My lips but better eli täydellinen nudepuna x5

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

My lips but better, sitä täydellinen nudepuna parhaimmillaan on. Omien huulten sävyä korostava puna on loistava vaihtoehto vaivattomaksi arkipunaksi, mutta toisaalta myös näyttävän silmämeikin tasapainottavaksi kaveriksi. Mielestäni ihan jokaiselta tulisi löytyä tällainen luottopuna. Tämänkertaisesta tuotevertailusta löydätkin viisi nudepunaa (sekä yhden villin kortin) – ota selvää mikä olisi juuri sinulle sopivin vaihtoehto!

paras nudepuna

Itselle paras nudepuna tai my lips but better eli MLBB-puna (kuten sitä englanniksi usein kutsutaan) löytyy jokaiselle ihan varmasti, kunhan etsinnöissä ottaa huomioon muutaman asian: ihon pohjasävyn, huulten tummuusasteen sekä tietysti koostumuksen. Hyvin helppo ohjenuora on valita pohjasävyltään punertavalle iholle viileä sävy ja kellertävämmälle iholle lämpimämpi, murretumpi tai neutraalimpi sävy. Tämäkään (kuten ei mikään tässä elämässä) ole niin yksioikoista, mutta sanotaanko, että tuota karkeaa jakoa noudattamalla pääsee jo pitkälle.

Tummuusaste on toinen tärkeä seikka, ehkä jopa se tärkein. “My lips” kun on ihan eri minulla kuin sinulla. Omien huulteni sävy on keskivahva eli huulet erottuvat selkeäsi punertavina ilman meikkiä, mutta väri ei ole niin vahva, että kukaan luulisi minulla olevan huulipunaa. Mikäli omat huulesi ovat vaaleammat, tulevat kaikki tämän tekstin punat näyttämään suhteessa hieman voimakkaammilta sinulla kuin minulla näissä kuvissa. Toisaalta, jos huulissasi on todella vahva sävy omasta takaa, voi ainakin osa mainituista punista olla huulillasi jopa hieman vaalentavan efektin antavia.

Kolmas valintakriteeri koskee koostumusta ja kannattaakin miettiä, onko itselle tärkeintä loistava pysyvyys vai kenties hoitava ja miellyttävä huulituntuma. Osassa punista yhdistyy onneksemme parhaita paloja molemmista ääripäistä.

Tämän vertailun sävyt ovat lopulta hyvin lähellä toisiaan ja ne pienet erot toistuvat livenä paremmin kuin kuvissa. Yritänkin kuvailla sävyjä ja koostumuksia ihan erityisen tarkasti, mutta minulle saa aina jättää kommentin, mikäli kaipaat vielä tekstin luettuasikin lisää apua tuotevalintaan, autan mielelläni!

Helpot, puolimattaiset nudepunat

Luonnonkosmetiikka Nude Huulipuna

Mádara Velvet Wear Lipstick sävy Cool Nude

Mádaran Velvet Wear Matte Cream Lipstickin valitsinkin jo talven 2021 parhaimpien uutuuksien joukkoon. Itselleni mieluisinta tässä punassa on, ettei se tunnun huulilla miltään. Ei kuivalta, ei kosteuttavalta tai kermaiselta, ei tahmaiselta – ei yhtään miltään. Tämän ominaisuuden vuoksi Mádaran nudepuna on loistava myös päiviin, joissa tarvitsee käyttää osan päivästä kasvomaskia. Puna ei levähdä maskin alla eikä tartu siihen.

Sävy Cool Nude on todella lähellä huulieni omaa sävyä, se vain lisää syvyyttä ja hieman tummuutta. Sävy on viileä, muttei kuitenkaan sinertävä. Sävy on koko vertailujoukon huomaamattomin ja vähiten huulipunan näköinen. Suosittelen sitä siis erityisesti silloin, kun haluat huolitellun lopputuloksen näyttämättä varsinaiseti meikatulta.

Pysyvyys on oikein hyvä ja puna kuluu tasaisesti ja lopulta jopa aika huomaamattomasti pois. Oliiviselle tai vahvasti kellertävälle iholle Cool Nudea parempi valinta on sävy Warm Nude. Kaikki Mádaran punat sopivat myös vegaaneille!

Lily Lolo Vegan Lipstick sävy In the Altogether

Lily Lolon vegaanisen huulipunan sävy In the Altogether on ihanan raikas ja ruusuinen. Siinä on jännä pieni metallinen vivahde, joka tekee sävystä todella uniikin ja kauniin. Yleensä vierastan punissa kaikkea lisättyä kiiltoa, kimallusta tai metallista hohdetta, mutta tässä sävyssä se on toteutettu todella tyylikkäällä ja vähäeleisellä tavalla.

Sävy on tämän tekstin punista helein ja itselläni hyvin lähellä huulen omaa sävyä. Se ei tummenna eikä vaalenna lainkaan, tekee vain kauniin ja eläväisen pinnan. Lopputulos näyttää erityisesti läheltä katsottuna selvästi huulipunamaiselta sisältämänsä lisätyn kiiltopigmentin vuoksi.

Sävyssä on mukana hieman viileyttä, mutta sanoisin sen silti sopivan aikalailla kaikille ihon pohjasävyille. Sävy on kuitenkin aivan parhaimmillaan punertavalla ja neutraalilla iholla.

Koostumus on erittäin hyvä ja pysyvä. Voidemaisten ja hoitavien huulipunien ystävälle Lily Lolo ei ole paras valinta (suosittelen siinä tapauksessa Laveraa), mutta oikeastaan kaikille muille tämä puna on loistava vaihtoehto. Ehdottomasti yksi omista suosikeistani!

Nude Huulipuna Swatch

Marjaisat kiiltopunat

Paras Nudepuna

Kjaer Weis Nude, Naturally Lipstick sävy Genuine

Kjaer Weisin Nude, Naturally -huulipunakokoelmaan kuuluva Genuine on tämän vertailun punista aivan selkeästi viilein. Se sopii todella hyvin punertavapohjaiselle iholle sekä neutraalille iholle, mutta ei ole paras valinta selkeäsi kellertävälle ihonsävylle.

Koostumus näissä Kjaer Weisin nudepunissa on heidän “perushuulipunaa” voidemaisempi. Se tuntuu huulilla runsaalta ja miellyttävältä. Mikäli viileys ei kuulosta omaltasi, kannattaa kuitenkin katsastaa nudekokoelman muut sävyt, siellä on vaikka mitä kauniita vaihtoehtoja! Voidemaisuudesta johtuen pinta on melko kiiltävä ja mehukas.

Genuine on siis marjainen, pigmenttinen, kylmä ja erittäin raikas. Sävyn tummuusaste on melko lähellä huulteni omaa sävyä, mutta huulilla tästä ei voi erehtyä, se näyttää selkeästi huulipunalta! Mikäli etsit siis jotakin hyvin huomaamatonta, tämä ei ole valintasi.

Aiemmin tekstissä mainitut punat sekä seuraavana oleva Lavera ovat MLBB-punia sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta tämä Kjaerin nudepuna on vähän siinä hilkulla, kuuluuko se edes joukkoon. Erittäin, erittäin kaunis sävy se kyllä on ja sopii todella monenlaisen meikin kaveriksi arkeen ja juhlaan. Rakastan Genuinea myös poskipunan tavoin käytettynä!

Lue myös: Huulipuna poskipunana ja neljä muuta tapaa saada huulipunasta kaikki irti

Lavera Beautiful Lips Lipstick sävy Berry Mauve

Laveran nudepuna on tämän tekstin vaihtoehdoista kirkkaasti paras valinta kuiville huulille sekä mattapunia karttavalle. Koostumus on todella voidemainen ja huulilla helposti liukuva. Lopputulos on kostea ja kiiltävä (ei huulikiiltomaisen kiiltävä, mutta huulipunaksi kiiltävä). Kiilto tulee ainoastaan valoa heijastavasta voidekoostumuksesta, eikä lisätystä helmiäispigmentistä.

Laveran punat ovat melko ohuita koostumukseltaan, jonka vuoksi ne eivät ole kaikista pitkäkestoisimmasta päästä. Itseäni se ei kuitenkaan tämän tyylisissä sävyissä haittaa lainkaan, koska kulumista on vaikea erottaa huulilta.

Berry Mauve on marjainen ja lopulta melko neutraali, erittäin universaalisti monille sopiva sävy. Tämä sävy todellakin korostaa huulten omaa sävymaailmaa eli siinä mielessä Berry Mauve on oikeastaan kuin oppikirjaesimerkki MLBB-punasta. Jos olet yhtään epävarma, tästä sävystä on helppo ainakin aloittaa!

Murrettuja yllättäjiä

Nude Huulipuna

Havu Cosmetics Lipstick sävy Rose

Kotimaisen Havu Cosmeticsin sävy Rose on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, mikä on itseasiassa yllättävää. Kierrän normaalisti murretut huulisävyt kaukaa ja suosin puhtaita värejä. Rose tekee kuitenkin poikkeuksen. Nimi Rose muodostaa omassa päässäni mielikuvan heleän ruusuisesta sävystä, sitä Havun Rose ei siis kuitenkaan ole. Se on reippaasti murrettu ruusun sävy, joka hieman tummentaa ja syventää huulten omaa sävyä.

Havun punien koostumus on erinomainen, se on sopiva yhdistelmä voidemaisuutta ja toisaalta mattapunan parhaimpia puolia. Lopputulos on puolimatta ja melko pitkäkestoinen. Havun punat kuluvat kauniisti ja tasaisesti pois.

Rose sopii todella monen sävyisille ihoille ja sitä kannattaa rohkeasti kokeilla, vaikka et olisi aiemmin murretuista sävyistä erityisesti välittänytkään. Sävy on aikuinen, tyylikäs ja jollain tapaa myös aika cool. Siinä on aivan kevyttä ysärifiilistä, mutta erittäin hillitysti kuitenkin.

Itse tykkään yhdistää Rosen erityisesti keskitumman tai tumman ruskean silmämeikin pariksi. Se sopii kuitenkin erittäin moneen ja huomaan tarttuvani punaan hyvin usein.

Erityismaininta loppuun vielä Havun sävylle Sand, joka ei oikeastaan lainkaan kuulu tähän tekstiin hiekkaisella sävyllään. Se kuitenkin yllätti minut totaalisesti helppoudellaan. Sand on Rosesta askeleen verran vielä beigempi sävy, joka näyttää ihanalta lämpimän ruskean silmämeikin parina. Todella erilainen sävy ja siksi niin raikasta vaihtelua!

Olen käyttänyt sekä Rosea että Sandia myös mono chrome -meikkiin, jossa koko meikki noudattelee samaa sävymaailmaa. Tee meikkipohja, sipaise sama nudepuna huulien lisäksi poskille ja luomille sekä lisää ripsi- ja kulmaväri – meikki onkin jo valmis. Havun huulipunat ovat juuri sopivan voidemaisia levittyäkseen hyvin, mutta toisaalta sopivan kuivia pysyäkseen luomillakin yllättävän hyvin.

Lue myös uudempi artikkelini huulipunista: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jaana

Löysin tämän jutun etsiessäni juttua murretuista huulipunista.
Itselleni sopii murretut sävyt ja siksi aiemmat lempisävyni ovat juuri olleet suomalaisen Havun Rose ja Red. Olen jännittänyt Havu Cosmeticsin paluuta välillä päivittäen merkin etusivua :) Hylsyt odottavat edelleen täyttämistään.
Oletkohan ehkä kuullut heistä mitään?

Näiden sävyjen rinnalle nousi myöhemmin Madaran Vintage Red.

Punertavien sävyjen etuna on, että ne ovat vakiovarusteena meikkipussissa myös erinomaisia tuomaan poskiin pikaista sävyä kiireisinä aamuina, kun loppusilauksen tekee työpaikalla :D
Toki tähänkin käyttötarkoitukseen vaikuttaa aina kovasti se, että sävymaailma on itselle sopiva ja huulipunan koostumus enemmän voidemainen kuin mattamainen.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiva, että löysit artikkelin pariin :) Havu lopetti käsittääkseni toimintansa, mikä on todella harmi! Minullakin oli sieltä useita lemppareita. Ilahdun kovasti kun kuulen, että joku muukin käyttää huulipunaa poskilla, se on helpoin ja mielestäni paras tapa tehdä meikin kokonaisuudesta yhtenäisen kaunis ja harmoninen! Mulla on viime aikojen lempparina ollut Laveran kiiltopunan Retro Rose, jota käytän sekä huulilla että poskilla. Kirjoittelin siitä viime aikojen suosikkieni artikkelissa, suakin voisi kiinnostaa? Tai ainakin vinkkinä nuo Laveran kiiltopunien koostumukset, jotka sopii täydellisesti myös poskille <3 Tässä kirjoittamani juttu: https://yellowmood.fi/strawberry-emmi/viime-kuukausien-suosikit/

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona