminen on joskus sanonut, että poskipuna on maailman edullisin kasvojenkohotus ja väitän, että hän oli oikeassa. Zuiin puristeposkipuna sävyssä Peach on klassikkojen klassikko, jota olen käyttänyt kohta vuosikymmenen (en tietenkään koko ajan, mutta vähintäänkin joka vuosi). Vaikka kyseessä on lämpimän täyteläinen persikka, sävy ei ole lainkaan tunkkainen, vaan raikas ja liftaava. Väitän, että imarteleva Peach istuu saumattomasti lähes jokaisen kasvoille ihonsävystä ja iästä riippumatta. Tämä on suosikkini etenkin talvella, mutta toimii kyllä täydellisesti kesälläkin.

Hienostunutta tai villiä helmiäisen hehkua

Jos kaipaa puristemuotoista hehkutuotetta, Moon on omiaan siihen. Nimensä mukaisesti korostustuotteen sävy muistuttaa helmiäisen viileänä ja vaaleana hehkuvaa kuun pintaa. Tässä älyttömän riittoisassa korostustuotteessa on tismalleen sopivasti kuultoa arkikäyttöön ja pienellä kerrostuksella Moonilla taikoo poskipäille ihanan, valoa heijastavan lookin sekä korostaa silmien ja huulten muotoa. Oodi heleydelle!

Kuultoa ja korostusta

Muistan olleeni vuoden 2013 tienoilla todella innoissani kimmeltävistä poskipunista. Pidän näitä jauhemaisia korostustuotteita edelleen lyömättömän hyvinä 3 in 1 -tuotteina, jotka toimivat niin poskipunana, luomivärinä kuin valoa heijastavina korostustuotteina. Olen käyttänyt viime vuosina ehkä eniten sarjan väritöntä Blossomia. Purnukka kestää suurin piirtein ikuisuuden ja sitä voi käyttää muotoilemaan huulia sipaisemmalla sitä kevyesti amorinkaaren ylle, tuomaan ripaus valonsäteitä maanläheiseen silmämeikkiin tupsauttamalla sitä silmien sisä- tai ulkokulmiin ja nostamaan katsetta levittämällä kapealla siveltimellä kulmakarvojen alakaaren pitkälle linjalle. Värillisten poskipunien viisi muuta sävyä sopivat poskipäiden lisäksi myös superglitterisen luomimeikin taikomiseen, kun levitykseen käyttää kosteaa sivellintä!

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 6 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 8

Silmämeikki

Täyden kympin Nude-luomiväri, joka sopii kaikille ja kaikkialle

Rakastan Zuiin luomivärejä ja niitä olen käyttänyt kohta 10 vuoden ajan – jos ei joka päivä, sanotaan että joka kolmas ainakin! Muistan miten huumaantunut olin luonnonkosmetiikkaan siirtyessä nimenomaan Zuiin luomivärien sävyvalikoimasta ja toiseksi pigmenteistä – tuohon aikaan vaihtoehtoja ei nimittäin ollut liiaksi ja tuntui, että luomivärit kosahtivat joko tylsiin sävyihin tai siihen, että sävyt jäivät todella pliisuiksi. Käytän mielelläni metallisen lämpimiä sävyjä kuten kultaa, pronssia, hehkuvaa ruskeaa ja viileää helmiäistä, mutta meikkipussistani löytyy myös aina Zuiin kulttituote; tavallaan tappavan tylsä – mutta siksi niin ihana ja toimiva – nudesävy Chestnut. Tämä on täydellisen puhdas, ihonsävyinen nude, joka jättää luomille kauniin mattapinnan ja sopii niin arkeen, virallisiin työtapaamisiin kuin juhlallisuuksiinkin punaisen punan kaverina.

Maanläheistä metallinhohdetta luomille

Seuraa epäyllättävä paljastus: olen käyttänyt metallisia sävyjä sisältävää Diamond -luomiväripalettia varmaan vuoden putkeen. Minulla on taipumus fiksautua pitämääni asioihin, ja mikäs siinä kun tuote toimii. Käytän ehdottomasti eniten heleä vaaleankuparista sävyä. Sävy heijastaa valoa todella kauniisti ja intensiteetistä voi tehdä joko hillitymmän tai metallisempana hohtavamman kerrostamalla sävyä kostealla luomivärisiveltimellä.

Murretun lämmin roosan sävy on sekin upea, toimii sellaisenaan ja Smokey Eye -tyylisenä ratkaisuna tuon vaaleamman sävyn kaverina. Jos olet etsinyt luonnonkosmetiikasta samettisen pehmeästi levittyviä, tuntuvaa ja näkyvää pigmenttiä sisältäviä hohdeluomivärejä, testaa näitä, sävy-yhdistelmistä löytyy muitakin helmiä!

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 3 Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 11

Huulet ja kulmat

Kehykset kasvoille maailman parhaalla kulmakynällä

Huolitellut ja ryhdikkäät kulmakarvat ovat allekirjoittaneelle yksi tärkeimmistä meikkirutiineista. Tuuheat kulmakarvageenit jättivät 32 vuotta sitten yhden oven välistä, mutta ei se mitään kun on olemassa maailman paras kulmakynä! En edes yritä muistaa kuinka monena vuonna olen palkinnut Zuiin Taupe-kulmakynän vuoden parhaaksi kulmatuotteeksi, eikä sillä kai väliäkään. Joidenkin asioiden hyvyys on ja pysyy (lohdullinen ajatus muutenkin elämässä). Kynän laattamaisen viisto muoto ja puolikova koostumus mahdollistaa tarkankin ”piirtämisen” sekä kulmien luonnollisen muotoilun. Kestävyys on 10+, ja niin taitaa olla kaikki muukin.

Paris! Eli intensiiviset pusuhuulet upealla kiillolla

Huulipuna on ihana keksintö ja olen iloinen, että opin käyttämään sitä aikuisiällä. Elämää tihkuvat, pariisinpunaiset huulet jos jotkut nimittäin kuljettavat katseen toisinaan väsyneestä yleisolemuksesta muualle. Käytän huulipunaa yleensä aina asiakastapaamisissa, mutta myös virkistämään arkea – puna tuo olemukseen ryhtiä ja joinain päivinä sitä kaipaa enemmän kuin toisina. Jäin Lux-linjan klassisen ja täydellisen puhtaan punaisen Paris-sävyn pauloihin ensikokeilulla. Monet luonnonkosmetiikan punat ovat koostumukseltaan aika kuivia ja kuivattavia (minkä ymmärrän, koska yleensä se lisää myös punan kestävyyttä), mutta Lux-huulipunissa pidän nimenomaan niiden jättämästä kiiltävän kermaisesta ja hoitavasta koostumuksesta. Huulet näyttävät muhkeilta, pehmeiltä ja mukana on myös hillitysti hehkuvia mineraaleja, jotka viimeistelevät lookin. Sanomattakin selvää, että pigmenteissä tai kestävyydessäkään ei ole pihistelty!

Zuii Meikkivoide Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Meikkilook 12

Kuvissa oleva arkimeikkireseptini

Meikkipohja on tehty Ultra Pressed Powder Foundation -meikkipohjalla, jonka levitin kabukilla ensin koko kasvoille. Lisäksi kerrostin tuotetta 2-3 kevyttä kerrosta kasvojen oikeassa alaposkessa olevaan rosacea-länttiin, joka peittyi täydellisesti kuten kuvista näkyy. Tein saman myös silmänalusille ja pohjustin myös kulmakarvat sekä liikkuvan luomen meikkipohjalla. Tämä on NIIN hyvä meikkipohja!

Levitin liikkuvalle luomelle Zuii Diamond -luomiväripaletista heleää, vaaleankuparista sävyä kuivalla siveltimellä. Kostealla siveltimellä lopputuloksesta saa vieläkin hohtavamman, arjessa tulee kuitenkin käytettyä metallisävyjä ennemmin kuivana. Oikeaoppisesti silmät pohjustetaan ja meikataan aina ennen muuta meikkiä, mutta tämä nurinkurinen järjestys on vakiintunut itselleni käyttöön – tee sinäkin kuten hyvältä tuntuu.

Kasvojen reunoilla, kaulalla ja varjostuksena poskiluun alla on Zuii Shimmer Bronze Sun -aurinkopuuteri. Poskipäille käytin Zuiin poskipunaa sävyssä Peach.

Korostustuotteena poskipäillä, kevyesti yläotsalla, amorinkaaren päällä, nenänvarrella ja kulmakarvojen alakaaren pitkällä linjalla Zuii Moon Light -korostustuotetta. Poskipäille käytin levitykseen korostustuotteen käyttöön tarkoitettua noin sentin paksuista ja 2 cm pitkät karvat sisältävää ilmavaa sivellintä. Kulmakarvojen alle levitin tuotteen kapealla ja ilmavalla luomivärisiveltimellä.

Kulmakarvat piirsin Zuiin kulmakynällä sävyssä Taupe. Huulille sipaisin lopuksi Zuii Lux -huulipunaa sävyssä Paris. Viimeistelin meikin suihkauttamalla 20 cm etäisyydeltä 1-2 suihkausta kasvovettä, jotta meikkipohja kiinnittyy ja pinnasta tulee silkkinen.

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Johanna

Jännä juttu, minun ihonvörilläni Zuiin Chestnut on todella kultainen ja myös hieman metallinenkin 😊 aluksi en pitänyt siitä koska odotin neutraalimpaa väriä, mutta nyt vuosia ostoksen jälkeen olen oppinut että se korostaakin sinisiä silmiäni kauniisti. Olen tykännyt jokaisesta Zuiin tuotteesta jonka olen hankkinut. Olisin luultavasti hankkinut enemmänkin, mutta sarjan ilme ei vetoa ollenkaan, tuntuu niin 80-90-lukulaiselta 😅

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Se on ihan totta, että Chestnut-sävyssä on ripaus hohdetta ja se taittaa kevyesti kultaan. Se tuo sävyyn sellaista luontevaa ja huomaamatonta näyttävyyttä, joka korostaa tosi kauniisti kaikenvärisiä silmiä. Ja hei, ymmärrän 80-lukuvibat pakkausdesignin suhteen, mutta eikö ne ole aina tasaisin väliajoin muotia :D Kiitos kommentistasi Johanna!

Vastaa
Annie

Zuiin meikkipohjat oli rakkautta ensi kokeilulla. Oma ihoni on epätasaisen punakka, joten meikkipohjan pitää olla peittävä, mutta haluan silti kuulaan lopputuloksen. Zuiin meikkivoide ja -puuteri tekee juuri näin. Sarjan uusia meikkivoiteita en ole vielä ehtinyt koittamaan, listalla on. Poskipuna on ihana ja luomivärit samoin. Tummille silmänalusille on kyllä vielä luottotuote hakusessa täälläkin. Ja lukiessa aloin miettimään että vieläkö sitä kypsässä neljänkympin iässä oppisi käyttämään huulipunaa...

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla, koska tiedän että teitä Zuii-faneja on siellä tosi paljon! Huippua, että olet löytänyt omalle iholle toimivat täsmätuotteet – mun kokemus tuosta peittävyydestä on tismalleen sama ja olenkin käyttänyt nyt pitkän pätkän putkeen (heh) tuota kirjoituksessa mainitsemaani puristemeikkipohjaa. Luonnollisemman peittävämpää meikkipohjaa saa kyllä hakea. Itse käytän tummille silmänalusille Hyntin peitevoidetta, oletko kokeillut? :) Mitä tulee huulipunaan, vastaus on ehdoton kyllä – kokeilemalla löytyy varmasti itselle sopivat sävyt. Zuiin punista löytyy myös murretumpia, poltettuun oranssiin ja nudeen taittavia sävyjä, mikäli kirkkaan punaiset eivät ole oma juttu.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Super-Pirtelöbaarin POP UP avautuu Aitta Deli & Dineen kesän ajaksi
Shirataki-nuudelit – täydellinen korvike pastalle ja riisille
Kotimainen luonnonkosmetiikka: 10 ultimaattista suosikkiani juuri nyt
Mikä on ketogeeninen ruokavalio?