Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC

Kaupallinen yhteistyö Naturativ

Juuri nyt uskoni kesään horjuu, mutta haluan toivoa, että lähipäivinä koittaisi se helteen hetki, kun sukkahousut saisi riisua hameen alta ja kulkea kaupungilla sääret vilkkuen. Suuntaamme parin viikon kuluttua Välimerelle useammaksi viikoksi kesälomalle ja siksipä olen lisännyt kauneusrituaaleihini yksinkertaisen, mutta tehostetun vartalohoidon – en tosin pelkästään ihonhoidollisista seikoista, vaan myös arkijaksamisen nimissä. Luulen, ettei mikään rauhoita mieltä paremmin kuin kuuma suihku ja aromaterapeuttisia öljyjä sisältävät vartalonhoitotuotteet, joiden jäljiltä iho on siloinen kuin vauvan poski.

Jos tunnet olevasi väsynyt, stressaantunut, kireä ja ihosi pinta näyttää samealta, elottomalta ja kuivalta, ulkoisen ja sisäisen aktivoinnin aika on nyt. Vartalon ihon hehkun saa palautettua todella helposti muutamalla hyvällä ja edullisella hoitotuotteella, kyse ei todellakaan ole mistään rakettitieteestä. Uskallan luvata, että kaupan päällisinä mieli virkistyy ja satunnainen ketutuskin väistyy. Paksujen vaatekerrosten alla lymyilleelle iholle loppukevät on uudistumisen aikaa ja siksi kirkastavat hoidot kotispan hengessä tekevät sille hyvää niin fysiologisesti kuin terapeuttisesti.

Säännöllinen vartalonhuolto tehostaa kuona-aineiden poistumista ja tukee ihon omia toimintoja – kesällä vartalon ihon kunnosta on tärkeää huolehtia erityisesti siksi, että aurinko kuivattaa ja haihduttaa iholta kosteutta. Iho kaipaa verenkierron aktivoinnin lisäksi kevyitä ja antioksidanttipitoisia vartalonhoitovoiteita, jotka tarjoavat kuivalle iholle vesimäistä kosteutta.

Vartalonhoito on yksi ajankohtaisimpia aiheita ennen kesää ja kesällä, mikäli olet suunnitellut luonnonkosmetiikan itseruskettavien käyttöä. Mitä sileämpi iho, sitä tasaisemman rusketuksen saat, tulipa se sitten purkista tai auringosta. Itse käytän öljypohjaisia vartalonkuorintatuotteita myös luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteiden poistamiseen, sillä niiden sisältämät mineraalifiltterit tukkivat ihohuokosia helposti.

Vartalonkuorinnan hyödyt

Kuorinta on ehkä yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista ylläpitää ihon hyvinvointia ja kaunista ulkonäköä, mutta sen vaikutus ei ole ainoastaan fysiologinen, vaan siihen liittyy paljon laajempi kokonaisvaikutus. Koen, että vartalonhoitoon liittyy vahvasti myös terapeuttinen näkökulma. Vartalonhoito – tai sen puute – kertoo siitä miten koemme itsemme ja miten huolehdimme itsestämme. Vartalonhoidosta ei tarvitse tehdä pakollista suorittamista, vaan parhaiten se palvelee silloin, kun sen ottaa tavallisten kauneusrutiinien kuten päivittäisen kasvojenpuhdistamisen osaksi.

Kuorinnan avulla ihon sarveiskerroksesta irtoaa kuollutta ihosolukkoa, jonka seurauksena pinnasta tulee sileä ja sävystä kirkas. Kuollut ihosolukko tekee ihon pinnasta samean ja epävastaanottavaisen, jolloin hoitotuotteista ei saa irti sitä hyötyä minkä niistä parhaimmillaan voisi saada. Kuorinta valmistelee ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet – tiesitkö, että vartalonkuorinta kaksinkertaistaa hoitoaineiden imeytymisen? Jos miettii sitä, että on satsannut esimerkiksi kalliiseen vartalovoiteeseen, kyllä sen tehoraaka-aineista haluaa saada kaiken irti – ja siinä kohtaa kuvioihin astuu vartalonkuorinta.

Kuorinta lisää ihon pehmeyttä, tukee soluaineenvaihduntaa, joka nopeuttaa ihon uusiutumista, estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin, kiihdyttää verenkiertoa ja edesauttaa kuona-aineiden poistumista, tasoittaa arpia ja sävyeroja kuten pigmenttiläiskiä, syventää rusketusta, silottaa ja tasoittaa ihon sävyä.

Kuinka usein vartalon iho kannattaa kuoria?

Vartalon iho olisi hyvä kuoria vähintään kerran viikossa, mutta kevyen kuorinnan voi toistaa useampanakin päivänä viikossa, mikäli iho ei ole palanut, ärtynyt tai rikki ja kuorintatuote sisältää mekaanisesti kuorivien ainesosien lisäksi myös kosteuttavia raaka-aineita kuten kasviöljyjä. Ikääntyvän ihon kuorinta on erityisen tärkeää, koska vuosien myötä ihon luonnollinen uudistumisprosessi hidastuu ja kuollut ihosolukko pysyy tiukemmin ihon pinnalla, jolloin tuoreen solukon muodostuminen voi estyä. Säännöllistä kuorintaa suositellaan aina, jos iho on karhea, helposti rasvoittuva ja elottoman värinen tai jos haluat itseruskettavien levittyvän mahdollisimman tasaisesti.

Valitse aina luonnonkosmetiikan kuorintatuote!

Kuningaskuluttajassa julkaistiin vuonna 2014 erittäin ajankohtainen Pesetkö kasvosi muovirakeilla -artikkeli, joka nosti tapetille sen miten suuri ongelma mikromuovit ovat planktoneliöille ja ympäristölle yleensä. Siksi kannattaa aina valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jossa mikromuovit ovat kiellettyjä eikä niitä käytetä tuotteissa missään muodossa

Luonnonkosmetiikan kuorinnoissa luotetaan kahteen erilaiseen kuorintatapaan: hedelmähappoihin perustuvaan entsymaattiseen kuorintaan ja luonnosta saataviin mekaanisesti kuoriviin raaka-aineisiin. Entsymaattisia kuorintoja käytetään yleisimmin kasvoille, kun taas mekaanisia käytetään laajemmille vartalon ihoalueille. Useimmissa luonnonkosmetiikan vartalonkuorintatuotteissa käytössä ovat mekaanisesti kuorivat rakeet, joita saadaan käyttämällä esimerkiksi merisuolaa, ruokosokeria, hedelmistä jauhettuja kiviä ja siemeniä, kahvia tai savea. Suosin henkilökohtaisesti aina mekaanista kuorintaa vartalon iholle, koska se kiihdyttää verenkiertoa ja irrottaa ihon pinnalta kuollutta solukkoa erittäin tehokkaasti.

Vartalonkuorinnan hyödyt:

• Aktivoi ihon uusiutumista nopeuttavaa soluaineenvaihduntaa

• Kuorinta valmistaa ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet (voiteet ja vartaloöljyt), jotka imeytyvät kuorinnan jälkeen kaksi kertaa tehokkaammin kuin ilman kuorintaa

• Syventää rusketusta ja parantaa ihon sävyä

• Tekee ihosta pehmeän ja silottaa ryppyjä sekä epätasaisuuksia

• Edesauttaa kuona-aineiden poistumista

• Tasoittaa arpia ja pigmenttiläiskiä

Vartalonkuorintasuosikkini Naturativin valikoimista

Rakastan vartalonkuorintoja ja tykkään käyttää niitä runsaita määriä – siksi pienet paketit eivät tule kysymykseenkään. Välimeren kaipuussani olen lätrännyt Naturativin vegaanisella Home Spa -vartalonkuorinnalla (500 ml), jossa on aivan mieletön rosmariinin, sitruunan ja greipin tuoksu! Loppukevään kiireessä purkki on houkutellut poikkeuksellisen voimakkaasti ja syykin selvisi: vartalokuorinnan eteeriset öljyt ovat kuin tehty allekirjoittaneelle. Rosmariini on yksi parhaita aromaterapeuttisia öljyjä silloin, kun ilmoilla on henkistä väsymystä. Rosmariini kiihdyttää aineenvaihduntaa, edistää stressinsietokykyä, parantaa verenkiertoa, lisää valppautta ja virkeyttä, virkistää muistia ja poistaa väsymystä. Sitruunaöljy auttaa keskittymään ja stimuloi älyä, jonka ansiosta se nostaa esimerkiksi työtehokkuutta. Greippiöljy kohottaa mielialaa, lievittää masennusta ja rauhoittaa stressaantunutta mieltä.

Olen sitä mieltä, että tätä kuorintaa kelpaisi ostaa lahjaksi kenelle tahansa rentoutumista kaipaavalle, sillä fysiologisen hoitavuuden lisäksi tuote on myös aromaterapeuttiselta kannalta hyödyllinen ja rauhoittava. Kuorinnan mekaanisesti kuorivat tehoaineet ovat ruokosokeri ja suola, joita on tuotteessa poikkeuksellisen paljon. Rakastan molempien kidekokoa, joka tuntuu iholla!

Kuorinta sisältää myös vapaita radikaaleja torjuvaa E-vitamiinia, virkistävää mandariiniöljyä ja tulehdusta hillitsevää sekä ihoa pehmentävää auringonkukkaöljyä.

Toinen suosikkini on sarjan karpaloa sisältävä elvyttävä vartalokuorinta (500 ml), joka on sekin aivan taivaallinen! Kuorintavoiteen koostumukseen on todella satsattu ja sen tuntee paitsi kiteiden määrästä ja koostumuksesta, mutta ennen kaikkea erittäin runsaasta kosteuttavien luomukasviöljyjen käytöstä, jotka jättävät ihon kuorinnan jälkeen superpehmeäksi. HomeSpa-kuorinta on tuoksumaailmaltaan hieman hillitympi ja ylellisempi sekä raaka-ainekoostumukseltaan yksinkertaisempi. Kuorinnat eroavat myös siinä, että karpalokuorinnassa on käytetty vain sokerikiteitä ja se ei ole vegaaninen toisin kuin HomeSpa-kuorinta.

Karpalokuorinnassa on käytetty todella monia arvokkaita kasviöljyjä sekä uutteita, jotka tekevät kuorinnasta oikeastaan 2 in 1 -vartalonhoitotuotteen, jonka jäljiltä ei tarvitse käyttää välttämättä erillistä vartalovoidetta tai öljyä, mikäli ei halua. Tuotteessa on myös kevyt UV-suoja, joka saadaan Babassu-pähkinäöljystä.

Kuorinta sisältää sokerin ja suolan lisäksi ihon elastisuutta lisäävää, vapaita radikaaleja torjuvaa ja uudistavaa karpaloa, virkistävää ja puhdistavaa sitruunaöljyä, rauhoittavaa oliiviöljyä, kosteuttavaa karitevoita, UV-suojan antavaa Babassu-pähkinäöljyä, ihon elastisuutta lisäävää muurahaisvahaa ja kaakaovoita. Hekumallisen tuoksuinen tuote, jota tekisi mieli lusikoida suuhun!

Vartalonkuorinnan jälkeen

Vartalonkuorinnan jälkeen iholle kannattaa levittää joko samana tai seuraavana päivänä kosteuttavaa vartalovoidetta tai öljyä, etenkin jos on viettänyt aikaa auringossa tai iho on muutoin kuiva. Vartalonkuorinnan jälkeen ihon kyky vastaanottaa muiden hoitotuotteiden ravintoaineet on kaksinkertainen ja tuo hetki kannattaa hyödyntää!

Yksi hyvä vaihtoehto kuivalle kesäiholle on karpalouutetta sisältävä, vegaaninen ja elvyttävä vartalovoide, joka on ihanteellinen kesätuote todella nopean imeytyvyytensä ansiosta. Voiteen koostumus on kermaisen jogurttimainen ja se levittyy todella ihanasti. Tykkään harvoista vartalovoiteista, koska useimmiten lopputuloksena on rasvaisen liukas iho, mutta tästä on tullut kevään mittaan luottotuotteeni. Iho jää kosteutetuksi, mutta samalla mattaiseksi – en voisi enempää toivoa!

Kermainen voide sisältää ihon elastisuutta lisäävää, vapaita radikaaleja torjuvaa ja uudistavaa karpaloa, virkistävää sitruunaöljyä, rauhoittavaa oliiviöljyä, kosteuttavaa skavalaania, ihoa pehmentävää karitevoita, vesimäistä kosteutusta antavaa glyseriiniä, UV-suojan sisältävää Babassu-pähkinäöljyä ja kaakaovoita. Voide jättää ihoon todella raikkaan ja keskivahvan sitruksen tuoksun.

Aurinkopäivän jälkeen iholle voi levittää kerroksen todella laadukkaita kosteuttavia raaka-aineita sisältävää vegaanista karpalo-vartalobalsamia, joka hillitsee myös ihoärsytyksiä ja antaa janoiselle iholle sen kaipaamia vesimäisiä sekä rasvaisia kosteuttajia. Balsami eroaa vartalovoiteesta kevyemmällä ja hivenen fluidimaisella koostumuksellaan, pakkaus on myös 50 ml pienempi kuin voiteessa. INCi-lista on muutoin hyvin samankaltainen kuin paksummassa voiteessa, mutta balsami sisältää lisäksi ihoon kosteutta jopa 1000-kertaisesti sitovaa hyaluronihappoa, kosteuttavaa beatiinia sekä tulehdusta hillitsevää vihreän teen uutetta.

Balsami imeytyy yhtä nopeasti kuin voidekin ja jättää iholle mattaisen pinnan. Rakastan tätä sitruunan tuoksua!

Vegaaninen karpalo-sitruuna -vartaloöljy sisältää kosteuttavaa ja ihon kollageenintuotantoa stimuloivaa karpaloöljyä. Tuotteen pohja on rypälesiemenöljyä, jonka lisäksi seokseen on käytetty myös pehmentävää oliiviöljyä, luonnollisen UV-suotimen sisältävää Babassu-pähkinäöljyä, UV-säteiltä suojaavaa ja rauhoittavaa seesamöljyä, vapaita radikaaleja torjuvaa greippiöljyä ja sitruunaöljyä.

Öljyn puhtaan ja raikkaan sitruunan tuoksu täyttää koko kylpyhuoneen, kun eteeristen öljyjen tuoksukomponentit pääsevät kosketuksiin lämpimän ihon kanssa. Tuoksu on niin intensiivinen ja valloittava, että päällimmäinen tunne on aivan kuin olisi juuri saapunut Sisilian paahtavan auringon ja sitruunapuiden alle. Käytän useimmiten vartaloöljyjä ennemmin kuin voiteita, koska ne tarjoavat pidempikestoista kosteutusta, mutta kesäaikaan yhdistelen molempia ja saatan jopa tehdä niistä sekoituksia.

Hypoallergeeninen ja vegaaninen Home Spa -vartaloöljy sopii hierontaan tai iholle auringonoton jälkeen! Öljyssä on käytetty selluliittia ehkäisevää geraniumöljyä, soluja aktivoivaa rosmariiniöljyä ja ihoa uudistavaa hamppuöljyä. Tuoksu on hyvin samankaltainen kuin saman linjan vartalokuorinnassa. Tuoksu on lempeä ja raikas yhdistelmä minttua, rosmariinia ja sitruunaruohoa – juuri sellainen, joka sopii kaikessa eleettömyydessään kesämökin myöhäiseen saunailtaan.

Öljyä voi käyttää kylpyveteen tai käyttää esimerkiksi suihkussa aurinkosuojatuotteiden poistamiseen. Rasvaliukoiset puhdistustuotteet poistavat todella tehokkaasti mineraalioksidit ihohuokosista. Kuten Naturativin jokaisessa tähän mennessä kokeilemassani tuotteessa, myös vartaloöljyissä on nopeasti imeytyvä koostumus.

Öljyseoksessa on käytetty myös ihon lipidikerrosta tukevaa skavalaania (oliiviöljystä), antioksidanttipitoista rypäleensiemenöljyä, E_vitamiinia sekä ärtynyttä ihoa rauhoittavaa oliiviöljyä.

Vartalonkuorinnan lyhyt oppimäärä

1) Levitä kuorintavoide joko kuivalle tai kostealle iholle ja hiero muutamien minuuttien ajan

2) Kuori voimakkaammin vartalon ihon paksummat ja helposti kuivuvat kohdat kuten kyynärpäät, käsivarret ja polvet, joissa iho on karheampi – etenkin, jos aiot käyttää itseruskettavaa

3) Tehosta vartalokuorinnan rentouttavaa vaikutusta levittämällä tuote saunassa ja antamalla sen vaikuttaa iholle noin 5-10 minuuttia ennen pois huuhtelua

4) Kosteuta iho kuorinnan jälkeen levittämällä iholle vartaloöljyä tai vartalovoidetta – voiteet levittyvät sileälle iholle tehokkaasti

Saatte koodilla yellowmood koko Naturativin valikoiman -15 % alennuksella (voimassa toistaiseksi)

Suosittelen hamstraamaan erityisesti sarjan seerumeita, joista kannattaa kokeilla koko Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden laadukkainta hyaluronihapposeerumia, joka on omiaan auringon kuivattamalle kesäiholle. Hyaluronihapposeerumi on paras valinta kosteusköyhälle ja kiristävälle iholle, koska hyaluronihappo kykenee sitomaan kosteutta tehokkaasti ihon pinnalle ja ehkäisee näin auringon aiheuttamaa kosteuden haihtumista. Naturativin hyaluronihapposeerumissa on myös ihon punoitusta ja ärsytystä rauhoittavaa merisauniota sekä ruusuvettä.

Myös sarjan tehokas misellivesi ja puhdistusmaito ovat loistavia kesätuotteita. Puhdistusmaidossa on unelmanpehmeä ja hyvin levittyvä koostumus ja mieto tuoksu. Maito kosteuttaa normaalia ja kuivaa ihoa, rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja tasapainoittaa epäpuhdasta ihoa. Sarjan kultainen kimalleöljy on aivan ihana sekin, se on tämän kesän harakkatuotteeni, jolla saa ihon säihkymään kevyen pronssisena.

Loppuviikosta kannattaa olla uudemman kerran kuulolla, silloin saattaa olla jaossa ihania Naturativ-kesätuotteita!

Lue myös:

Naturativ, täsmähoitoa erilaisiin iho-ongelmiin

Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita

Lempeän ihonpuhdistuksen kolme kulmakiveä

Niina T.

Herkästi punoittavalle iholleni olisi kiva kokeilla Tehoseerumi ecoAmpulli 1:ä, sekä rauhoittavaa 360 aox naamiota.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Niina, pitiköhän tämän vastauksesi tulla tähän arvontapostaukseen: https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/naturativ-arvonta/

Vielä tänään ehdit jättää vastauksesi sinne :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Hiukset