Itseruskettavien ABC – näin saat tasaisen ja luonnollisen rusketuksen purkista

Kaupallinen yhteistyö Miraz.fi.

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 9

Noniin toverit, tänään sukelletaankin luonnonkosmetiikan itseruskettavien syvään päähän ja tiedossa on roppakaupalla käytännön vinkkejä kaikille aloittelijoille ja ehkä myös teille konkareille. Pohjoisessa nautitaan vielä melkoisista lumivalleista eivätkä vaatekerrokset ole vielä ohentuneet, mutta itseruskettavien käytön harjoittelu kannattaa aloittaa jo nyt, jotta on sitten sen paahtavan kevätauringon ja mekkokelien saapuessa valmis.

Vaaleahipiäisyydestäni ja kalkkilaivan kapteenimaisesta ihonsävystäni huolimatta olen ollut aina todella arka itseruskettavien kanssa ja siksi olenkin tyytynyt lähinnä käyttämään kasvoille tarkoitettuja päivettäviä kasvovesiä. Mutta aivan kuten monissa muissakin asioissa, myös itseruskettavan käytön suhteen harjoitus tekee mestarin!

Australialaisen Zuiin Tan & Treat -linjan itseruskettavilla tuotteilla on aivan älyttömän helppo onnistua, kunhan huomioi mm. ihon valmistaa ennen itseruskettavan käyttöä oikeilla toimenpiteillä, valitsee oikean sävyn, käyttää levityshanskaa ja levittää tuotteet oikeassa järjestyksessä. Jos itseruskettavat vaahdot tuntuvat vaikealta tai liian uhkarohkealta vaihtoehdolta, löytyy postauksesta myös loistavan vaihtoehdon kaikille teille, jotka haluatte ottaa purkkirusketuksen suhteen niin sanotusti varman päälle.

Löydät tästä postauksesta kaiken mitä sinun tulee tietää luonnonkosmetiikan itseruskettavista sekä step by step -ohjeet tasaisen, oikean sävyisen ja luonnollisen päivetyksen aikaansaamiseen. Mennäänpä siis muitta mutkitta asiaan!

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 5

Mihin itseruskettavan toiminta perustuu?

Luonnonkosmetiikan itseruskettavissa tuotteissa ruskettumista edistävä ainesosana käytetään yleisimmin luonnollista DHA:ta, joka saadaan sokerijuurikkaista tai sokeriruo’osta. DHA reagoi ihon pinnalla olevien keratiiniproteiinien ja aminohappojen kanssa alkaen kehittämään iholle uutta sävyä 2-4 tunnin kuluessa levityksestä.

Yleensä lopullista rusketuksen sävyä pääsee ihastelemaan vajaan vuorokauden kuluttua itseruskettavan käytöstä ja jos tässä vaiheessa tuntuu siltä, että kaipaisi hieman syvempää tai tummempaa lopputulosta, itseruskettavaa voi levittää toisen kerroksen (Huomio: toista kerrosta ei pidä missään nimessä levittää aiemmin, koska lopullinen sävy tarvitsee riittävästi aikaa tekeytyäkseen).

DHA:n lisäksi Zuii on käyttänyt omissa itseruskettavissaan luonnollista punaisista marjoista uutettua Erythrulose-hiilihydraattia, joka reagoi DHA:n tapaan ihon pintakerroksessa olevan keratiinin ja aminohappojen kanssa ja muodostaa iholle todella luonnollisen päivettyneen sävyn – näillä tuotteilla ei tarvitse siis pelätä oranssia lopputulosta.

Koska jokaisen ihon PH on erilainen, on mahdotonta antaa tarkkoja lupauksia siitä kuinka tummaksi tai vaaleaksi minkäkin itseruskettavan sävy lopulta muodostuu juuri sinun ihollasi. Suosittelen kuitenkin, että mikäli omaat perinteisen vaalean suomalaisen ihon, aloitat vaaleimmasta sävyvaihtoehdosta. Mikäli käytön kuluessa huomaat sävyn olevan liian vaalea makuusi, aina voi kerrostaa ja saada paahteisemman lookin sillä tavalla.

Pakko muuten mainita tässä samalla pari sanaa itseruskettavien tuoksusta, sillä yksi mahtavimmista asioista luonnonkosmetiikan versioissa on se, ettei näissä  ole lainkaan sitä markettien itseruskettaville ominaista makean lähmäistä hajua. Tuon imelän tuoksun aiheuttaja on peräisin synteettisen DHA:n käytöstä ja koska luonnonkosmetiikan itseruskettavissa se on korvattu luonnollisella DHA:lla, ei tuota pistävää hajua synny lainkaan. Kaikissa tuotteissa on erittäin raikkaat ja miedot tuoksut, joita on miellyttävä käyttää.

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen

1

Ihon valmistaminen itseruskettavan käyttöön

Vartalonkuorinta on tasaisen rusketuksen A ja O! On todella tärkeää poistaa ihon sarveiskerroksesta kuollut ihosolukko ennen itseruskettavan käyttöä, koska silloin ihosta tulee sileämpi ja kuorinnan jälkeen käytetyt ihonhoitotuotteet imeytyvät jopa tuplasti tehokkaammin kuin ilman kuorimista. Tämän lisäksi kuorinta tehostaa myös kuona-aineiden poistumista, aktivoi verenkiertoa, tukee soluaineenvaihduntaa, nopeuttaa ihon uusiutumista ja tasoittaa arpia.

Ennen suihkua iho kannattaa käydä läpi Zuii Flora Hydrating -kuorintavoiteella, jossa on todella miellyttävä koostumus ja runsaasti hienojakoisia Himalajansuolarakeita. Kuorintavoide levittyy tasaisesti ja antaa kyytiä vanhalle ihosolukolle, jolloin rusketus tekeytyy iholla tasaisemmin.

Kuorintavoide sisältää myös kollageenia vahvistavaa bambumehua- ja uutetta, manteliöljyä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, ärtynyttä ihoa rauhoittavaa kehäkukkauutetta, porkkanauutetta, kamomillasauniota ja antioksidanttipitoista teepensasta. Kuorinnan jälkeen iho huuhdellaan vedellä ja viimeistellään puhdistus saippuattomalla Flora Moisturising -kosteuttava suihkugeelillä, jossa on mukana hellävaraisesti peseviä tensidejä – pidän tästä tuotteesta älyttömän paljon, koska se puhdistaa kuivattamatta. Kaikista tärkeintä tasaista rusketusta tavoittelevalle on poistaa kuorinnan sisältämät öljyjäämät iholta, jottei lopputuloksesta tule laikukasta.

Kuorimiseen voi käyttää varsinaisen vartalonkuorintatuotteen rinnalla tai tilalta myös kuorintahanskoja. Itse olen erityisen mieltynyt Exfoliating mitt -kuorintahanskaan, joka on omiaan erityisesti vartalon kuiville ihoalueille kuten kyynärpäille ja polville. Hellävaraisesti käytettynä se sopii koko vartalon kuorimiseen, mutta herkkäihoisemmille suosittelen ennemmin sarjan toista kuorintakinnasta. Pehmeän puuvillaiseen Polishing mitt -kuorintahanskaan on ommeltu joukkoon ohuen ohutta kuparilankaa, joka parantaa ihon luontaista kollageenintuotantoa. Hanska on hyvin pehmeä ja se sopii erinomaisesti kaikkien vartalolle.

Mikäli polvissa, kyynärpäissä, nilkan ulkosyrjällä tai varpaiden kynsinauhoissa on vielä kuivia kohtia kuorinnan ja pesun jälkeen, niille voi levittää kevyesti kosteusvoidetta, jotta väri ei pakkautuisi ihohuokosiin ja tekisi kuivista kohdista tummempia kuin muusta ihosta. Anna voiteen kuivua kunnolla ennen kuin levität itseruskettavan tuotteen.

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 6

3

Oikean sävyn ja koostumuksen valinta

Zuiin itseruskettavista vaahdoista löytyy neljä loistavaa sävyä: vaalea, keskivaalea, keskitumma ja tumma. Itse olen päätynyt käyttämään vaaleinta sävyä ja olen täysin myyty näiden vaahtojen aikaansaamalle luonnollisen paahteiselle päivetykselle, jossa ei ole lainkaan mukana luonnotonta oranssin sävyä. Erittäin erittäin vaalealle suomalaiselle iholle sävyvalikoimasta saisi löytyä mielestäni yksi ekstravaalea vaihtoehto, mutta asteittain päivettävä voide onneksi paikkaa tätä kohtaa.

Sen lisäksi, että itseruskettavien vaahtojen sävyvalikoima on kerrassaan onnistunut eikä niistä tosiaan löydy oranssin vivahteita, vaahto itsessään on äärimmäisen helppokäyttöinen. Applicator mitt -levityskintaalla levitettynä vaahdolla saa loihdittua hämmästyttävän tarkan, tasasävyisen ja luonnollisen päivetyksen muutamissa tunneissa. Jos skrollaat vähän alaspäin, näet omat ennen ja jälkeen -kuvani, joista muutoksen huomaa todella selkeästi!

Itseruskettavien ainesosien lisäksi vaahdot sisältävät mm. raakakaakaota, viinirypälettä, mustikkaa, mustaa saksanpähkinää, kamomillasauniota, jojobaa, teepensasta ja taikapähkinää – eli aimo kattauksen loistavia, ihon uusiutumista tukevia kasviuutteita.

Uudelleenkäsittelyaika on aina yksilöllinen, mutta omalla kohdallani olen kokenut toimivaksi uusia vaahtokäsittelyn noin 4-7 päivän välein  riippuen hieman siitä miten iho on uusiutunut ja miten olen huoltanut ihoa tuona aikana.

Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 3

Pomminvarma itseruskettava aloittelijalle

Mikäli olet itseruskettavien käytön suhteen aloittelija, tutustuminen kannattaa aloittaa Zuii Flora Gradual Tan -asteittain päivettävästä vartalovoiteesta. Asteittain päivettävät voiteet ovat turvallisia siksi, että niissä on pienempi DHA-pitoisuus kuin itseruskettavissa vaahdoissa. Voidemainen koostumus takaa erittäin tasaisen levittyvyyden eikä lopputuloksesta oikeastaan voi tulla epätasaista. Kaiken lisäksi rusketuksen sävyä saa kehitettyä asteittain tummempaan suuntaan, kunnes omia silmiä miellyttävä sävy on löytynyt.

Tämän jälkeen voidetta voi käyttää ylläpitämään sävyä kahden tai kolmen päivän välein. Hoitavassa voiteessa on itseruskettavien ainesosien lisäksi mm. bambu-uutetta, kaakaovoita, ihon kosteustasapainoa lisäävää skvalaania, auringonkukkaöljyä ja kasviuutteita kuten kehäkukkaa, kurkkua, rohtosalkoruusua ja anti-inflammatorisa kamomillasauniota.

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 11 Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 8

4

Itseruskettavan levitys & muut käytännön vinkit

1) Käytä levittämiseen aina levityskinnasta. Unelmanpehmeä Applicator mitt -levityshanska on must have ihan jokaiselle itseruskettavien kanssa läträävälle, mutta erityisesti kaikille purkkirusketusuraansa aloittaville! Hanskan avulla levitys on yhtä juhlaa alusta loppuun, jonka lisäksi saat lopputuloksesta äärimmäisen tasaise etkä värjää kämmeniäsi tai kynsinauhojasi ruman läikikkäiksi.

2) Pumppaa levityskintaalle noin 2-3 pumppausta vaahtoa per levitysalue. Yksi levitysalue on esimerkiksi pohkeet, reidet, vatsa tai käsivarret. Vaahto levitetään vartalolle pitkittäissuuntaisin vedoin, kun taas vartalovoide levitetään pyörivin vedoin.

3) Levitys toteutetaan aina alhaalta ylöspäin. Kun olet pumpannut vaahdon kintaalle, käy ensin läpi pohkeet ja nilkat, joista siirrät hanskaa kevyesti ”liukumalla” kohti jalkapöytiä (muista levittää sävyä kevyesti myös jalkapöytien sivuille ja varpaille, etteivät ne jää valkoisiksi). Pohkeiden jälkeen väri levitetään reisiin yksi kerrallaan, pakaroihin, vatsaan ja kylkiin, rintojen alueelle, kevyesti dekolteelle, käsivarsiin (levitä itseruskettavaa kämmenien pinnalle ja käsivarsien sisäpuolille vain kevyesti) ja viimeisenä käydään läpi olkapäät, hartiat, selkä ja niska.

4) Anna vaahdon kuivua kunnolla ennen kuin pukeudut. Itseruskettava vaahto on siitä loistava tuote, että se kuivuu ripeästi eikä tahmaa ihoa. Kannattaa suosia hieman löysempiä vaatteita, jotta ihoon ei tule rusketuksen kehittyessä viiruja tai muuta vastaavaa.

5) Käy kasvot ja kaula läpi erikseen. Kasvoille ei kannata käyttää vartalolle tarkoitettuja vaahtoja tai voiteita, vaan niille valitaan ruskettava kasvovesi tai kasvoille tarkoitettu kevyesti päivettävä voide (kasvojen käsittelystä aiheesta on tulossa pian ihan oma artikkelinsa ohjeineen).

6) Peseytyminen. Voit halutessasi peseytyä kevyesti, kun itseruskettava vaahto on ollut iholla pari tuntia. Mikäli haluat intensiivisen ja kestävämmän lopputuloksen, suihkua suositellaan vasta kuuden tunnin jälkeen levityksestä. Älä kylve tai tee esimerkiksi magnesium-jalkakylpyjä itseruskettavan käytön jälkeen.

7) Lopullinen sävy on valmis viimeistään vuorokauden kuluessa, usein jo 12 tunnin jälkeen. Jos sävy tuntuu 24 tunnin jälkeen liian vaalealta, voit toistaa käsittelyn yllä olevia neuvoja noudattamalla.

Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 2 Itseruskettavan Levitysohjeet Ennen Ja Jalkeen Zuii Hannamarirahkonen

5

Rusketuksen ylläpito

Keskimäärin itseruskettavalla vaahdolla aikaansaatu rusketus kestää tasaisena noin 7-10 päivän ajan, mutta kestoa voi pidentää muutaman kikan avulla. Ensimmäinen niistä on se, että ihosta huolehditaan myös itseruskettavan käytön ja tekeytymisen jälkeen.

Helpoin tapa on kuoria ihoa hellävaraisen kevyesti parin kolmen päivän välein, jotta välttyy DHA:n kertymisestä kuolleeseen ihosolukkoon (tähän hommaan toimii ihanteellisesti hellävarainen Polishing -kuorintakinnas).

Toinen tapa pidentää rusketusta luonnollisesti on Zuii Organic Flora kuivaöljy, jossa on taivaallisen ihana koostumus ja raikkaan sitruksinen tuoksu. Tiedän jo nyt, että tästä putelista tulee tulevan kesän hellepäivieni suosikki, sillä kuivaöljy tekee ihosta todella kuulaan näköisen eikä jätä hipiälle jälkeensä minkään sortin tahmaista fiilistä!

Kuivaöljy sisältää rusketuksen kestoa pidentäviä ainesosia, jonka lisäksi siinä on mm. ihoa vahvistavaa bambumehua, kosteuttavia auringonkukka-, manteli- ja kameliaöljyjä sekä kaakaovoita, teepensasta, kurkkua ja rauhoittavaa kehäkukkaa. Öljyä voi suihkia iholle halutessaan joka päivä.

Paras Itseruskettava Kasvoille Ja Vartalolle Itseruskettavan Levitys Zuii Tantreat Hannamarirahkonen 9

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Liity Keho-valmennukseni odotuslistalle

Ttiinatuulia

Zuiit on testattu myös täällä, mutta vaikka hyviä ovatkin eikä valittamista lopputuloksesta löydy, oman ihotyyppini kanssa paras on kuitenkin heittämällä Evolven Sunless Glow. Sen kanssa päivetys omalla ihollani nimen omaan hehkuu jotenkin kaikkien kauneimmin. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiva kuulla, että olet löytänyt juuri sun iholle sopivan itseruskettavan luonnonkosmetiikasta :) Nämä ovat niin ihokohtaisia juttuja, ja siksi onkin mahtavaa, että valikoimaa riittää!

Vastaa
aloittelija

Olipa hyvä postaus! Kiitos.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lämmin kiitos palautteesta! :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Ecodenta – räätälöityä suuhygienian täsmähoitoa
Aikuisesta ystävyydestä ja luonnollisista tuoksuista