Mineraalimeikkien ABC – kaikki mitä olet halunnut tietää mineraalimeikeistä

Kaupallinen yhteistyö Everyday Minerals (sis. alekoodin)

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-7

Olen kuullut mineraalimeikkien kiinnostavan monia teistä, siksipä otin asiakseni kirjoittaa tuhtiakin tuhdimman tietopaketin siitä mitä mineraalimeikit ovat, miten valita omalle ihotyypille- ja sävylle sopiva mineraalimeikkipohja, miksi oikeanlaisten siveltimien käyttö on mineraalimeikkien kohdalla erittäin suositeltavaa sekä tarkat step by step -ohjeet siihen missä järjestyksessä mineraalimeikkejä käytetään.

Jälkimmäisen ohjeistuksen uskon tulevan monelle hyvään käyttöön, sillä mineraalimeikeissä on nestemäisiin meikkeihin verrattuna aika monia erityyppisiä tuotteita ja oikealla meikkaamisjärjestyksellä lopputuloksesta saa parhaan mahdollisen.

Mineraalimeikit eivät ole maailmalla mikään uusi juttu, mutta Suomessa niitä on saanut kunnolla vasta parin viimeisen vuoden ajan. Itse olen tykästynyt monien merkkikokeilujen jälkeen eniten vegaaniseen luonnonkosmetiikkasarja Everyday Mineralsiin, jossa on laajat sävyvalikoimat, erilaisia meikkipohjia eri ihotyypeille ja huikean hyvät siveltimet. Tuotteet ovat peittäviä, riittoisia ja helppoja käyttää.

Sarjan mineraalimeikkipohjat eivät myöskään tuki ihoa, vaan antavat hämmästyttävän kuulaan sekä meikkaamattomalta näyttävän lopputuloksen, joka kestää kauniina koko päivän. Olen valinnut sarjan mineraalimeikkipohjat jo pariin otteeseen Vuoden parhaimpien meikkituotteiden joukkoon, samoin sarjan poskipunan ja aurinkopuuterin.

Ennen kuin aloitan puheenvuoroni mineraalimeikkien kiemuroista, vinkkaan vielä sen verran, että Everyday Mineralsilta voi tilata viisi ilmaista ja omavalintaista mineraalimeikkinäytettä postikulujen hinnalla – voi kun kaikilla merkeillä olisi tällainen palvelu! Näytteiden avulla saa vältettyä turhat virheostokset ja voi toisaalta löytää todella huokeasti juuri ne omalle iholle sopivat meikkisävyt. Postaus on pitkä, eiköhän siis aloiteta matka mineraalimeikkien koukuttavaan maailmaan!

näin-käytät-mineraalimeikkejä1-8

Lyhyesti ja ytimekkäästi kiteytettynä mineraalimeikit ovat luonnollisista mineraaleista jauhettuja hienojakoisia ja puuterimaisia meikkituotteita, joihin ei käytetä lainkaan nestemäisiä raaka-aineita. Aidot ja täysin luonnolliset mineraalimeikkituotteet tunnistaa parhaiten lyhyestä INCI-listasta, sillä niihin ei tarvitse käyttää keinotekoisia pigmenttejä, hajusteita tai säilöntäaineita (tosin jotkut ei-luonnonkosmetiikkamerkit käyttävät mineraalimeikeissään mm. silikonia).

Yleisimmin mineraalimeikit koostuvat titaanidioksidista, sinkkioksidista, mica-mineraalista ja rautaoksideista. Titaani-, ja sinkkioksidit tekevät jauheiden koostumuksesta hyvin levittyvän ja ne antavat kasvoille myös kevyen aurinkosuojan – esimerkiksi suosikkiaurinkosuojani Algamaris käyttää luonnollisissa aurinkosuojissaan juuri näitä samoja mineraaleja. Rautaoksidien avulla meikkeihin saadaan sen sijaan mitä erilaisempia väripigmenttejä.

Mineraalimeikit sopivat erinomaisesti eri ihotyypeille, koska niissä ei käytetä ihoa tukkivia ja kuivattavia sidos- tai täyteaineita (niistä yleisimpiä ovat maissitärkkelys, talkki ja nailon – jälkimmäistä ei tosin käytetä luonnonkosmetiikassa). Kaikilla merkeillä ei ole erilaisia meikkipohjavaihtoehtoja eri ihotyypeille, mutta Everyday Mineralsilta löytyy nekin. Voit lukea niistä lisää alla olevasta ”Miten valita oikea meikkipohjalaatu- ja sävy?” -kohdasta.

Luonnollisesta ja lyhyestä raaka-ainekoostumuksestaan johtuen mineraalimeikit ovat todella hyvin siedettyjä kosmetiikkatuotteita. Niissä ei ole samaan tapaan yliherkkyyttä aiheuttavia raaka-aineita kuten nestemäisissä meikkituotteissa, joissa käytetään usein mm. kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä ja pähkinöitä.

näin-käytät-mineraalimeikkejä1-7 näin-käytät-mineraalimeikkejä1

Oikean sävyn valinta onkin hyvä kysymys ja sen suhteen pitää kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan. Jos et pääse kokeilemaan sävyjä kivijalkaliikkeessä, Everyday Mineralsilta löytyy todella käytännöllinen Löydä sävysi -opas, joka sisältää kolmivaiheisen valinnan, jonka avulla 1) valitaan omalle ihotyypille sopiva meikkipohjalaatu (Jojoba, Semi-Matte tai Matte), 2) valitaan oikea sävy (Cool, Neutral tai Warm) ja 3) katsotaan onko oman ihon pohjasävy punertava, neutraali vai kellertävä.

Itse valitsin meikkipohjani näin: oma ihotyyppini on suurimman osan ajan vuodesta normaali, joten valitsin Semi-Matte -meikkipohjan. Ihoni pohjasävy on hieman punainen, mutta muutoin neutraali, joten valitsen N (neutral) -kirjaimella varustetun meikkipohjan. Lopuksi valitsen neutraalien meikkipohjien listalta sopivan vaaleusasteen, joka on omalla kohdallani vaalein, eli Semi-Matte Ivory N0-1N.

Everyday Minerals on kolmen meikkipohjalaadun tarjoajana varsin edistyksellinen toimija, sillä muut kilpailevat merkit eivät tarjoa kuin yhden meikkipohjalaadun joka joko sopii tai ei sovi kaikille. Suomen sääolosuhteissa on hyvä, että vaihtelunvaraa on – itse käytän lähes koko vuoden Semi-Matte -meikkipohjaa, mutta esimerkiksi talvipakkasilla saatan hetkellisesti ottaa käyttöön kosteuttavan Jojoba-pohjan, jos iho meinaa alkaa pintakuivaksi.

Yksi mineraalimeikkituotteiden suurimmista eduista liittyy niiden ihoa hoitaviin ominaisuuksiin – monet ovat raportoineet mineraalimeikkien parantaneen ihon yleistä kuntoa ja huomanneen, että epäpuhtaudet ja turha kiilto on vähentynyt. Erilaisia meikkipohjakoostumuksia voi vaihdella vuodenaikojen mukaan ja sävyjen sekoituskin on enemmän kuin sallittua.

Jos haluaa käyttää kesällä samaa meikkipohjasävyä kuin talvella, mutta on jo päivettynyt, voi meikkipohjaan sekoittaa ripauksen aurinkopuuteria, jolloin sävystä saa lämpimämmän. Toki kesäajalle voi myös ostaa suoraan lämpimämmän sävyn, mutta se ei ole välttämätöntä. Tällaiset vaihtoehdot Everyday Minerals tarjoaa eri ihotyypeille:

1

Jojoba Base: paras valinta herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle

Jojoba on Everyday Mineralsin kosteuttavin meikkipohja, jonka koostumus poikkeaa muista vaihtoehdoista siten, että se sisältää perusmineraalien lisäksi ihoa kosteuttavia jojoba-estereitä. Jojoba-meikkipohja antaa iholle kevyen suojan ja sopivan peittävyyden ilman kuivatusefektiä.

Tämä meikkipohja sopii kaikille niille, joiden iho reagoi herkästi kosmetiikkatuotteisiin, on kuiva tai pintakuiva tai ärtyy herkästi esimerkiksi sääolosuhteiden muutoksista, stressistä, ruokavaliosta tai muista syistä. Jojoba sopii näistä kolmesta meikkipohjavaihtoehdosta myös parhaiten ikääntyvälle iholle sen loistavasti levittyvän koostumuksen ansiosta, se ei korosta kasvoilla olevia juonteita tai ryppyjä, vaan sulautuu ihoon.

2

Semi-Matte: paras valinta sekaiholle ja normaalille iholle

Semi-Matte on nimensä mukaisesti kosteuttavan Jojoban ja mattaisen Matten välistä. Semi-Matte on erittäin monipuolinen pohja, joka sopii parhaiten normaalille ja hiukan epäpuhtauksia sisältävälle sekaiholle.

Meikkipohja ei ole täysin mattainen, vaan se sisältää aavistuksen kuultoa antavaa mica-kiillettä. Semi-Matte toimii näistä kolmesta useimmiten jokaisena eri vuodenaikana.

Matte -meikkipohja on näistä kolmesta kestävin ja sillä meikkipohjasta saa meikattua täysin mattaisen lopputuloksen. Matte sopii helposti rasvoittuvalle ja isohuokoiselle iholle, sillä se hillitsee päivän aikana kasvoille syntyvää kiiltoa. Lämpiminä vuodenaikoina Mattea voi käyttää myös normaalille iholle, jolloin meikkipohjalta vaaditaan luotettavaa pitoa.

everyday-minerals-arvonta

Ei käy kiistäminen, etteikö laadukkailla mineraalimeikkituotteilla olisi kaikista suurin merkitys meikin onnistumisessa, mutta väitän että vähintään yhtä tärkeää roolia näyttelevät mineraalimeikkituotteiden levittämiseen valitut siveltimet. Perusmeikkipuutereiden tai pohjien kanssa siveltimellä ei ole niin paljoa väliä, koska niitä ei työstetä iholla, mutta mineraalimeikkien kohdalla onnistuminen riippuu siveltimestä – käytössä on oltava kestävä ja tarpeeksi tiheäkarvainen sivellin, jotta meikkipohjan saa työstettyä iholle kauniiksi kerrokseksi.

Olen käyttänyt jo useamman vuoden suurimmaksi osaksi Everyday Mineralsin vegaanisia siveltimiä, joissa on sileä ja hyvin käteen istuva bambuinen varsi sekä älyttömän kestävä, synteettisestä taklonista valmistettu harjasosa, joka tuntuu iholla höyhenen pehmeältä. Karva ei ole myöskään mennyt yhtään miksikään, vaikka pesuja on takana jo useita.

Meikkipohjan meikkaamisen käytettyjen siveltimien tulee olla tiheäkarvaisia, napakoita, pehmeitä ja kestää iholla työstöä, eli buffausta. Buffaus nimittäin on se taikurijuttu, jolla meikkipohja saadaan kiinnittymään ja sulautumaan ihon pinnalle, sively/levittäminen ei riitä.

Harjaosan tiheä ja jämäkkä rakenne on hyödyllinen myös siksi, että mineraalit tarttuvat silloin harjaksiin paremmin ja buffaus onnistuu ilman vaivattomasti. Oma suosikkini perinteisen kabukin rinnalla on kompaktin kokoinen ja tiheäharjaksinen Flat Top -sivellin, joka mahdollistaa mineraalimeikkipohjan ”kovaotteisenkin” buffauksen, jonka seurauksena mineraalit todella saadaan työstettyä iholle peittäväksi ja kevyen voidemaiseksi meikkikerrokseksi (näet mitä tarkoitan, kun katsot ennen ja jälkeen -meikkikuvani tämän postauksen lopusta!).

Jos käytät sivellintä, joka ei ole harjaksiltaan riittävän tiivis, mineraalimeikkihiukkaset eivät saa mahdollisuutta sulaa iholle tasaiseksi kerrokseksi, vaan jättävät jälkeensä jauhoisen pinnan, jota kukaan ei halua. En suosittele edes hankkimaan mineraalimeikkipohjaa, ellet hanki samalla sen potentiaalin vapauttavaa sivellintä! Monen huono kokemus ja mineraalimeikkien ”toimimattomuus” johtuvat useimmiten siitä, ettei niitä ole osattu levittää oikein, eli työstää riittävästi tai levitystä on kokeiltu sopimattomilla, liian ohuilla ja harvakarvaisilla siveltimillä – satsaa siksi myös laadukkaisiin siveltimiin.

Everyday Mineralsilta löytyy 14 erilaista sivellintä kasvojen meikkaamiseen ja 9 sivellintä silmämeikkiä varten. Kaikkia ei tietenkään perusmeikkaamiseen tarvitse, mutta on hyvä, että erilaisia vaihtoehtoja on olemassa kunkin omaan tarpeeseen.

Itselläni on päivittäisessä käytössä Flat Top -sivellin primerin, peiteaineen ja meikkipohjan levitykseen (en henkilökohtaisesti jaksa tupsutella jokaista pikkukohtaa erikseen, vaan haluan melkein kerralla valmista), Angled Blush -sivellin poskipunan levitykseen ja Dome Blush -sivellin aurinkopuuterin ja hohdepuuterin levittämiseen. Silmämeikkiin käytössäni on kätevä kaksipäinen Double Perfect -luomiväri- ja rajaussivellin, Eye Smudge -sivellin luomivärin häivyttämiseen ja loistava Eye Kabuki -sivellin.

LUE MYÖS: 8 x suosikkimeikkisivellintäni

mineraalimeikki

Step by step -ohjeet onnistuneeseen meikkipohjaan

Ennen kuin siirryt varsinaisiin meikkivaiheohjeisiin, muistuttaisin vielä parista käytännön asiasta. On tärkeää kosteuttaa iho kevyellä seerumilla tai kosteusvoiteella ennen mineraalimeikkien levittämistä, erityisesti jos ihosi on kuiva tai pintakuiva. Anna ihon kuitenkin kuivaa täysin kuivaksi ennen meikkaamisen aloitusta, sillä tahmealla iholla mineraalimeikit eivät levity kovin tasaisesti.

Mineraalimeikit mahdollistavat monia erilaisia lopputuloksia ja sisältävät vaiheita, joista kaikki eivät ole pakollisia – esimerkiksi primerin ja värikorjaajien käyttö riippuu monesti ihon kunnosta ja omista mieltymyksistä, mutta tähän postaukseen olen koonnut ns. virallisen meikkijärjestyksen selkeyttämään sitä missä järjestyksessä mitäkin tuotetta käytetään.

Loppujen lopuksi jokainen tietää itse parhaiten mitkä ovat ne tärkeimmät tuotteet onnistuneeseen mineraalimeikkipohjaan. Alla kuitenkin kahdeksan vaihetta oikeaoppisen mineraalimeikkipohjan loihtimiseen, toivottavasti pidätte!

näin-käytät-mineraalimeikkejä1-3

1) Pohjusta iho tasaiseksi mineraaliprimerilla

Jauhemainen mineraaliprimer levitetään kasvoille ennen mitään muita meikkituotteita ja sen tarkoitus on tasoittaa kasvojen ihoa, värivirheitä, tehdä ihon pinnasta mattainen ja meikkipohjasta kestävä, jotta iho ei alkaisi kiiltämään. Primerien joukossa on hieman vastavärien tapaan toimivia väripigmenttejä, jotka taittavat iholta pois esimerkiksi sinisyyttä ja punaisuutta, mutta niiden koostumus on paljon kevyempi kuin sarjan mineraalimeikkipohjissa. Oman kokemukseni mukaan primer on juuri se taikuri, joka antaa mineraalimeikille kauniin säväyksen, tekee pinnasta luonnollisen kuulaan ja superkestävän.

Everyday Mineralsin primereissa on mukana valoa heijastavaa mica-mineraalia, joka antaa kasvoille luonnollisen hehkun ja peittää optisesti ihon omia sävyeroja sekä väsymyksen merkkejä. Tämän lisäksi mukana on ihoa hoitavia raaka-aineita kuten ihoa hoitavaa pii-pitoista bambua, antioksidanttista seljanmarjaa ja kuolleenmeren suolaa. Primer parantaa merkittävästi meikin kestävyyttä etenkin lämpiminä vuodenaikoina. Levitä primer pyörivin liikkein koko kasvoille – erityisesti nopeasti rasvoittuvalle T-alueelle.

Oikean mineraaliprimer-sävyn valinta

Everyday Mineralsin valikoimissa on kuusi erilaista primeria, joista neljä ensimmäisenä listattua sopivat parhaiten vaalealle skandinaaviselle iholle.

• Valitse sävy White, jos meikkipohjasävysi on 0-5 ja ihosi on punoittava tai väsynyt. Valkoinen sävy raikastaa ja antaa iholle heleyttä.

• Valitse sävy Yellow, jos meikkipohjasävysi on 0-2 ja ihollasi on punaisuutta, sinulla on tummat silmänaluset tai näkyviä pintaverisuonia. Pastellinkeltainen sävy sulautuu ihoon ja taittaa sinisyyttä erityisen tehokkaasti.

• Valitse sävy Peach, jos meikkipohjasävysi on 3-5 ja ihollasi on pigmenttimuutoksia, näkyviä sävyeroja tai maksaläiskiä.

• Valitse sävy Pink jos meikkipohjasävysi on lämmin, harmaankellertävä ja ihosi taittaa kellertävään oliiviin. Tämän primerin vaaleanpunaiseen taittava sävy häivyttää väsymyksen merkkejä ja tekee ihosta eloisan sekä lämpimän.

• Valitse sävy Rose, jos meikkipohjasävysi on 6-7  tai käytät Golden 5W- meikkipohjaa. Rose antaa iholle hehkua sekä kuultoa ja tekee ihon sävystä lämpimämmän.

• Valitse sävy Brown, jos ihosi on tumma tai ruskettunut.

Sopiva sivellin levitykseen: Long Handled Kabuki. Siveltimen tiivis ja pyöreäpäinen harjaosa mahdollistaa primerin tasaisen levittyvyyden koko kasvoille aina laajemmista alueista pienempiin kuten nenänpieliin ja silmänalusiin.

Oma ihoni on vaalea, helposti punoittava ja yläluomillani on hyvin erottuvia violetinsinisiä pintaverisuonia, silmänaluset ovat luonnostaan tummat ja poskipäillä usein punaisuutta. Omalle hipiälleni sopivin primerin sävy on Yellow, jota levitän T-alueen lisäksi silmänalusille. Se häivyttää yllättävän tehokkaasti kaikkia epätoivottuja värieroja, antaa kauniin sekä kuultavan pohjan muulle meikille ja tekee katseesta jo sellaisenaan raikkaamman. Koska olen vaaleaihoinen, myös sävytön White kävisi.

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-3

2) Tasoita ihon sävyerot mineraalikorjausvärillä

Korjausvärien päätehtävä on nimensä mukaisesti korjata kasvojen iholla esiintyviä häiritseviä punaisen, sinisen ja violetin sävyjä vastaväreistä tutulla tekniikalla. Korjausvärejä voi levittää pienillä siveltimillä paikallisesti kasvojen pieniin kohtiin (näpyt, silmänaluset) tai laajemmin kasvoille isommalla siveltimellä. Korjausväreissä on käytetty jojoba-estereitä aivan kuten Jojoba-meikkipohjassakin ja siksi ne levittyvät iholle tasaisesti ja tekevät kevyen voidemaisen pinnan iholle. Käytä korjausvärejä aina ennen kuin levität mineraalimeikkipohjan, muuten korjausväriä ei saa piiloon kunnolla.

Oikean korjausvärisävyn valinta:

• Valitse vaaleanvihreä Mint, jos ihosi sävy taittaa punaiseen.

• Valitse laventelin sävyinen Brighten, jos ihosi on samea ja se kaipaa kirkastusta tai sinulla on tummat silmänaluset.

• Valitse vaaleankeltainen Sunlight, jos ihollasi on näkyviä pintaverisuonia, mustapäitä tai sinulla on tummat silmänaluset. Korjausvärin sävy taittaa erityisen hyvin pois erilaisia sinisen ja violetin sävyjä.

• Valitse kevyen persikkainen Cover, jos ihosi kaipaa todella voimakasta peittävyyttä. Tämä sävy on korjausväreistä monipuolisin, peittävin ja pigmenttisin.

Sopiva sivellin: Korjausvärejä voi levittää pienille alueille kuten silmänalusille ja näppyjen päälle peiteainesiveltimellä tai luomivärisiveltimellä ja laajemmille kasvojen alueille kuten poskipäille ja T-alueelle tiivisharjaksisella Long Handled Kabuki -siveltimellä.

näin-käytät-mineraalimeikkejä1-4

Mineraalipeiteaineet ovat yksi Everyday Mineralsin valikoimien henkilökohtaista ikisuosikeistani. Näissä kompaktin kokoisissa tehopakkauksissa on erittäin hyvät ja peittävät pigmentit, jotka levittyvät kuin unelma ja virkistävät katseen hetkessä. Vaikka peiteainekerroksia meikkaisi useammankin, lopputulos ei ole jauhoinen, vaan raikas, kuulas, tasainen ja hengittävä – täytyy vain muistaa tehdä buffaus kunnolla eikä jättää sitä puolitiehen.

Mineraalipeiteaineet sopivat parhaiten tummien silmänalusten, ihon sävyerojen ja näppyjen peittämiseen. Sillä on suositeltavaa myös pohjustaa silmäluomet ennen luomivärien levittämistä. Peiteaineista löytyy kahdeksan sävyä, joiden joukossa on huikean hyvät vaihtoehdot meille vaaleille suomalaisillekin.

Toisin kuin monia muita mineraalimeikkituotteita, peiteaineita voi käyttää halutessaan useaan otteeeseen meikkaamisen aikana: meikkipohjan alla, meikkipohjan päällä ja myös eri kerrosten välissä. Itse käytän peiteainetta pääasiassa poskipäiden punaisiin kohtiin, tummille silmienalusille, silmäluomille ja leualle.

Sopiva sivellin: Mineraalipeiteainejauheita voi levittää pienille alueille kuten silmänalusille ja näppyjen päälle peiteainesiveltimellä tai luomivärisiveltimellä ja laajemmille kasvojen alueille kuten poskipäille ja T-alueelle tiivisharjaksisella Long Handled Kabuki -siveltimellä. Jos haluat kasvoille vain kevyttä peittävyyttä, käytä Eye Blending -häivytyssivellintä, jossa on harvemmat harjakset kuin muissa siveltimissä.

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-2

Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjat ovat sarjan aatelia – näitä ei voi kuin rakastaa! Ensinnäkin koostumukset on modifioitu eri ihotyypeille sopiviksi ja sävyjä on ruhtinaalliset24 kappaletta(joiden joukossa useita vaalean sävyjä). Mineraalimeikkipohjan koostumus on ultrahieno ja siksi se levittäytyy – suorastaan sulautuu – iholle meikittömän näköiseksi kerrokseksi, jonka kestävyys jaksaa ihmetyttää päivä toisensa jälkeen.

Levitä kasvoille ensin yksi kerros ja lisää tarpeen mukaan uusia kerroksia, kunnes peittävyys on kohdallaan. Mineraalimeikkipohjat ovat siitä upeita, että niiden koostumus ei tuki ihohuokosia kuten nestemäiset meikkivoiteet usein tekevät – etenkin, jos iho on taipuvainen tukkeutumaan helposti tai sisältää paljon epäpuhtauksia. Jauhemainen, iholle sulava koostumus sopii siksi myös vaativalle iholle ja saa sen näyttämään raikkaalta. Oma kokemukseni on se, että mineraalimeikki tuntuu kasvoilla siltä kuin meikkiä ei olisi laisinkaan, varsinainen win-win -tilanne.

Vinkki: Jos iho näyttää mineraalimeikkipohjan levityksen jälkeen kuivalta tai epätasaiselta ihon kuivuudesta johtuen, korjaa se suihkauttamalla kasvoille noin 20 cm etäisyydeltä pari suihkausta kukkaisvettä tai kasvovettä. Anna pinnan kuivaa ennen kuin jatkat meikkaamista. Kosteus saa mineraalit sulamaan voidemaisen näköiseksi ja erittäin tasaiseksi pinnaksi eikä iho näytä enää kuivalta.

Sopiva sivellin: Mineraalimeikkipohja levittyy parhaiten tiivisharjaksisella  Flat Top -siveltimellä tai pyöreäksi muotoillulla ja tiivisharjaksisella Long Handled Kabuki -siveltimellä.

Näin levität mineraalimeikkipohjan oikeaoppisesti, tuotetta tuhlaamatta:

1

Avaa mineraalimeikkipohja ja kolauta purkkia kantta vasten siten, että jauhetta tippuu pieni määrä purkin kannelle. On tärkeää, että kannella ei ole jauhetta liikaa (1/3 tl on maksimimäärä kerrallaan) – tällöin annostelu on helpompaa ja mineraalimeikkipohjan saa työstettyä iholle tasaisemmin ja tehokkaammin.

2

Ota sopiva sivellin ja pyörittele jauhetta kevyesti siveltimeen. Pyörivä liike saa mineraalihiukkaset tarttumaan siveltimen harjasten eri tasoihin, joka mahdollistaa mineraalipohjan tasaisemman levittyvyyden.

3

Ennen kuin alat levittää meikkipohjaa kasvoille, kopauta sivellintä napakasti kantta vasten – ylimääräinen jauhe tipahtaa kannelle ja meikkikerroksesta tulee paljon tasaisempi. On hämmästyttävää miten pieni määrä loppujen lopuksi riittää kerrallaan!

4

Työstä (buffaa) mineraalipohja kasvoille kabukilla napakoin sekä pyörivin liikkein, kunnes pohja alkaa sulautua ihoon. Käy läpi posket, T-alue ja silmien alue. Lisää useampia kerroksia, jos haluat enemmän peittävyyttä.

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-7

5) Meikkipohjan kiinnistys mineraaliviimeistelypuuterilla

Viimeistelypuuteri levitetään kasvoille heti meikkipohjan jälkeen. Sen tarkoitus on taata, että meikki paitsi pysyy paikoillaan, myös näyttää raikkaalta. Everyday Mineralsilla on neljä erilaista viimeistelypuuteria. Viimeistelypuuteria voi käyttää etenkin kesäaikaan myös päivän mittaan lisättävänä tuotteena, sillä sen kevyt koostumus hillitsee kiiltoa. Jos ihotyyppisi on helposti rasvoittuva, voit lisätä viimeistelypuuteria vielä kerroksen poskipunan ja muiden korostustuotteiden levittämisen jälkeen.

Oikean viimeistelypuuterin valinta:

• Valitse kaikille ihosävyille sopiva sävytön viimeistelypuuteri, jos haluat viimeistelypuuterin, joka toimii luotettavasti jokaisessa tilanteessa.

• Valitse keltapigmenttinen Sunlight, jos meikkipohjasävysi on 0-3 tai Rosy 4C ja haluat häivyttää ihon värivirheitä. Vaalea pigmentti tuo kasvoille valoa.

• Valitse helmensävyinen Pearl, jos haluat viimeistelypuuterin tuovan kasvoille hohdetta, hehkua ja kuulautta.

• Valitse kevyen ruskea Bronzed, jos meikkipohjasävysi on 5-7, Neutral 4N tai Golden 4W. Sävy sopii myös päivettyneelle iholle. Sen läpikuultava koostumus taittaa pigmenttisyyttä.

Sopiva sivellin: Jos haluat levittää ja työstää viimeistelypuuterin huolellisesti omaksi kerrokseksi, valitse Long Handled Kabuki -sivellin. Mikäli haluat annostella viimeistelypuuteria kasvoille vain kevyesti, parhaimman lopputuloksen saat pehmeällä ja isolla Blender-siveltimellä.

näin-käytät-mineraalimeikkejä-oikein1

6) Lämpöä ja varjostuksia iholle mineraaliaurinkopuuterilla

Viimeistelypuuterin jälkeen kasvoille tehdään varjostukset tai lämmitetään ihon sävyä aurinkopuuterilla. Everyday Mineralsin valikoimissa on kolme erilaista aurinkopuuteria, joista löytyy vaihtoehdot myös vaalealle iholle. Vaikka olen tosi vaalea, käytän kolmikon pigmenttisintä ja kultaan taittavan ruskeaa Gimme a Kissimmee -aurinkopuuteria varjostusten tekemiseen yhdessä Itahake-siveltimen kanssa – onnistumisen salaisuus onkin kevyt annostelu. Poipular Shores ja Lanai In The Shore ovat loistavia vaaleampia ruskean sävyjä esimerkiksi talvella käytettäviksi.

Aurinkopuutereissa on todella paljon pigmenttiä, joten annostelun kanssa saa olla vielä paljon tarkempi kuin mineraalimeikkipohjan kanssa, jottei lopputuloksesta tule liian ruskeaa/päivettynyttä. Levitä aurinkopuuteria otsan korkeimpiin kohtiin ja sen reunoille, nenän sivuille, kasvojen reunoille (erityisesti leukalinjaan) ja poskipäiden alapuolelle. Jos haluat tehdä tarkempaa varjostusta, valitse käyttöösi Itahake-sivellin. Useimmiten jätän arkimeikissäni aurinkopuuterin kokonaan välistä ja käytän erittäin kuultavaa ja kevytpigmenttistä Shadow Play -hohdepuuteria, siitä lisää myöhemmin tekstissä.

Sopiva sivellin: Varjostusten tekemiseen sopii parhaiten leveä ja litteäpäinen Itahake-sivellin. Jos haluat tuoda koko kasvoille kevyesti lämmintä sävyä, käytä reilumman kokoista ja kevytharjaksista Blender-sivellintä.

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-5

7) Katseen raikastus mineraaliposkipunalla

Poskipuna, tuo maailman helpoin kasvojenkohottaja ja arkisemmankin meikin must have -tuote. Everyday Mineralsilla on valikoimissaan 14 erilaista poskipunasävyä, joista löytyy hohtavia ja mattaisia vaihtoehtoja. Poskipunat sisältävät pigmenttiä, mutta eivät missään nimessä liikaa – näitä on hankala annostella liian voimakkaasti mikä on mielestäni todella hyvä asia! Joukossa on viileitä ja lämpimiä pinkin, laventelin, persikan ja ruskean eri sävyjä, joista löytyy taatusti oma sävy jokaiselle.

Sarjan Angled Blush -poskipunasivellin on aivan omaa luokkaansa, tämä on ollut käytössäni viimeiset kolme vuotta – muotoiltu pää mahdollistaa tarkan levitysjäljen ja kapea rakenne ei päästä poskipunaa levittymään liian laajalle alueelle.

Levitä poskipuna poskipäiden korkeimmalle kohdalle ylössuuntautuvin vedoin.

Sopiva sivellin: Poskipunan saa levitettyä tarkimmin viistopäisellä ja tiiviillä Angled Blush -siveltimellä tai kevyemmän kerroksen pehmeällä Tapered Sculpting Face -siveltimellä.

mineraalimeikit-sopivat-kaikille-ihotyypeille-meikkaa-tässä-järjestyksessä-4

8) Loppusilaus mineraalihohdepuuterilla

Mineraalihohdepuuterista tuli viime kesänä olennainen osa arkimeikkiäni, kun löysin Everyday Mineralsin Shadow Playn . En tulisi enää toimeen ilman tätä taikurituotetta, jonka antama luonnollinen hohde saa näyttämään siltä kuin olisi käynyt juuri kalliissa kasvohoidossa. Hohdepuuterissa on yhtä kevyt koostumus kuin primereissa ja ne sisältävät nimensä mukaisesti hohdetta, joka ei suoranaisesti kimaltele, mutta antaa vastustamattoman hehkun ja saa kasvot näyttämään terveiltä.

Hohdepuuteri on korostustuote, jota voi levittää valmiin meikkipohjan päälle. On oma valinta haluaako puuterin levittää isommalla siveltimellä koko kasvoille vai korostaa sillä kasvojen korkeimpia kohtia kuten poskipäitä, amorinkaarta, nenänvartta, otsaa, kulmaluuta tai silmien sisänurkkia.

Oikean hohdepuuterin valinta:

• Valitse kaikille ihosävyille sopiva Hint, jos meikkipohjasävysi on 0-1.  Hohdepuuterissa on viileä sävy ja siinä on mukana valkoisia kimalteita – voit käyttää tätä myös korostustuotteena silmämeikissä. Levitä hohdepuuteria kevyin kerroksin, jotta meikkipohjasta ei tule liian vaalea.

• Valitse sävy Sunny, jos meikkipohjasävysi on C – Rosy tai N -neutral. Pehmeän ja luonnollisen vaaleanruskeassa sävyssä on punertava vivahde.

• Valitse monipuolinen neutraalin beige Polished, jos meikkipohjasävysi on W – Golden tai N – neutral. Tämä vaihtoehto on hohdepuutereista monipuolisin ja sopii neutraalin sävynsä ansiosta lähes jokaiselle ihosävylle.

• Valitse kultaan taittava vaaleanruskea Shadow Play, jos meikkipohjasävysi on 4-7 tai haluat kasvoillesi erityistä hehkua ja luonnollista päivetystä, joka heijastaa kauniisti valoa.

Sopiva sivellin: Jos haluat levittää hohdepuuteria paikallisesti esimerkiksi poskipäille, amorinkaarelle tai kulmaluulle, valitse viistopäinen ja tiivisharjaksinen  Flat Top -sivellin. Mikäli haluat annostella hohdepuuteria koko kasvoille kevyen kerroksen, se onnistuu parhaiten pehmeällä ja isolla Blender-siveltimellä. Hohdepuuteria voi lisätä myös silmämeikkiin ja pienemmille kasvojen alueille luomivärisiveltimillä.

mineraalimeikkilook-everyday-mineralsin-meikeilla-2

Everyday Minerals -meikkilook

Tämä meikkilook on tehty ripsiväriä ja kulmakynää lukuunottamatta Everyday Mineralsin tuotteilla ja sisältää vain sellaiset sarjan tuotteet, joita käytän arkisin meikissäni – en ole kokenut omalla kohdallani välttämättömäksi käyttää värinkorjaajia tai viimeistelypuuteria, mutta nämä ovat makuasioita. Meikkipohjasta tulee mineraalimeikeillä todella kuultava, luonnollinen, kevyt ja hengittävä. Edes kerrostus ei saa meikkipohjaa näyttämään pakkeloidulta.

Näitä tuotteita käytin meikkipohjaan:

Levitin ensin koko kasvoille Yellow-pohjustusaineen Flat Top -siveltimellä kevyesti kerrostaen. Kävin erityisen huolellisesti läpi T-alueen, jotta iho ei alkaisi päivän mittaan kiiltelemään noilta kohdin. Silmänalusille, liikkuvalle luomelle ja poskipäille levitin vaalealle ja neutraalille ihosävylle sopivaa Fairly Light -peiteainesävyä. Käytin levitykseen ensin Flat Top -sivellintä ja kerrostin tuotetta sen jälkeen peiteainesiveltimellä silmänalusille pari kerrosta, jotta sain aikaan haluamani peittävyyden. Kuten kuvista näkee, lopputuloksesta tuli tosi raikas ja luonnollinen.

Tämän jälkeen olikin sen tärkeimmän, eli mineraalimeikkipohjan vuoro. Käytössäni on kuulas N1 Ivory -sävy, joka taittaa iholta kevyesti myös punaisuutta. Levitin mineraalimeikkipohjaa koko kasvoilleni Flat Top -siveltimellä kaksi kerrosta, voimakkaasti buffaten.

Poskipäille levitin kolme kerrosta herkän ja viileän vaaleanpunaista Field of Roses -poskipunaa, jonka tuomaa raikkautta suorastaan rakastan – sopii kevääseen ja tulevaan kesään ihanasti. Tein poskipunan jälkeen Itahake-siveltimellä ja Gimmee a Kissimmee -aurinkopuuterilla hyvin kevyen varjostuksen suoraan poskipäiden alle muotoilemaan kasvoja. Viimeistelin lookin sutimalla kasvojen reunoille, otsalle, nenänvarrelle, leualle, kaulalle ja dekolteelle Shadow Play -hohdepuuteria tuuhealla ja isokokoisella Dome Blush -siveltimellä, jolla saa meikattua todella pehmeää jälkeä.

näin-käytät-mineraalimeikkejä1-9 everyday-minerals-mineraalimeikkien-abc

Silmämeikkiin käyttämäni tuotteet:

Valitsin silmämeikkiin itselleni mieluisat ja käytännölliset maanläheiset sävyt, joilla saa kuitenkin meikattua vahvaakin jälkeä. Liikkuvalle luomelle levitin ensin Summer of 14′ -mineraaliluomiväriä, jossa on mieleinen kylmän ruskea sävy. Koen, että punaiseen taittavat ruskeat tekevät katseesta usein liian väsyneen, mutta tämä sävy on yksi suosikeistani. En käyttänyt levitykseen perinteistä luomivärisivellintä, vaan Eye Smudge -häivytyssivellintä – tällä saa jotenkin niin paljon vaivattomammin tehtyä hieman Smokey Eye -tyylistä silmämeikkiä liu’uttamalla sivellintä luomivaossa kevyin, edestakaisin liikkein. Levitin luomiväriä runsaammin silmien ulkonurkkiin ja kevensin sävyä sisänurkkia kohden. Häivytin luomivaon yläpuolella olevan rajan lopuksi kevytharjaksisella Dome Blending -siveltimellä.

Alarajauksen ja puolittaisen ylärajauksen tein viileän tummanruskealla Cinnamon Street -silmänrajausvärillä (jota voi muuten käyttää myös kulmavärinä!). Halusin dramaattista jälkeä, joten kostutin Double Perfect -silmänrajaussiveltimen ohuen pään kevyesti vedessä, pyyhkäisin ylimääräisen kosteuden kämmenselkääni, annostelin siveltimelle rajausväriä ja piirsin haluamani rajaukset. Lopuksi häivytin alarajausta kevyesti saman siveltimen pehmeämmällä sivellinpäällä. Huulilleni levitin Everyday Mineralsin vegaanista ja sävyttävää huulivoidetta sävyssä Jubilee, joka kulkee laukussani aina. Huulivoiteessa on pinkinpronssinen sävy, joka on maanläheinen, mutta silti säväyttävä.

Jos et ole vielä kokeillut mineraalimeikkejä, tilaa ihmeessä Everyday Mineralsilta viisi ilmaista ja omavalintaista mineraalimeikkinäytettä postikulujen hinnalla. Toivottavasti muillekin kosmetiikkamerkeille olisi tulevaisuudessa saatavilla tällainen automatisoitu näytepalvelu, se auttaisi todella auttaisi säästämään pennosia ja välttymästä virheostoksilta.

Jos tuntuu, että jokin asia jäi vielä askarruttamaan tai sinulle herää mitä tahansa kysyttävää mineraalimeikkeihin liittyen, niin vastaan kommenttiboksissa mielelläni kaikkiin kysymyksiin 🙂

Oletko sinä kokeillut mineraalimeikkejä?

Kuvat Tuomas ja Hannamari Rahkonen

Kukka

Hei! Olen usein päätynyt tähän blogiin, kun olen hakenut netistä meikki- tai kosmetiikkajuttuja. Blogistasi välittyy valoisa ja ystävällinen asenne :) Olen yrittänyt etsiä itselleni EDM:lta meikkipohjaa ja kokeillut kaikki vaaleat sävyt läpi - ei vain ole löytynyt oikeaa sävyä. Kuvissa ihosi ei näytä mitenkään kovin vaalealta eikä myöskään neutraalilta vaan enemmän punapohjaiselta (en tarkoita kasvoja vaan ihan dekolteetakin). Tiedän toki, että valokuvissa värit näyttävät erilaisilta. Oma ihoni on ruudulta verrattuna aivan valkoinen. Ehkäpä sitten EDM:n pohjat ovat olleet liian tummia minulle.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Kukka (ihailen aina sinun nimisiä, voiko kauniimpaa kutsumanimeä olla?) :) Ihan huippua, että Yellow Moodista välittyy mainitsemasi kaltaiset ominaisuudet, niihin nimittäin pyritään sekä täällä että siinä oikeassa elämässä. Kiitos paljon.

Mitä tulee tähän sävyasiaan, mainitsinkin postauksessa että ihoni pohjasävy on hieman punainen (ja Pittana ihoni punoittaa herkästi), mutta unohdin kirjoittaa postaukseen sen, että olen _kokeilujen_ kautta tykännyt omalla ihollani enemmän neutraalin sävyisestä meikkipohjasta kuin viileistä -
kaikki valintakriteerien ohjeet eivät ole siis kiveen hakattuja, paljon on mieltymyksistäkin siis kiinni :) Esimerkiksi tuossa EDM:n Löydä sävysi -ohjeistuksessa annetaan ihon pohjasävyn määrittämisessä suuntaviivaksi se minkä väriset korut näyttävät iholla hyviltä ja itselleni sopii sekä kulta että hopea. Tämä on siis kokeilun synnyttämä valinta, ehkä editoin sen tuonne tekstiin myös vielä :)

Voi hyvinkin olla, että sun kannattaisi kokeilla jotain toista mineraalimeikkisarjaa, jos EDM:n vaaleimmatkin sävyt ovat liian tummia. Joskus sitä sopivaa sävyä joutuu etsimään, jos oma iho ei ole oikein minkään sarjan "keskivertovaaleudella". Mietin, että oletko testannut Lily Loloa? Heiltä löytyy erittäin vaalealle iholle tarkoitettu Porcelain-mineraalimeikkipohja (neutraali). Nämä meikkipohjat eivät ole EDM:n verrattuna ehkä ihan yhtä pigmenttisiä/peittäviä eikä niistä löydy eri ihotyypeille tarkoitettuja versioita, mutta ovat silti todella hyviä ja laadukkaita. Tuo LL:n mineraalimeikkipohja oli suosikkini ennen kuin kokeilin EDM:ää ja käytän sitä satunnaisesti nykyäänkin.

Tämän linkin takaa löytyy tuo Porcelain ja kuvissa on tosi hyvä sävykartta, jossa on selkeästi esillä myös onko sävy neutraali, viileä, tumma tai oliivi: https://www.houseoforganic.fi/product/1145/lily-lolo-mineraalimeikkipuuteri-spf-15-porcelain

Toivottavasti tätä auttaa vähän! :)

Vastaa
piu

Ihosi näyttää ihanan heleältä ☺ I Love Me messuilla kävin EDM osastolla ja minulle katsottiin sävy N4.....se näyttää ihollani keltaiselta, kasvojen ja kaulan rajaan jää iso tummuus ero. Itse näen ja ajattelen ihoni sävyn viileänä tai neutraalina..... kuitenkin moni messuillakin kokeillessaan meikkivoiteen sävyä minulle, totesi ihon sävyni olevan lämmin. Lämpimät sävyt vaatteissa saa ihoni näyttämään tunkkaiselta. Itse haluan raikkautta, kuulautta ja hehkua. Sävyn valinta on todella vaikea. EDM sivuilla olevat kasvokuvat ovat niin kaukana todellisuudesta, etten pysty niihin yhteenkään samaistumaan. Lisäksi olen havainnut, että ainakin meikkivoiteissa sävy muuttuu tummemmaksi ja tunkkaisemmaksi oltuaan jonkin aikaa kasvoilla, vaikka sävy aluksi näyttää hyvältä.
Aiemmin ostin Idun ihanan mineraalimeikkipohjan sävyssä Saga.......se oli huti ostos, laatu on aivan täydellisen ihana, mutta sävy oli liian vaalea. Idun pohja on kallis, joten en ole raaskinnut satsata uuteen.
Olisi ihanaa, jos joku keksisi järjestää meikkausopastuksia jossa käydään oikeat sävyt, varjostukset, korotukset ym. läpi kädestä opastaen.
Ehkä uskaltaudun tilaamaan näytteitä, kun ensin osaan valita ne.
Ihana postaus, kiitos siitä, sain paljon vinkkejä ☺

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos piu! Tosi kiva, että sait mineraalimeikkejä käyttäneenäkin uutta antia postauksesta :) Allekirjoittaneen ihon heleys tulee purkista, se on tuo Shadow Play -hohdepuuteri. Kevätiho ei ole juuri nyt tässä osoitteessa luonnollisessa tilassaan kukkeimmillaan, syynä taitaa olla ihon kevätväsymys ja stressi.

Tiedätkö, tuolla messuilla valittu sävy voi olla väärä siitä syystä, että tilan valaistus ei ole välttämättä ollut optimaalinen, vaan on vääristänyt jo alkujaan ihonsävyä. Kuten tuossa yllä Kukalle kommentoin esimerkkinä omasta pohjasävyvalinnastani, niin senkin suhteen kannattaa luottaa itseensä ja valita sävy, joka näyttää omaan silmään hyvältä - sinä itse tunnet ja tiedät ihosi sävyn parhaiten :) Suosittelen tilaamaan noita C-sarjan näytteitä eri tummuusasteissa, mikäli koet ihosi olevan viileä/neutraali. Tämä minun käyttämä vaalein neutraali sävy N1 saattaisi sopia myös.

Meikkivoiteiden kohdalla tummuminen johtuu yleensä ihon pH-arvon muuttumisesta - kaikilla sitä ei tapahdu noin radikaalisti, mutta olen kyllä kuullut monista, joille käy juuri samalla tavalla kuin sinulle.

Itse en ole kokeillut lainkaan Idun mineraalimeikkejä, harmi että sen suhteen on tullut hutiostos. Pääsisitkö kokeilemaan niitä johonkin kivijalkaputiikkiin, jossa voitaisiin katsoa sopiva sävy? Aurinkoista viikkoa :)

Vastaa
Kukka

Kukka liittyy toiseen nimeeni (ensimmäinen nimeni on sen verran harvinainen, etten käytä sitä täällä netissä). Lololta olen kokeillut mm. toiseksi vaaleinta China Dollia, joka oli yhtenä päivänä hyvä, toisena taas huono.

Olen itse myös miettinyt, että tapahtuuko kohdallani meikkivoiteen hapettumista. En oikein enää tiedä, mikä on ihoni pohjasävy: Toisessa valaistuksessa se näyttää vaaleankeltaisemta, toisessa taas pinkiltä. Jotkut "meikkiasiantuntijat" ovat sanoneet ihoani neutraaliksi, toiset taas ehdottomasti lämpimäksi. Kyllä voikin olla vaikeaa oikeanvärisen meikkipohjan löytyminen - ja se kun on mielestäni meikin tärkein asia, perusta.

Vastaa
Tiia

Olipa huippu postaus jällee! Itse käytän EDM meikkejä päivittäin, mutta kivoja pikku vinkkejä jutustasi sain :)
Sävyn valinnasta... Kannattaa todella testata näytteillä eri sävyjä... Itselläni on selkeästi lämminsävyinen mutta punakka iho. Olen aivan keltainen jos vertaan ihoani mieheni ihoon joka on viileä ja punainen (hih :) ) ,mutta taas aivan possunpunainen jos vertaan selkeästi keltaisen ihon kanssa. Käytin ensin linjan W puuteria joka kyllä sulautui hyvin ihooni ja kaulan väriin, mutta liian keltaisena sai ikasvot näyttämään väsyneeltä... Kun sitten valitsin saman tummuusasteen N puuterin olin yllättynyt kuinka kirkkaaksi se tekikään ihoni.. ja heti sain kehuja, että näytän pirteältä. Vaikka kämmenselkään laitettuna W ja N eivät hirveästi erotu toisistaan niin kasvoilla ero on huomattava.
Näytteet ovat myös todella riittoisia, joten jos tilaa sen 5 näytettä 3,90 hintaan saa sillä monen päivän meikipohjan tehtyä ja värin testattua :)

Vastaa
Tiia

...ja on vielä lisättävä, kun juuri EDM paketin postista sain, että heillä on aivan maailman paras asiakaspalvelu! Vaikka kuinka pienen lähetyksen tilaisi, se on pakattu rakkaudella ja saa hymyn huulille aivan varmasti ? Toimitukset on todella nopeita... ja nettisivujen kautta saa nopeaa asiantuntevaa palvelua asiakaspalvelu chatissa..

Vastaa
Tiina Määttä

Kiitos Hannamari, ihana saada tietoa uusista tuotteista, pikkuhiljaa kokeilen uusia merkkejä vaikka mineraaleja jo muutaman vuoden.. tätä tilaan!!!

Vastaa
Satu

Tarpeellinen juttu minullekin, mutta tipahdin kyllä kärryiltä jo alkuvaiheessa. Millä nimillä nuo tuotteet löytyvät, jos niitä lähtee tilaamaan. On Base, Face...mikä on mikäkin?
Tai sitten en vaan tajua :D

Vastaa
Sade

Mulla on tooooodella helposti rasvoittuva iho, minkä kanssa olen taistellut jonkin aikaa. Toivoin "pelastuksen löytyneen", kun luin EDM:n matte -mineraalipohjasta ja sitä käyttäneiden kokemuksista.
Valitettavasti pettymys oli suuri, kasvoni ei pysy mattaisena edes siihen asti, kun ajan puolen tunnin matkan töihin. Ja puoliltapäivin voisi melkein "kaapia" iholle sulaneet loput meikkipohjat pois yhdessä iholle kertyneen rasvan kanssa =/
Ei siis pelastusta siitäkään, valitettavasti. Ihonhoitotuotteet on ammattilaisen avulla valittu, vaan eivät auta nekään. Eli "vika" ei liene tässä EDM:n tuotteessa vaan minussa (ja naamarissani), mutta tosiaan kaikkien hehkuttama huippupysyvyys ja ultramattaisuus ja superkestävyys eivät ole valitettavasti itsestäänselvyys tätä matte-pohjaakaan käyttäessä...

Vastaa
Liisa Hänninen

Hei! Kiitos hyvistä vinkeistä!
Kysyisin vielä mitä ripsiväriä sä käytät?
T. Liisa

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Liisa! Tosi kiva jos vinkeistä oli apua :) Muistan kun tutustuin itse ensimmäisiä kertoja mineraalimeikkeihin ja en yhtään tiennyt mistä aloittaa tai miten käyttää niitä oikein. Tällaisesta listauksesta olisi ollut hyötyä silloin :) Käytän pääasiassa Avrilin ja Estelle & Thildin ripsivärejä.

Avrilista löytyy juttu täältä: https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/paras-luonnonkosmetiikan-ripsivari/

Estelle & Thildin ripsarista kirjoitan täällä: https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/green-beauty-awards-meikit/

Vastaa
jonna

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, mahtava tietopaketti! Olen 2v sitten siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Mineraalimeikkrjä en ole vielä kokeillut ollenkaan, joten se on uusi maailma minulle. Myyjät ovat joskus vähän epävarmoja siitä onko ne luonnonkosmetiikkaa vai ei, joten ne ovat jääneet hyllyyn. Osaatko kertoa useampi luonnonkosmetiikka mineraalimeikki merkki?
Kiitos :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Jonna! Tosi kiva, että jutusta oli iloa :) Listasin tähän alle muutaman muun luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävän mineraalimerkkisarjan myyntipaikkoineen:

Alima Pure (Jolie)
Uoga Uoga (Greenlips Beauty)
BareFaced (Greenlips Beauty)
Lily Lolo (House of Organic)
Flow (Biodelly)

Vastaa
Tyttö harmaasilmäinen

Hei! Ystäväni kerran tuumasi, että semi-matte on itseasiassa mattaisemman näköinen ja tuntuinen kuin matte, ja asiaa testattuani täytyy kyllä sanoa, että olen samaa mieltä! Jännä juttu kyllä, mutta itselläni on todella rasvoittuva iho, ja semi-matte pysyy mattaisempana päivän mittaan. Toki tätä jäätävää rasvoittuvuutta ei mikään meikkituote pois vie, mutta lopputuloksessa on silti eroa. Mikä testaamistasi mineraalimeikkisarjoista on mielestäsi ollut peittävin?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mielenkiintoinen huomio, kiitos jakamisesta! Luulen, että tähän vaikuttaa eniten oma ihotyyppi ja rasvoittumisen määrä. Itse olen käyttänyt lähes aina Semi-Mattea, joka pysyy lähes täydellisenä aamusta iltaan.

Olen testannut tähän mennessä luonnonkosmetiikan mineraalimeikeistä Flow´ta, Lily Loloa ja EDM, joista jälkimmäinen on ehdottomasti peittävin ja parhaiten iholle sulautuvin. Kerrostamalla toki melkein millä tahansa merkillä saa lisää peittävyyttä, mutta EDM on eniten omaan mieleeni ja siksi se onkin päivittäisessä käytössä edelleen yhdessä voidemaisten peiteaineiden kanssa :)

Vastaa
Julia

Hei! Kiitos kattavasta postauksesta! Olen siirtymässä meikkien suhteen luonnonkosmetiikkaan, ja mineraalimeikit kiinnostavat. Minulla on hieman couperosaa poskissa, ja mietin että sopiiko EDM tällaiselle iholle? Ärsyttääkö siveltimellä pyörittely ihoa? Pidän aika kevyestä pohjustuksesta. Minkälaista pohjustusta suosittelisit, jos et mineraaleja? Kiitos avusta!:)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Julia!

Ihana kuulla että sait postauksesta jotain uutta, mineraalimeikit on alkuun monesti vähän monimutkaiselta tuntuva juttu, mutta niiden kanssa pääsee kyllä nopeasti sinuiksi.

Mineraalimeikit sopii vallan mainiosti myös couperosa-iholle, kunhan käytössä on oikeanlaiset siveltimet. Esimerkiksi EDM:n omat siveltimet ovat todella pehmeitä ja hellävaraisia eikä niillä saa ärsytystä aiheutettua.

Jos mineraalimeikit eivät tunnu omilta, omia suosikkejani ovat Iroisien BB-voide ja Kjaer Weisin voidemainen meikkivoide. Etenkin tuolla jälkimmäisellä saa todella kevyen luonnollista ja samalla riittävän peittävää jälkeä aikaiseksi :)

Vastaa
Kaija nieminen

Miten mineraalameikkäs ostettua

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kaija, mineraalimeikkejä voit ostaa esimerkiksi tämän linkin takaa: https://www.houseoforganic.fi/brand/10/everyday-minerals

Saat koko House of Organicin valikoimasta 10 % alennusta käyttämällä koodia yellowmood :)

Vastaa
Merja

Kiitos hyvistä ohjeista!
Voiko samalla sudilla laittaa primerin ja meikkipohjan? Kuinka usein suti kannattaa pestä omassa käytössä?
Voiko meikkipohjaa lisäillä päivän mittaan?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi laittaa! Sudit kannattaa pestä kerran viikkoon ja meikkipohjaa voi lisätä päivän mittaan.

Vastaa
Malla

Hei ja kiitos tästä opastuksesta. Ostin ensimmäisen mineraalimeikkini joskus kymmenisen vuotta sitten ihan kauppakeskuksen esittelijältä (Bellapierre). Pari vuotta sitten löysin saman merkin setin laivalta. Sävyt olivat vaan aavistuksen liian tummia minulle talvikäyttöön. Hiljattain ostin lentokoneesta Bare Mineralsin starter kitin, mutta en oikein osannut käyttää sitä ja se kuivatti ihoani liikaa.

Tilasin jouluna tuon ilmaissetin näitä Everyday Mineralsin poskipunia ja ihastuin. Nyt pitäisi vain opetella tuo silmämeikin teko näillä tuotteilla.

Parasta näissä on se, että ne säilyvät hyvin ja pystyn ottamaan ne lennolle mukaan käsimatkatavaroihin. Ja pikku purkit vie paljon vähemmän tilaa matkustaessa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Onpa kiva kuulla, että EDM:n mineraalimeikit sopi sulle :) Kiitos kivasta kommentista!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet
Maksan luonnollinen hoito