Green Beauty Awards 2016: Meikit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

luonnonkosmetiikan-parhaat-valinnat-hannamari-rahkoselta

Meikkituotteiden valinta oli tänä vuonna helpompaa kuin muiden kategorioiden suhteen. Kun pohdin vuoden parhaita meikkituotteita, oli selvää että valintaperusteet pohjautuvat ennen kaikkea tuotteiden jatkuvalle luotettavuudelle. Yksi luotettavuuden osa on se, ettei tuotteiden pysyvyydestä tarvitse huolehtia meikkaamisen jälkeen. Näiden lisäksi suurta roolia arvioinnissa näyttelivät tuotteiden pigmenttipitoisuus, monikäyttöisyys ja toimivuus monenlaisissa olosuhteissa arjesta juhlaan.

Tässä kategoriassa on jopa kahdeksan samaa tuotetta kuin viime vuoden vastaavassa ja mielestäni se on vain hyvä asia. Olen löytänyt luottotuotteeni ja se, että niitä voi suositella vuodesta toiseen, on vain positiivista. Erityisen iloinen olen uudesta luonnonkosmetiikan ripsivärilöydöstä, joka löi minut täysin ällikällä.

luonnonkosmetiikan-parhaat-valinnat-hannamari-rahkoselta-2

MEIKKIPOHJATUOTTEET

Paras BB-voide: MOSSA Skin Perfector Tinting Moisturizer

MOSSA on sarjana ollut vuoden hinta-laatusuhteeltaan yllättävin ja laadukkain tulokas. Sarjan BB-voide on osoittautunut ensikokeilusta lähtien luottamuksen arvoiseksi arkimeikkituotteeksi. Se on koostumukseltaan kevyt, oikean sävyinen vaalealle iholleni, sopivasti ihonväriä tasaava sekä nopeasti imeytyvä. Se ei muutu päivän mittaan rasvaiseksi, vaan antaa ihon hengittää ja pysyy mattapintaisena. Voidetta voi halutessaan kerrostaa. Yksi pullo kestää päivittäisessä käytössä parisen kuukautta.

Paras puuteri: Everyday Minerals Semi-Matte Ivory

Tätä mineraalituotetta voi käyttää meikkipohjana sellaisenaan, mutta itse olen mieltynyt siihen viimeisen sipaisun antavana puuterina, joka kiinnittää meikin paikalleen tekemättä ihoa jauhoisen näköiseksi. Ultrahieno koostumus sulautuu ihoon ja tekee meikin pinnasta luonnollisen näköisen. Tuote ei myöskään kuivata ihoa.

Paras meikkipohja: Kjaer Weis

Piirrän rastin seinään sinä vuonna, kun jokin muu tuote kiilaa Kjaer Weisin meikkipohjan ohi. Kyseessä on tuote, joka ansaitsee kaikki maailman kehut ja josta on mahdotonta siirtyä enää mihinkään muuhun, kun sitä on kerran kokeillut! Itse käytän tuotetta peiteaineena, jota levitän sarjan meikkipohjasiveltimellä tummien silmänalusten ylle, silmäluomien pohjustukseksi sekä kasvojen punertaville kohdille kuten poskille, nenänpäähän ja otsan keskelle. Voidemainen koostumus levittyy iholle silkkisesti, erityisesti kun alla on MOSSA BB-voide tai seerumi. Koostumuksessa ei ole lainkaan rakeisuutta, vaan voide todella sulaa osaksi omaa ihonsävyä ja muotoja tehden lopputuloksesta luonnollisimman mahdollisen.Ehdottomasti paras meikkipohja, jota olen koskaan käyttänyt. Suosikkisävyni ovat Like Porcelain ja Paper Thin, joita käytän vaihdellen eri vuodenaikoina. Meikkivoidepohjista saa myös täyttöpakkauksia.

Paras korostustuote RMS Beauty Master Mixer

Vihdoinkin kuultotuote, joka antaa luonnollisen lopputuloksen! Ruusukullan sävyinen voide on siitä erityinen, että se sopii koko kasvoille. Tuote tekee ihon kuulaaksi ja hehkuvaksi ilman minkäänlaista discopalloefektiä. Siksi se sopii erityisen hyvin arkikäyttöön. Käytän korostustuotetta yleensä paikallisesti poskipäilleni, otsalleni, leukaan ja amorinkaaren yläpuolelle. Lopputulos on todella luonnollinen ja kuulas!

Paras poskipuna: Everyday Minerals Girl Friday

Hohdeposkipunat ovat olleet kuluvan vuoden suosikkejani, koska niillä saa niin helposti sitä jotain siihen tavalliseenkin arkimeikkiin, joka ei ehkä muutoin säväyttäisi. Lämpimän ruusun ja purppuran sävyisessä mineraaliposkipunassa on runsas pigmentti, joka tekee siitä erittäin riittoisan. Ultrahieno koostumus sulautuu ihoon samalla tavalla kuin sarjan meikkipohjat. 

Paras aurinkopuuteri: Everyday Minerals Gimme a Kissimee

Tämä on ihana, pigmenttipitoinen ja kullanhohtoisen ruskea aurinkopuuteri, joka ei taita liikaa punaiseen. Sävy tuo lumikin vaaleille kasvoille kaivattua lämpöä etenkin talviaikaan. Puuterilla on helppo tehdä kevyttä contouria tai levittää koko kasvoille. Tärkeintä on valita kuhunkin käyttötarkoitukseen sopiva sivellin ja annostella tuotetta varovaisesti. Lienee sanomattakin selvää, että tämä tuote kestää käytössä pitkään.

luonnonkosmetiikan-parhaat-valinnat-hannamari-rahkoselta-4

SILMÄMEIKKITUOTTEET

Paras ripsiväri: Zuii Volume Mascara

Vuoden löytö! Zuiin ripsivärissä on ihanan tuuhea harjaosa, jolla on helppo saada ripsiväri levittymään tasaisesti. Harjaosa erottelee ripset kauniisti eikä epämääräisiä klönttejä synny. Moni luonnonkosmetiikan ripsiväri saa ripseni näyttämään tavallista lyhemmältä, sillä liian kostea koostumus levittäytyy ja tarttuu vain ripsien tyveen. Zuii tekee ripsistä upean tuuheat ja sitä voi kerrostaa todella helposti. Levitän ripsiväriä 2-3 kerrosta, jotta saan haluamani pitkän ja tuuhean lopputuloksen. Ripsiväri kestää myös itkua ja pientä sadetta suhteellisen hyvin eikä varise päivän mittaan silmien alle.

Paras luomiväri: ZAO Mineral Touch Golden Bronze

Jos tänä vuonna poskipäillä on näkynyt kimmellystä, niin on ollut silmämeikissäkin! ZAO-mineraalihelmiäisluomiväri on koostumukseltaan hienojakoinen ja siinä on suorastaan täydellinen kullanpronssinen ruskea sävy. Myös saman sarjan helmiäispuristeluomiväri sävyssä Bronze on upea ja kestävä kuin mikä. Vuoden löydöt.

Paras kulmatuote: Zuii Taupe -kulmakynä

Tähän valintaan pätee sama laki kuin Kjaer Weisin meikkipohjaan. Viileän ruskean sävyisessä kulmakynässä on tarpeeksi kova koostumus, jonka ansiosta se levittyy hyvin ja antaa kulmakarvoille sävyä luonnollisesti. Kynän viistomainen pää tekee kulmien muotoilusta todella helppoa. Kaikista upeinta on se, ettei kynän sävyssä ole häivähdystäkään tavallisesti kulmakynissä olevaa punapigmenttiä. Väri pysyy paikoillaan koko päivän. 

Paras silmienrajaustuote: Alima Pure Ink ja Alima Pure Luminous Shimmer

Valitsin tähän kaksi suosikkituotettani, jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Alima Pure Ink on hiilenmusta silmänrajauskynä, jolla on vaivatonta tehdä rajaukset sen hyvän levittyvyyden ansiosta. Toinen suosikkini on kullanhohtoinen ja jauhemainen Luminous Shimmer Paparazzi, joka sopii kuivalla siveltimellä levitettynä päiväkäyttöön. Kostealla siveltimellä levitettynä jauhe herää henkiin ja antaa silmiin vaikuttavat metallinhohtoiset rajaukset. 

luonnonkosmetiikan-parhaat-valinnat-hannamari-rahkoselta-3

HUULIMEIKIT, TUOKSUT JA KYNSITUOTTEET

Paras huulikiilto: Lily Lolo Lipgloss

Kuluneena vuonna olen käyttänyt hyvin harvoin huulikiiltoa, mutta silloin kun olen sitä käyttänyt, valinta on aina ollut Lily Lolo. Merkin huulikiillot ovat mehevän täyteläisiä eivätkä ne tee huulia tahmaisiksi. Huulikiillot ovat itselleni pääasiassa arkimeikin kanssa käytettäviä, helppo tapa tuoda pientä lisää muutoin tavalliseen meikkiin. Huulikiilto pysyy kiiltävänä ja kosteana pitkään eikä se kuivahda huulille. Suosikkisävyni ovat vanhan roosainen English Rose, puhtaan pinkki Scandalips ja hennon persikkainen Whisper.

Paras huulipuna: Absolution

Toistamiseen vuoden parhaaksi huulipunamerkiksi valikoituu tämä ranskan tyylitär. Absolutionin punissa on sykähdyttävät aikuiselle sopivat sävyt ja erinomaiset pigmentit. Huulipunat levittyvät huulille kuin unelma ollen silti kestävimpiä luonnonkosmetiikan punia, joita olen milloinkaan kokeillut. Kukkainen tuoksu ja hoitava koostumus kruunaavat koko paketin.

Paras huultenrajauskynä: Zuii

Kukkaismeikkisarjan huultenrajauskynät ovat riittävän kovia ja kuivia pitääksen huulipunan paikallaan koko päivän. Kestävin huulimeikki syntyy rajaamalla ensin huulien reunat ja värittämällä sen jälkeen koko huulten pinta-ala huultenrajauskynällä ennen huulipunan levittämistä.  Tämän ansiosta huulen pinta on kuivempi ja huulipuna tarttuu pinnalle kestävästi.

Paras huulirasva: Hurraw!

Minulla on yksi huulirasva jokaisessa laukussani, mutta myös takkini taskussa ja lompakossani. HURRAW!-voiteet ovat edullisia, hoitavia ja tuoksuiltaan luonnollisen pirteitä.

Paras sävyttävä huulivoide: Everyday Minerals

Ennen EDM:n huulisävytteitä en voinut ymmärtää huulisävytteiden ideaa. Useimmissa kun on niin kostea koostumus ja voimakkaat pigmentit, jotka vain levittyivät huulteni uriin saaden huulimeikin näyttämään kaikkea muuta kuin huolettoman tyylikkäältä. Skeptisyys sai väistyä kuitenkin näiden upeuksien tieltä. Koostumus on kosteuttava, mutta ei missään nimessä leviävä – tästä saa kiittää kandelillavahaa, joka on yksi kestävimpiä kasvivahoja. Sävy pysyy juuri siinä kohdassa mihin se on levitetty. Suosikkejani ovat vaaleanpunertava Inspire ja pinkkiin taittava pronssinen Jubilee.

Paras kynsilakka: Kure Bazaar

Tämän merkin kynsilakkoihin ei ole tarvinnut milloinkaan pettyä. Lakat ovat 85 % luonnollisia ja niissä on käytetty muun muassa perunaa ja maissia. Lakat levittyvät kynnelle tasaisesti, kuivuvat nopeasti ja kestävät käytössä hyvin.

Paras kynsilakanpoistoaine: Kure Bazaar Eau Dissolvante Hydratante á la Rose

Luovuin kynsienlakkaamisesta lähes kokonaan ennen kuin Kuren kynsilakanpoistoaine tuli saataville. En vain voinut sietää kemiallisten poistolakkojen hajua, joka sai voimaan pahoin ja kuivatti kynnen pinnan sekä kynsinauhat täysin. Kure Bazaarin poistoaineessa liuottavat ainesosat on uutettu sokeriruo’osta, vehnästä ja maissista. Tuote ei haise pahalle, sillä siinä ei ole lainkaan asetonia tai etyyliasetaattia. Kynnet jäävät ruusun tuoksuisiksi ja puhdistuvat kynsilakan jämistä erinomaisesti.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Emppu

Kiitos ihanasta blogista ja hyvistä luonnonkosmetiikka vinkeistä! <3
Itselläni on myös ehdottomia suosikkeja, mm. Madaran ihonhoitotuotteet, RMS meikkivoide sekä Zuiin meikkivoide. Kjaer Weisin meikkivoide kiinnostaisi, mutta sopiikohan se pintakuivalle iholle. Osaatko sanoa, että onko Zuiin ja Kjaer Weisin meikkivoiteet turvallisia myös raskausaikana? Kiitos tuhannesti vastauksista ja hyvää uutta vuotta! :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Emppu!

Kjaer Weisin meikkipohja on voidemainen kuten käyttämäsi RMS, mutta Kjaerin versio on kuitenkin siihen verrattuna hieman kuivempi koostumukseltaan ja siten myös peittävämpi. Itselläni oli viime vuonna pintakuiva iho ja käytin Kjaeria myös silloin. Käytön mukavuus ja voiteen ulkonäkö kasvoilla riippuu tietysti pintakuivuuden määrästä ja laajuudesta. Jos pintakuivuutta on runsaasti, en suosittele Kjaeria ainoana meikkipohjana, vaan ehdotan että levität pohjalle hyvin imeytyvän kosteusvoiteen, tehokkaan seerumin tai kevyen BB-voiteen (esim. MOSSA) ja levität meikkipohjaa vain paikallisesti niihin kohtiin, jotka kaipaavat eniten peittoa. Vaikka nykyään ihoni ei olekaan pintakuiva, käytän Kjaerin meikkipohjaa aina edellä mainitulla tavalla.

Zuii ja Kjaer Weis ovat molemmat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten niitä voi käyttää hyvillä mielin myös raskauden aikana. Ne eivät sisällä mitään haitallisia öljyjohdannaisia, parabeeneja tai muita yleisesti markettikosmetiikassa sisältäviä kemikaaleja, joiden pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu. Toki raskauden aikana on syytä välttää ylimääräistä kemikaalikuormitusta, mutta sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina parempi vaihtoehto kuin synteettisesti tuotetut vaihtoehdot :)

Kiitos kommentistasi ja toivottavasti sait vastauksestani apua! :)

Vastaa
ripsiin

Onko Zuii:n ripsiväri paras tilanteisiin, jossa ripsivärin tulisi kestää myös hiukan onnen kyyneleitä? Millainen kestävyys Kjaer Weisin ripsivärillä mahtaa olla Zuii:n ripsiväriin verraten?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka Ripsiin!

Itse en ole saanut Zuiilla tai Kjaerilla haluamaani lopputulosta tuuheuden tai kestävyyden puolelta. Sen sijaan tähän mennessä aivan ylivoimaisin vaihtoehto on ollut Avrilin ripsiväri, josta kirjoitin eilen: https://hannamarirahkonen.seravo.fi/yellowmood/paras-luonnonkosmetiikan-ripsivari/

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Hiukset
Green Beauty Awards 2017: Tiimin suosikit

yellowmoodmedia