Nord-T, kaunein teemerkki hetkeen

nord-t-tee-hannamari-rahkonen-9nord-t-tee-hannamari-rahkonen-2

Joko olet kuullut kahden suomalaisnaisen upeasta teeyrityksestä nimeltä Nord-T? Suomeen on syntynyt parin kuluneen vuoden aikana niin monia uusia luomubrändejä, etteivät sormetkaan enää riitä niitä laskemiseen.  Nord-T on hetkeen yksi kauneimmista brändeistä, johon olen törmännyt. Rakastan yritysten takana olevia tarinoita, sitä että siitä omasta intohimosta ja innostuksen kohteesta jaetaan hyvää muille. Toinen asia, johon en kyllästy milloinkaan on pakkausdesign. Laadukas tuote ansaitsee aina arvoisensa pakkauksen ja tämän brändin kohdalla asia on ymmärretty harvinaisen selkeästi.

Teemerkin takana ovat lapsuudenystävät Nina Rantala ja Mirka Olin, jotka arvostavat aitoja makuja, teerituaaleja sekä visuaalista pakkausdesignia. Merkki syntyi naisten kaipuusta pohjoismaiseen makuun sopivista, aidoista ja puhtaista teesekoituksista, jotka olisi valmistettu ilman turhia makuöljyjä tai aromeja. Hear hear! Tällaisia laatuun ja puhtaaseen makuun perustuvia teemerkkejä kun ei ole markkinoilla vielä jonoksi asti – ainakaan marketeissa, joiden hyllyt notkuvat täynnään sitä halvinta laatua ja tekevät hallaa koko teekulttuurille.

nord-t-tee-hannamari-rahkonen-3nord-t-tee-hannamari-rahkonen-5

Laadukkaan teen valmistukseen tarvitaan kolme tärkeää elementtiä (aivan kuten hyvän kahvinkin suhteen): aidosti laadukkaat pääraaka-aineet, oikea valmistuslämpötila ja sopiva haudutusaika. Kuten tiedätte, allekirjoittanut rakastaa kahvia ja koko siihen liittyvää prosessia aina papujen valitsemisesta niiden jauhamiseen ja Aeropressillä valmistamiseen. Teen ja kahvin valmistaminen on niin paljon muuta kuin meille opetettu pikakahvikulttuuri tai hikinen pussitee – juuri tällaisen kulttuurittomuuden vuoksi on niin upeaa, että meille tuodaan nenän eteen tällaisia kauniita brändejä, joissa on kohdallaan sekä sisältö että ulkokuori. Muutos ei koskaan tapahdu pakottamalla, vaan tarjoamalla vaihtoehtoisia ratkaisuja, tässä tapauksessa laadukkaita luomuraaka-aineita ja mutkattomiksi tehtyjä valmistusprosesseja.

Teen valmistamista arvostetaan Lähi-Idän ja Aasian maissa tavalla, josta meidän suomalaisten olisi syytä ammentaa jotain omaankin suorittamiskulttuuriimme. Parhaimmillaanhan ruoka ja juoma ovat silloin, kun niiden valmistamiseen on laittanut ajatusta. Keskittynyt hetkeen ja ollut hötkyilemättä, nauttinut ajan kanssa eikä vain hörppinyt kiireessä menemään. Olen aina puhunut siitä, että itselleni kahvin juonnissa ei ole kysymys vain kahvin juonnista, vaan tietynlaisesta arjen irtautumistavasta – sama pätee teehen. Kun on valmistanut teen tietäen siihen käyttämänsä raaka-aineet ja valmistustavat, lopputulosta osaa arvostaa paljon enemmän kuin halpaa pussiteetä. Juurikin tämän prosessin synnyttämä tunne on iso osa koko teenjuomiskulttuuria ja juttua. Koen kahvi- tai teehetkien olevan juuri niitä kohtia päivästä, kun saan irtaantua työajatuksista ja ottaa ajatustauon kaikesta. Istahtaa alas ja hengähtää.

nord-t-tee-hannamari-rahkonen

Ninan ja Mirkan tiet laadukkaan teen pariin ovat olleet todella erilaiset. Siinä missä Mirka on rakastanut teetä aina, on Nina oppinut teenjuonnin saloja vasta asuessaan ulkomailla sellaisten kulttuurien keskiössä, joissa teenjuontia ja siihen liittyviä rituaaleja todella arvostetaan. Näin kuluttajan kannalta on kiehtovaa, että naisten taustat ovat erilaiset. Uskon, että juuri tämän eron ansiosta heillä on näkemystä erilaisista kuluttajista ja he saavat yhdisteltyä tuotteisiinsa erilaista näkökulmaa.

Nord-T -merkin valikoimissa on viisi eri maiden pääkaupunkien mukaan nimettyä maustamatonta luomuteelaatua ja kuusi upeaa teesekoitusta. Sekoitusten makumaailmassa sekoittuvat iloisesti ja tyylikkäästi perinteikkäät luomuteelehdet, suomalaiset marjat ja yrtit sekä mausteet kuten kaneli, vanilja ja kardemumma. Itse olen kokeillut tähän mennessä kolmea eri laatua, joista jokainen on hyvin omanlainen.

nord-t-tee-hannamari-rahkonen-4nord-t-tee-hannamari-rahkonen-7nord-t-tee-hannamari-rahkonen-6

Jokaisen paketin kyljessä on tarra, jossa lukee kyseessä olevan teen tai teesekoituksen valmistuslämpötila ja haudutusaika, joita noudattamalle karvaalle teelle saa sanoa hyvästit. Ihanan yksinkertaista!

Omassa kokeilussani on ollut kolme erilaista makua. Stockholm sisältää HIB Jun Chiyabari – mustaa teelajiketta, jossa on vahva maku ja maanläheinen uutto. Tee ei ole karvas ja siinä maistuu aavistuksen myös kaakao ja kinuski. Aamupäivän pelastaja ja loistava kahvinkorvike! Afloat with Folkboat -teesekoitus on saanut inspiraationsa Suomen tuhansista järvistä ja saaristomaisemista. Sekoituksen pohjassa on kuivattuja mansikan paloja, koivunlehteä, nokkosta ja lakritsinjuurta, joka tekee sekoituksesta makean. Tämä on erityisen ihana vaihtoehto iltaisin, koska sekoitus ei sisällä lainkaan kofeiinipitoisia teelaatuja. Bear Hug -teesekoitus on raikas ja maanläheinen sekoitus vihreää teetä, koivunlehteä, puolukkaa ja kanervankukkaa.

Nord-T -teepakkaukset löytyvät tällä hetkellä Stockmannin Herkusta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä.

nord-t-tee-hannamari-rahkonen-8

Teepaketit ja itse teesekoitukset ovat niin kauniita, että niitä pitää mielellään esillä ja antaa myös lahjaksi.

Paljon onnea rohkeille naisille, jotka tekevät tinkimättömästi omaa juttuaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hyvin eletty – näin kulutat kestävästi
Green Beauty Awards 2019: Kasvotuotteet
Treenatessa loiskuu
Uusien alkujen edessä