Mikä on luonnonkosmetiikan paras ripsiväri? Kahdeksan ripsivärin joukosta löytyi monta helmeä

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Luonnonkosmetiikan ripsiväri on ollut monelle – myös allekirjoittaneelle – se meikkipussin haastavin vaihdettava. Sopivan ripsivärin valintaan ei ole olemassa yhtä toimivaa keinoa, koska valintaan vaikuttaa moni tekijä; omat mieltymykset, ripsien taipuisuus ja luonne, silmien kosteus sekä ihotyyppi. Testasin tätä juttua varten kahdeksan erilaista ripsiväriä, joista löytyi monta suosikkia. Suurin osa tuotteista on alennuksessa House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä, jotka kestävät 11.-15.5.

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 10

Kaukana ovat ne päivät, jolloin luonnonkosmetiikan ripsivärejä kokeillessa tulos oli jokaisella kerralla joko tyngät ripset tai loppupäivästä pandasilmät. Olen testannut luonnonkosmetiikkaa yli 13 vuoden ajan ja ylivoimaisesti vaikeinta on löytää korvaaja synteettiselle luottoripsivärilleni. Nyt olen kuitenkin löytänyt sen oikean – tai ennemminkin monta oikeaa, koska tämä testikierros onnistui yllättämään.

Valitsin tähän ripsiväritestiin kolme entuudestaan kokeilemaani ripsivärejä (Avril, Kjaer Weis Lengthening ja Lily Lolo), mutta loput viisi olivat täysin uusia tuttavuuksia. Ennen kuin menen testituloksiin, haluan pohjustaa hieman arviointiin vaikuttavia tekijöitä, sillä jos yksi ripsiväri sopii jollekin, se ei automaattisesti sovi toiselle.

Omat haasteensa ja kriteerinsä sopivan ripsivärin löytymiseen asettaa se minkälaista lopputulosta hakee (tuuheuttavaa, kestävää, pidentävää, erottelevaa vai tosi kevyttä ja luonnollista), kuinka kosteat silmät ovat, mikä oma ihotyyppi on ja kuinka taipuisat omat ripset ovat.

Luonnonkosmetiikka Ripsivari

Sante Big Lash

Ripsivärien arviointikriteerit

Vaikka jokaisella on ripsivärin suhteen yksilölliset toiveensa ja vaatimuksensa, tämä testi antaa kattavan läpileikkauksen erilaisten ripsivärien luonteesta ja siitä lunastavatko ne lupauksensa vai eivät. Arvioin jokaista ripsiväriä luonnollisesti omista toiveistani ja toimivuuden kokemuksesta käsin – jos jokin tuote ei toiminut minulle, se saattaa silti toimia sinulle.

Arvioitani lukiessa kannattaa huomioida se, että minulla on herkästi kostuvat, joskaan ei muutoin herkät silmät. Ripseni ovat vain vähän kaartuvat, keskitummat, keskipaksut, hieman lasimaiset ja kaipaavat aina taivutusta.

Sitten niihin makuasioihin: rakastan runsasta, tuuheaa ja näyttävää ripsimeikkiä. En koskaan meikkaa ripsiä kevyesti, vaan olen ennemmin ilman ripsiväriä. Saadakseni tuuhean lopputuloksen ripseni kaipaavat useampaa ripsivärikerrosta. Siksi minulle on tärkeää, että ripsiväriä voi kerrostaa ilman pelkoa paksuista tynkäpötkylöistä. Ripsilleni toimii parhaiten runsaat ja kooltaan isot harjat, jotka erottelevat ja levittävät massan tasaisesti (tosin testi osoitti, että tämä ei ole aina harjan reilusta koosta kiinni – pienemmilläkin saa haluamaani jälkeä).

Kannattaa huomioida myös allekirjoittaneen puoliero, joka aiheuttaa sen että valokuvissa oikean silmän ripset ovat runsaammat ja pidemmät kuin vasemman silmän (oikea on ollut myös varjoinen puoli, joka korostaa vaikutelmaa entisestään). Jotkut ripsivärit tasasivat tätä luontaista eroa ja toiset korostivat sitä. En testannut mitään ripsiväreistä alaripsiin, koska minulla ei ole tapana meikata niitä.

Arvosana-asteikkona on 4-10, eli mitä korkeampi numero sitä paremmin tuote vastasi odotuksia ja ihastutti. Tekstissä ripsiväriarvostelut eivät ole järjestyksessä, mutta kokosin loppuun myös lyhyen koonnin josta lopullinen parhaimmuusjärjestys käy ilmi. Eiköhän lähdetä sitten syynäämään mitkä ripsivärit lunastivat lupauksensa!

Käytä tilauksesi ohessa koodia YHDISTÄ, jolloin eri päivien tilaukset yhdistetään automaattisesti. Tilauksia aletaan pakkaamaan maanantaina 16.5. ja koodia käyttämällä sinun ei tarvitse maksaa useita postikuluja.

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari Luonnonkosmetiikan Ripsivari Boho Jungle Mascara

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Boho Jungle lupaa pidentää ja erotella ripsiä tehokkaasti. Harjaosa on muhkea, mutta sen lyhyet ja tiiviit kumipiikit saavat pohtimaan ennen käyttöä antaako harja riittävästi tuuheutta (kyllä antaa!). Massa itsessään on mattaisen mustaa ja tottakai kosteaa, mutta ei ihan yhtä notkeaa kuin monissa muissa tämän testin ripsiväreissä.

Harjan mukana massaa ei tule kerralla kovin paljoa, kun vertaa vaikkapa Santen Big Lash -ripsiväriin, joka on täysin toista maata. Vaikka tämäkin ensin epäilyttää allekirjoittanutta, jäljestä saa koukuttavan siistiä! Ripsiväriä voi rakentaa haluamaansa intensiteettiin samalla, kun se erottelee ripset todella kauniisti. Mielestäni lopputulos muistuttaa tasaisuudessaan tiheitä ja luonnollisia irtoripsiä, vaikken sellaisia ole koskaan käyttänytkään.

Jos ei pidä supertuuheista ripsistä, tällä saa 1-2 kerroksella todella kevyen ja eteerisen lookin. Taivutukset pysyvät lähes koko käyttöajan. Ripsari ei varise, mutta yhden miinuksen se saa. Luonnostaan kosteiden silmieni kanssa ripsiväri leviää päivän mittaan jonkin verran ylä- ja alaluomille, vaikka en käytä ripsiväriä alaripsissä. Arjessa tämä ei minua häiritse, koska siistiminen on helppoa eikä leviäminen ole dramaattista, mutta juhlatilanteessa valitsisin jonkin pysyvämmän ripsivärin (alempana on muutama 10/10 arvion saanut ripsiväri).

Boho Jungle pidentää hillitysti, ennemminkin tämä erottelee ja antaa upeaa tuuheutta. Tuuheuden rakentamiseen tarvitsee 2-3 ohutta kerrosta, mutta kumiharjan ansiosta lopputulos on sileä, siro, hillitty, luonnollinen ja siistin klassinen. Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan olisiko tämä juuri se arjen luottokumppani sinulle – sen verran hyvä kokonaisuus on kyseessä!

Arvosana: 8 ½/10

Boho Jungle on alennuksessa lauantaina hintaan 13 € (norm. 17,50 €).

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 6 Luonnonkosmetiikka Ripsivari Avril

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Avril Organic Volume lupaa pidentää, pysyä pitkään, levittyä tasaisesti ja antaa ripsille volyymia. Kartionmallinen kuituharja on todella erotteleva ja aavistuksen paksu, jonka ansiosta ripsiväriä on todella miellyttävä levittää.

Jo ensimmäinen kerros pidentää tasaisesti kaikkia ripsiä ja tekee niistä ilmavat sekä erotellut. Ripsivärimassa on sopivan napakkaa ja nopeasti kuivuvaa. Tuotetta voi kerrostaa vailla huolta siitä, että ripsistä katoaisi pituus ja niistä tulisi tönköt. Itse asiassa kerrostamisella vaikutus on päinvastainen: ripsiin saa tuntuvasti ja näkyvästi pituutta, volyymia sekä tuuheutta.

Avrilin ripsiväri säilyttää taivutuksen lähes koko päivän. Se ei varise ja kestää niin urheilua kuin kevyttä sadettakin. Pois pestessä ripsiväri ei myöskään ärsytä silmiä. Uskallan väittää, että Avrilin ripsiväri toimii lähes kaikilla – sen verran positiivista palautetta siitä on minulle vuosien aikana laitettu.

Avril sopii kaikille, jotka etsivät kestävää, toimivaa ja luotettavaa ripsiväriä, jolla saa siistin lopputuloksen – pitipä sitten kevyemmästä lookista tai muhkeammasta lopputuloksesta.

Arvosana: 9 ½/10

Avrilin ripsivärit ovat alennuksessa keskiviikkona hintaan 8 € (norm. 11,50 €).

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 3 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Lily Lolo Big Lash

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Lily Lolo Big Lash lupaa tuuheuttaa, pidentää, täyteläistää, kuivua nopeasti, olla varisematta ja sopia myös herkille silmille. Ripsiväriharja on muhkea ja tiimalasin muotoinen: harjakset ovat reunoilta pidemmät kuin keskeltä.

Vaikka harja on reilun kokoinen, se annostelee ensimmäisellä kerroksella ripsivärimassaa ripsiin ohuesti ja vähän kerrallaan. Harja erottelee todella fantastisesti, tämän näkee myös kuvasta. Kahdella ensimmäisellä kerroksella en vielä saanut riittävästi tuuheutta tai pituutta, mutta kolmas teki taikansa. Kolmannella kierroksella ripsari paakkuuntui kevyesti, itseäni se ei häiritse koska lopputulos on kuitenkin todella linjakas ja siisti (tämän voi ennaltaehkäistä pyyhkimällä ylimääräinen massa hylsyyn ennen levittämistä).

Ripsivärimassa on moneen muuhun tämän testin tuotteeseen verrattuna runsaampaa ja tanakampaa. Kerrokset kuivuvat nopeasti ja taivutus pysyy samanlaisena koko päivän (olen testannut tätä aiemmin myös hellekeleillä ja silloinkin kokemukseni oli sama). Tuote ei varissut tai levinnyt lainkaan, tästä myös suuri plussa. Poispesu onnistuu mutkitta ja tällä ripsivärillä on helppo saada myös tuhdimpi spider-look.

Kokonaisuudessaan tämän ripsivärin levittyvyys, ripsien erottuvuus ja massan tarttuminen on täydellinen. Big Lashilla saa helposti sekä luonnollisen että runsaamman lopputuloksen.

Arvosana: 10/10

Lily Lolon Big Lash on alennuksessa lauantaina hintaan 14 € (norm. 20,90 €).

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 5 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Madara Deep Matter

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Mádara Deep Matter Bold Volume lupaa olla kerrostettava, antaa syvyyttä katseeseen, ravita, vahvistaa, tuuheuttaa, pidentää ripsiä yksi kerrallaan, levittyä helposti ja pysyä hyvin. Ripsivärissä on erotteleva kumiharja, joka korostaa ripsien muotoa sekä pituutta ja jossa on perinteinen kartiomainen muoto. Ripsivärimassa itsessään on notkeaa ja ensimmäisellä kerroksella on todella helppoa saada aikaan siistiä ja tarkkaa jälkeä: tuote erottelee ripset todella selkeästi.

Tuuheutta haluavan pitää rakentaa sitä kerrostamalla. Massa kuivuu muihin tämän testin ripsiväreihin verrattuna aavistuksen hitaammin, joten kerrostusten välissä on hyvä odotella 45-60 sekuntia (monien muiden kohdalla uuden kerroksen voi usein tehdä jo 10-30 sekunnin kuluessa). Itse sain ripsarilta kolmannella kerroksella kaipaamaani tuuheutta, mutta samalla ripset menivät hieman klönttisiksi ja niitä piti harjata kuivalla ripsiharjalla lopputuloksen siistimiseksi.

Mádaran ripsiväri saa miinusta siitä, että taivutukset lässähtävät – ei kokonaan – mutta näkyvästi jo ensimmäisellä kerroksella. Tämä ripsiväri sopii parhaiten heille, joilla on luonnostaan taipuisat ripset ja jotka kaipaavat ripsiväriltä näyttävää erottelevuutta sekä kevyttä tuuheutusta, ei niinkään pidentävää vaikutusta.

Arvosana: 7 ½ /10

Madaran ripsiväri on alennuksessa torstaina hintaan 18 € (norm. 24,90 €).

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 2 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Sante Big Lash

Kuvassa ripsiväriä on neljä ohutta kerrosta.

Sante Big Lashes lupaa intensiivistä tuuheutta ja dramaattista lopputulosta. Ripsivärissä on isoin koskaan näkemäni harja, joka on kumia. Harjakset eivät piikkejä, vaan ohuita kumilipareita, jotka muodostavat reilun kokoisen kierteen. Jo pelkkä harja lataa omat odotukseni kattoon, sillä kokemukseni mukaan juuri suurilla harjoilla saa näyttävän lopputuloksen. Ripsivärimassa on notkeaa ja sitä on harjassa reilusti, siksi jo parilla vedolla saa valmista. Jos haluat supersiistin lopputuloksen, kannattaa massaa sutia ennen levittämistä hylsyyn (itse en näin tehnyt näihin kuviin, mutta aion tehdä jatkossa).

Jo ensimmäinen kerros on mielettömän kaunis sekä näkyvästi ripsiä erotteleva. Muhkea harja on koostaan huolimatta helppo ja ihana käyttää. Levitys onnistuu sottaamatta myös silmäkulman sisäripsiin, kun käyttää levittämiseen harjan päätä.

Annan ison plussan siitä, että kerrostaminen onnistuu miltei heti edellisen kerroksen jälkeen. Ensimmäisellä kahdella ohuella kerroksella tämä ripsiväri pidentää ja erottelee ripsiä erinomaisesti, mutta myös tuuheutta saa rakennettua kerrostamalla. Omalla kohdallani kolmas ohut kerros takasi haluamani tuuheuden. Neljäs kerros rakensi ripsiin vielä häikäisevän paljon pituutta, itse asiassa paljon paremmin kuin synteettinen luottoripsivärini.

Sante ei varissut tai levinnyt käytön aikana mikä oli ihan mahtavaa ja taivutukset pysyivät tismalleen samanlaisina kuin levittäessä. Jälkimmäinen on itselleni tärkeää, koska minulla taivutukset lässähtävät helposti monien luonnonkosmetiikan ripsivärien kanssa ja silloin silmämeikistä katoaa se wow-efekti jota haen. Ripsari oli helppo pestä pois öljyputsarilla ja musliiniliinalla.

Tämä muhkea ripsari jää allekirjoittaneelle ehdottomasti käyttöön, tällä jos jollain saa pitkät ja tuuheat räpsyripset! Ihastut tähän, jos haet hyvällä tavalla ronskia lopputulosta, olet runsaiden ripsien ystävä ja haluat että ripsiväri erottelee, pidentää sekä tuuheuttaa. Loistava tuote!

Arvosana: 9 ½/10

Santen ripsiväri on alennuksessa torstaina hintaan 9 € (norm. 13,50 €).

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 8 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Kjaer Weis Lengthening

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Kjaer Weis Lengthening Mascara lupaa kestävää koostumusta koko päivälle ja kauniilta näyttävää pituutta. Ripsiväriharja on kuminen ja siinä on tasaiset, samankokoiset harjakset kauttaaltaan. Olen testannut tätä vuosia sitten ja silloin muistan ripsivärin toimineen hyvin. Tällä kokeilukerralla ensimmäinen kerros on supererotteleva ja asettaa tuotteelle kovat odotukset, vaikkei se vielä pidennä tai tuuheutakaan ripsiä. Ilo loppuu kuitenkin lyhyeen.

Seuraavilla kerroksilla ripsistä tulee pidentävän vaikutuksen sijaan tyngät, joskin siistit. Taivutus alkaa latistua hetimmiten, samoin oma tunnelmani. Kun yritän saada kolmannella kevyellä kerroksella ripsiin pituutta, ripsivärimassa ei kerrostu siististi, vaan paakkuuntuu ja korostaa tynkäefektiä. Lisäksi massa kertyy ripsirajaan mikä tekee suttuisen vaikutelman.

Tämä tuote ei syystä tai toisesta sopinut ripsilleni enkä tykännyt lopputuloksesta yhtään, vaikka tiedän tämän klassikon olevan monen luonnonkosmetiikkaystävän luottotuote. Jos pohdit voisiko tämä sopia sinulle, suosittelen lukemaan Emmin arvion tuotteesta täältä – hänelle ja monelle muulle tämä nimittäin sopii! Plussaa tuote saa siitä, että se on tosi helppo pestä pois, joskin se kirveli hieman silmiä. Hylsyyn on saatavilla myös täyttöpakkaus.

Arvosana: 4/10

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 7 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Hynt Beauty

Kuvassa ripsiväriä on kolme ohutta kerrosta.

Hynt Beauty Nocturne Mascara lupaa antaa ripsille pituutta, tuuheuttaa, erotella siististi, ennaltaehkäistä ripsien katkeilua ja olla paakkuuntumatta, sotkematta tai varisematta. Ripsivärissä on tiivis ja kierteinen kuituharja, jonka muoto on peruskartio. Itse ripsivärimassa on paljon kuivempaa kuin muissa tämän testin tuotteissa.

Massa levittyy pehmeästi ja tasaisesti joka ripseen. Harjassa on ripsivärimassaa todella hillitysti, tämä tuote ei siis suttaa, vaan takaa siistin levittyvyyden. Lopputulos on todella luonnollinen, mutta tuuheuden saavuttaminen vaatii aika paljon työstöä. Valokuvastakin voi huomata sen kuinka lopputuloksesta jää uupumaan kaipaamani volyymia ja pituutta – ripsistä tulee hieman tyngät. Tuuheutta sai rakennettua kerrostuksella, mutta samalla pituus kärsi. Taivutukset lähtivät suoristumaan alle tunnissa levittämisestä.

Tämä ripsiväri sopii parhaiten sellaiselle, jolla on luonnostaan taipuisat ripset ja joka hakee erottelevaa, tasaista, hillittyä sekä siistiä lopputulosta. Jos olet tuuheuden ja pituuden perään, suosittelen jotain muuta tämän testin tuotetta (Sante Big Lash, Lily Lolo Big Lash tai Kjaer Weis Im-possible).

Arvosana: 5/10

Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari 4 Luonnonkosmetiikan Ripsivari Kjaer Weis Impossible

Kuvassa ripsiväriä on kaksi ohutta kerrosta.

Kjaer Weis Im-Possible Mascara on upeaan tummanpunaiseen hylsyyn pakattu ripsiväri, joka lupaa näyttävää volyymia sekä runsaat, pitkät ja kaarevat ripset dramaattisella lookilla. Harjassa on mainio innovaatio, sillä siinä on sekä kaareva että litteä puoli. Kaareva osa antaa todella tasaisen lopputuloksen, jossa ripset ovat kauniisti erotellun näköiset, pidemmät ja tuuheat jo ensimmäisellä kerroksella. Kuvassa oikean puolen ripseni on meikattu pelkästään kaarevaa osaa käyttäen.

Harjan litteä puoli puolestaan antaa hillitymmän lopputuloksen. Ripsiin päätyy massaa vähemmän kerralla, jolloin sitä on helpompi työstää tarkasti. Tällä puolella tuuheuden saavuttamiseksi tarvitsee useamman kerroksen kuin kaarevalla harjaosalla. Olen meikannut kuvassa vasemman puolen ripset vain harjan litteällä puolella. Kuten kuvasta huomaa, ripsien välillä näkyy pieni ero: oikeanpuolen ripset ovat pidemmät ja tuuheammat kuin vasemman puolen.

Ripsiväri pysyy kauniisti eikä varise yhtään. En ole itse testannut tätä sateessa, mutta kauneutoimittajani Emmin aiemmassa arviossa tämä ripsiväri ei ollut moksiskaan pienestä sateesta tai luomien rasvoittumisesta. Suurempi hikoilu ja silmien vuotaminen puolestaan saivat ripsivärin hieman leviämään.

Ripsivärimassa on miellyttävän notkeaa ja se levittyy samettisen pehmeästi. Tämän ripsivärin huomattavaan etuun kuuluu se, että jo kahdella ohuella kerroksella saa näyttävää jälkeä. Koostumuksen ja harjan ansiosta kerrostaminen onnistuu todella mutkattomasti eikä lopputuloksesta tule suttuista tai paakkuista. Suosittelen kokeilemaan tätä, jos etsit luotettavaa ripsiväriä joka kestää pieniä sääolosuhteiden muutoksia, pitää taivutukset paikallaan, pidentää ja erottelee. Valitsisin tämän ripsivärin myös juhliin.

Arvosana: 10+/10

Loppuyhteenveto:

1. Sija: Kjaer Weis Im-Possible Mascara

2. Sija: Lily Lolo Big Lash

3. Sija (jaettu): Sante Big Lashes ja Avril Organic Volume

4. Sija: Boho Jungle

5. Sija: Mádara Deep Matter Bold Volume

6. Sija: Hynt Beauty Nocturne Mascara

7. Sija: Kjaer Weis Lengthening Mascara

Mikä on sinun suosikkiripsivärisi luonnonkosmetiikasta?

Instagram – @hannamarirahkonen ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Jenni

Kjaer Weis Im-possible on minulla ollut muutaman kuukauden käytössä ja tykkään siitä todella paljon. Pysyy koko päivän siistinä, vaikka minulla on rasvaiset luomet. Sitä saa työstää enemmän, jos haluaa tai voi tehdä kevyen ja luonnollisen ilmeen.
Tätä ennen olen käyttänyt Lily Lolon Big Lash monen monta tuubia. Sillä jälki on helposti tuuhea ja hyvän näköinen, pysyvyys myös hyvä.
Vaihdoin ihan vaan halusta kokeilla välillä muuta ja sitten julkaistiin Im-possible. Odotin siitä ensin Emmin arviota ja sitten menin ostoksille Jolieen. Se ensimmäinen Kjaer Weis ripsiväri oli minulle myös mieluinen, mutta se ei ollut tuo lengthening. Sillä sai luonnollisen ilmeen ja kauniisti erottuvat ripset, ei niinkään näyttävyyttä. Nykyään kaipaa reilua tuuheutta ja näyttävyyttä, etenkin kun käytän isoja miinus silmälaseja jotka pienentää silmät ihan pikkuruiseksi.

Kiitos kattavasta testistä ja jutusta. Varmaan testataan tyttären kans tuota Avrilia sekä Santen ripsaria.

Vastaa
Noora

Noissa kuvissa olevista lopputuloksista eniten omaa silmää miellyttää Bohon ja Avrilin tuotteet. Ja sama homma ihan omissa silmissä, mulla on toi Bohon ripsari ollu nyt luottotuotteena viime vuodet.

Vastaa
Piia

Ehdottomasti hienoin lopputulos oli mielestäni tuolla Boho Junglella noissa kuvissa. Ei sellaisia nokitikkuja

Vastaa
Katariina

Kiitos tästä artikkelista. Itselleni heräsi kuitenkin kysymys. Silmäni ovat äärimmäisen herkät ja sopivaa ripsiväriä on hankala löytää, osaatko sanoa, mikä näistä olisi herkkäsilmäiselle paras vaihtoehto?

Vastaa
OliviaRantala

Kiitos kattavasta artikkelista. Löytyykö mahdollisesti sinulta tai joltain muulta kokemusta BENECOS:in natural lashes mascarasta? Miten hyvä mahtaa olla?

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnollinen hampaidenvalkaisu Warpaintilla
Yellow Moodin marraskuun parhaat
Parasta luonnonkosmetiikkaa kesävartalolle
Rakkaudesta pitkiin aamiaisiin