Miesten ihonhoidon ABC

Kaupallinen yhteistyö House of Organic (sisältää 10 % alennuskoodin).

Hohoi, kaikki miehet!

Jos olet hoitanut ihoasi vähän sinne päin tai et ollenkaan, nyt on aika napata talteen Yellow Moodin täsmävinkit tehokkaaseen ja toimivaan ihonhoitoon. Naisten kasvojenhoitotuotteisiin verrattuna miesten ihonhoitotuotteilta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, koska testosteronihormoni tekee miehen ihosta noin 20 % paksumman kuin naisten ihosta.

Testosteronin ansiosta kollageenin määrä on suurempi eikä esimerkiksi ikääntyminen näy niin helposti kuin naisten ohuemmassa ihossa, mutta tässä piilee myös vaara: miehen iho säilyy hyvin pitkäänkin hyvännäköisenä huonoista elintavoista riippumatta, jonka vuoksi moni mies saattaa herätä huolehtimaan ihonhoidostaan vasta siinä vaiheessa, kun iho rupsahtaa ennenaikaisesti ja huonojen elintapojen seuraukset alkavat piirtyä kasvoille epäpuhtauksina, runsaina juonteina tai ihon yleisenä velttoutena.

Testosteronin vuoksi miesten talirauhaset ovat laajempia ja talineritys kaksi kertaa voimakkaampaa kuin naisilla, joka aiheuttaa sen, että miehen iho rasvoittuu helpommin ja hoitamattomalle iholle saattaa muodostua runsaasti epäpuhtauksia. Ilouutinen on kuitenkin se, että tämäkin sivuilmiö on yleensä estettävissä oikeanlaisella ihonhoitorutiinilla.

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 9

Kaikkien miesten päivittäisiin ihonhoitorutiineihin pitäisi kuulua ainakin puhdistava ja ihon pH:ta tasapainoittava kasvovesi tai misellivesi, kosteusvoide/seerumi/öljyseerumi ja silmänympärysvoide. Viikottaisella tasolla listaan tulee vielä kuorintanaamio. Pihistely on sallittua kasvojenpuhdistustuotteissa ja kuorinnoissa, mutta kasvolle jätettäviä hoitotuotteita – erityisesti seerumia, öljyseerumia, naamiotaja silmänympärysvoidetta – valitessa kannattaa satsata aina mieluummin siihen laadukkaampaan ja usein hieman kalliimpaan vaihtoehtoon.

Kokosin erittäin kattavaan listaan luonnonkosmetiikan parhaat kalliit, keskihintaiset ja edulliset tuotteet kasvoille tarkoitetuista ihonhoitotuotteista. Selitän jokaisen tuotekategorian alussa mikä funktio tuotteilla on ja miten käyttää niitä oikein. Listassa on mukana niin luksusluonnonkosmetiikkaa kuin edullisempien merkkien hoitotuotteita, joista jälkimmäiset on valittu siten, että niissä on hintaansa nähden erinomaiset raaka-ainelistat. Valintaraadissa on ollut mukanani tuomassa miesnäkökulmaa myös puolisoni Tuomas, joka on käyttänyt luonnonkosmetiikkaa kohta kahdeksan vuoden ajan ja omaa siten laajan käyttökokemuksen useista eri luonnonkosmetiikkasarjoista.

Olisi todella hienoa kuulla kommenttiosiossa minkälaisia hoitotuotteita mieslukijoideni omasta purnukka-arsenaalista löytyy ja ovatko ne vastanneet odotuksianne! 

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 2

1 – Puhdistusaine

Puhdistusaineen tarkoitus on poistaa iholta päivän aikana kertynyt ylimääräinen tali, epäpuhtaudet ja iholle (etenkin kaupunkiympäristössä) kertyneet ilmansaasteet. Olen valinnut tähän kategoriaan vaihtoehdoiksi kaksi erilaisen koostumuksen omaavaa puhdistustuotetta: geelin ja puhdistusmaidon. Jos ihosi kuivuu herkästi tai on talvi, valitse puhdistusmaito. Puhdistusgeeli sen sijaan sopii, mikäli eletään kesävuodenaikaa tai iho iho rasvoittuu runsaasti.

Puhdistusmaito on pehmeästä koostumuksestaan huolimatta tehokas ja lähes jokaiselle ihotyypille sopiva vaihtoehto, josta hyötyy etenkin kuiva, pintakuiva, couperoottisen ja herkkä iho. Laadukas puhdistusgeeli puhdistaa, mutta ei kuivata. Se ei myöskään sisällä liian peseviä ainesosia, vaan ennemmin sokeritensidejä sekä runsaasti kasviuutteita.

Panosta: Neal’s Yard Remedies Men Purifying Face Wash

Yksi harvoja luonnonkosmetiikan puhdistusgeelejä, joita voin käsi sydämellä suositella. Kaikille ihotyypeille sopiva geeli on vegaaninen ja se muodostaa käytettäessä kevyen vaahdon, ei jätä kuivaa tunnetta ja poistaa epäpuhtaudet hellävaraisesti. Puhdistusgeelin pohja on valmistettu vedestä, erittäin hellävaraisista tensideistä, kasviglyseriinistä ja kasviuutteiden parhaimmistosta kuten flavonoidipitoisesta ja tulehdusta hillitsevästä rooiboksesta, ihoärsytyksiä rauhoittavasta kehäkukasta, anti-age -vaikutteisesta salviasta, epäpuhtauksia hillitsevästä korianterista, antibakteerisesta eukalyptuksesta ja happiradikaalien vaikutusta neutraloivasta basilikasta.

23,90 € / 100 ml

Näin käytät puhdistugeeliä: Kostuta iho kevyesti lämpimällä vedellä, levitä puhdistusgeeli kasvoille pyörivin liikkein ja huuhtele. Lisää kasvovesi heti pesun jälkeen.

Pihistä: Weleda Gentle Cleansing Milk

Erittäin hellävarainen ja hyvin siedetty puhdistusmaito normaalille ja kuivalle iholle. Loistava valinta etenkin ihoa kuivattaville talvikuukausille, koska se jättää ihon pinnan kosteuteuksi. Voidepohjassa on käytetty seesamöljyä, jojobaöljyä, ihon kosteustasapainoa tukevaa iiriksenkukan juurta ja luonnollisesti puhdistavaa taikapähkinäuutetta.

14,90 € / 100 ml

Vinkki puhdistusmaidon käyttöön: Parhaimman puhdistustehon saat levittämällä puhdistusmaidon aina kuivalle iholle. Tehosta puhdistusaineen vaikutusta käyttämällä konjac-ihonhoitosientä – samalla iho saa kevyen kuorinnan ja muut hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Huuhtele puhdistusmaito pois lämpimällä vedellä ja suihkuta kasvovesi kasvoille pesun jälkeen.

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 8

Kasvovesi palauttaa ihon pH-tasapainon puhdistustuotteen käytön jäljiltä ja tekee ihosta vastaanottavaisemman muille hoitotuotteille. Tasapainoinen pH varmistaa sen, että iholla riittää vastustuskykyä bakteereille, viruksille ja tulehdusta aiheuttaville mikro-organismeille. Vesi ei ole itsessään missään nimessä riittävä puhdistukseen, koska se nostaa ihon pH:ta liiallisesti ja estää ihon alkalisen suojamekanismin muodostumisen. Sama koskee kaikkia puhdistusaineita, joiden emäksinen koostumuksen tarkoitus on tehdä puhdistavasta vaikutuksesta tehokkaampi. Terve iho on pH-arvoltaan hapan ja kasvoveden tärkein tehtävä on tasapainoittaa pH-arvo pesun jälkeen happamaksi, jotta iho pysyisi terveenä, pehmeänä, kimmoisana ja kosteutettuna.

Misellivesi on tekninen puhdistusneste, jonka toiminta perustuu puhtaasti kemiaan: pallonmuotoisten molekyylien sisäpinnalla on hydrofilinen pää ja ulkopinnalla hydrofobinen pää. Hydrofobinen – eli vesipakoinen – pää vetää puoleensa vettä hylkiviä rasvaliukoisia aineita. Tämän lisäksi misellimolekyyli ns. koteloi irrottamansa lian, jolloin se ei pääse palaamaan takaisin ihon pinnalle. Misellivesi on 2 in 1 -tuote, jossa yhdistyy puhdistusaineen teho sekä kasvoveden hoitava vaikutus ja sillä voi halutessaan korvata myös puhdistusgeelin- tai maidon

Luksus: Absolution L’Eau Soir et Matin

Absolutionin misellivesi on huolettoman ihonhoitajan pelastus ja mahdollistaa 100 % vedettömän ihonpuhdistuksen. Misellikoostumus poistaa epäpuhtaudet, joka sisältää pintaverenkiertoa stimuloivaa Italianolkikukkaa, soluaineenvaihduntaa parantavaa kaliumia, kosteuttavaa Aloe veraa, pehmeyttä lisäävää hasselpähkinäöljyä ja talintuotantoa tasapainoittavia kukkaisvesiä.

Miselliveden käyttö: Pumppaa misellivettä vanulappuun 2-3 kertaa ja käy läpi koko kasvojen ja kaulan alue. Käytä misellivettä aamuin illoin ennen muita hoitotuotteita sekä parranajaon jälkeen rauhoittamaan ihoa.

33 € / 150 ml

Panosta: Evolve Organic Beauty Daily Defence

Raikkaan tuoksuinen ja erittäin hyvän hinta-laatusuhteen omaava kasvosuihke on pakattu riittoisaan pumppupulloon ja sopii käytettäväksi aamuin illoin tai parranajon jälkeen. Suihke sisältää antioksidanttisesti uudistavaa ruusuvettä, ilmansaasteilta suojaavia Moringapuun siemenistä saatuja peptidejä, ärtynyttä ihoa rauhoittavaa kaktusviikunauutetta, iholle kosteutta sitovaa ja hyvin imeytyvää pienimolekyylistä hyaluronihappoa. Loistava tuote etenkin talviseen ihonhoitoon!

24,90 € / 100 ml

Pihistä: Avril La Lotion Micellaire

Luonnonkosmetiikan tähän mennessä paras edullisin misellivesi. Tuotteessa on mieto ruiskaunokin tuoksu ja erittäin hyvä puhdistusteho. Vegaaninen misellivesi poistaa kätevästi päivän aikana kertyneet saasteet ja puolen litran kokoinen pakkaus kestää käytössä pitkään. Loistava hinta-laatusuhde ja tuote, jolla on lupa myös lotrailla!

12,90 € / 500 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 3

Seerumit ovat koostumukseltaan vesimäisiä ja ohuita hoitonesteitä, jotka sisältävät runsaasti ravintoa tiiviissä muodossa. Seerumeilla on erilaisia tarkoituksia ja ne valitaan aina ihon kunnon mukaan. Seerumi voi olla hoitava, kirkastava, tasoittava, kosteuttava tai rauhoittava. Laadukas seerumi sisältää ravinnerikkaita, aktiivisia ja pienimolekyylisiä kasviuutteita, jotka kykenevät imeytymään syvemmälle ihoon kuin muut hoitotuotteet. Juuri kasviuutteiden runsaan käytön vuoksi seerumien hinta on yleensä korkea, mutta toisaalta ne ovat käytössä todella riittoisia. Lämmitä seerumi sormien välissä ennen levitystä, jotta raaka-aineet aktivoituvat. Lisää sen jälkeen kosteusvoide, ihoöljy tai molemmat.

Luksus: Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Concentrate

Arvokas seerumi täynnä elinvoimaa ja tehokkuutta. Seerumi on voimakkaasti anti-age -vaikutteinen ja tulokset voi nähdä välittömästi. Arvokas raaka-ainesisältö sisältää luonnonkosmetiikan parhaimmiston, jonka ansiosta iho kirkastuu silmissä ja pienet juonteet katoavat. Luksusseerumissa on solutuotantoa uudistavaa ja arpia vaalentavaa frankincensia, innovatiivisia gardenian kantasoluja sekä kolmen peptidin yhdistelmä, jotka kiihdyttävät ihosolujen uudistumista ja kirkastavat sameaa tai muuten väsynyttä ihoa.

99,50 € / 30 ml

Panosta: Absolution La Solution + Pureté

Epäpuhtaan, helposti rasvoittuvan ja tukkeutuvan ihon paras ystävä, joka hillitsee voimakkaasti epäpuhtauksia ja niiden syntymistä, ihoa kuivattamatta. Absolutionin puhdistava seerumi sisältää antiseptisia raaka-aineita kuten propolista, näppyjä puhdistavaa ja mustapäitä pienentävää crajirua ja ihovaurioita korjaavaa tepescohuitea. Loistava tuote esimerkiksi akneihon hoitoon. Vinkki äideille ja isille: tämä seerumi sopii erityisen hyvin myös teini-ikäisen iholle nitistämään hormonien aiheuttamien epäpuhtauksien syntyä.

53,90 € / 15 ml

Pihistä: Avril Le Sérum Visage

Avrilin superedullinen kosteuttava seerumi ansaitsee paikkansa tässä listassa, koska huokeasta hinnastaan huolimatta se sisältää laajan kattauksen tehokkaita kasviuutteita kuten vapailta happiradikaaleilta suojaavaa chlorellalevää, stimuloivaa ja virkistävää vihreän kahvin kofeiinia, kosteuttavaa Aloe veraa, manteliöljyä, ihoa kikrastavaa ja auringon haittavaikutuksilta suojaavaa tattaria ja antioksidanttipitoista laventelia.

17,90 € / 30 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle

4 – Kasvoöljy

Kasvoöljyt on valmistettu kylmäpuristetuista kasviöljyistä, tehokkaista kasviuutteista ja eteerisistä öljyistä, jotka ravitsevat, kosteuttavat, silottavat juonteita, lisäävät ihon kimmoisuutta, hoitavat ja tasoittavat ihon sävyeroja. Saat kasvoöljystä kaiken irti, kun levität sen kosteille kasvoille kasvoveden tai seerumin jälkeen ja lämmität öljytipat sormiesi välissä ennen kasvoille levitystä. Kasvoöljyjä voi käyttää myös kasvovoiteen seassa tai parranajon jälkeen.

Luksus: Absolution Addiction Face Oil

Addiction on kuin vanha hyvä ystävä, joka vain paranee vuosien mittaan. Ranskalainen superöljy sisältää 27 erilaista luonnonmukaisesti tuotettua ainesosaa, jotka hoitavat, korjaavat ja elvyttävät. Arnica-uute nopeuttaa mustelmien sekä ruhjeiden paranemista, Ylang Ylang hillitsee tulehdusta, päivänkakkarauute kirkastaa ihoa ja kardemummaöljy toimii antiseptisesti. Sekoitus sisältää myös liudan huippulaatuisia kasviöljyjä kuten kaktusviikunaa, argania, hasselpähkinää, aprikoosiöljyä, porkkanaa ja salviaa. Öljyä voi sekoittaa etenkin talviaikaan kosteusvoiteen joukkoon. Ylellisen luksustuotteen tuoksumaailma on kerrassaan mielenkiintoinen ja sen maskuliininen yrttisyys rauhoittaa myös mieltä.

75,90 € / 30 ml

Panosta: Mádara Superseed Radiant Energy Face Oil

Tässä öljyssä on kevyesti kuivaöljymäinen koostumus, joka saa sen imeytymään nopeammin kuin muut kasvoöljyt. Öljypohjassa on eniten antibakteerista ja kosteutta sitovaa jojobaa, jonka lisäksi mukana on kahdeksaa muuta kylmäpuristettua kasviöljyä kuten mustikkaa, lakkaa, karpaloa, karhunvatukkaa, mustakuminaa, persiljansiementä, kurpitsaa ja ruusunmarjaa. Mausteisen tuoksuinen öljy uudistaa ja napakoittaa velttoa ihoa.

45,90 € / 30 ml

Pihistä: Mossa Vitamin Cocktail Face Oil

Madaran edullisemman sisarmerkin kasvoöljy sisältää 10 erilaista kasviöljyä: vadelmaa, tyrniä, jojobaa, mantelia, avokadoa, oliivia, aprikoosia, luumua, helokkia, ruusunmarjaa, kauraa ja tomaattia. Öljy tuoksuu raikkaan sitruksiselle, imeytyy hyvin ja tekee ihosta pehmeän. Sopii rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa erityisen hyvin parranajon jälkeen. Erinomainen hinta-laatusuhde!

16,90 € / 30 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 4

5 – Kasvovoide

Kasvovoiteen tarkoitus on lukita iholle muiden hoitotuotteiden (kasvovesi, seerumi ja öljyseerumit) tuoma kosteus, tukea ihon uudistumista, suojata ilmansaasteilta ja sääolosuhteilta. Mikäli ihosi on taipuvainen rasvoittumaan herkästi, käytä päivisin mieluummin ohutta kosteusvoidetta tai emulsiota. Yötä vasten voi valita syväkosteuttavamman ja koostumukseltaan rasvaisemman voiteen tukemaan ihon uudistumista.

Luksus: Neal´s Yard Remedies Frankincense Intense Cream

Nealsin Instense-voide on luksusluonnonkosmetiikan helmi: se uudistaa, hillitsee ikääntymistä merkkejä, syväkosteuttaa ja hoitaa ihoa monen erilaisen tehokkaan raaka-aineen voimin. Tämä voidepurkki toimii erityisen hyvin talvisin, jolloin vaihtelevat sääolosuhteet kuten viima ja pakkanen antavat iholle osumaa.

Voiteessa on kevyehkö koostumus ja se on loistava ikääntyvälle iholle tai virkistävänä komeuskuurina nuoremmille. Vegaaninen voide sisältää kantasoluja sekä peptidiyhdisteitä, joiden on todettu kiinteyttävän ihoa kliikisissä tutkimuksissa. Näiden lisäksi voide sisältää kosteuttavaa makadamiaöljyä, kaakaovoita, arganöljyä, anti-imflammatorista ja ikääntymisen merkkejä häivyttävää baobab-öljyä, vesimäistä kosteutta antavaa Aloe veraa, risiiniöljyä, ihovaurioiden parantumista kiihdyttävää ja tulehdusta hillitsevää kurkumauutetta ja arpia vaalentavaa frankincensia. Voide sopii päivä ja -yökäyttöön.

84,50 € / 50 ml

Panosta: Neal’s Yard Remedies Men Rejuvenating Moisturizer

Nealsin edullisemman hintaluokan miehille suunnattu kasvovoide sopii kaikille ihotyypeille, pehmentää ihoa ja ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä. Voide sisältää E-vitamiinipitoista manteliöljyä, jojobaa, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, peptidejä, pintaverenkiertoa stimuloisaa ja virkistävää vihreää kahvia, syväkosteuttavaa sheavoita, anti-age -vaikutteista ja kosteuttavaa salviaa, epäpuhtauksia hillitsevää ja näppylöitä karkottavaa korianteria, antibakteerista eukalyptusta ja happiradikaalien vaikutusta neutraloivaa basilikaa. Voide sopii parhaiten päiväkäyttöön.

35,90 € / 50 ml

Pihistä: Mádara Daily Moisture Pihlaja

Täysin vedettömän kasvovoiteen pohja muodostuu Aloe verasta, auringonkukkaöljystä, kasviglyseriinistä ja sheavoista. Voiteen tehoaineena on käytetty C-vitamiinipitoista ja tulehduksia estävää pihlajanmarjaa, jonka sisältämä pektiini ja sorbitoli varastoivat kosteutta. Varoituksen sanana sen verran, että Madaran voiteen tuoksu on hedelmäinen (toisin kuin kahdessa yllämainitussa tuotteessa, joissa on unisex-tuoksut).

24,50 € / 50 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 7

6 – Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on rakenteeltaan ohuempaa kuin kasvojen muu iho – tästä syystä silmänympärysalueella oleva kosteus haihtuu voimakkaammin ja silmänalusihosta voi tulla hoitamattomana kuiva ja juonteita voi syntyä ennenaikaisesti. Silmänympärysalueen minimaalisen talinerityksen vuoksi ikääntymisen merkit ilmestyvät näille tienoille aivan ensimmäisenä. Silmänympärysvoiteen teho näkyy parhaiten pitkässä juoksussa eikä sen suhteen kannata pihistellä! Silmänympärysvoiteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon ennen kaikkea se, että tuotteessa on hoitava raaka-ainesisältö ja koostumus on riittävän kevyt, jotta iho saisi siitä kaiken irti. Ohuelle iholle sopii parhaiten hyvin imeytyvät kevyet geeli- tai emulsiomuotoiset voiteet, jotka kosteuttavat ja napakoittavat. Jos haluaa käyttää kahta erityyppistä silmänalusvoidetta, aamuisin on suositeltavaa käyttää ns. napakoittavia ja kirkastavia silmänympärysgeelejä ja iltaisin hoitavia sekä syväkosteuttavia emulsioita. Unohda ronskit otteet ja levitä silmänympärysvoide aina pikkurillillä!

Luksus: Absolution Le Soin Regard

Mustien silmänalusten vaalentaja sisältää vihreää kahvia, joka laittaa pintaverenkiertoon vauhtia välittömästi ja tummat rinkulat – ihmeellistä kyllä – vaalenevat jopa asteella seuraavan puolen tunnin aikana. Silmänympärysseerumin pohja on Aloe vera -mehua, jonka lisäksi tehotuote sisältää jojobaöljyä, agranöljyä, kalsiumia, pelargoniauutetta, herkkää silmänympärysihoa vahvistavaa piitä, pigmenttimuutoksia tasoittavaa lumpeenkukkaa, C-vitamiinipitoista Acerolaa ja mica-kiillettä, joka tuo silmänympärysiholle hillittyä, myös miehille sopivaa, hehkua. Seerumi imeytyy todella hyvin ja sopii parhaiten aamuisin käytettäväksi. Mikäli ihosi on kuiva, valitse mieluummin alla oleva kosteuttavampi vaihtoehto.

39,50 € / 10 ml

Panosta: 100 % Pure Caffeine Coffee Bean Eye Cream

100 % vedetön silmänympärysvoide sopii loistavasti ravinteekkaamman ja hieman hoitavamman koostumuksensa puolesta yötä vasten käytettäväksi hoitotuotteeksi. Voiteen pohja koostuu Aloe vera -mehusta, ruusuvedestä ja antioksidanttipitoisesta ruusuöljystä. Seuraavana INCI-listalta löytyvät vihreä kahvi ja vihreä tee, jotka stimuloivat mikroverenkiertoa ja vaalentavat tummia silmänalusia. Voide sisältää myös kirkastavaa C-vitamiinia, rosmariinia, timjamia, vaniljaa sekä candelilla-kasvivahaa. Loistava tuote laskemaan turvotusta ja kirkastamaan katsetta!

29,90 € / 30 ml

Pihistä: Avril Le Soin Contour Des Yeux

Kosteuttava silmänympärysvoide sisältää sääolosuhteilta suojaavaa sheavoita, uudistavaa arganöljyä, sameaa ihoa kirkastavaa ruusuvettä ja pehmentävää aprikoosinsiemenöljyä. Hintaluokkansa kiistaton ykkönen.

11,90 € / 40 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 6

7 – Naamio

Kasvonaamiot ovat viikottain käytettäviä kasvon ihon tehohoitoja, jotka valitaan toivotun vaikutuksen mukaan. Kesäisin on usein tarvetta syväpuhdistavalle ja talineritystä hillitsevälle naamiolle, kun taas talvella kosteuttaville tai kirkastaville naamioille. Naamio levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 10-20 minuutin ajan (pl. hedelmähapponaamiot, joiden vaikutusaika on 1-2 minuuttia!), jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Naamiota voi käyttää 1-3 kertaa viikossa oman ihon tarpeiden mukaan.

Luksus: 100 % Pure Vegetable Detoxing Face Mask

Syväpuhdistava naamio, jossa on aivan tajuttoman tehokas raaka-ainesekoitus. Naamio sisältää mineraalipitoista kelp-levää, pinaattia, kaalia, lykopeenipitoista tomaattia, puhdistavaa vehnänorasta, kirkastavaa C-vitamiinia, ihoa uudistavaa A-vitamiinia, ikääntymisen merkkejä häivyttävää ubikinonia, alfalipoiniihihappoa, superantioksidantti resveratrolia, epäpuhtauksia puoleensa imevää vihreää savea, acaita, stimuloivaa kahvia ja vihreää teetä, kirkastavaa rosmariinia, oreganoa ja timjamia. Todella hyvä puhdistava naamio miesten iholle talintuotantoa hillitsemään (erityisesti kesäaikaan).

49,90 € / 100 ml

Panosta: Absolution Le Soin Repultant

Hoitava, kosteuttava ja kevyesti anti-age -vaikutteinen naamio sopii erityisesti talven ajan ihonhoitoon. Pieni pakkaus on äärettömän riittoisa ja se sopii kaikille ihotyypeille. Naamio sisältää epidermiksen uusiutumista tukevia alfalfan versoja, kosteuttavaa ja kosteutta ihoon sitovaa Silver Ear -sieniuutetta ja ihon rakennetta vahvistavaa pyökkiuutetta. Avokado- ja jojobaöljyt tukevat ihon kimmoisuutta ja antavat suojaa sääolosuhteilta.

39,50 € / 50 ml

Pihistä: Absolution Le Soin Purifiant

Tämä on jokaisen miehen peilikaapin must have -kasvojenhoitotuote. Ranskalaisbrändin syväpuhdistava naamio on yksi niistä harvoista savinaamioista, jotka eivät kuivata ihoa puhdistavasta vaikutuksestaan huolimatta – siksi naamio sopii myös talviaikana käytettäväksi. Naamio viilentää hipiän kirjaimellisesti, sillä se sisältää piparminttua. Tuoksu on unisex: sävähdyttävä sekoitus yrttisyyttä häivähdyksellä lakritsia. Valkoinen savi vetää puoleensa ihossa olevia epäpuhtauksia ja tasapainoittaa talintuotantoa, pajunkuoriuute kirkastaa ja koivunmahlaa silottaa ihoa. Naamio kannattaa levittää puhdistetulle iholle ja antaa vaikuttaa vähintään 10 minuutin ajan.

31 € / 50 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 5

8 – Kuorinta

Kuorintatuotteiden tarkoitus on poistaa ihon pinnalta (sarveiskerros) kuollut ihosolukko, aktivoida pintaverenkiertoa, kiihdyttää soluaineenvaihduntaa ja nopeuttaa ihon uusiutumista, pehmentää ihoa, tasoittaa ihon sävyeroja, ehkäistä talin kertymistä ihohuokosiin ja edistää kuona-aineiden poistumista. Kuorintatuote valmistelee ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet ja jopa kaksinkertaistaa hoitotuotteiden imeytyvyyden. Kuorintaa tulisi käyttää epäpuhtaalla iholla kaksi kertaa viikossa ja normaali-iholle kerran viikossa. Jos sinulla on couperosa, rosacea tai muuten herkkä iho, valitse mahdollisimman hellävarainen kuorintatuote, jossa ei ole stimuloivia raaka-aineita tai liian suuria kuorivia rakeita.

Panosta: Evolve Radiant Glow Mask

Kirkastava kuorintanaamio sisältää kosteuttavaa kasviglyseriiniä, E-vitamiinipitoista manteliöljyä, puhdistavaa ja kevyesti kuorivaa kaoliinia, hienojakoista ja hellävaraista kookoksenkuorijauhetta, stimuloivaa ja antioksidanttivaikutteista raakakaakaojauhetta, appelsiininkukkavettä sekä sokeri- ja vaniljauutteita. Naamio levittyy kasvoille erinomaisesti ja jättää jälkeensä sopivan kosteutetun pinnan. Kookoksenkuorijauheen hiukkasia on runsaasti ja ne poistavat ihon pinnalta kuolleen ihosolukon tehokkaasti. Elottoman ihon takuuvarma heleyttäjä. Plussaa hyvin autenttisesta suklaakakun tuoksusta. Kuorintanaamio sopii normaalille, rasvoittuvalle ja kuivalle iholle, mutta en suosittele sitä couperosa tai rosacea-ihoille sen sisältämän raakakaakaon vuoksi.

22,90 / 60 ml

Pihistä: Avril La Créme Exfoliante Mask

Sitruksisen tuoksuinen hellävarainen kuorintanaamio sisältää kosteuttavaa jojobaöljyä, ihoa elävöittävää ruusuvettä, tasapainoittavaa ja rauhoittavaa mesiangervoa ja kuorivia jojoba-mikrohelmiä. Hintaluokkansa paras kuorintanaamio.

10,50 € / 50 ml

Parasta Luonnonkosmetiikkaa Miehen Iholle 10

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Maaliskuun 2017 parhaat
Ketogeeninen ruokavalio
Yellow Mood Insiders -yhteisö
Kaikki mitä tahdon muistaa
Koti on siellä missä mummula on