Kevyt ja peittävä meikkipohja by ZAO

Kun mietin meikkaamista ja sitä mitä se minulle merkitsee, tulee mieleeni aivan ensimmäisenä sanat vaivattomuus, luonnollisuus ja kestävyys. Sillä eikö se olekin niin, että kun on aamulla meikkaamisen hoitanut, ei sitä pitäisi enää joutua loppupäivänä pohdiskelemaan kuin korkeintaan pienen puuterin lisäämisen verran. Tänään ajattelin jakaa kanssanne kokemukseni eräästä luonnonkosmetiikkabrändistä, jonka tuotteiden laatu, pakkausdesign, sävyvalikoimat, ekologiset pakkausmateriaalit ja arvot vakuuttavat, ja joita voin suositella käsi sydämellä aivan kaikille.

Tämä helmi on ranskalainen luonnonkosmetiikan ammattilaismeikkisarja ZAO, jonka tuotteisiin olen tutustunut ensimmäistä kertaa jo viime vuoden puolella. Sarjan kattava valikoima sisältää laajan pohjustustuotekavalkaadin (sisältäen valokynän, josta löydät käyttökokemukseni tekstin lopusta), kaikki silmämeikkiin tarvittavat tuotteet aina luomiväreistä nestemäisiin kajaaleihin ja ripsiväriin, huulituotteet, kynsilakat ja siveltimet.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1548

Tuotteiden toimivuus on minulle aina tärkeämpää kuin pakkausdesign, koska estetiikalla höystämättömätkin purnukat voivat kätkeä sisuksiinsa helmen. Silti täytyy myöntää, että juuri yksi suurimmista mielenkiintoni herättäjistä oli ZAO-tuotteiden pakkaukset, jotka on valmistettu 100 % luonnollisesta ja ekologisesta bambusta. Bambu tuntuu käsissä sileältä puulta ja se huokuu sellaista lämpöä, jota ei muovirasioista voi milloinkaan kokea. Kyllä se vain niin on, että ero muovirasioiden ja luonnollisesta materiaalista valmistetun pakkauksen suhteen on merkittävä.

Pakkausmateriaali ei ulotu kuitenkaan vain pintaan, vaan myös kansien alle, sillä bambu toimii kaikkien ZAO-kosmetiikkatuotteiden raaka-aineena. Pääsyy bambun hyödyntämiselle on sen korkea piioksidipitoisuus, joka vahvistaa ihoa ja auttaa imeyttämään sekä hyödyntämään tehokkaasti erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja. Kollageenista ja elastiinista koostuvat soluseinät tarvitsevat niinikään piidioksidia pysyäkseen kimmoisina ja vahvoina. Meikkituotteiden sisältämä orgaaninen piioksidi on peräisin bambun varresta jauhetusta jauheesta, lehdistä ja juuriöljystä.

Pidän myös todella paljon siitä, että jokaiseen tuotteeseen voi ostaa itse tuotteen loputtua ekologisen refill-pakkauksen, joka on tietysti tavallista pakkausta edullisempi. Bamburasiat ovat kestäviä ja kun ne pesee kunnolla ennen uuden refill-pakkauksen asettamista, on käytössä sekä ekologinen että hygieeninen pakkaus.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1550

Aivan ensimmäisenä halusin esitellä teille omat luottotuotteeni, joilla voi rakentaa hengittävän, luonnollisesti peittävän ja kestävän meikkipohjan. Meikkipohjan paksuus on tietysti aina makuasia ja käytän itsekin juhlatilaisuuksissa meikkiä hieman reilummin, mutta varsinkin arjessa haluan meikin tuntuvan toiselta iholta, en sotanaamiolta.

ZAO-meikkivoide on pakattu todella sympaattiseen pakkaukseen, joka istuu käteen täydellisesti. Tuubeihin ja pumppupulloihin pakattuja meikkivoiteita käyttäneenä minulla kesti ensin pieni hetki totutella meikkivoiteen applikaattoriin, mutta sittemmin olemme kyllä sopineet luottamuksellisen käyttösuhteen. Applikaattorissa on leveä ja hieman lastamainen pää, jonka avulla meikkivoidetta voi annostella lasipurkista juuri sen verran kuin on tarpeellista. Meikkivoiteen koostumus on äärimmäisen silkkinen ja aivan pienen tipan saa levitettyä todella laajalle alueelle ja voidetta voi työstää ilman minkäänlaista pelkoa rullaamisesta. Jos siis olet etsinyt rullaamatonta meikkivoidetta, sinun suorastaan täytyy kokeilla tätä vaihtoehtoa.

Meikkivoide jättää ihon pinnan juuri sopivan tuntuiseksi: ihon pinta tuntuu pehmeän silkkiseltä, kevyen kosteutetulta, mutta silti mattaiselta. Lopputulos yllätti itseni täysin jo ensimmäisillä käyttökerroilla. Itselläni on normaali iho, joka rasvoittuu helposti T-alueelta ja useimmat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ovat koostumukseltaan liian rasvaisia, jolloin peiteainetta levittäessä alla oleva meikkivoide lähtee liikenteeseen, vaikka sen pitäisi pysyä paikallaan. ZAO pysyy paikoillaan hievahtamatta olematta silti yhtään liian kuiva. Jos minulla ei olisi tummia silmänalusia, pärjäisin loistavasti tämän meikkivoiteen ja puuterin avulla.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1551

Sarjan Concealer-peitepuikko on suunniteltu ihon pienille virheille ja tummille silmänalusille. Koostumus on pehmeän kevyt eikä paksukaan kerros näytä iholla liian pakkeloidulta. Levitän peitepuikkoa kevyesti silmänalusille (oikein pahoina aamuina tarvitsen kaksi kevyttä kerrosta, useimmiten riittää kuitenkin yksi), luomien päälle pohjustusaineeksi, kulmakarvojen väliin jäävään otsan keskiosaan, poskipäiden alle ja couperosaan taipuvaisille poskilleni. Peiteaineen annostelun suhteen pätee sama kuin sarjan meikkivoiteessakin; pieni määrä leviää uskomattoman hyvin laajalle alueelle eikä tuotetta tarvitse laittaa paljoa saadakseen peittävän lopputuloksen.

Peiteaine liukuu iholla hyvin ja se sulautuu meikkivoiteen sekaan muutamalla pienellä häivytysliikkeellä. Useimpien peiteaineiden funktio on vain peittää ihon pieniä virheitä, mutta ZAOn peitepuikko on tässäkin suhteessa yhden askeleen edellä. Peittävien ja kuultoa lisäävien raaka-aineiden oheen on yhdistetty tehokkaasti turvotusta laskevaa neidonhiuspuu-uutetta, joka antaa nestekierrolle vauhtia, mikäli ilta on venähtänyt, suolaa on tullut nautittua liikaa tai itku on käynyt kylässä edellisenä iltana. Itse kuulun siihen joukkoon, jonka keho ja kasvot keräävät turvotusta helposti, siksi peitepuikon vaikutus on kuin tehty allekirjoittaneelle! Neidonhiuspuu suojelee myös luonnostaan ohutta silmänympärysihoa vapailta happiradikaaleilta ja ikääntymiseltä.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1552

Oletteko te kuulleet ikinä luonnonkosmetiikan valokynästä? Ei mitään, en minäkään ollut vielä vuosi sitten. Kaikkihan tietävät, että valokynällä on helppoa taikoa pois väsymys, sillä kynä tuo nimensä mukaisesti valoa niille kasvojen ”pimeille” ja varjoisille kohdille, joita haluaa häivyttää. Kasvot saavat luonnollista liftiä, kirkkautta, eloa ja ihon roikkumisefekti vähenee kertaheitolla. Onneksi tämä taikurituote on vihdoin saatavilla myös luonnonkosmetiikan markkinoilta!

Synteettiset valokynät sisältävät kemikaalien lisäksi myös synteettisiä valoa heijastavia raaka-aineita, mutta ZAOn valokynän teho tulee 100 % luonnollisesta lähteestä. Valokynän sisältämä mica-mineraali (kutsutaan myös kiilteeksi) on luonnossa esiintyvä liuskeinen kivilaji, jota käytetään kosmetiikkatuotteissa, joiden halutaan heijastavan valoa ja tuovan kasvoille luonnollista kuultoa.

ZAO-valokynä levittyy iholle kuin unelma ja sitä on helppo työstää joko siveltimellä tai sormilla, itse suosin jälkimmäistä tapaa. Koostumus on hivenen paksumpi kuin meikkivoiteessa, ja kuten muidenkin tuotteiden kohdalla mainitsin, pienellä määrällä pääsee pitkälle.Valokynää kannattaa sipaista varsinkin silmänalusien juonteisiin, hymyjuonteisiin, nenänpieliin, nenänvarteen, otsan mietintäjuonteisiin ja kulmaluille kohottamaan katsetta.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1549

Itse käytän meikkipohjan kiinnitykseen aina puuteria, joskin tiedän että osa naisista pystyy elämään hyvin myös ilman. ZAOn kivipuuteri toimii parhaiten kiillon hillitsemisessä, joten kuljetan sitä mukana varsinkin, jos olen päivän menossa. Puuteri hillitsee kasvojen kiiltelyä ilman tunkkaista ja jauhemaista kerrosta.

Talkiton koostumus ei kuivata, jonka ansiosta se sopii myös pintakuivuuteen taipuvaiselle iholle. Sarjan valikoimista löytyy myös meikkivoidemainen mineraalipuuteri, jonka hienojakoinen koostumus sopii vielä paremmin meikin kiinnittämiseen.

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1547

Tässä kuvassa on aamunaama, joka heräsi silmänaluset turvonneena (sivuhuomautuksena: kuvasta on säädetty vain valkotasapaino ja terävöitetty hieman). Kasvoilla on kevyt kerros meikkivoidetta ja peitepuikkoa on sipaistu amorinkaaren yläpuolelle, silmienalusille, luomille, keskelle otsaa ja poskille. Valokynää levitin silmänalusten syvimpään kohtaan, nenänpieleen, hymyjuonteisiin ja mietintäjuonteisiin. Kulmissa on vähän kulmakynää ja poskilla sekä otsassa kevyesti aurinkopuuteria. Lopputulos on omaan silmääni raikas, lisäsin meikkiin vielä kuvauksen jälkeen luomivärin ja ripsivärin.

Haluaisitteko nähdä enemmän meikkitutorialeja ZAOn tuotteilla toteutettuna tai lukea meikkivinkeistä? Entä kiinnostaisiko ZAO-tuotearvonta? 

zao_kauneudella_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka_meikkivoide1553

Tuotteet saatu blogin kautta Kauneudellakauppa.fi -sivustolta.

Belle

Oi, mä olenkin miettinyt, miksei näistä meikeistä ole juttua paljon missään! Joskus vuosi sitten jo törmäsin näihin jossain ja kiinnostus jäi päälle, mutta nyt vasta viime viikolla hankin itselleni huulipunan ja luomivärin - ja ihastuin täysin! Huulipuna erityisesti on aivan ah! -tuote. :) Minulle huulipunien käyttö on jotenkin vähän vaikeaa, yksi syy on se, että minun on vaikea sopeutua tuntumaan huulilla, mutta Zaon punan voi unohtaa sitä laitettuaan. Aivan tosi ihana. Kirjoittelin omaan blogiini kokemuksistani muutama päivä sitten, (tai siis meidän blogiimme: minun, siskon ja äidin yhteiseen). Ja voin suositella!

Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla tuota voidemaista meikkipohjaa. Ja nyt sait minut kiinnostumaan myös tuosta valokynästä. Täytyy ehkä tutustua. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No sanopas muuta, en ole itsekään törmännyt ZAO-hehkutukseen vielä missään muualla kuin omassa mielessäni :D Kiva kun vinkkasit kirjoittamastasi jutusta, käyn ilman muuta lukemassa sen ajan kanssa. Mukava idea noin ylipäätäänkin jakaa kosmetiikan riemu omien perheenjäsenten kesken, hyvä te!

Itse en ole vielä kokeillut ZAOn huulipunia, mutta tarkoitus olisi testata niiden toimivuutta nyt syksyn aikana. Mitä tulee sarjan valokynään, niin se on kyllä sellainen tuote, jota voin suositella jokaisen naisen meikkipussiin - tuote kun freesaa kasvoja hyvin näkyvästi pienellä vaivalla. Kiva kun kommentoit, ihanaa syksyä :)

Vastaa
Ripsiväriä Villasukissa

Nuo ZAOt ovat kyllä niin houkuttelevan näköisiä bambuisine rasioineen! Olen kyttäillyt niitä on kuukausia, mutta mistään ei ole mitään arvosteluja suuremmin löytynyt...

Olisi todella mukava nähdä ja lukea, millaisia tuotteita heillä on markkinoilla ja kuinka ne toimii. Varsinkin ripsiväri ja rajaustuotteet kiinnostavat, kestäviä tuotteita ei ole liikaa tullut vastaan... Tuo peiteaine sekä valokynä pisti kyllä mietintämyssyn todella syvälle päähän, silmanalusten peitto on minulle aina se hankalin juttu, koska ne ovat niin tummat...

Mutta täällä siis odotetaan innolla ZAO-tutoriaaleja ja -testailuja! :)

P.S. Eikä arvontakaan ole yhtään huono idea ;) Jos onni potkaisisi edes yhden kerran.....

Ihanaa viikonloppua!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No eivätkö olekin! Ja voi miltä pakkaukset tuntuvat kädessä, bambu on materiaalina loistava veto. ZAOn valikoima on aika laaja ja teen nyt syksyllä tutorialeja, joihin voin sisällyttää myös mainitsemasi rajaustuotteet ja ripsivärin. Katsotaan milloin saan tuon arvonnan käyntiin, toivottavasti pian.

Leppoisaa syysviikonloppua sinullekin <3

Vastaa
Nelliina

Molempiin kysymyksiin vastaus vahva "kyllä" :) En ole kyseisiin tuotteisiin aiemmin tutustunut , ja tämän postauksen jälkeen kiinnostus heräsi :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kuulostaa hyvälle, toivomasi pitää! :)

Vastaa
Tiina

Kiinnostaa, ehdottomasti! En vakuuttunut itse sarjasta viime kevään luonnonkaunis-messuilla, mutta postauksesi sai nyt mielenkiinnon heräämään :) Varsinkin refill-mahdollisuuden takia tekee mieli kuulla sarjasta lisää, ovatko tuotteet tarpeeksi laadukkaita saadakseen paikan omassa pysyvässä meikkirepertuaarissa? :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla! Ripottelen nyt syksyn aikana lisää infoa sarjasta eri tuotteiden muodossa. Ja hei, kerro ihmeessä, jos sinua kiinnostaa jokin nimenomainen ZAO-tuote niin otan sen mukaan postauksiin :)

Vastaa
merjak

Kyllä kiinnostaa, varsinkin meikkivoide.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos toiveesta!

Vastaa
Hukkapätkä

Meikkipohja kiinnostaa, varsinkin sävyvalikoiman puolesta sekä vertailu nestemäinen vs. voidemainen. Myös pohjustaja kiinnostaa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hyvä ajatus, voisin toteuttaa sävyvertailun nyt syksyn päälle :)

Vastaa
Heleää

Heippa! Ah, Zao on niin ihana sarja. Minäkin myönnän rakastavani juuri pakkauksia. Tai oikeammin sanottuna, pakkaukset tekevät tuotteista vieläkin ihanempia. Ostin reilu vuosi sitten Tallinnasta luomivärinapin korostustuotteeksi, ja se on kaunein omistamani meikkituote! Kevään luonnonkosmetiikkamessuilta Kaapelitehtaalta hankin vielä aurinkopuuterin, ja rasia tekee minut aina iloiseksi. Muita tuotteita en ole kokeillut, mutta kiinnostavilta vaikuttavat. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Niin on! Bambupurnukat painelevat myös aivan omassa sarjassaan. Minkä luomivärinappisävyn ostit korostustuotteeksi? :)

Vastaa
Heleää

Sävy on muistaakseni 102 pearly pinky beige. Aivan ihana... Tämä sävy on viileä, joku toinen voi tykätä kullanhohtoisesta korostuksesta. :)

minja

Kiinnostaa molemmat! Haluaisin kovasti tilata meikkivoiteen ja peitepuikon, sävy vaan on vähän hakusessa että mikä olisi paras omalle naamalle. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Eiköhän sävyongelma selviä tulevien juttujen avulla! :)

Vastaa
EevaRG

Minullakin on ollut viime päivinä ZAOn meikkejä testissä, enkä ole voinut kuin ihastella niitä. :) Bambuiset pakkaukset erottuvat niin paljon edukseen muista ja niitä pitää myös mielellään esillä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Totta puhut, pakkausten materiaalivalinta on osunut nappiin! Mun mielestä on ihanaa myös se, että bambua on käytetty myös itse tuotteissa. Nerokasta.

Vastaa
Niina

Kyllä kiinnostaa tuotevertailu (miten toimii esim. hehkutettuun Kjaer Weisiin verrattuna) sekä arvonta! Ostin itseasiassa tänään ekan setin luonnonkosmetiikkaa, kun haluan päivittää meikkilaukkuni. Valokynä ja peitevoide kiinnostaa ko. merkiltä erityisesti, täälläkin nimittäin tummat silmänaluset..

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiva kuulla, että kiinnostusta löytyy! Minulla on luonnoksissa juttu luonnonkosmetiikan parhaista peiteaineista tummille silmienalusille, uskon että tulet saamaan siitä paljon apua oikeiden tuotteiden valinnassa.

Vastaa
Jenni

Voi miten kauniit ja hypnoottiset on nuo sun silmät! :) todella upeat! Hauskaa syksyn jatkoa :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi kiitos! Olen perinyt silmieni muodon ja värin isältäni, häntä on siis kiittäminen tästä :D Reipasta loppusyksyä sinulle Jenni!

Vastaa
Janita

Yritin etsiä onko sulta tullut niitä postauksia zaoon liittyen, mutta en löytänyt?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Janita! Postauksia ei ole vielä toden totta ollut, mutta sovimme juuri sarjan maahantuojan kanssa jatkoa näille jutuille. Toukokuussa on vuorossa ensimmäinen juttu :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tilaa itsellesi tai ystävällesi kehuttu Raakaleivonnan ABC -e-kirja
Big Green Egg tuli taloon ja siitä löytyy viisi upeaa ominaisuutta
Luonnollinen Abel & kestävän parfyymin salaisuus
Henkilökohtaiset luonnonkosmetiikkasuosikkini