Green Beauty Awards 2015: Meikit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Niin uskomatonta kuin se onkin, vuosi 2015 vetelee aivan viimeisiään ja uusi ajanjakso kolkuttelee jo oven takana. Ennen kuin toivotan vuoden 2016 seikkailut tervetulleiksi, toteutan muutaman postaustradition. Viime vuonna minulla ei ollut aikaa listata Yellow moodin vuoden suosikkituotteita, mutta tänä vuonna on toisin. Löydät tästä neliosaisesta juttusarjasta tänä vuonna sykähdyttäneitä tuotteita, jotka ovat jääneet käyttööni myös testaamisen jälkeen. Ajattelen niin, että jos jokin tuote on ollut niin hyvä, että ostaisin sitä mieluusti lisää loppumisen jälkeen, on se ansainnut paikkansa suosituksissani. Tänä vuonna laitoin suosikkieni yhteyteen myös pakkauskoot, myyntipaikat ja hinnat. Toivon, että tämä helpottaa ja säästää turhilta etsinnöiltä.

Ennen kuin siirryt lukemaan allekirjoittaneen meikkisuosikkeja, pidäthän mielessäsi että kuulisin tuolla kommenttiosion puolella todella mielelläni sinun henkilökohtaisista suosikeista! Uusia vinkkejä on aina mukava saada ja olen varma, että muutkin lukijani hyötyvät niistä.

artikkeli_luonnonkosmetiikka2015_yellowmood 2

MEIKKIPOHJATUOTTEET

Paras meikkipohja: Kjaer Weis -meikkipohja

Kun Kjaerin meikkipohjaa kokeilee kerran, paluuta muuhun on mahdotonta tehdä! Monitoimituote toimii sekä meikkivoiteena että peiteaineena – ja varsinkin jälkimmäisessä käytössä tuote vakuuttaa. Silmien alla asustaville tummille rinkuloille saa sanoa hyvästit, sillä ne peittyvät silkkisen meikkipohjan alle paremmin kuin millään muulla peitetuotteella. Hyvästä peittävyydestä huolimatta lopputulos on luonnollinen ja tuote sekä näyttää että tuntuu toiselta iholta. Kaiken kaikkiaan Kjaer Weis on kestävin, riittoisin, pigmenttisin ja sulautuvin meikkipohja, jota olen koskaan käyttänyt. Suosikkisävyni ovat Like Porcelain ja Paper Thin, joita käytän vaihdellen eri vuodenaikoina. Meikkivoidepohjista saa myös täyttöpakkauksia.

Paras BB-voide: Lily Lolo BB-voide (Light)

Käytän meikkipohjassani läpi vuoden pääasiassa BB-voidetta ja peiteainetta. Pidän luonnollisesta lopputuloksesta ja tykkään siitä, ettei iho tunnu siltä kuin sitä kerrostaisi maski. Lily Lolon BB-voide on yksi luonnonkosmetiikkavalikoimien parhaimman sävyisistä ja peittävimmistä lajinsa edustajista. Koostumukseltaan voide on täydellisen kevyt ja samalla hyvin runsaspigmenttinen. BB-voide jättää kasvoille mattapinnan, jonka ansiosta se sopii myös lämpiminä vuodenaikoina käytettäväksi. Voide ei rullaa iholla, vaan kestää myös työstämistä.

Paras puuteri: Lily Lolo -mineraalipuuteri (Flawless Silk)

Tässä mineraalimeikkipuuterissa on täydellinen pito ja ultrakevyt koostumus, joka ei luo reilullakaan kädellä käytettynä jauhoista efektiä. Puuteri tuntuu sulavan BB-voiteen ja peiteaineen päälle tehden ihon pinnasta uskomattoman tasaisen. Hienojakoinen mineraalipuuteri päihittää kirkkaasti aiempina vuosina ykköspuuteriksi valitsemani Couleur Caramel -silkkipuuterin! Plussaa annan myös siitä, että puuteri sisältää aurinkosuojan (SPF15).

Paras korostustuote: Kjaer Weis Radiance Highlighter

Helmiäisen sävyinen voidemainen korostustuote, joka antaa kuultoa juuri sopivasti. Käytän tuotetta poskipäilleni, nenänvarteen, silmänurkkiin, amorinkaaren ylle ja kulmakarvojen laskevan linjan alle. Tuote antaa luonnollisen ja kauniin kuullon ilman liiallista diskopalloefektiä, siksi se sopii käytettäväksi sekä työ että -juhlameikkiin. Pakkaus on todella riittoisa. Voidemainen korostustuote levitetään meikin päälle.

Paras poskipuna: Everyday Minerals Girl Friday

Jauhemaisessa muodossa olevan poskipuna sulautuu iholle saumattomasti ja kestää kauniina koko päivän. Sävy on täydellinen kaikille talvilumikeille, sillä sen puhdas ja hieman kylmään taittava vaaleanpunainen sävy raikastaa kasvot nanosekunnissa. Hyvästi tunkkainen persikka, poskillani loistaa vauvapinkki.

Paras aurinkopuuteri: Zuii Peanut

Tässä mattaisessa aurinkopuuterissa on lämmin ja punapohjainen ruskean sävy, jolla on helppo tehdä varjostuksia ja toisaalta tuoda eloa kasvoille näin talviaikaan. Puuteri levittyy helposti ja se on helppo häivyttää, vaikka pigmenttiä on paljon. Iso plussa riittoisuudesta, sillä puuteri on ollut päivittäisessä käytössäni jo ainakin 1,5 vuoden ajan eikä pohjaa näy vieläkään!

artikkeli_luonnonkosmetiikka2015_yellowmood 5

SILMÄMEIKKITUOTTEET

Paras ripsiväri: Lily Lolo Natural Mascara

Parhaan ripsivärin valintaan vaikuttaa laadun lisäksi myös hinta. Lily Lolo on kohtuuhintainen ripsiväri, jonka erinomainen harja erottelee ripset kauniisti. Ripsiväri kestää myös hikoilun, kevyen sateen tai itkun eikä se varise kasvoille kesken päivän. Iso plussa tuuheuttavasta vaikutuksesta, jonka saa jo kahdella ripsivärikerroksella. Tällä ripsivärillä saa huikean hyvin erotellut ripset ilman paakkuja.

Paras luomiväri: Lily Lolo Take The Biscuit

Luomivärivalintani saattaa olla sävynsä puolesta tylsä, mutta totuus on se, että arjessani erilaiset ruskean sävyt ovat käytössä kaikista eniten. Biscuit on puristeluomiväri ja sen pehmeän toffeisen ruskea sävy toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Käytän sävyä myös häivytysvärinä silloin, kun levitän luomilleni tummanruskeaa luomiväriä. Tuote levittyy tasaisesti ja pinta pysyy pitävänä lähes koko päivän ajan.

Paras kulmatuote: Zuii Taupe -kulmakynä

Ikisuosikkini vuodesta toiseen. En rehellisesti sanottuna edes muista monesko kulmakynä minulla on menossa. Kynässä on tarpeeksi kova koostumus ja viistomainen pää, joka tekee kulmien muotoilusta todella helppoa. Sävy on puhtaan ruskea eikä siinä ole häivähdystäkään punapigmenttiä. Antaa luonnollisen sävyn tummille kulmakarvoille. Pysyy paikoillaan loistavasti koko päivän ajan. 

Paras silmienrajaustuote: Zuii Black

Hyvin levittyvä ja riittoisa meikkikynä. Koostumus on puolikova ja omille kosteille silmilleni juuri passeli. Tämä on ainoa silmänrajauskynä, joka ei leviä luomelleni, vaan pysyy paikoillaan myös haastavissa olosuhteissa kuten treeneissä ja kevyessä sateessa. Harmaaseen taittava ruskean sävy, jolla on helppo tehdä vahvoja rajauksia tai kevyitä korostuksia. Kynän sävy sopii täydellisesti myös kulmien muotoiluun.

Paras eyeliner: ZAO Eye Liner 060 Black

Tänä syksynä löysin vihdoinkin kunnollisen nestemäisen rajaustuotteen, joka kestää ja jossa on useampia sävyvaihtoehtoja. Levitysjäljestä saa tarkkaa ohuen siveltimen avulla ja rajaus kuivuu nopeasti.

artikkeli_luonnonkosmetiikka2015_yellowmood 3

HUULIMEIKIT, TUOKSUT JA KYNSITUOTTEET

Paras huulikiilto: Lily Lolo Lipgloss

Olen testannut vuosien varrella kymmeniä erilaisia huulikiiltoja ja ykköspaikka kuuluu edelleen Lily Lolon huulikiillolle. Kiillot ovat mehevän täyteläisiä, mutta ilman ällöttävää tahmaisuutta. Käytän huulikiiltoja pääsääntöisesti arjessa, sillä ne ovat nopea ja huoleton tapa tuoda pientä lisää muutoin tavalliseen meikkiin. Itselleni on tärkeää, että huulikiilto pysyy huulilla kiiltävänä ja kosteana mahdollisimman pitkään ilman kuivahtamista. Lily Lolo lunastaa nämä toiveeni. Sanoin jo viime kesänä, että vaikka minut pakotettaisiin keksimään jotain huonoa tästä tuotteesta, en kykenisi siihen.Suosikkisävyni ovat vanhan roosainen English Rose, puhtaan pinkki Scandalips ja hennon persikkainen Whisper.

Paras huulipuna: Absolution

Tyylikkään ranskalaiskosmetiikkasarjan huulipunissa on ihanat sävyt ja erinomaiset pigmentit! Puna levittyy huulille pehmeästi ja siinä on hoitava koostumus. Suosittelen punan alle pohjustusta ja rajausta, jotta lopputuloksesta saa kestävän. Fuksian pinkin sävyinen Powerful Pink -sävy sopii omille kasvoilleni parhaiten. Absolutionin punissa on kukkainen tuoksu. Minulle kelpaisi paremmin hajusteeton vaihtoehto, mutta tuoksu ei ole kuitenkaan liian läpitunkeva. Käytössäni on pariisinpunainen Theatre Red ja oranssinpunainen Poppy Red.

Paras huultenrajauskynä: Zuii

Australialaismerkin huulipunakynissä on omaan makuuni paras koostumus, sillä ne ovat riittävän kovia ja kuivia. Kun tahdon oikein kestävän huulimeikin, rajaan ensin huulieni reunat ja väritän sen jälkeen huulet kevyesti kynällä ennen huulipunan levittämistä. Tällä tavalla huulipuna tarttuu huulien pinnalle ja meikistä tulee erittäin kestävä. Zuiin rajauskynät pitävät huulimeikin paikallaan moitteettomasti. Käytän eniten Siennaa, mutta ihania ovat myös marjainen Berry, luonnollinen Nude ja ruskea Spice.

Paras huulirasva: HURRAW!

Lapsuuteni suosikkihuulirasva oli vaniljalta tuoksuva Vitalis. Olen niin onnellinen, että tänä vuonna löysin HURRAW!:n luonnolliset huulirasvat, koska sarjan vaniljainen huulirasva tuoksuu tismalleen samalta ja vie minut lähes joka päivä pienelle nostalgiamatkalle lapsuuteen (ja kouluun, sillä säilytin huulirasvaani penaalissa). Sarjan huurirasvatuoksut ovat huumaavia ja kaiken lisäksi ne ovat halpoja sekä erittäin kosteuttavia. Kuljetan huulirasvaa mukanani kaikkialle enkä olisi selvinnyt tänäkään talvena ilman näin hoitavaa rasvaa.

Paras hajuvesituoksu: Apothecary Flosascent Yuzu

Monikäyttöinen aroma spray sisältää sitruskasveihin kuuluvan yuzu-hedelmän öljyä, jonka tuoksu on kirpeän mandariininen. Tuoksu on ihanan raikas ja se antaa seesteisen mielen. Pidän erityisesti kuplivan sitruksisen tuoksumaailmaa terävöittävästä vehreydestä, josta tulee mieleen kesäsateen kastelema nurmikko.

Paras kynsilakka: Kure Bazaar

Vuodet vierivät, mutta kynsilakan suhteen luotan edelleen kaikista eniten Kure Bazaarin erinomaiseen ja luotettavaan laatuun. Lakat levittyvät tasaisesti, kuivuvat nopeasti ja kestävät todella hyvin. Käytän lakan alla aina kirkasta pohjalakkaa, levitän kerroksen tai kaksi sävyllistä lakkaa ja viimeistelen pinnan vielä viimeistelylakalla. Kynnet pysyvät hyvännäköisinä lähes viikon, mikä on lähes luonnolliselle kynsilakalle ihan huippusaavutus. Tänä vuonna eniten käytössäni ovat olleet nudesävy Ezzenziale ja tummanpunainen Stiletto.

LUE MYÖS:

Vuoden 2015 parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 1/4: Meikit

Vuoden 2015 parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2/4: Kasvojenhoitotuotteet

Vuoden 2015 parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 3/4: Vartalo- ja käsienhoitotuotteet

Vuoden 2015 parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 4/4: Hiukset ja välineet

Ripsiväriä Villasukissa

Ihanaa, tätä postaussarjaa olenkin odottanut! Tällaiset jutut ovat olleet usein niitä, joista on kaikista helpoin napata hyviä vinkkejä seuraaviin kosmetiikkaostoksiin. Heti laitoin tuon ZAOn eyelinerin ylös, hyvä ja kestävä rajaustuote kun on ollut jo tovin hakusessa.... Kiitos siis heti hyvästä vinkistä! :)

Itsekin tein blogiini oman "Kuukauden Lempituote"- juttusarjan, johon nappailen ne tuotteet, jotka ovat tittelinsä ansainneet. Se toimii tulevaisudessa mahtavana muistikirjana itsellekin, kun kosmetiikan viidakossa seikkailee ja testailee kaikkea mielenkiintoista.

Oikein ihania vuoden 2015 viimeisiä päiviä & Onnea ja Menestystä vuodelle 2016!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mahtava kuulla, tätä on nimittäin ilo tehdä myös! :) Ja hei, kokeile ihmeessä tuota ZAO:n rajaustuotetta, se on tosi hyvä. Kuukauden lempituote -juttusarjasi kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpäs käydä vilkaisemassa mitä olet sinne bongaillut! Kiitos toivotuksista, odotan itsekin vuotta 2016 innolla. Voi hyvin!

Vastaa
Janina

Mie oon aika vasta löytänyt sun blogin ja hitto että täälä on paljon kivoja juttuja! Puhelin täynnä screenshotteja kun yritän tallentaa kaiken että ei unohdu. :) tämmöset vinkit on ihan parhaita. Kiitos hurjasti! Vasta olen siirtyny luonnonkosmetiikkaan ja vinkit tulee niin tarpeeseen. Olen niin samaa mieltä tuosta meikkivoiteesta, vasta ostin sitä joliesta ja se on kyllä lunastanut lupauksensa. Niin paras! :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Huippujuttu, kiitos paljon kommentistasi! Jos joskus herää kysymyksiä kosmetiikasta niin niitäkin saa esittää :)

Vastaa
Aj

Tykkään hyvin luonnollisesta meikistä, joten en usko, että Kjaer Weisin meikkivoide olisi minulle sopiva, vaikka se kyllä kiinnostaisi, jos sillä saa hyvin peitettyä tummat silmänaluset (jotka vain jatkavat tummenemistaan). Tuskin kannattaa (= raskin ostaa) tuotetta vain siihen tarkoitukseen. Sarjassa ei ilmeisesti ole omaa peiteainetta tummille silmänalusille. Mikä olisi seuraavaksi paras peiteaine kokeilemistasi tuotteista? Olen käyttänyt Couleur Caramelin peitevoidetta, mutta minusta se ei toimi erityisen hyvin.

Toinen kysymys tulee ripsiväreistä. Miten vertaat Lily Lolon ripsiväriä paljon hehkutettuun Weisin ripsiväriin? Kumpaakaan en ole testannut, joten kannattaako Weisin ripsiväriä mielestäsi edes testata, jos Lily Lolokin on hyvää?

Hyvää pian alkavaa vuotta!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kjaer Weisilla ei ole erillistä peiteainetta, koska tämä yksi tuote ajaa jokaisen asian. Kjaer Weisin voidemainen meikkipohja on ehdottomasti luonnollisin JA peittävin meikkipohja, jota olen ikinä kokeillut! Miksi et ostaisi tuotetta vain tummien silmienalusten peittämiseen? Tuote on aivan tajuttoman riittoisa (varsinkin, jos käytät levittämiseen sivellintä sormien sijasta) ja se kestää useita kuukausia, mikäli sitä ei käytä koko kasvoille, vaan juuri tuolla tavalla valikoidusti vain osalle kasvoista. Tuotteeseenhan saa jatkossa sitten paljon edullisemman täyttöpakkauksen. Olisin ehdottanut toisena vaihtoehtona (paaaljon kevyempää) Couleur Caramelia, sillä se on mielestäni Kjaer Weisista seuraava vaihtoehto. Jos haluat kunnollisen, luonnollisen ja peittävän peiteaineen silmänalusille, suosittelen mitä lämpimimmin kokeilemaan Kjaer Weisia - en usko, että petyt :) Jos asut Helsingissä/lähettyvillä, kannattaa käydä vaikka Jolie shopissa kokeilemassa testeriä ennen ostopäätöksen tekoa.

Sitten tähän ripsivärivertailuun. Pidän molemmista merkeistä ja ne sopivat silmilleni, mutta jostain syystä saan Lily Lololla paljon tuuheammat ja pidemmät ripset kuin Kjaer Weisilla. Uskon, että suurin syy tähän löytyy harjasta, joka on Lily Lolon ripsarissa isompi ja tuuheampi. Kjaerin ripsivärin levityspää on omaan makuuni liian pieni ja sen harjakset liian lyhyet. Jos jotain konkreettisempaa laatueroa pitäisi mainita, sanoisin että Lily Lolon ripsiväri varisee ihan vähän, siinä missä KW ei ainakaan omassa käytössäni ole varissut juuri lainkaan. Mutta tuo variseminen on satunnaista (lähinnä silloin, kun ripsari on ollut kauan auki ja se on alkanut vanhentumisen seurauksena kuivamaan), mutta en pidä sitä ongelmana, sillä variseva määrä on niin pieni, ettei sitä edes muut huomaa. Lopuksi haluaisin sanoa, että ripsivärin sopivuus riippuu ennen kaikkea omien silmiesi kosteudesta - se mikä käy minulle, ei välttämättä käy muille :)

Vastaa
Elina

Hienoa, että valitsit myös parhaan hajuvesituoksun. Onko tässä valinta tehty nimenomaan tuoksun perusteella vai onko myös ominaisuudet vaikuttanut valintaan (hajun pysyvyys iholla, hinta-laatusuhde jne)? Itse haluaisin kovasti ostaa itselleni luonnonkosmetiikan hajuveden, mutta olen hämmentynyt tarjonnasta. Olen törmännyt monelta taholta infoon, että luonnonkosmetiikan hajut eivät pysy iholla kovin kuvan verrattuna synteettisen puolen tuotteisiin. Ja sitten on "aromaterapia tuoksuja", onko ne hajuvesiä vai ei? Ja onko hajuvettä vain edt/edp?

Synteettiseltä puolelta en käytä parfyymejä, sillä omaan makuuni ovat liian tuhteja tuoksuja. Edtllä yleensä mennään. Itse toivoisin löytäväni luonnonkosmetiikasta kevyen tuoksun, jota ei tarvitsisi pitkin päivää lisäillä parin tunnin välein.. En tosin usko, että synteettisetkään tuoksut aamusta iltaan pysyvät yhtä "tuoreina ja raikkaina" kuin vastasuihkaistuna :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hyvä kysymys! Valinta on tehty suurimmalta osin vain tuoksun perusteella, mutta siihen on vaikuttanut myös hinta-laatusuhde. Olen itse todella luonnollisten tuoksujen ystävä enkä kaipaa koko päivää kestävää tuoksua. Hyvin usein luonnonkosmetiikan tuoksuja joutuu lisäämään 1-2 kertaa päivän mittaan.

Usein luonnollisten tuoksujen pohjana on käytetty viljasta valmistettua alkoholia, kukkaisvesiä, eteerisiä öljyjä, aktiiviuutteita ja luonnollisia parfyymeja. On hyvin merkkikohtaista kuinka paljon tuoksu tuoksuu ja miten hyvin se pysyy iholla.

Tavallisissa hajuvesissä voi parhaimmillaan olla yli 400 eri kemikaalia ja kemikaalien puuttumisen vuoksi luomuhajuvesissä on enemmän haasteita tuoksuvalikoiman ja tuoksun pysyvyyden kanssa. Olen ainakin omalla kohdallani ajatellut, että luonnollisen tuoksun lisääminen on paljon parempi vaihtoehto kuin se, että käyttäisin päivittäin tällaisia ei välttämättömiä -tuotteita, jotka sisältävät näin runsaasti erilaisia (tuntemattomia) kemikaaleja.

Käytännössä luonnonkosmetiikka tarjoaa sekä luonnollisia parfyymeja, joissa on sekoitettu alussa mainitsemiani elementtejä, jotka takaavat intensiivisemmän ja kestävämmän tuoksumaailman. Lisäksi on kevyempiä edt ja Eau Fraiche -tyylisiä tuoksuja. Eau Fraichet ovat kevyitä, enemmän aromaterapeuttisen tasapainottavia tai virkistäviä tuoksuja ja niitä voi käyttää parfyymin tukena tai sellaisenaan, mikäli ei kaipaa kovin voimakkaita tuoksuja.

Oman kokemukseni mukaan parhaiten pysyvät Honoré des Présin parfyymit (joissa on aivan eri tavalla "ytyä" kuin esimerkiksi tämän listaukseni tuoksuvalinnassa). Olen kuullut myös paljon hyvää Neal's Yard Remediesin tuoksuista, joskaan en ole itse niitä vielä kokeillut.

Omasta kokemuksestani sanoisin, että Florascentin ja Acorellen tuoksut menevät aika pitkälle kevyempien edt-tuoksujen osastolle ja aiemmin mainitsemani Honoré des Prés ja Neal's Yard Remedies parfyymien puolelle :)

Toivottavasti vastaukseni auttoi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Meikit
Kesän raikkain ja hehkuvin meikkilook
Pronssinhohtoinen meikkilook
Yellow Moodin 10 vastausta kauneushaasteeseen