Luonnonkosmetiikan edulliset meikit ja ammattimeikkaajan tärppituotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Onko hinta laadun tae? Saako pikkurahalla laadukkaita meikkejä? Mihin tuotteisiin panostaa ja missä voi halutessaan pihistellä? Löydät tekstistä tuotetyypeittäin suositukseni edullisista tuotteista sekä ehdotukset, mihin tuotteisiin mielestäni kannattaa panostaa.

 

Luonnonkosmetiikan Edulliset Meikit 2 U

Ammattimeikkaajana olen todella tarkka käyttämieni meikkien laadusta. Aiemmin luonnonkosmetiikan meikeissä ei juurikaan ollut mistä valita, joten ostopäätöstä ei oikeastaan voinut tehdä hinnan perustella. Tarjonta oli todella suppeaa ja edes jokseenkin toimivaa tuotetta oli suosittava, hinnasta viis. Onneksemme nykyään kaikki on toisin ja tarjolla on ihan mahtavia edullisiakin vaihtoehtoja. Mutta, nyt tulee se mutta: hajonta on todella laajaa ja pitää tietää, mitä ostaa, jottei tuhlaa rahojaan huteihin. Niitäkin valitettavasti markkinoilla on (tämä pätee toki ihan kaikkiin hintaluokkiin).

Minua seuraanneet tietävät suosikkimeikkisarjani Kjaer Weisin, mikä on kaikkea muuta kuin edullinen. Osa mieltymystäni on varmasti kauniissa ja ylellisissä pakkauksissa, mutta suurin syy ihastukseeni on tuotteiden koostumuksissa. Ne ovat todella pehmeästi levittyviä ja sävyt kautta linjan hienostuneita ja imartelevia. Sarjan kauniit ja käyttökelpoiset sävyt muodostavat pohjan niin arkimeikkiin kuin juhlavampaankin ehostukseen.

Kauniit sävyt ovat myös asia, mikä mielestäni on hankalinta löytää edullisista meikeistä. Sävyt saattavat olla jotenkin kummallisia (liian hohtavia tai kirkkaita), joten sävyjen etsinnän suhteen joutuu näkemään enemmän vaivaa. Sävyistä on paljon vaikeampaa löytää samaa tyylikästä värimaailmaa, ainakaan helposti. Huomauttaisin kuitenkin, että tämä on asia, joka itseäni vaivaa, mutta ei tietenkään ole kaikille ongelma. Riippuu täysin siitä, minkälaisia sävyjä etsit.

Millaisia ovat luonnonkosmetiikan edulliset meikit?

Synteettisen kosmetiikan puolelta saattaa tehdä ihan loistavia meikkilöytöjä ihan muutamalla eurolla. Luonnonkosmetiikan valmistus on kuitenkin lähtökohtaisesti kalliimpaa, johtuen käytetyistä raaka-aineista. Kasviöljyt ja -uutteet ovat arvokkaampia ainesosia kuin vaikkapa mineraaliöljy. Tämän vuoksi luonnonkosmetiikan edullinen meikkituote on hieman eri hintakategoriaa kuin synteettisen kosmetiikan vastaavat. Olen tähän tekstiin valinnut tuotteita, jotka keskimäärin maksavat noin alle 20 €, osa hyvinkin reilusti alle tuon.

Uusia meikkejä ostaessa kaikista tärkeintä on tunnistaa omat tarpeet: millainen meikkaaja on ja mitä tuotteilta toivoo. On tärkeää ostaa juuri omalle ihotyypille sopivia tuotteita, jotka antavat halutun lopputuloksen. Hutiostokset ja käyttämättä jäävät tuotteet ne vasta kalliiksi tulevatkin. Mikäli et ole tottunut meikkaaja ja toivot hyvin kevyttä lopputulosta, voi sinulle sopia paremmin hentopigmenttisempi tuote, jonka kanssa ei ole pelkoa rajoista ja liian näkyvästä meikistä. Vastaavasti taas tottuneempi meikkaaja arvostaa luultavasti vahvempaa pigmenttiä. Mieti siis aina ensisijaisesti omia tarpeitasi.

Itse toivon meikeiltäni loistavaa koostumusta ja pitkäkestoisuutta. Toivon pigmentin oleva vahva ja oikeastaan kaikissa meikeissä kaipaan peittävää koostumusta. En halua näkyviä hileitä tai metallista hohtavuutta, korkeintaan satiinista kuultoa.

Kokonaisuutena paras aidosti edullinen sarja on mielestäni Benecos, jonka tuotteet maksavat lähes kaikki alle kympin. Kääntäisin siis katseet ehdottomasti siihen suuntaan, mikäli budjetti on tiukka. Tietenkään ihan jokainen tuote ei heiltäkään ole napakymppi (harvalla brändillä on), mutta sarjan parhaat tärpit löydät tästä tekstistä. Toinen todella hyvä vaihtoehto on Boho, jolta löytyy paljon valikoimaa, myös ihania kirkkaita värejä.

Keskihintaisista sarjoista haluan tuoda esille Mádaran, jonka meikit ovat aivan loistavia. Niissä on huikea hinta-laatusuhde ja ne kannattaa ehdottomasti katsastaa, vaikka budjetti olisikin pieni ja Mádara siihen suhteutettuna hinnaltaan hieman yläkanttiin. Itselleen tärkeimpään ja useimmin käyttämäänsä meikkituotteeseen kannattaa satsata (mikäli mahdollista) ja ostaa vaikkapa harvemmin käytetyt tuotteet edullisemmin.

En ole kokeillut tietenkään joka ikistä luonnonkosmetiikan meikkiä, joten hyviä tuotteita löytyy aivan varmasti näiden tekstissä mainittujen suositusten ulkopuoleltakin. Alta löydät kuitenkin karkean jaon, jonka toivon helpottavan sinua meikkiostoksilla!

Luonnonkosmetiikan Edulliset Meikit 1 U

Tuotteet, joista löytyy paljon hyviä edullisia vaihtoehtoja

Tuotteet kulmakarvoille

Kaikki omat tämän hetken suosikkini kulmatuotteista ovat edullisia. Benecosilla ja Laveralla on aivan loistavia kyniä ja geelejä, jotka maksavat noin 10 € tai jopa tuntuvasti sen alle. Kulmakynistä oma suosikkini on Benecosin sävy Brown, joka on sävymaailmaltaan juuri sopivan viileä ruskea (muttei harmaa). Kynän toisessa päässä on kierreharja, minkä avulla jälkeä on helppo pehmentää.

Kulmageeleistä oma suosikkini on Laveran kevyen ja joustavan pidon antava klassikko. Itse käytän sävyllistä versiota, Hazel Blondea, joka tuo sopivan kevyen sävyn, mutta saatavilla on myös läpinäkyvä versio. Minulla on myös Benecosin geelit, joissa on huomattavasti vahamaisempi ja voimakkaamman pidon antava koostumus. Nämä sopivat luultavasti paremmin vahvemmille ja itsepäisille kulmille, omille hennoille ja vähäkarvaisille kulmilleni Laveran kevyt versio on parempi.

Peitevoide

Peitevoideostoksilla kannattaa aina miettiä omaa käyttötarkoitusta: haluatko silkkisesti levittyvä, ohuen ja valoa heijastavan tuotteen silmien alle vai esimerkiksi hyvin paikallaan pysyvän ja täydellisen peittävän tuotteen näppyjen peittämiseen. Sama tuote on harvoin loistava molempiin ja suosittelenkin valitsemaan tuotteen koostumuksen ensisijaisen käyttötarkoituksen mukaan.

Kunhan tuote on oikein valittu omalle ihotyypille ja omaa käyttötarkoitusta vastaamaan, on mielestäni melko helppo löytää myös edullisen hintapisteen vaihtoehtoja. Näppyjen ja muiden pienten punoitusten peittämiseen oma uusi suosikkini on Laveran Cover & Care Stick, jossa on hämmentävän hyvä koostumus. Se levittyy iholle todella vaivattomasti, vaikka onkin hyvin pysyvää eikä rasvaisen voidemaista. Vaalein sävy 01 Honey on itselleni juuri sopiva suhteessa talvisen vaaleaan ihonsävyyni, mutta silmien alle kaipaisin vielä vaaleampaa ja kirkastavampaa sävyä ja sitä ei siis ole olemassa. Tosin, se ei varsinaisesti haittaa, sillä tuote on loistava näpyille, joiden peittämiseen sitä käytän.

Tämän erinomaisen Laveran peitetuotteen rohkaisemana uskallan sanoa, että saman sarjan nestemäinen Natural Concealer Q10 on suurella todennäköisyydellä hyvä silmien alle. En ole sitä kuitenkaan itse testannut, sillä olen jumittunut Mádaran nestemäiseen peitevoiteeseen, joka on laatuunsa nähden kohtuuhintainen, joskaan noin 25 € hinta ei aivan postauksessa tavoiteltuun alle pariin kymppiin mene. Se on silti tuntuvasti edullisempi kuin luonnonkosmetiikan monet vastaavat nestemäiset peiteaineet.

Kannattaa katsastaa myös mineraalimeikkisarjojen jauhemaiset peitetuotteet, jotka sopivat erityisen hyvin näppyjen peittämiseen, mutta itse tykkään niistä myös silmien alla. Kuivaihoisille suosittelen kuitenkin silmien alle aina mieluummin nestemäistä tuotetta. Oma suosikkini on Alima Puren jauhemainen peiteväri, jonka peittokyky on maagisen hyvä.

Luonnonkosmetiikan Edulliset Peitevoiteet U

Puuteri

Hyviä puutereita on tullut matkan varrella vastaan useita, joten uskallan sanoa puuterin ostamisen myös edullisena versiona olevan suhteellisen helppoa. Oma suosikkini on Benecosin Natural Translucent Powder, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan etäisesti Kjaer Weisin suosikkipuuteriani. Molemmilla on samankaltainen kyky häivyttää hieman ihohuokosten näkyvyyttä, joskin Kjaerilla tämä ominaisuus on voimakkaampi. Benecosin puuteri on parhaimmillaan pienehköllä siveltimellä paikallisesti levitettynä niille alueille, joilla meikki ei meinaa pysyä tai mitkä kiiltelevät helposti. Puuteri jättää melko matan lopputuloksen, joten sitä ei välttämättä kannata laittaa ihan koko kasvoille, jottei lopputulos ole liian eloton.

Ripsiväri

Ripsiväri on mielestäni aivan yhtä helppo tai vaikea ostaa ihan mistä hintakategoriasta vaan. Kaikki riippuu omista ripsistä, ja että löytää juuri niille sopivan tuotteen. Yksi omista kaikkien aikojen suosikkiripsiväreistäni on alle 20 € kategoriaan sujahtava Avril, nimenomaan perusversio. Itselläni saman merkin muut vaihtoehdot eivät ole niin toimivia. Toinen erittäin hyvä vaihtoehto on Bohon Jungle Mascara.

Ripsariostoksille tärkein vinkkini on katsoa harjaa, varmimmin löydät sopivan tuotteen, kun metsästät samanlaista/samantyylistä harjaa, mistä olet aiemminkin pitänyt. Mikäli sinulla on rasvainen iho tai helposti rasvoittuvat luomet, ei kannata ostaa vedenkestävää. Nimensä mukaisesti se on veden, ei rasvankestävä, joten vettä hyvin pitävät ripsarit tarraavat helpoiten yläluomeen päivän mittaan. Muuten pysyvyys on melko paljon kiinni omasta silmänmallista, ripsistä ja ihosta. Sama mascara pysyy osalla loistavasti ja osalla leviää ensimmäisen tunnin aikana. Juuri itselle sopivia hyviä ja huonoja ripsivärivaihtoehtoja on siis paljon, ihan kaikissa hintakategoriossa.

Luomiväri

Luomivärit olisin voinut laittaa myös seuraavaan kategoriaan, sillä vastaan on tullut harmittavan paljon rakeisia ja heikkopigmenttisiä tuotteita. Suurin haaste itselleni on kuitenkin löytää kauniin satiinisen pinnan jättäviä tuotteita, sillä monet ovat todella voimakkaasti hohtavia tai sitten ihan mattaisia. Tyylikkäitä sävyjä saattaa olla siis haastavaa löytää, mutta toisaalta esimerkiksi ihania kirkkaita värejä on paljon.

Tarjontaa on kuitenkin niin reipas määrä, ja omalle kohdalleni on osunut sen verran runsaasti hyviä vaihtoehtoja, että uskaltaisin väittää edullisen tuotteen ostamisen olevan melko helppoa. Laveran yksittäisissä napeissa on huikeita sävyjä, esimerkiksi oliivinvihreä Edgy Olive ja violetti Matt’n Mauve ovat ihania. Koostumus näissä on todella hyvä.

Bohon luomivärit kannattaa katsastaa erityisesti jos rakastat kirkkaita värejä. Heillä on todella paljon eri sävyjä ja pinta on joko mattainen tai kevyesti hohtava, ei liian kiiltävä.

Kauniit ruskeat ovat jostain syystä kiven alla. Olen kokeillut muutamia edullisia valmiita ruskean sävyisiä paletteja, mutta sävyt ovat aina liian hohtavia tai/ja viileän sävyisiä. Toki riippuu hirmuisesti, mistä tykkää, mutta itse kaipaan ruskeilta sävyiltä samettista, korkeiltaan hieman kuultavaa pintaa ja monissa on valitettavasti omaan makuuni turhan voimakas hohto. Mutta, kuten todettua, nämä ovat kuitenkin täysin makuasioita.

Kannattaa kurkata myös mineraalimeikkisarjojen jauhemaiset luomivärit, jotka ovat usein ihan loistavia. Sieltä voit löytää upeita sävyjä, niin mattaisia kuin kimaltaviakin vaihtoehtoja. Kostealla siveltimellä levitettynä niillä saa aikaan todella näyttäviäkin meikkejä. Hyvä vinkki on myös etsiä arkikäyttöön itselle mieluisat mattasävyt ja niiden kaveriksi yksi shampanjan sävyinen kimaltava mineraalijauhe, jota voi taputella kevyesti mattaisten sävyjen päälle aina, kun tilanne tuntuu vaativan pientä ekstraa ja säihkettä.

Tuotteet, joista löytää edullisia helmiä, mutta saattavat vaatia enemmän etsimistä

Luonnonkosmetiikan Edulliset Poskipunat U

Puuterimainen poskipuna

Tätä kategoriaa vaivaa sama sävyongelma, mistä olen läpi tekstin puhunut. Suurin osa testaamistani sävyistä on liian hohtavia omaan makuuni. Punien laatu on muuten mielestäni erittäin hyvä. Koitin oikein erikseen miettiä, minkä puuterimaisen poskipunan laatuun en olisi tyytyväinen, mutta mieleeni ei tullut ensimmäistäkään. Eli, mikäli löydät itsellesi mieluisan sävyn, voi puuterimaisen poskipunan todella mainiosti hankkia edullisena vaihtoehtona.

Ainoa sävy, mihin olen itse tyytyväinen, on Benecosin Sassy Salmon, jonka raikas korallipinkki mattasävy on todella ihana. Tässä on todella voimakas pigmentti, joka saattaa olla jopa liian vahva, mikäli et ole tottunut poskien punaaja. Laveran poskipunat ovat todella monien suosikkeja ja ymmärrän asian hyvin, ne ovat kauniita ja laadukkaita. Mikäli sinulla on poskilla suuret ihohuokoset, ne voivat olla kuitenkin liian hehkuvia ja tästä syystä en niitä siis itse käytä.

Aurinkopuuteri luiskahtaa tähän samaan kategoriaan, tarkasti etsimällä saatat löytää hyviä tuotteita ja sävyjä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että tuotteen jättämä pinta vastaa toivomaasi lopputulosta. Edullisista tuotteista voin suositella ainoastaan Bohon Bronzeria, joka on mielestäni oikein kaunis ja laadukas.

Silmänrajauskynä

Variaatiota on jonkin verran, sillä osa testaamistani kynistä on liian kovia ja niillä on hankala piirtää kaunista viivaa. Erinomaisia edullisia kyniä on kuitenkin paljon ja niistä oma suosikkini (ja edullisin vaihtoehto) on Benecos. Etenkin, mikäli kaipaat kirkkaita värejä, suosittelen aivan ehdottomasti kurkkaamaan Benecosin kynävalikoiman ensimmäisenä. Myös tavallinen musta rajauskynä on heillä hinta-laatusuhteeltaan lyömätön. Se on tällä hetkellä omassa käytössänikin.

Kannattaa kurkata myös Laveran kynät, jotka ovat mainioita nekin.

Luonnonkosmetiikan Edulliset Silmänrajauskynät U

Huulipuna

Tässä kategoriassa on aivan mielettömän isoa vaihtelua ja huulipunaostoksilla kannattaa olla huipputarkkana. Toisaalta, koska vaihtoehtoja on paljon, joukkoon mahtuu paljon timantteja. Uutta huulipunaa hankkiessa kannattaa aivan erityisen tarkasti miettiä, mitä punalta kaipaa.

Huulivoidemaisen kermaista koostumusta ja erittäin hyvää pysyvyyttä harvemmin löytää samasta puikosta. Mieti siis, onko hoitava ja huulilla mukavan tuntuinen koostumus vai pitkäkestoisuus sinulle tärkeämpi ominaisuus ja karsi vaihtoehtoja sen mukaan. Karkeasti jaoteltuna kiiltopunan nimellä kulkevat tuotteet tuntuvat huulilla miellyttäviltä ja jättävät jälkeensä nimensä mukaisesti kiiltävän pinnan. Mattapunat ovat, yllätys yllätys, mattaisempia, mutta myös yleensä pitkäkestoisempia ja kuivemman tuntuisia huulilla.

Varmimmin itsellesi sopivan huulipunan löydät miettimällä ensin tarkasti, millaisen koostumuksen haluat ja vasta sen jälkeen suuntaamalla ostoksille.

Hyviä kiiltopunamaisia koostumuksia on mattaisempia huomattavasti helpompaa löytää edullisesti. Ehkäpä osittain tästä syystä edulliset huulipunat kokonaisuutena eivät ole superpysyviä. Koska huulipunan sopivuus on niin paljon kiinni omista mieltymyksistä, ajattelin olla listaamatta tähän kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, mutta mainitsen muutaman tuotteen, joita voisin ostaa hinnasta riippumatta:

Laveran “tavallisista” huulipunista suosittelen sävyä Dainty Rose, joka voisi olla monien etsimä kaunis arkipuna. Näet sen huulillani tämän huulipunaoppaan kuvissa. Koostumus on hyvin kermainen ja kauniin kiiltävä, miinuspuolena tuote ei ole erityisen pitkäkestoinen. Itseäni se ei näin vaaleassa sävyssä haittaa, mutta tummemmat ja kirkkaammat sävyt valitsen itse mieluummin mattapunista, jolloin pysyvyys on parempi.

Laveralla on myös uudempikin koostumus, Matt Velvet, joka on selkeästi mattaisempi. Pysyvyys on hyvä, ei niin erinomainen kuin kalliimmissa mattapunasuosikeissani (Kjaer Weis, Absolution, HavuMádara), mutta hyvä. Nämä ovat mielestäni erinomainen vaihtoehto edullista, mutta laadukasta punaa etsiville.

Highlighter

Olen itse highlighterien suhteen todella tarkka, sillä haluan tasaista kuultoa ilman hilehippuja. En myöskään kaipaa tuotteelta todella voimakasta hohtoa, mielummin hillittyä kuulautta. Osa testaamistani tuotteista on ollut rakeisia pigmentiltään tai liian glitterisiä. Laveran Rosy Shine on kuitenkin mieleeni, se on juurikin kaipaamani tasaisesti hehkuva tuote, jonka sävy on mukavan neutraali. Toinen hyvä vaihtoehto löytyy Boholta.

Voidemaisista tuotteista aivan kadenkympin rajaa hipova Bybin Babe Balm Bronze Highlighter on ihana kesätuote, joka toimii ihonsävystä riippuen highlighterin tavoin korostamaan tai hyvin vaalealla iholla kevyenä ihonsävyä lämmittävänä hehkutuotteena. Koostumus on hieman rasvaisempi, mistä yleisesti pidän, mutta tämä on kokonaisuutena ihan huippu ja sävy on mieletön, joten en voi lopulta moittia liukasta koostumustakaan.

Tuotteet, mistä en ole (vielä?) löytänyt hyvää edullista vaihtoehtoa

Huultenrajauskynä

Tismalleen samat sanat, mitä silmänrajauskynistäkin eli liian kovien kynien joukosta voi löytää juuri sopivia vaihtoehtoja, mutta saattaa vaatia hieman etsintää. Itse en huulikynissä pidä myöskään todella pehmeistä koostumuksista, koska ne tekevät kokemukseni mukaan täysin päinvastaista kuin niiden pitäisi ja levähtävät ja kuluvat helposti pois. Tällaisia kyniä on liikkeellä jonkin verran. Suuri haaste on myös sävyt, ne ovat usein melko rusehtavia ja esimerkiksi punaiset eivät ole aidosti raikkaita vaan tunkkaisia, murrettuja punaisia.

En ole itse mihinkään edulliseen huultenrajauskynään niin tyytyväinen, että haluaisin sitä tässä erityisesti suositella. Mutta, mikäli löydät sopivan sävyn omiin tarpeisiisi, niin anna mennä vaan, en missään nimessä tyrmää koko kategoriaa. Sopivan tuotteen löytäminen saattaa olla vain hankalaa. Sävyasia vaivaa muuten ihan kaiken hintaisia luonnonkosmetiikan huultenrajauskyniä. Tarjontaa on edelleen melko vähän, mutta uskon ja toivon asian korjaantuvan lähivuosina.

Huulikiilto

Moni saattaa ihmetellä tätä kohtaa, mutta luksuskiiltojen makuun kun on päässyt, edullisten verrokkien ominaisuudet eivät vain pärjää niille. Laadukas huulikiilto on runsas, kevyesti jopa voidemainen koostumukseltaan ja sen jättämä kiilto on todella hienostunut, sen erottaa edullisimpien kiiltojen lopputuloksesta. Pysyvyys on hyvä (tietystikään minkään huulikiillon pysyvyyttä ei voi verrata esimerkiksi mattaiseen huulipunaan) ja tuntuma huulilla on kermainen, muttei tahmainen.

Oma aivan kirkkain ykkössuosikkini kiilloista on Und Gretel, jonka aivan kannoilla on Kjaer Weis. Edullisin loistava kiilto on oman top kolmoseni täydentävä Mádara, joka maksaa hieman yli 20 €. Kaikki testaamani edullisemmat kiillot kuluvat todella nopeasti huulilta ja niiden jättämä pinta ei ole kuvailemani kaltainen ylellisen näköinen. Koostumus on myös ohuempi ja nestemäisempi. Mutta, mikäli et ole asian suhteen yhtä tarkka ja tiuhempi lisäily ei ole ongelma, löytyy edullisemmista kiilloista todella paljon vaihtoehtoja ja kivoja sävyjä.

Luomivärinpohjustus

Rasvaisellakin iholla luomivärit paikallaan pitävä pohjustaja on hankala löytää luonnonkosmetiikasta mistä hintaluokasta vaan. Ainoa tuote, jota voin suositella on Zaon mainio luomivärinpohjustaja. Tämä riittää omilla rasvaisilla ja raskailla luomillani arkikäyttöön, mutta juhliin valitsen edelleen synteettisen vaihtoehdon (ainoa synteettinen tuote, mitä edelleen käytän).

Luonnonkosmetiikan Edulliset Meikit 4 U

Meikkipohja

Haastavaa on jälleen! Vaihtoehtoja edullisista tuotteista on tarjolla tarjolla harmillisen vähän, suositeltavia tuotteita sitäkin vähemmän. Yksi onneksi on ja se on Laveran loistava uudistunut versio Hyaluron Liquid Foundationista. Lue lisää ja miltä voide näyttää ihollani: Kevään 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Lue myös uudempi edullisia meikkejä käsittelevä artikkelini: Pihistä ja panosta – meikit

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Edulliset Meikit
Pihistä ja panosta: meikit 1/2
Meikkipohja
Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle