8 x suosikkimeikkisivellintäni

Kaupallinen yhteistyö Everyday Minerals.

Parhain, kallein tai muuten laadukkainkaan meikkituote ei pääse oikeuksiinsa väärillä työkaluilla. Mitä tulee meikkaamiseen, arvostan mutkattomuutta ja laatua. Arvotan meikkituotteiden ohella yhtä korkealle niiden levittämiseen tarkoitetut työvälineet, eli siveltimet. Kauas on tultu niistä ajoista, kun teini-ikäisen Hannamarin meikkipussissa oli tasan kaksi sivellintä: vaahtomuovipäinen luomivärisivellin ja marketin halvin puuterihuiska.

Laadukkaat siveltimet ovat onnistuneen ja siistin meikin edellytys. Pieni investointi hyvälaatuisiin vaihtoehtoihin on parhaimmillaan vuosikausien ilo, tykkäsipä sitten meikata luonnollisesti tai hieman näyttävämmin.

Suurin osa käyttämistäni siveltimistä on Everyday Mineralsin valikoimista, toki muutama muunkin brändin sivellin mahtuu joukkoon ja mainitsen ne tässä postauksessa. Everyday Minerals -siveltimet on muotoiltu ergonomisesti hyvin – siveltimet istuvat käteen tukevasti ja lopputuloksesta saa meikattua juuri niin tarkkaa kuin haluaa.

Harjaksissa suosin synteettisiä vaihtoehtoja, mutta varren toivon aina olevan luonnonmateriaalia, koska se tuntuu ihoa vasten paremmalta. Everyday Mineralsin sivellinten varsi on valmistettu sileästä bambusta, joka tuntuu miellyttäviltä ja josta saa hyvän otteen. Bambu on yksi maailman ekologisimpia raaka-aineita, sillä satoa voidaan korjata jopa viisi kertaa vuodessa. Se on hurja määrä, kun miettii että monien muiden puulajien kohdalla sadon keskimääräinen korjaustahti tapahtuu 20-50 vuoden välein.

Sivellinten harjakset on valmistettu erittäin pehmeästä taklonista, joka on kestävää synteettistä karvaa. Taklon on rakenteeltaan sileää, joten harjaosa pysyy hygieenisenä ja meikkituotteet levittyvät helposti. Joidenkin mielestä hieman karheammat luonnonharjaksista valmistetut siveltimet ovat silmämeikkisiveltimien kohdalla must have, mutta omasta mielestäni näissä siveltimissä on aivan riittävä tarttumapinta. Siispä, alla 8 x lempimeikkisivellintäni esiteltynä

Lempisiveltimet meikkipohjan meikkaamiseen

1) Flat Top- sivellin

Taputtelen yleensä voidemaisen meikkipohjatuotteen kasvoilleni sormilla ja sivellin tulee kuvioihin siinä vaiheessa, kun on mineraalimeikkipuuterin levittämisen aika. Käytän vaihdellen Flat Top -sivellintä tai Ecotoolsin kabukia riippuen siitä minkälaista lopputulosta kaipaan – kevyempää vai peittävämpää. Olen jo parin vuoden ajan kiinnittänyt ja viimeistellyt meikkipohjani Everyday Mineralsin Ivory N°1 -mineraalimeikkipohjalla. Se riittäisi periaatteessa sellaisenaankin, mutta omalla ihollani meikkipohja kestää muuttumattomana aamusta iltaan, kun alla on voidemainen peitevoide ja päällä mineraalimeikkipohja. Tämä on suosikkikomboni meikkipohjaan.

Flat Top -siveltimessä on tiheä ja pehmeä karva sekä litteä kärki, jonka avulla meikkipuuterin saa levitettyä kasvoille tasaiseksi kerrokseksi ja kerrostettua halutessaan. Yksi ehdottomia suosikkejani!

2) Angled Blush -poskipunasivellin

Tätä sivellintä olen käyttänyt ainakin vuodesta 2013 saakka! Kyseessä on kulmikkaaksi muotoiltu sivellin, jonka keskipitkät ja tiiviit harjakset tekevät poskipunan levittämisestä superhelppoa. Harjaksen muotoilu myötäilee poskipään muotoa ja poskipuna on helppo levittää tismalleen oikeaan kohtaan. Periaatteessa sivellintä voi käyttää myös varjostusten tekemiseen, mutta itse suosin niiden suhteen toisenlaisia siveltimiä (niistä lisää myöhemmin).

3) Itahake-sivellin

Näin japanilaisvaikutteisen Itahake-siveltimen ensimmäisen kerran viime vuonna ja mietin, että mikä ihme tämä tapaus on. Lähemmän tarkastelun myötä selvisi, että kyseessä on ehkäpä maailman nerokkain varjostussivellin.

Sivellintä voi käyttää kahdella tavalla: joko tarkkojen contour-tyylisten varjostusten meikkaamiseen siveltimen kapealla päällä tai kasvojen reunojen laajempana varjostussiveltimenä leveää puolta hyödyntäen.

Siveltimen harjakset ovat keskipitkät ja superpehmeät, joten etenkin leveää laitaa käytettäessä varjostuksista saa todella luonnolliset. Rakastan erityisesti siveltimen funktionaalisuutta – tällä kun onnistuu sekä skarppi että pehmeän luonnollinen meikkausjälki.

4) Dome Blush -sivellin

Aurinkopuuteri kuuluu meikkiini yhtä varmasti kuin tämä reilun kokoinen Dome Blush -sivellin, jossa on suuri, pyöristetty levityspää. Aivan täydellinen sivellin silloin, kun haluaa levittää jonkin meikkituotteen – esimerkiksi hohdepuuterin, puuterin tai aurinkopuuterin -koko kasvoille. Jäljestä saa todella luonnollista ja tasaista.

Matkoille otan mukaan samaa virkaa ajavan, mutta lyhyempi vartisen Ecotoolsin aurinkopuuterisiveltimen, jonka olen ostanut viitisen vuotta sitten.

Lempisiveltimet silmämeikkiin

5) Eye Kabuki -sivellin

Tuuheaharjaksinen Eye Kabuki on käytössä niin kotona kuin jokaisella reissullani – en enää selviäisi ilman. Käytän tätä sivellintä kahteen tarkoitukseen: luomivärin häivyttämiseen ja mineraalimeikkipuuterin levittämiseen sekä kerrostamiseen silmänalusille. Siveltimellä voi myös kerrostaa luomiväriä, mutta sen suhteen kallistun itse enemmän luomivärisiveltimen puoleen.

6) Double Perfect -silmänrajaussivellin

2 in 1. Tämän siveltimen viistopäinen puoli on suosikkini: käytän sitä aina rajausten meikkaamiseen, etenkin alaripsen tyvelle. Yleensä kostutan sivellintä hieman ennen rajausvärin annostelemista, jolloin rajausjäljestä saa todella intensiivisen ja tummanpuhuvan.

Sen jälkeen pehmennän rajauksen siveltimen litteällä ja pyöreäpäisellä puolella, joka sopii myös luomivärin levittämiseen. Viistopäätä voi käyttää myös kulmakarvojen muotoiluun.

7) Luomivärisivellin

Silmämeikkini pääsivellin, jonka puolinapakka, litteä ja pyöreäpäinen harjaosa tekee luomivärin levittämisestä äärettömän helppoa – lopputulos on tasainen ja kerrostettavissa. Käytän arkena aina tummanruskeaa luomiväriä, jonka levittämiseen puolinapakka sivellin on paras – vaaleat luomivärit levitän aina leveämpiharjaksisilla ja ilmavammilla (häivytys)siveltimillä.

Käytän tätä luomivärisivellintä kuivana toisinaan myös alarajauksen tekemiseen, jos haluan oikein utuisen lookin. Sivellin sopii tarkkaankin työskentelyyn ja joustaa juuri sopivasti.

8) Eye Smudge -sivellin

Tällä hämmentävän hyvällä siveltimellä saa nostettua silmämeikin ihan uusiin sfääreihin – pyöristetty, kapeahko ja tiivis harjaosa tekee siveltimestä loistavan tuotteen korostamiseen tai häivyttämiseen. Siveltimellä saa meikattua todella tarkan jäljen lisäksi todella utuisen lopputuloksen. Sivellin on riittävän kapea ja käytän sitä etenkin luomivakoa meikatessa tai alarajauksia pehmentäessä.

Siveltimien huollon ABC

Siveltimien säännöllinen pesu on ensiarvoisen tärkeää, jotta harjakset säilyvät hyvässä kunnossa ja siveltimet ovat riittävän hygieenisia jokaisella käyttökerralla. Riittävä pesutahti määräytyy siveltimellä käytetyn meikkituotteen koostumuksen mukaan. Siveltimille, joilla käytetään kuivia ja puuterimaisia meikkituotteita, riittää pesu kerran viikossa. Nestemäisten ja voidemaisten meikkien levitykseen käytetyt siveltimet tulisi sen sijaan pestä jokaisen käytön jälkeen bakteerien kasvun minimoimiseksi.

Käytän siveltimien pesemiseen yleensä luonnonkosmetiikan shampoota, joissa on miedot tensidit ja jotka irrottavat siveltimissä olevat rasvajäämät ja muut epäpuhtaudet.

Tarvitset meikkisiveltimien pesua varten:

1) Likaiset meikkisiveltimet

2) Luonnonkosmetiikan suihkusaippuaa tai shampoota (mitä hellävaraisempi pesuaine, sitä paremmin siveltimen liimaukset kestävät pitkässä juoksussa)

3) Pyyhkeen

Näin peset meikkisiveltimet:

1) Kastele siveltimen harjaosa läpikotaisin lämpimän veden alla.

2) Annostele kämmenellesi pieni määrä shampoota tai suihkugeeliä.

3) Pyöritä siveltimen harjaosaa kevyesti kämmentä vasten. Pidä sivellintä kädessäsi koko ajan siten, että harjaosa osoittaa alaspäin.

4) Kun väri alkaa irtoamaan, huuhtele sivellin lämpimän veden alla ja toista pesu niin monesti, että siveltimestä ei enää irtoa väriä.

5) Purista ylimääräinen vesi siveltimestä kevyesti kämmenten välissä ja pöyhi kosteat harjakset oikeaan muotoon.

6) Aseta siveltimet kuivumaan pyyhkeelle pystyasentoon siten, että siveltimen harjaosa on pyyhettä vasten ja siveltimen kärki osoittaa kattoa. Näin vesi ei pääse valumaan siveltimen saumoihin, jolloin liimaukset säilyvät hyvänä ja siveltimen käyttöikä kasvaa.

Tiia

Taitaa mulla olla jo väsymystä ilmassa kohta 10h työpävän jälkeen, mutta nauroin ääneen tätä:

Tarvitset meikkisiveltimien pesua varten:
1) Likaiset meikkisiveltimet

... aika oleellinen asia siveltimien pesussa :D :D Ihana perusteellinen sinä!! :D

Kiitos illan nauruista... ja anteeksi jos et ymmärrä tyhmää huumoriani, en todellakaan sanonu tätä pahalla tai pilkalla <3

Itse siveltimistä... Ovat kyllä aivan omaa luokkaansa nämä EDM siveltimet!! Huippu hyviä ja kestäviä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Saa nauraa :D Ymmärrän todellakin, alkoi itseäkin naurattaa, koska olisihan tuon voinut muotoilla vähän fiksumminkin :D Hyvää viikonloppua!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Saa nauraa :D Ymmärrän todellakin, alkoi itseäkin naurattaa, koska olisihan tuon voinut muotoilla vähän fiksumminkin :D Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Meikit
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Mineraalimeikkien ABC – kaikki mitä olet halunnut tietää mineraalimeikeistä
Kesän raikkain ja hehkuvin meikkilook