Pihistä ja panosta: meikit 1/2

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tykätty pihistä & panosta -juttusarja saa jatkoa kun vertailuun pääsevät edulliset meikit ja niiden kalliimmat vaihtoehdot. Kannattaako panostaminen aina vai saako pihistämällä myös yhtä hyvää? Aloitetaan meikkien läpikäynti meikkipohjaan liittyvistä tuotteista ja jatketaan seuraavassa artikkelissa silmä- ja huulimeikeillä.

Toivon tämän juttusarjan helpottavan sinua ostoksilla ja tilanteissa, joissa koet säästämisen tarvetta, mutta et ole silti valmis tinkimään laadusta. Meikkien kohdalla on muutamia tuoteryhmiä, joissa edulliset meikit eivät joko ole erityisen hyviä tai sitten valinnanvaraa on todella hintsusti. Onnistuin keksimään oikeastaan kaikkiin muihin edullisen ja arvokkaamman vaihtoehdon, mutta pohjustustuotteiden kohdalla se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi – tarjontaa on sillä saralla luonnonkosmetiikassa muutenkin niin vähän. Samaten aurinkopuuterin jätin pois, sillä en keksinyt kahta mielestäni hyvää tuotetta, joiden hintaero olisi ollut tarpeeksi selkeä.

Lue myös juttusarjan muut osat:

Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille

Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet

Meikkivoide

Meikkivoiteissa hintataso on luonnonkosmetiikassa hieman arvokkaamman puoleista. Suurin osa tuotteista pyörii 40 euron molemmin puolin, mutta selkeästi tätä edullisempaa laadukasta tuotetta on hankala löytää. Jos/kun kaipaat vaihtoehtoja, kannattaa varautua panostamaan meikkivoiteeseen. Monien muiden meikkien kohdalla valinnanvaraa on enemmän myös edullisemmassa tuotteissa, joten voit halutessasi pihistellä niissä.

Pihistä: Yhden loistavan parinkympin meikkivoiteen kuitenkin tiedän ja se on Laveran Hyaluron Liquid FoundationJa nimenomaan siis tämä linkin takaa löytyvä uudistettu versio. Olen tästä kirjoittanut jo aiemmin kevään parhaiden uutuuksien artikkelissani, sieltä löytyy myös kuva voiteesta kasvoillani. Peittokyky on tässä meikkivoiteessa yllättävänkin hyvä, ehdottomasti yksi luonnonkosmetiikan parhaita. Lopputulos on kauniin hehkuva ja omiaan erityisesti normaalista kuivalle iholle. Sekaiholle ja rasvaiselle iholle voide sopii myös, mikäli pidät kunnolla hehkuvasta pinnasta. Pysyvyys on nimittäin kohdillaan kaikilla ihotyypeillä. Mikäli kaipaat mattaista pintaa, ei tämä tuote ole sinulle, eikä minulla ole valitettavasti ehdottaa mitään edullista tuotetta.

Pihista Panosta Meikkivoide

Panosta: Näistä noin 40 euron voiteista olisin voinut valita mukaan vaihtoehtoisesti monen muunkin tuotteen. Kuten todettua, valinnanvaraa on tässä hintaluokassa huomattavasti paremmin kuin aivan edullisissa tuotteissa. Päädyin ottamaan vertailuun kuitenkin tuotteen, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan jokseenkin pihistä-vaihtoehtoa. Olen kehunut monet kerrat aiemminkin Zuiin Lux-meikkivoiteita ja Lux Luminescent Liquid Foundation pääsi tällä kertaa mukaan. Sen jättämä pinta on nimittäin samaan tapaan reippaasti hehkuva, kuten Laveran Hyaluron -voiteessakin.

Zuii on kuitenkin purkkiaan ja tuoksuaan myöten ylellisemmän oloinen. Zuiille ominainen vahvahko kukkaistuoksu on mielestäni ihana, mutten uskalla suositella tuoksuherkille. Koostumus on notkeampaa ja peittokyvyltään selkeästi kevyempää kuin Lavera. Zuiin voiteella on helpompi saada todella luonnollisen, jopa meikkaamattoman näköinen, silti tasainen iho. Lavera on puolestaan parempi valinta silloin, kun kaipaat peittävämpää tuotetta.

Ihotuntuma on molemmilla voiteilla miellyttävän kosteuttavan tuntuinen, Zuiilla tosin vielä voimakkaammin. Pysyvyys on mielestäni aika samaa luokkaa. Laadullista eroa ei siis juuri ole tai ei ainakaan missään nimessä radikaalisti. Asetankin Laveran voiteen ehdottomasti samalle viivalle tuplasti kalliimpien verrokkien kanssa. Kysymys on oikeastaan siinä, kaipaatko Laveran ominaisuuksilla (peittävä, hehkuva) varustettua lopputulosta. Mikäli toiveissasi on jotakin muuta, varaudu panostamaan enemmän.

Peitevoide

Tämä vertailu on siinä mielessä oikeastaan vähän huono, että valitsemani tuotteet sopivat mielestäni parhaiten keskenään hieman eri tarkoituksiin. Ideaaleinta olisi itseasiassa omistaa ne molemmat! Pihistä-vaihtoehdon puikkomainen tuote sopii mainiosti yksittäisten näppyjen ja punoitusten peittoon, panosta-vaihtoehto on puolestaan omiaan silmien alle. Peitevoidetta valitessa ensimmäinen valintakriteeri pitäisikin aina olla tuotteen sopiminen siihen tarkoitukseen, mihin aiot sitä enimmäkseen käyttää. Paras tuote silmien alle ei välttämättä ole sama kuin paras näppyjen peittäjä.

Pihistä: Laveran peitepuikko on ihan mahtava edullinen tuote piilottamaan finnit ja muut pienet punoitukset. Tämän koostumus sulautuu poikkeuksellisen hyvin ihoon huomaamattomaksi. Paras tuote mitä olen siihen tarkoitukseen koskaan koittanut, siis ihan kaikki hintaluokat mukaan luettuina! Tällä voi kyllä peittää myös silmänalusia, mutta mielestäni tämä ei ole paras mahdollinen tuote siihen tarkoitukseen.

Edulliset Meikit Peitevoide

Panosta: Hyntin peitevoide on tämän hetken suosikkini silmien alle loistavan peittokykynsä ansiosta. Peittävyyttä on tässä mielestäni heittämällä luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista eniten. Voide on pakattu purkkiin, josta itse levitän sitä silmien alle useimmiten ihan vaan sormin. Saan näin pigmenttisen ja tuhdin voiteen parhaiten sulautumaan iholle sormin, mutta kannattaa toki testailla mikä toimii sinulle ja ainakin kokeilla myös sivellintä. Avain onneen on joka tapauksessa oikea annostelu. Tätä voidetta tarvii aivan häivähdyksen vähän, hädin tuskin kosketan purkkia sormen päällä.

Tätä voi toki laittaa myös näpyille, mutta silloin tarvitsen ainakin itse pienen siveltimen, omat nakkisormeni ovat liian suuret tarkkaan työskentelyyn. Tästä syystä tykkään käyttää huomattavasti mieluummin näppyjen peittämiseen Laveran peitepuikkoa, jonka voi taputella paikalleen suoraan puikosta ilman apuvälineitä. Hintaa tärkeämpi kriteeri peitevoideostoksilla pitäisikin olla tuotteen sopivuus omiin tarpeisiin ja käyttötottumuksiin.

Puuteri

Pihistä: Benecosin Translucent Powder pääsee kaikista lähimmäs panosta-vaihtoehdon loistavaa Kjaer Weisin kivipuuteria. Näin edulliseksi tuotteeksi Benecos hoitaa hommansa yllättävän hyvin, mutta ei ole silti Kjaerin tasoa lähellä. Benecos on kuitenkin hyvä valinta satunnaiseen käyttöön sekä iholle, joka ei ole erityisen rasvainen. Se sopii myös, mikäli haluat vain viedä kiillon pois iholta. Oikein hyvä peruspuuteri siis! Jos kaipaat jotakin lisää, panosta Kjaeriin.

Edulliset Meikit Puuteri

Panosta: Kjaer Weisin väritön puuteri (tähän kannattaa ostaa täyttöpakkaus ja punainen kotelo) on monivuotinen suosikkini paristakin syystä. Se tekee ihosta tarvittaessa täysin mattaisen, mutta sillä saa aikaan myös todella huomaamatonta ja kevyttä jälkeä. Puuterin paras puoli on sen kyky hieman häivyttää ihohuokosten näkyvyyttä. Tämä parantaa mielestäni lisäksi ihan selvästi meikin pysyvyyttä. Sekä tässä että Benecosissa on saman tyylinen läpinäkyvä sävy, jota kannattaa ehdottomasti levittää vipan sijaan siveltimellä, jotta saat sen oikeasti sulautumaan iholle. Tummaihoisille nämä kummatkin ovat melko varmasti liian vaaleita, vaikka ”läpinäkyviä” ovatkin olevinaan.

Poskipuna

Poskipunissa on paljon laadullista hajontaa ihan kaiken hintaisissa vaihtoehdoissa. Kannattaa ottaa myös huomioon, ettei pigmenttirikkaus ole poskipunan kohdalla automaattisesti hyvä asia. Se saattaa turhaan vaan vaikeuttaa reipasotteista arkimeikkausta ja synnyttää läiskiä ja rajoja. Erityisesti kiireiselle meikkaajalle, aloittelijoille sekä kevyestä lopputuloksesta pitävälle suosittelen kevyen pigmentin punia. Näitä löytyy kaikista hintaryhmistä, ehkäpä kuitenkin enemmän sieltä edullisemmista sarjoista.

Tutki lisäksi punan hehkuvuusastetta. Hyvin karkeasti yleistettynä: edullisemmissa punissa on jostain syystä monesti enemmän helmiäisyyttä tai jopa hileisyyttä, kun taas kalliimmissa punissa hehku on hienostuneempaa.

Halusin vertailun poskipuniksi raikkaat, ilmettä piristävät ja laajasti monen sävyisille sopivat tuotteet. Näissä on pigmenttiä suht reippaasti (koska sellaisista punista pidän itse), joten mikäli haluat  kevyen sävyn, käytä tuotetta maltilla. Rakastan voidemaisia vaihtoehtoja, sillä ne imartelevat aivan kaikkia ihotyyppejä. Valitettavasti en keksinyt yhtään edullista, raikkaan sävyistä voidemaista tuotetta, joten siitä syystä pihistä-vaihtoehto on puuterimainen.

Pihistä: Bohon poskipuna sävyssä Rose Blossom on superihana, hyvin kevyesti vanhaan roosaan taittava ruusuinen pinkin sävy. Raikas, muttei tippaakaan räikeä. Tämä on periaatteessa mattasävy, mutta poskilla erotan tasaista kuultoa myös, ei kuitenkaan siis minkäänlaisia hileitä. Tämä on ihana myös luomivärinä! Uskallan suositella oikeastaan aivan kaikille. Benecosin poskipunat ovat myös erinomaisia eli mainitsen poikkeuksellisesti tässä kohtaa kaksi tuotetta. Näitä on parissa sävyssä, joista itselläni on käytössä kuvassakin esiintyvä Sassy Salmon, joka on vielä Bohon punaakin raikkaampi.

Edulliset Meikit Poskipuna

Panosta: Alima Puren Cream Blush sävyssä Blossom on paras heleä arkisävy, minkä tiedän. Koostumus on notkeaa ja helposti levittyvää, silti hyvin pysyvää. Jos minun pitäisi käyttää vain yhtä poskipunaa koko loppuelämäni ajan, valitsisin silmiäkään räpäyttämättä tämän. Kerrassaan raikas ja niin imartelevan näköinen iholla. Tämäkin sopii aivan kaikille, sävy on suht neutraali ruusuinen ihanuus. Suosittelen voidemaiseen koostumukseen panostamista aivan erityisesti ikääntyvälle ja/tai kuivalle iholle sekä kaikille maksimaalista raikkautta etsiville. Aavistuksen kostean näköinen pinta taikoo ihoon aivan eri tavalla eloa verrattuna puuterimaiseen koostumukseen.

Highlighter

Highlightereita vaivaa tismalleen sama ”ongelma” kuin poskipuniakin eli tarpeeksi hyvää edullista voidemaista vaihtoehtoa ei ole. Päädyin valitsemaan sekä pihistä- että panosta-osuuksiin puuterimaiset, toisiaan yllättävänkin lähellä olevat tuotteet.

Pihistä: Lavera highlighter on kerrassaan mainio edullinen korostustuote! En tiedä mistä voisin sitä moittia tai mitä jäisin vielä kaipaamaan. En kestä highlightereissa hileisyyttä ja olen muutenkin aika tarkka ettei hehku ole epäluonnollisen metallisen kiiltävää. Tässä Laveran tuotteessa hohto on tasaista ja riittävän maltillista, ei siis lainkaan hileistä. Sävy on viileään taittava ja sopii erinomaisesti viileän vaalealle iholle. Toisaalta se näyttää raikkaalta myös kellertävämmällä ja hieman tummemmallakin iholla, käytä tällöin erityisen kevyellä kädellä. Hinta-laatusuhde on tässä tuotteessa mielettömän hyvä!

Zuii Moon Highlighter

Panosta: Zuii Moon Highlighter on sävyltään lähimpänä Laveraa, siksi valitsin sen mukaan. Zuiin pakkaus on ylellisempi kun taas Lavera on melko arkinen ulkomuodoltaan. Siinä olikin sitten suurin ero, laatu on nimittäin molemmissa yhtä kohdillaan. Laveran tavoin Moon Highlighterin sävy on hyvin raikas, ilmettä kirkastava vaalea. Zuiin hohto on voimakkaampaa, tämä voi olla joko hyvä tai huono asia – sinä päätät. Mikäli aiot käyttää highlighteria myös luomivärinä, on Zuii silloin parempi valinta. Muuten ero on tämän vertailun ehdottomasti pienin, molemmat ovat ihan loistavia tuotteita!

Palataan aiheeseen silmä- ja huulimeikkien tiimoilta seuraavassa artikkelissa aivan pian!

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Tash Sisterhood Feel Free
Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free