Syö ihosi kauniiksi

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia & Elivo.

Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 2 Syo Ihosi Kauniiksi Elivo Kollageeni Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 4

Kirjoitan Yellow Moodissa paljon ihon ulkoisesta hoidosta ja luonnonkosmetiikasta ja vaikka pidänkin kosmetiikasta, pidän kaikista tärkeämpänä ihonhoitokeinona ruokavaliota sekä suoliston ja maksan toimintaa. Pelkkä terveellinen ruokavalio ei auta, jos keho ei kykene imeyttämään ruoasta saatavia ravinteita.

Mitä enemmän hyvinvointia tutkin, sen paremmin ymmärrän että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus eikä ajatusten tai tunteiden merkitystä tule vähätellä ulkoisten tekijöiden kustannuksella. Itselleni yksi hyvinvoinnin mittareista on ihon kunto, joka kertoo aina rehellisesti omaa tarinaansa siitä miten keho oikeasti voi ja jos iho voi huonosti, lähden aina mieluiten liikkeelle siitä mitä sisäisessä hoidossa tapahtuu.

Täytän tänä syksynä 30 vuotta ja vaikka ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä onkin jo ilmoilla (hei silmäkulmien naururypyt!), en stressaa itse vanhenemisesta tai fyysistä muutoksista, joita se tuo tullessaan. Päällimmäisenä tunteena on pitää itsestään mahdollisimman hyvää huolta kokonaisvaltaisesti ja rakkaudella.

Kuten moni varmasti tietääkin, ravintolisät kuuluvat myös yhtenä olennaisena osana omaan hyvinvointiini ja kauneudenhoitooni. Työskentelin muutamia vuosia sitten luontaistuotealalla ja tuolloin opin todella paljon siitä miksi lisäravinteilla on paikkansa ruokavalion täydentäjänä ja ennen kaikkea miten valita laadukas tuote.

Olen viime aikoina perehtynyt todella paljon oman kehoni toimintaan muun muassa laajojen verikokeiden avulla (tästä lisää myöhemmin) ja ne tukevat kyllä käsitystäni siitä, että lisäravinteiden käytöllä on paikkansa, kun elimistö on kovilla. Avaan tässä postauksessa hieman faktaa ikääntyvän ihon ulkoisesta hoitamisesta ja omia kokemuksiani Kaunis Iho -kuurista.

Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 6 Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 9

Ikääntyvän ihon tarpeet

Jokaisen iho alkaa ikääntyä noin 25 ikävuodesta ylöspäin, mutta on hyvin yksilöllistä missä vaiheessa ikääntyminen alkaa näkyä fyysisinä muutoksina. Fyysisiin muutoksiin kuuluvat muun muassa juonteet, pintakuivuus, elastisuuden väheneminen, heikkenevä verenkierto ja laajentuneet ihohuokoset. Näiden luonnollisten muutosten syntyyn ja esiintyvyyteen vaikuttaa kuitenkin monta eri tekijää kuten geenit, elämäntavat, ruokavalio, ruoan imeytyminen, stressin määrä, sääolosuhteet ja auringolta suojautuminen, sairaudet ja ihon ulkoinen hoito tai sen olemattomuus.

Uskon, että kaikista suurin merkitys ihon kuntoon on sisäisellä hoidolla, ajatuksilla ja ennen kaikkea sillä, miten hyvin suolistomme ja maksamme toimii. Vannon ihon luonnollisen vanhenemisen nimeen, jota toki tuen mahdollisimman laadukkaalla ja herkullisella ruoalla sekä ravintotiheitä raaka-aineita sisältävällä, omalle ihotyypille sopivalla luonnonkosmetiikalla. Juonteet ja rypyt kertovat eletystä elämästä eikä niitä ole tarpeen pyyhkiä tai leikellä pois sittenkään, kun ne alkavat näkyä kunnolla, mutta ihon kuntoon on helppo vaikuttaa sisäisesti ja ulkoisesti. Tärkeimpiä ikääntyvän ihon ulkoisen hoidon kulmakiviä ovat muun muassa seuraavat asiat:

1

 Säännölliset ihonhoitorutiinit

Tärkeintä ikääntyvän ihon ulkoisessa hoitamisessa on säännöllisyys ja se, että ihoa hoidetaan ravintopitoisella kosmetiikalla. Ihoa kimmoisana pitävän hyaluronihapon ja elastaanin määrä alkaa laskea 30 ikävuoden jälkeen, joten on vain ja ainoastaan järkevää huomioida tämä myös kosmetiikan suhteen. Ikääntyvä iho hyötyy suuresti laadukkaasta kasvovedestä, josta se saa vesimäistä kosteutusta, kiinteyttävästä seerumista, joiden sisältämät tehoaineet stimuloivat ihoa, herkkää silmänympärysihoa kosteuttavasta ja juonteiden syvenemistä hidastavasta silmänympärysseerumista, antioksidanttipitoista kasvoöljyä sekä omalle ihotyypille sopivasta kasvovoiteesta, joka lukitsee kosteuden ihoon.

Yksi hyvä lisä ikääntyvän ihon jokapäiväisiin puhdistusrutiineihin on Konjac-ihonhoitosieni, joka kuorii ihoa hyvin hellävaraisesti ja maksimoi hoitotuotteiden imeytymisen ja lisää ihon kimmoisuutta.

2

Kosteutus & uudistavat raaka-aineet

Ikääntyvä iho tarvitsee eri tavalla ravinteita ja kosteutusta kuin nuorempi iho ja siksi kosmetiikkatuotteiden valinnassa on tärkeää huomioida hellävaraisuuden ohella tehokkuus ja kosteutus. Puhdistustuotteiden suhteen on tärkeää välttää liian peseviä tuotteita, koska ikääntyvä iho on muutenkin herkkä kuivumaan ja valita mieluummin puhdistusöljy-, balmi tai -maito.

Yksi ikääntyvän ihon merkeistä on ihon kuivuus ja pintakuivuus, jotka aiheuttavat myös ryppyjä sekä juonteita. Ikääntyvä iho tarvitsee kipeästi vesimäistä ja rasvaista kosteutusta sekä ravinteita. Siksi etenkin seerumin, silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn kohdalla on tärkeää valita sellaisia tuotteita, joissa on riittävästi uudistavia, hoitavia ja jonkin verran ihon pintaverenkiertoa stimuloivia raaka-aineita.

Syo Ihosi Kauniiksi Elivo Syo Ihosi Kauniiksi Elivo Kollageeni 3 Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 7

Elimistö on siitä viisas, että se käyttää ruoasta saamansa ravinteet ensisijaisesti välttämättömien elintoimintojen käyttöön. Jos sen jälkeen ns. jää jotain yli, ne jaetaan sekundäärisille kohteille kuten hiuksille, kynsille ja iholle – siksi niiden kunnosta onkin kohtuullisen helppoa arvioida ainakin jotenkuten oman kehonsa tilaa.

Stressi – olipa se positiivista tai negatiivista – kuluttaa kehosta ravintoaineita normaalia enemmän ja se on myös yksi ihon ikääntymistä edesauttava tekijä. Stressin aikaansaannokset ovat nähtävissä ensimmäisenä kehon ulkoisissa osissa, joten elimistön toimintaa kannattaa tukea jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Siksi olen käyttänyt jo vuosia kuureina ihon kuntoon vaikuttavia lisäravinteita, joiden tehon olen huomannut tasaisempana ihonsävynä, nopeammin kasvaneina hiuksina ja vahvempina kynsinä.

Elivo Kaunis Iho – kapselit sisältävät useampaa ikääntymistä hidastavaa ja ihon kuntoa parantavaa raaka-ainetta, joita elimistö ei tuota yli 30 ikävuoden jälkeen enää samaan tapaan:

1

Kollageeni

Kollageenit ovat elimistössä esiintyviä proteiineja ja solun ulkoisen aineen rakenneosia, joiden tehtävä on pitää ihon tukirakenne kasassa, jolloin iho pysyy sileänä, joustavana, kimmoisana ja rypyttömänä. Elivon kapseleissa on käytetty peptideiksi hydrolysoitua pienimolekyylistä kalakollageeniä, joka imeytyy 97 % elimistön käyttöön. Peptidit ovat aminohappoketjuja, jotka imeytyvät tehokkaammin kuin pelkkä kalaproteiini, sillä ne ovat aminohappokoostumukseltaan valmiiksi oikeassa muodossa ja siten suoraan hyödynnettävissä. Olen puhunut monesti kosmetiikan molekyylikoosta ja sen merkityksestä imeytymiseen, sama pätee myös lisäravinteisiin.

2

C-vitamiini

C-vitamiini on vahva antioksidantti, jota kutsutaan kaikkien vitamiinien äidiksi, koska sitä tarvitaan muiden vitamiinien imeytymiseen. Ihon suhteen C-vitamiini ehkäisee melaniinin muodostumista ja pigmenttimuutoksia, kirkastaa ihoa ja edistää kollageenin tuotantoa mahdollistamalla kollageenisynteesin.

3

Hyaluronihappo

Elimistön sisältämän hyaluronihapon määrä alkaa laskea 30 ikävuoden kohdalla ja se on yksi syy ihon kuivumiselle. Hyaluronihappo kykenee sitomaan itseensä 1000-kertaisesti vettä muodostamalla ihon sarveiskerroksen kanssa vahvan sidoksen. Se on soluväliaineen päärakennusaine, joka stimuloi kollageenin tuotantoa, parantaa ihon kosteustasapainoa, häivyttää juonteita ja lisää kimmoisuutta.

4

Kupari

Kuparilla on merkittävä rooli kollageenin ja elastiinin synteesissä ja se kuljettaa korjaavia proteiineja iholle. Jos kehossa ei ole riittävästi kuparia tämän työn suorittamiseksi, ikääntymisen merkit tulevat näkyvämmiksi. Kupari edistää myös ihon tasaista sävyä ja tasaista pigmentoitumista.

Syo Ihosi Kauniiksi Elivo Kollageeni 2 Syo Ihosi Kauniiksi Elivo 3

Suosin omassa käytössäni vain nestemäisiä, jauhemuotoisia tai kapselissa olevia ravintolisiä, koska silloin ei tarvitse syödä mitään ylimääräistä. En tykkää niellä kapseleita tai tabletteja, joten arvostan sitä että Elivon kapselit ovat helposti aukaistavia ja saan sekoitettua niiden sisällön tuorepuristettuun mehuun, smoothieen tai juon ne ihan vain veden seassa.

Kapselien päiväannos on kolme kappaletta ja ne sisältävät 900 mg kalakollageenia, 90 mg hyaluronihappoa, 90 mg C-vitamiinia (erillinen C-vitamiinilisä on paikallaan) ja 900 µg kuparia. Kuten ruoankin suhteen, myös lisäravinteet vaikuttavat ihoon pitkällä aikavälillä, eli käytännössä katsoen vaikutuksia huomaa nopeimmillaan 2-3 kuukauden käytöllä. Oma ihoni on hyötynyt kalakollageenista ainakin tasaisemmalla ihonsävyllä ja se tuntuu myös kimmoisammalta – mielenkiinnolla odotan minkälaisia vaikutuksia pidempi käyttöaika tuo tullessaan.

Käytätkö sinä lisäravinteita?

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Maksan puhdistus luonnollisin keinoin
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Molkosan, ystävä vuosien takaa