Naturativ, täsmähoitoa erilaisiin iho-ongelmiin

Kaupallinen yhteistyö Naturativ

Kun aloin työskennellä vuonna 2010 luonnonkosmetiikan parissa, en olisi uskonut että seitsemän vuoden kuluttua olisi saatavilla näin kattava, laadukas ja monipuolinen kokonaisuus sarjoja, jotka tarjoavat täsmähoitoa paitsi ihotyypeille myös erilaisiin iho-ongelmiin. Hypoallergeeninen Naturativ on kuluneen vuoden tähän mennessä mielenkiintoisin testauksen kohde, olen täysin myyty sarjan tuotteiden raaka-ainekoostumuksille, konkreettisille vaikutuksille ja ideologialle. Olen saanut viime viikon arvontapostauksissa lukemattomia kysymyksiä ongelmaihojen täsmähoidosta ja olen 100 % varma, että Naturativ vastaa erinomaisesti mitä erilaisempiin ihonhoitohaasteisiin.

Puolalaislähtöinen sarja on kehitetty apteekkimyyntiin ja se sisältää tuotteita paitsi eri ihotyyppien hoitoon myös täsmävaihtoehtoja mm. aknen, ruusufinnin, couperosan, ikääntyvän, herkän ja kuivan ihon tarpeisiin. Oman kokemukseni mukaan iho-ongelmat ovat nykypäivänä enemmän sääntö kuin poikkeus, harvan ihon kunto pysyy läpi elämän stabiilina. Vaihtelevat vuodenajat, stressi, ruokavalio, ilmansaasteet ja muut ulkoiset sekä sisäiset tekijät pitävät kyllä huolen siitä, että iho muistuttaa hoidon tarpeellisuudesta. Naturativ on siitä mieletön sarja, että se todella tarttuu ihonhoitomielessä härkää sarvista ja tarjoaa selkeää täsmäapua ongelmaihoille.

Kaikki eivät pidä sarjan apteekkimaisesta ulkoasusta, itseeni se kaikessa yksinkertaisuudessaan kyllä kolahtaa. Viimeistään INCI-listoihin perehtyessä käy hyvin selväksi se tosiasia, että sarjan perustajilla on harvinaisen laaja raaka-ainetietämys, jonka vuoksi he kykenevät tarjoamaan näin toimivia täsmätuotteita. Luonnonkosmetiikkasarjojenkin suhteen on olemassa merkkejä, jotka menevät välillä sieltä mistä aita on matalin – Naturativ ei todellakaan kuulu sellaisiin, vaan brändi satsaa raaka-ainekokonaisuuksiin täydellä sydämellä ja vieläpä siten, että tuotteiden hintataso pysyy luksusluonnonkosmetiikkaan verrattuna huokeana.

Naturativ-sarjan syntyhistoria

Vuonna 2008 perustettu luonnonkosmetiikkasarja on 14 vuotta kosmetiikkateollisuuden sydämessä työskennelleen farmaseutti Magda Hajdukin taidonnäyte. Naisen rakkaus luonnonkosmetiikkaan yhdistyy harvinaisen laajaan kosmetiikkaosaamiseen mikä käy ilmi tuotteisiin valituista raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä. Magdalle oli tärkeää tuoda luonnonkosmetiikkamarkkinoille sarja, joka ei tee mitään kompromisseja raaka-aineiden suhteen.

Tuotteet valmistetaan NaTruen kriteerien perusteella (se on yksi luonnonkosmetiikan tiukimmista sertifikaateista). Tällä hetkellä sarjan tuotteista 21 on saanut sertifikaatin ja loput tuotteista ovat sertifiointiprosessissa. Tuotteissa ei käytetä koskaan perinteisen kosmetiikan sisältämiä haitallisia ja ravintoköyhiä raaka-aineita kuten koostumuksia parantavaa PEG-yhdistettä, synteettisiä hajusteita, petrolijohdannaisia tai parabeeneja. Sarja on kotimaassaan hyvin laaja eikä valikoima täällä Suomessakaan pieneksi jää. Kokonaisuudessaan vartalonhoitotuotteita on yli 50, kasvojenhoitotuotteita 19, hiustenhoitotuotteita 15, huultenhoitotuotteita 11, miesten kosmetiikkatuotteita 6 ja lasten SWEET-sarjan tuotteita 7 kappaletta.

Tuotteiden raaka-ainepohjat

Naturativ on raaka-aineiden suhteen varsinainen alan edelläkävijä. Tuotteiden pohjat rakentuvat kylmäpuristettujen öljyjen, kukkaisvesien, kasviuutteiden, kasvi- ja mehiläisvahojen, kasviperäisten alkoholien ja peptidien (kahden tai useamman aminohapon yhdistelmä) pohjalle. Raaka-ainelistoista näkee, että tuotteiden koostumuksia ei ole haluttu tehdä vain markkinointiteesit mielessä, vaan huomion keskipisteessä on ollut laadukas ja iho-ongelmissa toimiva kokonaisuus. Yksinkertaisuus on kultaa sekin, mutta spesifejä vaikutuksia haettaessa tällaisen kokonaisvaltaisesti ihon kunnon huomioonottavalle sarjalle on todellakin tilausta! Suurin osa tuotteista sisältää useampaa samaa vaikutusta hieman eri näkökulmilta tukevaa raaka-ainetta, jolloin tuotteiden vaikutus saadaan kohdennettua tehokkaasti sinne minne halutaankin, olipa kyseessä anti-age -vaikutus, couperosan tai aknen hoito.

Peptidit ovat mielenkiintoinen osa-alue, joka on hiipinyt yhä enemmän myös luonnonkosmetiikan maailmaan. Naturativ käyttää useita aminohappoyhdisteitä, joilla pyritään tekemään tuotteiden hoitovaikutuksista entistä tehokkaampia ja suojaavampia. Käytännön tasolla peptidien käyttö antaa mm. suojaa auringon UVA & UVB -säteiltä, ehkäisee ryppyjen syntymistä, suojaa ihon kosteustasapainoa ja uudistaa sekä kiihdyttää ihon omaa solutuotantoa. Yleisesti ottaen sarjan jokainen linja sisältää runsaan määrän kasviöljyjä, ihon tarvitsemia rasvoja sekä tehokkaista kasviuutteita. Kasvojenhoitotuotteissa on satsattu antioksidanttisesti toimiviin vaihtoehtoihin, jotka suojaavat ympäristön vaikutuksilta ja ylläpitävät ihon omaa solutuotantoa.

Monipuolisesta raaka-ainekoostumuksesta on hyvänä mallina sarjan ekoampulliseerumit. Esimerkiksi couperosa-iholle kehitetty ekoampulli 3 -seerumin koostumuksessa ei ole luotettu vain yhteen raaka-aineeseen, vaan valittu useampi samaa ongelmaa hoitava vaihtoehto. Seerumi sisältää mm. hiussuonia vahvistavaa viininlehtiuutetta, punoitusta vähentävää lakritsia, verisuonia vahvistavaa Ginkgo Bilobaa (neidonhiuspuu) ja punoitusta vähentävää ruusuvettä. On sanomattakin selvää, että kokonaisvaltaisemmalla lähestymistavalla saadaan parempia hoitotuloksia.

Toisaalta on myös perusteltua mennä yksinkertaisemmalla raaka-ainemäärällä, mikäli käyttötarkoitus on tarkoin selvillä ja raaka-aineiden laatu korkea. Tämä käy hyvin esiin sarjan hyaluronihapposeerumista, jossa pääraaka-aineena on kosteutta ihoon sitova hyaluronihappo. Koostumusta on täydennetty hyaluronihapon imeytymisen maksimoimiseksi vain merisauniouutteella sekä ruusuvedellä, mutta yhdistelmä toimii koska hyaluronihapon määrä on itsessään korkea ja tuote siten todella kosteuttava.

Hiuslinja sisältää monipuolisesti shampoo- ja hoitoainevaihtoehtoja värjätyille, kuiville, ohuille ja normaaleille hiuksille ja niidenkin raaka-ainelistasta näkee hyvin sarjan kokonaisvaltaisuuden. Pesevänä ainesosana on käytetty kookospohjaista Ammonium Lauryl Sulfatea, jonka lisäksi tuotteista löytyy runsaasti erilaisia kasviuutteita. Linjasta löytyy myös hiusnaamiot vaurioituneille hiuksille ja rasvaiselle hiuspohjalle – en malta odottaa että pääsen testaamaan nämä ja jakamaan kokemukset kanssanne! Normikosmetiikan hiustenhoitotuotteet sisältävät usein liian peseviä kemiallisia tensidejä (mm. Sodium Lauryth Sulfate), jotka ärsyttävät ihoa ja vahingoittavat päänahan luontaista happovaippaa. Naturativ on satsannut hiustuotteissaan mietoihin kasvisdetergentteihin, joiden avulla saadaan puhdas lopputulos ilman haitallisia sivuvaikutuksia.

Perehdyn lähes kaikkiin sarjan linjoihin tarkemmin omissa postauksissaan nyt kevään aikana. En malta odottaa, että pääsen jakamaan kanssanne kokemukseni sarjan voittajatuotteista, täsmäavuista eri iho-ongelmiin kotispa-hetkiä unohtamatta. Sarja on kauttaaltaan ihana. Hypoallergeenisen sarjan tuoksut ovat aitoja ja hyvin mietoja, mikä tekee niistä sopivia useille hajusteyliherkillekin. Itse en kestä nykyään voimakkaita tuoksuja, mutta Naturativin puhtaat tuoksut eivät aiheuta mitään oireita.

Mielenkiinnosta: oletko jo kokeillut Naturativin tuotteita?

MariP

"Kupongin voimassaolo on päättynyt" luki minulla kun yritin koodin laittaa!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Mari!

Alekoodi toimii jälleen, siinä oli pieni päivämäärävirhe. Tilausaikaa on huomiseen klo 23.59 saakka :)

Vastaa
Maiju

Ecoampulliseerumi 1 on aivan mahtava herkälle ja kuivalle iholle, tasoittaa ihon väriä, kosteuttaa ja tekee ihosta samettisen ja pehmeän. Silmänympärysseerumi houkuttelee kovasti ja sitä on tarkoitus kokeilla seuraavaksi samoin hius- ja vartalonhoitotuotteet tuntuvat kiinnostavilta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita
Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC
Täsmätuotteet 5 x hiusongelman hoitoon