Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tässä tekstissä laitetaan luonnonkosmetiikan ripsivärit suurennuslasin alle ja vertaillaan viittä mielestäni parasta mascaraa. Valitsin tuotteita, jotka ovat paitsi omia lemppareitani, myös laajasti suosittuja ja tykättyjä. Ripsiväri on yksi vaikeimmista kosmetiikkatuotteista suositella, sillä sen sopivuuteen vaikuttaa niin moni asia. Kokosin tähän juttuun avuksesi kolme parasta vinkkiäni, jotta ripsivärin ostaminen olisi helpompaa ja löydät varmemmin juuri itsellesi sopivan tuotteen.

Luonnonkosmetiikka Ripsivari

Kolme askelta ripsivärin valinnassa

1) Mieti tarkasti millaista lopputulosta haet

On ihan turha havitella näyttäviä räpsyripsiä luonnolliseen lopputulokseen tähtäävän mascaran kanssa. Toisaalta taas, vaikka minä tai kuka muu vaan suosittelisi maailman parhaana ripsivärinä jotakin tuuheuttavaa tuotetta, se ei varmasti ole mieleesi, mikäli pidät kevyestä lookista. Pohdi siis huolellisesti millaisista ripsistä pidät ja valitse ripsiväri aina sen mukaan.

Luonnonkosmetiikan Ripsivarit

2) Harjalla on väliä!

Harja määrittää paljonkin, millaista jälkeä tuotteella tulee. Yleisesti ottaen, mitä isompi harja, sen tuuheuttavampaa ja näyttävämpää jälkeä on luvassa. Vastaavasti taas pienempi harja tähtää yleensä luonnolliseen tai pidentävään lopputulokseen. Hyvä vinkki on miettiä ripsivärejä, joista olet aiemmin pitänyt, millainen harja niissä on ollut? Samantyylistä harjaa etsimällä löydät varmimmin uusia toimivia tuotteita.

Harjahommissa kannattaa ottaa huomioon oma silmänmalli ja ripsien pituus. Kookkaan harjan kanssa voi olla yksinkertaisesti mahdotonta saada hyvää jälkeä aikaan, mikäli omat ripset ovat kovin lyhyet ja/tai luomet hyvin raskaat. Tällöin pienemmällä harjalla on helpompaa työskennellä ja saat helpommin luotua näyttävyyttä ripsiin. Pienen harjan kanssa tavoitat jokaisen ripsen ja saat värin vietyä aivan ripsien tyveen asti.

3) Vedenkestävä vai vesiliukoinen?

Vedenkestävä ripsiväri pitää ripsien taivutuksen kaikista parhaiten, joten sellainen kannattaa valita, mikäli taivutuksien pysyminen on haasteesi. Vedenkestävän kurja puoli on sen huono pysyvyys rasvaisella iholla. Vedenkestävähän on öljyliukoista ja rasvaisen ihon öljyisyys saa vedenkestävän ripsivärin sulamaan, mikä näkyy sen leviämisenä luomille. Tästä syystä rasvaisen ihon omistajien kannattaakin suosia vesiliukoisia tuotteita. Tähänkin vaikuttaa paljon myös silmänmalli, raskailla luomilla ripset osuvat helpommin luomiin ja ongelma korostuu.

Vedenkestävää voi laittaa myös pelkästään ripsien tyveen, ikään kuin lukitsemaan ripsien taivutuksen paikoilleen. Ripsien pituuksiin voi puolestaan levittää vesiliukoista väriä. Tämä vaatii toki kaksi eri ripsiväriä, mutta antaa parhaimman tuloksen silloin, kun haasteena on sekä taivutusten pysyvyys että ripsivärin tuhriutuminen rasvaisille luomille.

Paras Luonnonkosmetiikka Ripsivari

Vertailussa viisi huippua luonnonkosmetiikan ripsiväriä

Valitsin vertailuun viisi mielestäni parasta luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joiden tiedän olevat suosittuja laajemminkin. Vielä ennen vertailua muutama sana ripsistäni, jotta tiedätte mistä näkövinkkelistä olen vertailun tehnyt. Ripseni ovat melko helpot, sillä ne kaartuvat kauniisti ilman ripsentaivutusta ja niissä on hyvin pituutta. Suuri haaste ripsiväriin liittyen on kuitenkin rasvainen ihotyyppini, joka saa ripsivärin leviämään helposti. Tästä syystä suosin vesiliukoisia tuotteita, jotka kestävät paremmin luomien rasvoittumista päivän mittaan.

Olen aina havitellut mahdollisimman näyttäviä ripsiä, joten tuuheuttavat ripsivärit suurella harjalla ovat yleensä eniten mieleeni. Viime vuosina olen innostunut myös hieman luonnollisemmista ripsistä ja tässä vertailussa on mukana myös yksi selkeästi kevyemmän lopputuloksen jättävä tuote.

Lily Lolo Big Lash Mascara

Lily Lolon Big Lash Mascaran tiimalasin muotoinen suuri harja antaa lupauksen näyttävyydestä. Sitä tällä ripsivärillä, nimensä veroisesti, totta tosiaan saa. Pysyvyys on hyvä, joskin ripsiväri saattaa välillä karisuttaa murusen jos toisenkin, mutta ei mitään dramaattista tai elämää häiritsevää varisemista.

Ripsivärin massa on runsasta, jonka vuoksi paakut ovat pienenä vaarana. Tämä on kuitenkin helppo taklata pyyhkimällä enimmät värimassat hylsyn reunaan. Tätä tekniikkaa suosittelen oikeastaan kaikkien tuuheuttavien ja runsaiden ripsivärien kanssa.

Tästä ripsiväristä on useampikin kommentoinut, että se pitää taivutukset yllättävän mallikkaasti. En voi kuitenkaan ottaa asiaan kantaa, koska en taivuttimia itse siis käytä. Kokonaisuutena, ja suht edullinen hinta huomioiden, Big Lash kiilaa näiden selkeästi tuuheuttavien ripsivärien kärkisijalle itselläni, erittäin hyvä tuote!

Lily Lolo Big Lash Mascara

Absolution Le Mascara

Absolutionin ripsiväri on hyvin samantyylinen edellä mainitun Big Lashin kanssa. Myös tässä on suuri tiimalasiharja ja runsas massa. Näyttävyyttä saa jo yhdellä kerroksella ja sitä on helppo rakentaa useammalla kerroksella paljonkin lisää. Oikeastaan hyvinkin paljon ja Absolutionin ripsiväri onkin kaikkien isoista ripsistä haaveilevien ykköshankinta.

Myös tätä ripsiväriä vaivaa pieni variseminen, mutta otan sen vastaan mieluummin kuin ripsivärin varsinaisen leviämisen. Pienet varisseet murut on todella helppo vain pyyhkäistä pois. Sanoisin siis tässäkin pysyvyyden olevan kaiken kaikkiaan hyvä.

Kokonaisuutena Absolution on erittäin lähellä Lily Loloa ja mikäli tykkäät toisesta, varmasti pidät myös toisesta. Saan itse Absolutionilla aavistuksen vielä enemmän näyttävyyttä, mutta taidan silti kallistua Lily Loloon, jos on ihan pakko valita jompi kumpi. Hintaero on näiden kahden välillä kuitenkin melko suuri kääntyen Lily Lolon eduksi. Absolutionin ripsiväri kannattaa kuitenkin ehdottomasti testata, mikäli rakastat näyttäviä ripsiä!

Avril Le Mascara

Avrilin klassikkomascara on mielestäni paras “yleisripsiväri”, joka sopii monille. Harja on suuri, mutta ei aivan niin yhtä jättikokoinen, mitä kaksi aiemmin mainittua. Lopputulosta on helppo säädellä, ja kerrostamalla saa vaivattomasti hyvinkin näyttävät ripset. Ostan tämän ripsivärin aina silloin, kun alla on huonoja ripsivärikokeiluja ja haluan takuuvarmasti toimivan tuotteen, jolla saan ripsistä kivan näköiset.

Avrilin värimassa ei ole yhtä paksua, mitä Absolutionilla ja Lily Lololla, tästä syystä Avrililla on helpompi saada siistit ja paakuttomat ripset. Pysyvyys on omalla kohdallani ehkäpä paras. Ainoastaan ihon oikein paljon rasvoittuessa väri saattaa joskus napata yläluomeen, mutta muuten tämä ei ainakaan omalla kohdallani varise eikä perusmenossa leviä.

Jännä muuten, että vastoin odotuksiani Avrilin tuuheuttava ripsiväri ei lukeudu suosikkeihini, vaikka ennakkoon ajateltuna juuri sen luulisi olevan enemmän mieleeni. Tämä on hyvä muistutus, että kaikki saman merkin tuotteet eivät ole itselle sopivia, myöskään ripsivärien kohdalla. Muista aina myös kurkata harja, se purkin kyljessä lukeva sana (tuuheuttava, pidentävä…) ei kerro harjan tavoin, voisiko tuote olla juuri sinulle mieluinen. Ja lopulta ainoastaan testaamalla selviää, onko tuote juuri itselle sopiva.

Luonnonkosmetiikka Paras Ripsivari

Boho Jungle Mascara

Kaikki kolme ensin mainittua ovat perinteisiä harjoja kun taas tämä Bohon Jungle Mascara ja seuraavaksi tuleva Kjaer Weis ovat kumiharjoja. Yleensä olen enemmän perinteisten harjasten ystävä, mutta tämä suurehko kumiharja on todella hyvä.

Jungle Mascara sanoo olevansa pidentävä, mutta saan tämän avulla luotua jonkin verran myös tuuheutta. Ripsiväri on oikeastaan aika täydellinen yhdistelmä pituutta ja tuuheutta, jotta lopputulos on kaiken kaikkiaan siisti, mutta näyttävä. Voisin kuvitella myös tämän olevan, Avrilin Mascaran tavoin, monille mieleen. Yhdellä kerroksella ripsistä tulee todella kauniin luonnolliset ja kerroksia lisäämällä voi säädellä helposti lopputulosta.

Pysyvyys on tässä mielestäni suht samaa tasoa Avrilin kanssa, tämä ei varsinaisesti varise (paitsi jostain syystä ihan superharvoin), mutta joskus saattaa ihan kevyesti levitä luomien rasvoittuessa. Bohon Jungle Mascaraa kannattaa mielestäni ehdottomasti kokeilla, se on kokonaisuutena loistava.

Kjaer Weis Lenghtening Mascara

Kjaer Weisin ripsiväri oli ensimmäinen oikeasti hyvä luonnonkosmetiikan ripsiväri, mikä Suomen markkinoille rantautui. Sittemmin valinnanvaraa on tullut vaikka kuinka paljon, ja hyvä niin, mutta pidän edelleen kovasti Kjaerin mascaran jättämästä kauniista lopputuloksesta. Pieni kumiharja tavoittaa kaikista uloimmatkin ripset ja väri on helppo harjata myös alaripsiin.

Tällä ei saa aikaan mitään megaräpsyttimiä, mutta pituutta se kyllä korostaa hyvin. Itselläni tämä myös pysyy erittäin hyvin, sillä se on huomattavan vesiliukoinen, eikä ole moksiskaan luomieni rasvoittumisesta. Päinvastaisiakin kokemuksia olen tosin kuullut ja veikkaisin sen johtuvan helposti vuotavista silmistä. Vettä kun tämä ripsiväri ei tosiaan kestä.

Kjaerin mascara kannattaa huuhdella pois pelkällä vedellä, se nimittäin lähtee kaikista helpoiten pois ihan vaan sillä tyylillä. Omiin ripsiini saman sarjan tuuheuttava versio ei puolestaan toimi ollenkaan, mutta käytän tyytyväisenä tätä alkuperäistä mallia osana kevyttä arkimeikkiä. Aina kun ostan tämän ripsivärin uudelleen (tai siis täyttöpakkauksen siihen, tuotehan on uudelleen täytettävä), muistan, miksi se on pitkäaikainen suosikkini. Lopputulos on yksinkertaisesti todella kaunis!

Päivitys: Tämän artikkelin kirjoituksen jälkeen Kjaer Weis -suosikikseni on noussut näyttävämpää jälkeä tekevä Im-Possible Mascara. Voit lukea siitä lisää Syksyn 2021 kiinnostavimpien kosmetiikkauutuuksien artikkelista.

Kjaer Weis Ripsivari

Lue myös muita tuotevertailuja:

Vertailussa 5 suosikkiani huulipunista

Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet

Vertailussa hyaluronihapposeerumit

Viisi parasta silmänympärysvoidetta

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita