Luonnollinen hampaidenvalkaisu Warpaintilla

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

luonnollinen-hampaidenvalkaisu-warpaint-hiilijauheella-2

Hampaat valkoisiksi hiilijauheella?

Tänä vuonna Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoille saapui australialainen Warpaint-hiilijauhe, joka värjää suun mustaksi hampaita pestessä ja lupaa valkaista hampaiden pinnan kiillettä vahingoittamatta. Jauheessa on viittä raaka-ainetta; kookoksen kuoresta valmistettua aktiivihiiltä, bentoniittisavea, appelsiinin kuorta, piparminttua sekä sitruunamyrttiä.

Hammasluun sävy ja hampaiden pinnan värjääntyminen riippuu monista eri tekijöistä, joista suurin vaikuttaja on epäilemättä geneettinen perimä. Joillakin vain on valkoisempi hammasluu kuin toisilla. Toinen iso vaikuttava tekijä on ruokavalio ja esimerkiksi säännöllisesti nautittu kahvi, tupakka tai punaviini, jotka voivat tehdä hampaiden pintaan ajan saatossa kellertäviä värjäytymiä. Hampaan kiille ohentuu iän lisääntyessä, jolloin pinnasta tulee läpäisevämpi ja hammas kellastuu helpommin.

Vaikka oma hammasrivistöni on ollut hammaslääkärien mielestä aina kuntonsa puolesta esimerkillinen ja ”suoraan oppikirjasta”, en ole koskaan omannut supervalkoisia hampaita. Kyse on geeniperimästä ja harmittomasta kosmeettisesta haitasta, jolla ei ole hampaiden kunnon kanssa mitään tekemistä. Hammasluuni on ollut aina hivenen kellertävä ja myös taipuvainen kellertymään, varsinkin nyt aikuisiällä, kun kahvia tulee juotua päivittäin ja punaviiniäkin silloin tällöin. Geenit eivät mene monessakaan asiassa tasan sisarusten kesken ja saman olen huomannut myös hampaiden suhteen. Vaikka meillä kaikilla neljällä sisaruksella on todella hyväkuntoinen purukalusto, omaa yksi sisaruksistani luonnostaan kaikkia muita vaaleamman hammasluun (joka näyttää erityisen hyvältä, koska hän myös ruskettuu helposti).

luonnollinen-hampaidenvalkaisu-warpaint-hiilijauheella-3

Omien hampaideni pinta on kellertynyt vuosien saatossa ja olen harmitellut tilannetta löytämättä siihen kuitenkaan helppoa ratkaisua, siksi voin sanoa olleeni erittäin hyvä Warpaint-koekaniini. Kemiallinen hampaidenvalkaisu ei ole ollut omalla kohdallani koskaan vaihtoehto ja oil pulling on puolestaan tuntunut liian vaivalloiselta rutiinilta.

Vaikka jauhe vaikuttaa hyvinkin yksinkertaiselta tuotteelta, on raaka-aineiden funktio mietitty ja suunniteltu tarkasti. Warpaintin pohjana olevan aktiivihiilen toiminta perustuu tismalleen samaan asiaan kuin lääkehiilenkin toiminta; hiilen huokoinen rakenne imee itseensä epäpuhtauksia. Jauheen sisältämän aktiivihiilen värjäytymiä poistava teho ulottuu ainoastaan hampaiden pintaan, josta se imee värjäytymiä pois. 

Bentoniittisavessa on tärkeitä mineraaleja kuten kalsiumia ja kaliumia, jotka vahvistavat hampaita, ikeniä ja estävät tulehduksia. Jauhe on kokonaisuudessaan hyvin hienojakoista, jonka ansiosta se ei vaurioita hampaan kiillettä. Bentoniittisavi kiillottaa hampaan pintaa turvallisesti ja auttaa pitämään esimerkiksi hammaskiven määrän pienempänä. Piparminttu antaa jauheeseen miedosti raikkautta ja toimii tulehdusta vähentävänä raaka-aineena. Appelsiinin kuori taittaa hiilen makua ja tukee hampaiden pinnalla olevien värjäytymien poistoa. Sitruunamyrtti on kukka, jolla on antimikrobinen vaikutus ja joka hillitsee bakteerien kasvua. 

luonnollinen-hampaidenvalkaisu-warpaint-hiilijauheella-4 warpaint-hiilijauhe

Miten Warpaint sitten on toiminut omalla kohdallani? En oikein tiennyt mitä odottaa jauheelta, sillä hiilen käyttö hampaiden pesussa oli varsin uusi asia. Alkuun harjasin hampaitani jauheella aamuin illoin viikon ajan. Uskomattominta on se, että hampaiden pinta alkoi vaaleta näkyvästi kolmen pesukerran jälkeen. Huomasin sen itse ja muutoksen huomasi myös puolisoni. Viikon käytön jälkeen hampaiden pinta oli vaalennut noin 1,5 astetta lähtötilanteesta, eli todella näkyvästi! Tällä hetkellä hampaat ovat luonnollisen valkoiset ja käytän Warpaintia ylläpitotuotteena noin kahtena tai kolmena päivänä viikossa.

Maultaan Warpaint hyvin neutraali ja siksi sitä on miellyttävä käyttää. 50 ml jauheastia sisältää noin 150 annosta, joten 37 euron arvoinen purkki on hyvin riittoisa. Käyttö on helppoa: hammasharjan pää kastellaan hanan alla, dipataan kevyesti Warpaint-jauheastiassa ja sitten vain harjataan. Jauhe värjää suun mustaksi, joten suosittelen pesemään hampaat ennen meikkaamista. Varsinaisen pesun jälkeen huuhtelen suun sekä harjan ja harjaan hampaat vielä kerran vedellä, jotta hiilijauhe lähtee pois hampaiden väleistä.

Oletko sinä kokeillut Warpaintia?

Tuija Rajala

En ole kuullut hiilijauheesta koskaan, että se valkaisee hampaat. Mielenkiinnolla luin kirjoituksesi.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiva kuulla, että postaus tarjosi uutta tietoa :)

Vastaa
Tiinatuulia

Itse olen käyttänyt pitkään tyytyväisenä oil pullingia ja miettinyt "onko Warpaint vain rahastusta". Nyt kuitenkin alkoi kyllä kokeilu houkuttaa tätäkin tyttöä, sillä kiireaamuina voisi se toimia huomattavasti kookosöljyä kätevämmin :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Vau, ihailen kyllä kaikkia, jotka jaksavat oil pullingia tehdä - itse kun olen aivan liian kärsimätön moiseen! :D Warpaint on oil pullingiin verrattuna moninkertaisesti helpompi vaihtoehto, joten lämmin suositus täältä pohjoisen suunnilta :)

Vastaa
Ella

Vinkki: Apteekista saa aktiivihiilitabletteja muutamalla eurolla ison purkin. Ne kun jauhaa morttelissa ja lisää nokareen kookosöljyä kerta-annokseen hampuharjaan, saa täysin saman lopputuloksen, mutta monta kymppiä halvemmalla!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ella, totta tämäkin :) Hyvä huomio, joskin vaatii vähän vaivaa.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kun pastellit DIY-keittiöömme muuttivat
BLOOM
4 x ajankohtaisinta kosmetiikkatuotetta kesäiholle & 20 % alennus
Akupunktiosta apua migreeniin