Luonnonkosmetiikan edulliset hiustuotteet ja kampaajan tuotetärpit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Lähes kaikki tuotteet saatu testiin maahantuojilta.

Onnistuuko hiustenhoito pienellä budjetilla? Ovatko luonnonkosmetiikan edulliset hiustuotteet oikeasti hyviä? Entä mihin tuotteisiin kannattaa panostaa ja missä voi hyvillä mielin pihistellä? Löydät tästä kattavasta tekstistä vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin sekä runsaasti edullisia tuotetärppejä. Nappaa talteen parhaat vinkit!

Luonnonkosmetiikka Edullinen Hiustenhoito

Tutustuessani vuosia sitten luonnonkosmetiikkaan, hiustuotteet olivat laadultaan vielä lapsenkengissä, etenkin omasta näkövinkkelistäni, olenhan entinen kampaamotuotteiden myyjä. Hiljalleen koostumukset ovat parantuneet, uusia teknologioita on otettu käyttöön ja erot ovat häivyttyneet. Ensin kehittyivät luonnonkosmetiikan (kalliit) kampaamosarjat, mutta ilokseni voin kertoa, ettei minulla ollut ollenkaan vaikeuksia löytää tähän tekstiin paljon sarjoja ja tuotteita, joita voin aidosti suositella.

Haluan ihan ensin antaa hieman ärsyttävän vinkin, mutta en voi olla mainitsematta sitä tässä yhteydessä. Arvaa, mikä on paras tapa säästää hiustenhoitotuotteissa? Pitää hiukset niin hyvässä kunnossa, että tarvitset mahdollisimman vähän tuotteita. Vanhat ohjeet leikkauttaa hiukset säännöllisesti ja välttää liiallista föönausta, suoristusta, kiharrusta ja muuta lämpökäsittelyä pitävät pintansa. Tärkein muutos omien hiusteni kunnossa on kuitenkin ollut kasvivärien käyttö. Ne todella tekevät aivan mielettömän ison eron.

Mikäli et, syystä tai toisesta, halua sävyttää hiuksiasi kasviväreillä, suosittelen kuitenkin tutustumaan Cassiaan eli neutraalihennaan, joka on käytännössä sävytön kasvi”väri”. Sillä on kaikki hiusta hoitavat, silottavat ja kiiltoa tuovat ominaisuudet, mutta ilman varsinaista väriä. Pientä lämpöä se kyllä tuo, mikä kannattaa ottaa toki huomioon erityisesti vaaleiden hiusten kohdalla. Itse suosin maailman parhaita kasvivärejä Cultivator’silta ja käytän heidän Cassiaansa tarvittaessa värjäysten välillä ylläpitämään kiiltävää sävyä.

Hiustenhoitoon pätee sama asia kuin ihonhoitoon: mitä haasteellisempi lähtötilanne, sen enemmän hoitoon pitää panostaa, useimmiten myös rahallisesti. Mikäli hiuspohjassasi on ongelmia tai/ja hiuksesi ovat kovin huonokuntoiset, voit tarvita kampaamotason tuotteita (jotka maksavat enemmän) ja voit mahdollisesti tarvita niitä myös lukumäärällisesti useampia. Normaali- tai hyväkuntoisiin hiuksiin riittää puolestaan vähempi (niin rahallisesti kuin määrällisesti).

Edulliset hiustuotteet tarkoittavat tässä tekstissä alle 20 euron purnukoita eli olen pitänyt saman rajan, mikä on muissakin edullisten tuotteiden postauksissani. Todella suurin osa vinkeistäni on kuitenkin lähempänä kymppiä tai jopa reilusti sen alle.

Mihin panostaa, missä pihistää?

Mielestäni useimmiten riittää oikein mainiosti, että panostaa yhteen hiustuotteeseen, joka on itselle se tärkein ja joka tekee suurimman eron. Muut tuotteet voi hyvin hankkia edullisemmin. Itse panostan jätettävään hoitoaineeseen, koska se on minun hiuksille tärkein hoitotuote ja se jää hiuksiin sen sijaan, että huuhtoisin sen lähes välittömästi pois.

Useimpien kohdalla sanoisin, että panosta hoitamiseen, latvojen kuivuus on kuitenkin erittäin yleinen ongelmakohta. Valitse siis erityisellä huolella itsellesi sopiva hoitoaine, naamio tai jätettävä hoitoaine. Hienoa, jos löydät sellaisen edullisesti, mutta varaudu lohkaisemaan tätä varten budjetistasi hieman enemmän.

Luonnonkosmetiikka on nykyään pullollaan hyviä edullisia perusshampoita, jotka riittävät todella mainiosti, mikäli sinulla ei ole hiuspohjassasi sen suurempia ongelmia tai haasteita. Shampoo on mielestäni ehdottomasti tuote, jossa on mahdollisuus pihistellä.

Muotoilutuotepuoli on todella haastava luonnonkosmetiikan aivan kaikissa hintakategorioissa ja se onkin tuoteryhmä, mihin kannattaa panostaa, jotta saat varmasti toimivan tuotteen. Muotoilutuotteet onneksi kestävät yleensä hiustuotteista pisimpään ja jo yhdellä tai parilla erilaisella tuotteella pääset todella pitkälle.

Luonnonkosmetiikka Edullinen Shampoo

Edullisia sarjoja, joita suosittelen

Four Reasons Nature

Four Reasons Naturen shampoot ja hoitoaineet ovat yksiä suosikeistani. Ulkonäöllisesti niiden pastelliset pullot miellyttävät silmääni ja eri linjat on helppo erottaa toisistaan selkeiden värien avulla. Hiukset jäävät kaikkien sarjan tuotteiden jäljiltä mielestäni huomattavan kiiltäviksi ja se on ehkäpä suurin syy, miksi niitä suosin. Four Reasons on muuten kotimainen sarja, mistä tietysti suuri plussa!

Ollakseni rehellinen, myös tämän sarjan shampoissa on lopulta häivähdyksen pienet erot keskenään. Huomauttaisin kuitenkin, että ohuemmissa hiuksissa erot saattavat näyttäytyä selvemmin. Minulla on silti kaksi suosikkia yli muiden: vaaleanpunainen Color Care, joka jättää upeimman kiillon ja pehmeyden sekä vihreä Volume, joka tekee hiukset samaan aikaan ryhdikkäiksi ja silkkisen tuntuisiksi. Mutta, kuten todettua, erot eivät ole suuren suuria.

Hoitoaineista pidän puolestaan eniten beigestä Rebuildista, joka on selkeästi hoitavimman tuntuinen. Muut hoitoaineet sarjassa ovat mielestäni melko kevyitä, mutta näissä kaikissa, myös Rebuildissa, on se loistava piirre, että ne eivät latista hiuksia tippaakaan! Sarjan hoitoaineissa ei ole käytetty kvatteja lainkaan (vaikka jokaisessa shampoossa niitä on), minkä huomaa juurikin “ilmavassa” tunteessa, jonka ne hiuksiin jättävät. Itse pidän siitä kovasti, sillä hiusteni hyväkuntoisuuden vuoksi en kaipaa painavan sileää fiilistä, jonka kvatilliset hoitoaineet tekevät, vaan nautin enemmän kuohkeudesta.

Sarjan hoitoaineet sopivat mielestäni parhaiten hyväkuntoisille tai ohuille hiuksille, mutta kuiville ja/tai takkuisille hiuksille suosittelen sarjasta hiusnaamiota, jossa on kvatteja.

Lavera

Laveran hiustuotteet ovat yllättävänkin hyviä, hinta-laatusuhteeltaan suorastaan erinomaisia, hintaa näillä on siis 7,50 €. Valikoimassa on ainoastaan shampoita ja hoitoaineita, mutta niitä löytyykin sitten paljon erilaisia. Lavera on takuuvarma suorittaja myös hiustuotteissa, joissa toistuu sama teema kuin sarjan muissakin tuotteissa eli hintaansa nähden laatu on todella hyvä ja etenkin uudemmat tuotteet ovat käyttömukavuudeltaan huipputasoa.

Ylipäätään Laveran tuotteet toimivat hyvinä edullisina täydentäjinä myös omassa, muuten hieman selektiivisemmästä kosmetiikasta koostuvassa kylpyhuoneessani. Mielelläni ostan edullisen Laveran shampoon etenkin silloin, kun tuntuu, että hiuspohja ja hiukset eivät kaipaa mitään kummempia taikatemppuja. Niistä toki puuttuu ehkäpä se wow-efekti aina pakkausta myöten, mutta haen ne tuntemukset sitten muista, kalliimmista sarjoista muiden tuotteiden kohdalla.

Mádara

Mádara on nyt vähän siinä rajalla, kuuluuko se edes tähän listaukseen, ei siis laadun, vaan hinnan puolesta. Päätin sisällyttää sen silti mukaan, sillä sarjasta löytyy kuitenkin monia eri vaihtoehtoja alle 20 eurollakin. Shampoot ja hoitoaineet ovat käyttömukavuudeltaan ihan huippuja ja riittävät mainiosti, mikäli hiuksissa tai hiuspohjassa ei ole sen radikaalimpia ongelmia. Nykyinen pakkausten ulkoasu ja tuoksut viehättävät ainakin minua kovasti ja tekevät mainitsemistani sarjoista ylellisimmän vaikutelman. Lisäksi sarja pitää sisällään aivan huikean jätettävän hoitoaineen, siitä lisää tekstissä myöhemmin.

Mádara on sarjana sellainen, mitä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä! He lanseeraavat kovalla tahdilla vaikka mitä mielenkiintoista käyttäen luonnonkosmetiikan uusinta teknologiaa ja osaamista. Hintavaihtelua on sarjan sisällä todella paljon, mutta myös pienelle budjetille löytyy paljon kiinnostavia vaihtoehtoja. Tämä siis nyt hieman pelkästä hiusteemasta poiketen, mutta löyhästi edullisiin tuotteisiin liittyen, joten se sallittakoon.

Tuotteet, joista löytyy paljon hyviä edullisia vaihtoehtoja ja joissa on helppo suosia halvempaa

Shampoo

Aiemmin jo mainitsinkin, että hommansa hoitavia shampoita on edullisina vaihtoehtoina pilvin pimein. Ne ovat hyvä valinta silloin, kun kaipaat shampoolta yksinkertaisesti sitä, että se pesee ja on miellyttävä käyttää. Valitse shampoo aina hiuspohjasi ja haluamasi “efektin” perusteella. Itselläni ei ole hiuspohjassa tällä hetkellä sen ihmeellisempiä ongelmia ja toivon maksimaalista tuuheutta, näiden seikkojen vuoksi listani monet tuotteista kulkevat tuuheuttavan shampoon nimellä. Mikäli hiuspohjasi on kovin kuiva, valitse mieluummin kosteuttavampia tuotteita.

Suosikeistani olen tässä tekstissä maininnutkin jo aiemmin Four Reasonsin Volume Shampoon. Lisäksi pidän kovasti Laveran Volume Strenght ShampoostaOrganic Shopin Raspberry Acai Volumising Shampoosta sekä Pulpe de Vien Pompopodoux Gentle Shampoostajossa on mielettömän ihana vihreän omenan tuoksu. Tätä omenashampoota suosin erityisesti aamuisin – miten raikas startti päivään!

Kosteuttavammista shampoista voin suositella huikeaa Neal’s Yard Remediesin Ruusu-shampoota, joka jättää yhdessä saman linjan hoitoaineen kanssa hiukset samaan aikaan hoidetuiksi, kiiltäviksi ja ilmaviksi. Hinta 19 € on selkeästi kalleimmasta päästä, mutta koen ehdottomasti saavani rahoilleni vastinetta näiden kanssa.

Oma suuri suosikkini pesutuotteista on Khadin Sensitive Herbal Wash (aiemmalta nimeltään Herbal Hairwash), joka on jauhemainen pesu- ja hoitotuote. Ei todellakaan mikään kiireisen maanantaiaamun pikapesijä, mutta jos olet kaltaiseni kosmetiikkahifistelijä, joka haluaa kampaamotasoista jälkeä kotona – anna pesujauheille mahdollisuus! Pari kertaa kuussakin käytettynä nämä tekevät ison eron hiusten kuntoon.

Pienen budjetin shampoota metsästävän kannattaa pitää mielessään palashampoot, jotka tulevat käytössä todella edullisiksi. Minulla on todella vähän kokemusta palashampoista, joten en voi valitettavasti heittää tähän suosituksia. Moni tuntuu kuitenkin tykkäävän kotimaisen Famon palashampoista, joten ne kannattaa ainakin kurkata.

Luonnonkosmetiikka Edullinen Hoitoaine

Tuotteet, joista löytää edullisia helmiä, mutta saattavat vaatia enemmän etsimistä

Poishuuhdeltava hoitoaine

Kaikki hoitotuotteet solahtavat tähän kategoriaan. Timantteja löytyy, mutta hutejakin mahtuu joukkoon harmillisen paljon ja variaatiota riittää sarjojen sisälläkin.

Edullisia hoitoaineita, jotka vähintään saavat hiukset tuntumaan hyvältä, löytyy kyllä onneksi jonkin verran. Monille tämä riittääkin ja aidosti hoitavaa vaikutusta voi tehostaa vaikkapa hiuksiin jätettävällä suihkeella.

Käytän itse lopulta aika harvoin poishuuhdeltavia hoitoaineita (koska en oikeastaan tarvitse niitä tällä hetkellä). Silloin kun niitä käytän, toivon hoitoaineelta ennen kaikkea kiiltoa, sileyttä ja pehmeyttä, kuitenkin ehdottomasti ilman latistavaa vaikutusta. Omat hoitoainesuosikkini eivät ole aivan kevyimmästä päästä, mutta eivät myöskään kaikista tuhdeimpia – sopivasti siltä väliltä.

Alla olevat suosikkini sopivat siis parhaiten kaiken paksuisille normaalikuntoisille hiuksille, paksuille hyväkuntoisille hiuksille sekä maltillisesti annosteltuna myös ohuille huonompikuntoisille hiuksille. Muistathan kuitenkin aina valita hoitoaineen vastaamaan omien hiustesi sen hetkistä kuntoa nimenomaan pituuksissa ja latvoissa.

Jo mainitsemieni Four Reasonsin Rebuild Conditionerin ja Neal’s Yard Remediesin Ruusu Hoitoaineen lisäksi voin suositella esimerkiksi Laveran Gloss & Shine Conditioneria, Organic Shopin Argan & Amla Nourishing Conditioneria sekä Mádaran Colour & Shine Conditioneria.

Minulla on myös yksi selkeästi kevyempi lemppari: Organic Shopin Pomegranate & Patchouli Invigorating Conditioner, joka tuoksuu taivaallisen hyvälle. Ehdottomasti yksi parhaimman tuoksuisista hiustuotteista, mitä olen koskaan omistanut ja myönnän käyttäväni sitä välillä ihan vain tuoksun vuoksi. Kepeytensä vuoksi se on hyvä ohuille tai ohuehkoille hiuksille, mutta ei kovin kuiville tai/ja paksuille hiuksille, jotka kaipaavat tehokkaampaa hoitoa.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine

Tässä on haastava tuoteryhmä! Rakastan jätettäviä hoitoaineita ja käytän suurimman osan ajasta omiin hiuksiini jätettävää tuotetta poishuuhdeltavan sijaan. Aikaa ennen kasvivärejä, kun hiukseni olivat huonommassa kunnossa, tehostin jätettävillä hoitoaineilla poishuuhdeltavan tuotteen vaikutusta eli käytin molempia.

Olen siis käyttänyt elämäni aikana jos jonkinlaisia jätettäviä hoitoaineita, niin voidemaisia, öljymäisiä kuin suihkutettaviakin tuotteita. Tällä hetkellä pidän eniten suihkeista ja molemmat suositukseni ovatkin mistejä.

Täpärästi tähän tekstiin 19,90 € hinnallaan mahtuva Mádaran Silk Micro-Keratin Healthy Hair Mist on uusi suosikkini. Kirjoitinkin tuotteesta jo hieman tarkemmin talven 2021 uutuuksien yhteydessä, mutta kyseessä on siis hiuksia vahvistava ja silottava keratiinisuihke.

Edullisissa hoitoaineissa ja hiusnaamioissa ei ole ymmärrettävästikään käytetty todella monipuolista kattausta ainesosia ja niistä harvemmin bongaa vaurioituneille ja paljon käsitellyille hiuksille ihanteellista keratiinia tai muita proteiineja. Tästä syystä Mádaran Keratin Mist on huippu lisä ihan erityisesti edullisia hiustuotteita suosivalle. Sen avulla saa helposti, yhdellä tuotteella tuotua monipuolisuutta ja eri tyyppistä tehoa muuten perustuotteista koostuvaan hiustenhoitorutiiniin.

Toinen hyvä ja helposti lähestyttävä suihke on Four Reasonsin Color Mist, joka on vaivaton valinta monille. Se ei latista, se tuoksuu hyvältä ja tuo lisää pehmeyttä ja kiiltoa sekä auttaa silottamaan hiuksia.

Hiusnaamio

Juuri kun pääsin moittimasta proteiinien puutetta edullisissa tuotteissa, mainitsen Pulpe de Vien hiusnaamion, joka yllättää monipuolisella, proteiineja sisältävällä koostumuksellaan. Tuotetta voi käyttää lyhyemmällä vaikutusajalla myös hoitoaineen tavoin, mutta itse suosittelisin näin hoitavaa tuotetta naamion tavoin käytettäväksi, jotta siitä saa kaikki tehot irti.

Melonilta ja kurkulta tuoksuva naamio on erittäin täyteläistä, jopa paksua. Hoitovaikutus on todella hyvä, itselleni jopa liikaa. Suosittelenkin tätä kaikille kuivuudesta ja rakennevaurioista kärsiville hiuksille, todella loistava löytö kuiville hiuksille!

Oma naamiosuosikkini on Cattierin Colour Care Mask. Se soveltuu mainitsemistani naamioista parhaiten myös hyväkuntoisille ja ohuillekin hiuksille, sillä se jättää hiukset yllättävän ilmaviksi. Se tuo kiiltoa ja pehmeyttä, mutta ei latista. Noin 25 € hinnallaan se on yläkanttiin tämän tekstin 20 € hintaraja huomioiden, mutta mainitsen sen silti, koska naamio on kuitenkin riittoisa tuote. Tämä on ainoa naamio, joka ei latista tai tahmaa hiuksiani, mutta tuo kuitenkin selkeän vaikutuksen.

Naamioasioilla kannattaa aivan ehdottomasti kurkata myös Organic Shopin naamiot, joista paras huonokuntoisille hiuksille on Avocado & Honey. Sarjan naamiot maksavat alle 4 euroa, joten niitä raaskii käyttää myös hoitoaineen tavoin joka pesussa kuurina vaikkapa kuukauden tai parin ajan. Kuiville hiuksille tämä tapa on erinomainen.

Vaikutusajoista muuten yleisellä tasolla vielä, niiden kanssa kannattaa kikkailla ja testailla itselle parasta pituutta. Mitä huonommassa kunnossa hiukset ovat, sitä kauemmin naamion kannattaa antaa vaikuttaa (silloin, kun tuotetta käyttää siis alkuperäistarkoituksessaan naamiona). Muutaman, tai edes viiden minuutin, vaikutusajat voi siinä tapauksessa unohtaa ja siirtyä ihan suosiolla yli 15 minuutin, jopa tunnin aikoihin. Sanomattakin on selvää, ettei kukaan jaksa varmastikaan viettää suihkussa niin kauaa, joten naamioidut hiukset kannattaa piilottaa suihkumyssyn sisään, vetää kylpytakki päälle ja istahtaa sohvalle kirjan tai Netflixin pariin ja palata vaikutusajan jälkeen (lue: sitten kun muistaa) takaisin suihkuun.

Luonnonkosmetiikka Edullinen Muotoilutuote

Tuotteet, mistä en ole (vielä?) löytänyt hyvää edullista vaihtoehtoa

Muotoilutuotteet

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tähän laariin joutuu koko muotoilutuotekategoria. Olen löytänyt luonnonkosmetiikasta ylipäätään (siis hintaan katsomatta) tasan yhden laajan sarjan, johon olen aidosti tyytyväinen ja se on Less is More. Heillä on monipuolisesti lähes kaikki muotoilutuotteet, mitä suinkin voi tarvita ja laatu on oikein hyvä. Suurena plussana on oikeastaan jokaisen tuotteen jättämä kaunis kiilto.

Kokonaisia hiustuotesarjoja, jossa olisi monipuolinen valikoima muotoilutuotteita, on ylipäätään olemassa äärimmäisen vähän luonnonkosmetiikassa. Less is Moren eduksi luettakoon, että kaikista tuotteista on saatavilla myös matkakoot – tämä toimikoon edullisena vinkkinä. Olen ostanut itselleni sopivan kuuloisista tuotteista matkakoot ja muutamasta hyväksi havaitsemastani ja paljon käytössä olevasta sitten sen jälkeen täysikokoisen pullon. Se ei sitten toki enää mahdukaan alle 20 € hintakategoriaan, joskaan 25 € ei ole todellakaan iso raha luonnonkosmetiikan kampaamotasoisesta muotoilutuotteesta.

Omia suosikkejani ovat:

• Pyyhekuiviin hiuksiin rakennetta, tuuheutta ja pitoa tuomaan Mascobadogel, jota käytän silloin, kun föönaan hiukset ja tiedän tekeväni kiharat.

Limesoufflé kuiviin hiuksiin silottamaan haposottavia pikkuhiuksia päälaelta ja viimeistelemään hiusten pituudet, toimii sekä suoristettuun että kiharrettuun lookiin. Tätä voi käyttää myös päinvastoin tuomaan tekstuuria ja rakennetta, mutta itse käytän siis silottamaan.

Thyme Laque on lempparini hiuslakoista, mikään juhlakampauksen koko päivän megakiinnittäjä se ei ole, mutta omaan käyttööni juuri sopivan vahva/kevyt. Hiukset jäävät luonnollisen näköisiksi ilman kypärämäistä vaikutelmaa. Plussaa upeasta kiillosta!

• Lisäkiiltoa halutessani käännyn Lindengloss Finishing Sprayn puoleen, jota käytän paitsi kiiltosuihkeena, myös taltuttamaan sähköisyyttä ja hapsoitusta. Käytän tätä matkakokoa reissussa myös jätettävänä hoitoaineena kosteisiin hiuksiin, niin hoitava se on.

Edullisten tuotteiden postaussarja tulee jatkumaan vielä vartalotuotteilla heti, kun saan kaikki loput tuotetestaukset sitä varten valmiiksi. Homma jumittaa vartalokuorinnoissa, niiden testaus kun ei mitään maailman ihan nopeinta puuhaa ole!

Lue myös:

Pihistä ja panosta: seerumit, kasvovoiteet ja -öljyt

Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot

Luonnonkosmetiikan edulliset meikit

Luonnonkosmetiikan edulliset ihonhoitotuotteet

Luonnonkosmetiikan edulliset vartalotuotteet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Anna / Ihme Ituhippi

Enpä tiennytkään tästä Four Reasonsin Nature sarjasta! Tämän artikkelin perusteella menee ehdottomasti testiin. Kiitos vinkistä!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiva kuulla, että löytyi uutta testailtavaa :) Tuo on kyllä mielestäni erittäin kiva kotimainen ja kohtuuhintainen vaihtoehto hiustenhoitoon!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5